• honza.hk1

    Lidi, máte již někdo zkušenost s novým modelem Sigmy BC 2006 (výškoměr, pulsmetr,…)?

    0 0
    • TheIF  

      Vypadá dobře a ani moc nestojí www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      0 0
    • gyngy  

      Vozime, sme spokojny. Nevyhody: Nema vystup na komp a nema tepove pasma. Nefunguje v blizkosti niektorych bliakciek. Inak paradicka.

      0 0
      • honza.hk1  

        ta absence připojení na komp je trochu škoda. Ty tepová pásma zatím nedokážu hodnotit,ale beru to jako výhodnou koupi, takže do něj asi půjdu. Jak ti funguje výškoměr? Ukazuje dobře?

        0 0
        • Dlhý pes  

          Mám ho zatím krátce a asi jsem měl štěstí na změny tlaku vzduchu ale zatím mi výškoměr fungoval až nečekně přesně. (výšky známých kót i výška při výjezdu a dojezdu do stejného místa souhlasily takřka přesně)

          0 0
        • gyngy  

          Prave, vyskomer ukazuje az necakane dobre. ±10 m

          0 0
      • heretik  

        Dá se to použít i jako tepák (a výškoměr) bez kola? Chápu, že moc funkcí to nemá, a taky je to trochu krabice, oproti jiným „hodinkám“, ale přesto – nějaký řemínek na uchycení na ruku? Pokud ano, jak to s ním jde?

        0 0
    • honza.hk1  

      tak jsem to zbytečně neřešil a koupil jsem. A první zkušenosti a dojmy jsou následující: nejprve tedy mínusy z mého pohledu 1.děsná krabice je senzor na vidli a musí být dost natočený do výpletu, docela nevyřešený mají magnet,který se např na ploché dráty dost blbě přidělává tak, aby byl blízko seznoru (12mm). Udávaný dosah mezi senzorem a budíkem je 45cm, což opravdu není moc. To, že je větší mi zas tak moc nevadí, protože tak je dle mého display přehlednější. Kladně bych hodnotil opravdu výškoměr, který jsem seřídil a vzal na rychlo do auta. Opravdu to funguje celkem přesně. Po seřízení domovské výšky jsem dojel na nádraží, kde je udána n.v. a bylo to ok +2m, což je myslím fajn a pak na kopec k rozhledně, kde jsem opět zjistil, že to běhá jak má. Nulování je opravdu jednoduché když se nuluje „ALL“.Jako výhodu vidím i to, že jsem si mohl do BC2006 přenést původní najeté km ze starého kompu,který už léty dosloužil. To, že numí s PC, nemá tepová pásma atd. to jsem věděl při koupi, takže nad tím nebrečím.

      0 0
    • skytr  

      Dival jsem se na specifikace vyrobce a trochu me zarazilo, ze u bezdratovych modelu, ktere maji pusmetr je min. vzdalenost senzoru

      0 0
      • skytr  

        sorry pkracovani: od compu jen 45 cm a u ostatnich modelu 70 cm. Nevite cim by to mohlo byt?

        0 0
        • Dlhý pes  

          Nevím,taky mě to zarazilo.Ale přísahal bych, že to mám na kole více jak těch 45cm a vše funguje.

          0 0
        • Dlhý pes  

          Nevím,taky mě to zarazilo.Ale přísahal bych, že to mám na kole více jak těch 45cm a vše funguje.

          0 0
    • skytr  

      Mohli byste prosim zmerit, jak daleko mate tento comp od snimace. Popripade zda funguje i ve vetsi vzdalenosti nez tech 45cm, jak se pise v manualu. Dik

      0 0
    • lukynek  

      Celkově bych shrnul,že za ty prachy je to super a koupě nelituji.Dnes jsem ho byl poprvé projet na 80km a přeci jen mě ale pár věcí zklamalo.Např:uchy­cení všeho na gumičky.Obávám se,že až vjedu do prvního křoví tak ten senzor z vydle urvu.Chybí mi funkce celkového převíšení a aktuálního stoupání.Některé funkce mi zas přijdou nepoužitelné.Ně­kolikrát mi z neznámích duvodu přestal brát signál z tepáku.Po vyndání a opětovnám nanadání do držáku zas normálně naběhl.Malý dosah senzoru a dost věcí to ruší.Jinak ale ok.

      0 0
    • Liboreau  

      ahoj vsichni, comp jsem namontoval, pouzivam i sportester Onyx PRO, takze hranice tepovky mam tam, celkovou nastoupanou vysku to samozrejme pocita, aspon ja ji tam mam, jinak spokojenost, mel jsem Polar tak jedine co asi je, ze nema Sigma spojeni s PC, ale stejne mi jde o aktualni hodnoty a stoupani, nez abych doma vzpominal kde to mohlo byt, to uz mi moc nerekne, hlavne kdyz projizdis na pc zpetne treba az 5 zaznamu z vyjizdek, tak uz ti to tak moc nerekne, jako aktualne :-)

      mejte se a hodne novych poznatku se Sigmou

      0 0
      • indet  

        Taky se vám stává že vám BC 2006 MHR přestane krátkodobě ukazovat (asi 10s) a to jak tep tak i Km/h současně(někdy i samostatně jedno, nebo druhé), ale nikde v lese poblíž žádný visílač natož pak blikačka. Protože jezdím s phonem v baťohu, mám podezření na něj. No nevím. Jsem sám se stejným problémem?

        0 0
        • alterego  

          je to asi vtedy, ked mobil prechadza z dozahu jedneho vysielaca k druhemu.

          0 0
    • raceman  

      měl bych dotaz na majitele, měří to pouze nastoupané kilometry, nebo celkové převýšení tj. nahoru i dolů dohromady?

      0 0
      • raceman  

        a ještě jeden, je vodotěsný? a funguje v dešti? moje nynější cateye přestane, jakmile se na kontakty dostane voda.

        0 0
      • lukynek  

        Bohužel to umí měřit jen celkové stoupání nebo celkové klesání.Obojí dohromady ne:(( Jestli to vyloženě potřebuješ kup od VDO ten to umí.

        0 0
        • raceman  

          no teoreticky pokud vyrážíš z místa A a taky se do něho vracíš , tak stačí nastoupané metry vynásobit 2 :-)

          0 0
    • Greyhound  

      Jak se píše výše, uchycení senzoru i tacháče v držáku je fakt špatně vyřešený. Horší ale je, že v nepravidelných intervalech cca. 10–25min bez zjevného důvodu (třeba při konstatní jízdě po silnici mezi polema) přestane ukazovat tepák a naskočí až po nové inicializaci spojení, tj. buď po vyskočení z menu „Nastavení“ nebo vyndání a nandání z držáku. Kdyby to chvíli tep neukazovalo a samo se vzpamatovalo, jsem ochoten to za ty peníze tolerovat, ale takhle je tepák úplně k ničemu a podle ostatních příspěvků se obávám, že nejde pouze o vadu konkrétního kusu. Škoda, protože ostatní funkce jsou v pohodě a displej i ovládání mi zcela vyhovuje.

      0 0
      • honza.hk1  

        tak buď mám kliku na kus nebo se mi to ještě neprojevilo. Mám na něm cca 600km a z toho 400 s tepákem a zatím bez problémů.

        0 0
      • lukynek  

        Přesně tohle se mi stalo během jednoho dne asi třikrát.Důvod by mě taky dost zajímal!

        0 0
        • gyngy  

          Ja by som skusil vymenit baterky. Mam ten tachac, najazdene 600 km, stale s tepakom a ziaden problem.

          0 0
      • indet  

        Neměl si akorát ten pás špatně uchycenej, nebo suchý? Správně se mají elektrody namočit. Jinak k té výšce: – trochu problém je když jezdíš autem za terénem, pak aby jsi pořád kalibroval po příjezdu na místo.

        0 0
        • Greyhound  

          S umístěním pásu to nemá nic společného – po vyndání/vrácení z držáku se vždy ceteris paribus tep objeví. Zjistil jsem ale, že do stejného stavu, tj. zastavení tepu, se vždy dostanu nastavením funkce „Trip up/down“. Z toho usuzuji, že se nejspíš jedná o softwarovou chybu – spojení s pásem občas „zamrzne“ a obnoví se až „resetem“ v podobě vyndání/vrácení do držáku nebo vyskočením z menu „Settings“. Budu to reklamovat…

          0 0
    • Dave.6  

      Abych nezakladal novej thread nacpu to sem snad to neva :)

      Mam Sigmu BC 1606 DTS a zajimalo by me zda je normalni ze kdyz jedu vecer a zapnu podsviceni tak sviti cca 3 vteriny.. to je jasny ale na to dobu prestane merit… Proste se tam stopne ten cas co tam byl pred tim rozsvicenim… Zkousel jsem to i tak ze jsem zmackl tlacitko display se rozsvitil ja hne dzastavil ale tachac porad ukazoval treba 20 km/h..

      je to normalni nebo je to na reklamaci?

      Diky

      0 0
      • Pebe  

        Cateye mi to dělal taky, byla slabá baterka…

        0 0
        • Dave.6  

          hm tak tim to teda nebude baterka byla prvni co me napadla a ta je nova…

          0 0
      • heretik  

        Ten tachometr nemám, ale nemůže to být feature? Jako že to záměrně neobnovuje zobrazení, aby se ti to ve tmě, když si na krátkou chvíli posvítíš, líp četlo… když to zastaví stopky, a pak (po zhasnutí) se zase rozběhnou, rozběhnou se od toho času, na kterým to skončilo, nebo to chvíli přeskočí, což by podporovalo teorii, že se zastaví překreslování, a ne měření?

        0 0
      • kubad  

        Zkusím to na svém, pak napíšu jak se chová

        0 0
      • bastr  

        asi nepomůžu, ale mám ho už přes rok v kabelové verzi a tato závada se tam neprojevila. Dal bych novou baterku a když nic tak reklamace.

        0 0
    • raceman  

      zítra si ho du koupit… tak sem zvědavej. ale jak jsem se na něho v obchodě díval, tak je to celkem velká kráva :-\

      0 0
    • lukynek  

      Tak jsem přišel na delší neduhu tohoto přístroje a to když ho někam převážíte s bikem v autě nebo lanovce tak výškoměr nepracuje a pak ustřelí klidně o stovky metru.A když nemáte k dispozici udaj o aktualní výšce tak ho neskalibrujete a ukazuje blbosti.

      0 0
      • honza.hk1  

        tak tady bych si dovolil oponovat. Když je výškoměr funkční…tedy comp je aktivní i když není v držáku, tak samozřejmě maká. Pokud spadne do režimu spánku, tak po probuzení se celkem přesně posune na aktuální nv. Cca 14 dní zpět jsem se nechal z domu převézt autem cca 30km, abych se nemusel trápit po asfaltu a pak sundal kolo ze střechy a vyrazil z lesem směrem hore. Manželka jela autem po silnici.Když jsem vyjel,tak se mi zdálo, že asi nv. není správná,ale k mému překvapení cca po 8km když jsem dorazil k info tabuly jsem zjistil, že nv v místě výjezdu byla zcela správná a nastoupané metry odpovídají i místu mé první zastávky vč. aktuální nv.

        0 0
    • Lucke  

      wow…jak to tady ctu..tak si ho koupim taky:)

      0 0
    • kesu  

      tak sem si s tim hral a slape to v pohode i na 70cm a hlavne vzdalenost mezi cidlem a magnetem muze bejt daleko vetsi nez u starejch casem do nej pudu..

      0 0
    • prozac  

      Po prvotním nadšení jsem nyní „jen“ spokojený uživatel. Několik mušek:

      1. při kolizi se mi podařilo kolenem kopnout do držáku s komputerem. Kupodivu nerupla gumička ale vyrvaly se ty pidivruty, které umožňují pootočení držáku o 90 stupňů.
      2. občas má problém s přenosem signálu. Musí se vyndat z držáku a znovu ho tam vložit.
      3. po probuzení občas ukazuje naprosto nesmyslnou nadmořskou výšku
      4. Škoda chybějících tepových pásem. Ale na základní orientaci to stačí.
      0 0
    • Imroman  

      Zo zaciatku mi tiez sem tam blbol ,ukazoval tep 214:)) ale nejako sa to spravilo a teraz slape super. Tuk, tuk

      0 0
    • Liboreau  

      ahoj ahoj se Sigmou spokojenost, ikdyž ho nevyužívám, je na mě moc velký, proto kdyby ho někdo chtěl se třema snímačema tak ho prodám za 1500,–

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.