Sigma Sport BC 2006 MHR DTS alebo CicloMaster CM 4.3A ?

28 nepřečtených
  • Lolop

    Caute, stratil som tachometer a tak sa rozhodujem kupit novy. Chcel by som nejaky bezkáblovy so základnými funkciami + výškomer a samozrejme s čo najlepšou cenou(max do 1800kč) Hladal som na internete a zaujali ma tieto dva:

    CicloMaster CM 4.3A Sigma Sport BC 2006 MHR DTS

    Nič lacnejšie s výškomerom som nenašiel, a tak sa neviem rozhodnúť či sigmu, ktorá ma hrudný pás alebo ciclosport, ktory sa mi celkovo viac paci a meria aj stupanie/klesanie v percentach. Sigma by sa zrejme viac oplatila, ale som čítal, že je celkom poruchová, tak neviem. Aleby oplatilo by sa mi priplatit za

    VDO MC 1.0+ ???

     

    Anketa: Ktorý by ste si zobrali vy?

    5x
    24%
    0 0
    • kyl  

      2006 sem vozil dost dlouho a absolutně žádnej problém,zato novej ROX 9.0 JE FAKT UNIKÁT,někde mám ještě doma,pokud sem to už nevyhodil sadu na druhé kolo pro 2006 DTS.

      0 0
    • Martin  

      za mě CM 4.3A

      měl jsem S 2006 MHR, ted mám CM 4.3A. a srovnání?

      sigma mi občas vypadávala. někdy 3× za vyjížďku, jindy vůbec, někdy se odmítala bavit úplně. a to jsem měnil baterky v čidlech sigma byla náchylná na rušení od některých diodových světel. ciclomaster je vůči rušení hodně odolný, neruší mi ho ani světlo Smart Polaris, které mi jinak zarušilo i jinak spolehlivý Shimano Flight Deck CM má čidlo hezčí a menší výškoměry jsou srovnatelné, oba měří plus mínus 10 metrů ciclomaster má navíc pár funkcí výškoměru, třebas měření kopce v % je skvělá hračka :-) CM umí navíc kadenci (čidlo se musí dokoupit) Sigma má teploměr s přesností na desetiny °C a podsvícený display Ciclomaster je subjektivně hezčí displej ciclomasteru mi přijde o něco líp čitelný ciclomaster má o něco lepší držák. na představec jdou oba sigma si sama pozná jestli je nasazená na kole č. 1 nebo č. 2 – u CM se to musí přepínat ručně

      já bych vybral CM 4.3A. a nebo, pokud potřebuješ i tepák, tak CM 4.4A.

      0 0
      • Lolop  

        Tepak nepotrebujem, nepotrebujem ani to klesanie/stupanie v % ide mi hlavne spolahlivost, cenu a aby to malo ten vyskomer.

        0 0
        • Martin  

          CM mám od října 2008, jezdil jsem s ním i v zimě v mrazech a spolehlivost 100% – výpadek ani jeden

          0 0
          • Martin  

            oprava. včera mi jednu chvilku blblo čidlo rychlosti – pravděpodobně velká vzdálenost od magnetu. musím to prověřit

            0 0
        • Paja  

          predchudce CM 4.3A CM434 mam uz 5 let (ikdyz predtim jsem mel Sigmu nekolik let taky bez problemu,…ta taky funguje dodnes;)

          0 0
          • Paja  

            Fakt je, ze to mozna nevypovida moc o spolehlivosti soucasne produkce.

            0 0
    • raceman  

      sry uklik sem se :-) jinak mám signu a další stupeň bude doufám polar :-)

      0 0
    • die.catana  

      K té Sigmě 2006, nezkoušeli jste k tomu dokoupit čidlo s drátem? Je to sice krok zpět, ale když to bude pořádně fungovat …

      0 0
      • Ricci  

        to fungovat nebude…

        0 0
        • Martin  

          protože sigma 2006 má přijímač integrovaný v computeru a držák je jenom na držení, ty kontaktní plošky jsou jenom spojené drátem, aby comp poznal, že se má zapnout

          0 0
    • kovar  

      mimo jiné, jedna taková dost nepříjemná vlastnost Sigmy 2006, extrémně náchylná k poškrábání displeje.

       
      0 0
    • MrazekBike  

      Mám Sigmu a jsem celkem zklamaný, protože mi funguje (vypadává a někdy se „nebaví“ vůbec i bez použití světel) taky tak, jak píše DoomHammer a to ji mám rok. Na to, že jsem ji kupoval tehdy jako top model značky, tak celkem bída. To bych od němců nečekal, při jejich preciznosti. S CM zkušenosti nemám, ale asi zlaté drátové Echo, které jsem měl předtím. Sice základní funkce, ale nikdy žádné potíže.

      0 0
    •  

      Pro mě jednoznačně VDO (zkopíroval jsem co jsem už jednou psal): VDO MC 1,0+ (odolnější poškrábání,líp drží v držáku,víc údajů najednou na displeji a to nejhlavnější-neukazuje takový bludy jako Ciclosport 4.3A. Ciclosport 4.3A oproti VDO vypadá jako hračka z Lidlu, zbytečně velkej displej na to, kolik málo údajů zobrazuje najednou,přiblblý vyvolávání jednotlivých podfunkcí a následný přemačkávání do základních funkcí a  to nejhlavnější,  přijedu domů, comp vynuluju a ráno nasednu a po cca. 500 metrech koukám, že mám  ten den najeto  už 130 km (nebo jako včera 15 km apod.) Kdo to má furt nastavovat.

      0 0
      • Martin  

        nemáš vadnej kousek?

        0 0
      • pospam1  

        Já měl Sigmu 2006 MHR a po asi roce ji reklamoval, napřed vypadávalo spojení s vysílačem, potom zdechla úplně, dali mi úplně novej set a ten to dělal taky, tak jsem si nechal vrátit peníze. Koupil jsem CicloMaster HAC4 Black a je to stejná bída, baterka v computeru vydrží tak 6 měsíců a když projedu kolem nějakýho trafa, (nebo nevím co to dělá), tak mi tam skočí rychlost 196 km/h a najednou tam mám o 5 km víc. Jo a nejdou nastavit počáteční kilometry, tak pokud si ho koupíš v polovině sezony, tak si musíš pamatovat kolik jsi najel na na předchozím cyklocomputeru. Ovládání taky nic moc.

        0 0
      • Zdenda  

        Také hlasuji pro VDO, mám ho, intuitivní ovládání, chytré uchycení… CicloMaster je pro hračičky ajťáky, navíc – nemůžu si pomoci, nelíbí se mi zpracování, uchycení… přijdou mi jak samodomo, a za ty děsný prachy, už jen to logo je děsný. Kdysi jsem dostal k narozeninám ten model co měřil vejšku a šel připojit k počítači… Už se vidim jak stahuju data abych si honil péro u grafů jak jsem jel do kopce a zkopce… Šlo hned z domu.

        VDO – chytře jednoduché, neobtěžující, logické, návod není potřeba. Jako NOKIA a SONY-ERICSSON.

        CICLOMASTER – složité vědecké přesné měření nepřesných a zbytečných údajů a jejich vyhodnocování, složité ovládání. Jako SIEMENS a SAMSUNG a LG.

        Ale možná jsem ***** – mě věci pro trávení volného času chci pochopit hned a ne si na ně zvykat… Je mi 35…

        0 0
        • Lolop  

          Zdenda – Ktore udaje su na CM zbytocne – tam su cca tie iste funkcie ako na VDO nie? Ci VDO ma o nieco menej?

          0 0
      • Lolop  

        neukazuje takový bludy jako Ciclosport 4.3A.........­.....ake bludy máš namysli? Ci len to, ze ti tam nabiehaju zle kilometre? na CM je display lahko poskrabatelny, ci je dostatocne odolny? A ako sa ovlada VDO? Ten bocny lavy panel sa posuva, tie udaje, ktore z neho zmiznu sa obrezia vacsie, alebo tie udaje malym su stale male a nedaju sa dat do tych hlavnych udajov? A myslis, ze by sa oplatilo priplatit za to VDO, zas ja by som bol najradsej, kebyze kupim co najlacnejsi, ale ked je to naozaj velky rozdiel, tak by som si radsej tych 500kc priplatil predsa len ho chcem mat vela rokov a nerad by som bol, kebyze by som bol s tym nespokojny, alebo ze by sa mi to nejako kazilo

        0 0
        •  

          prostě mi tam někdy přes noc samy nabíhaj kilometry, který ráno musím mazat a pak znovu nastavovat, možná je to tím, že ve sklepě mám nějaký el. napětí, který komp spouští, VDO je odolnější proti poškrábání a poškození,zobrazuje víc údajů najednou na displeji. Ciclosport má blbý vyvolávání jednotlivých podfuncí, kdy se musíš složitě proklikávat k další hlavní funkci,těžko se to vysvětluje,musí se zo zkusit, mám oba compy a jednoznačně u mě vede VDO, dá se sehnat už kolem 2 tis.kč

          0 0
    • kafac  

      Já se taky trošku přifařím.

      Váhám mezi těmato dvěma:

      Cyclomaster CM 4.4A HR

      VDO MC 1.0+

      Víc se mě líbí to VDO, ale pro ten Cyclomaster mluví měření tepu, vychytanější výškové funkce.

      Nemá někdo zkušenosti?

      0 0
    • Lolop  

      Caute, našiel som Ciclosport HAC4 z bazaru, stvorrocny za 60 €. Pisal, ze ho predava lebo uz tolko nebajkuje aby taky potreboval ,vraj vsetko funguje ako ma a mohol by mozno aj trocha zlavit. Co si o tom myslite? Ma 57 funkcii – vyskomer aj meranie tepu.

      tu je nieco o nom…

      http://www.bike-eshop.cz/…ign=products

      0 0
    • maarty  

      Ruce pryč od Sigmy! Neustálé potíže se spojením, pořád vypadává tepovka, občas nekazuje rychlost, pak jedu v lese na biku 80 :-), . Předesílám,že ba­terky mám ve všem pravidelně měněný. Funkce dobrý, ale spolehlivost zoufalá, dle vyjádření prodejce je to obvyklý jev.

      0 0
    • Lolop  

      Nakoniec som teda zobral to VDO 1.0 +. Dakujem romanovi II a Zdendovi. ktory mi ho poradili, uvidim aky bude :) Mozem sa opytat, co je ta funkcia NAVIGATOR, ako to funguje?

      0 0
    • grafik  

      přiživím se, nemáte někdo fotku Sigma Sport BC 2006 MHR DTS – Chrome Edition – z reálu? Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.