• mikytata

    zdravím a potřebuji poradit. jak nastavit hodnotu výškoměru (aktuální hodnotu podle nivelačního bodu) a počáteční výšku. nastavím si akt.výšku a pak mám pocit, když usne v pokojové teplotě, tak je výška jiná. jak mám použít kalibraci. díky za pomoc. Miky

    0 0
    • marios  

      nastavení aktuaální výšky:

      dlouhé máčknutí levého dolního (LD), 3×Pravé dolní (3×PD)- na displeji bude ACT. ALTI.

      potom 1×LD, popmocí PD přepínáš řád v čísle, pomocí PH měníš číslice na daném řádu. Ukončíš to LD, LD dlouze. Stejně nastavíš i HOME Alti, to je výška kterou máš třeba doma. Před vyjížďkou potom dlouze PH+PD a naskočí ti správné metry. Když tacháč spí a kolo je převezeno třeba autem na hory, je třeba změnit výšku dle act, Alti.

      M.

      0 0
      • mikytata  

        díky,

        nastavit hodnoty umím.

        mě jde o to, že nastavím hodnotu dle act.alti a pak tam druhý den dojdu a už je to jinak. jako by to comp. přepočítal podle teploty ovzduší a tlaku.

        0 0
        • Martin  

          další den to budeš muset nastavit znova. protože tlak se den ode dne mění.

          0 0
        • gargamel  

          Když máš nastevenou tu domovskou výšku (např. 300m n. m) a do druhého dne ti to ulítne díky změně tlaku, tak zmáčknutím pravého horního a pravého dolního současně se zkalibruješ zase na domácí tj 300 m n. m

          0 0
          • mikytata  

            díky,

            můžu tedy brát vstupní dveře domu jako domovskou výšku? nemusím čekat na stejnou teplotu? nebo si mám radši najít určitou značku s výškou a tam to kalibrovat?

            stačí mi někde během dne zadat aktuální výšku a pak si před domem zadat domovskou , pak budu vždy kalibrovat na tu domovskou, je to tak. bude to stačit?

            0 0
            • gargamel  

              Když vzrážíž z domova tak zkalibruješ na domácí výšku a od té se ti bude všechno měřit (prostě vylezu z baráku zmáčknu a jedu:-)). Když přijedeš třeba k rozcestníku s nadmořskou výškou, tak můžeš zkontrolovat a zjistíš, že odchylka bude malá (tak 5m), nebo žádná. Ale když bude odchylka a budeš si to chtít přesně nastavit, tak to nastavíš v ACT. ALTI (jako aktuální výška) a pokračuješ dál. Až dorazíš k domovu, měl bys mít opět tu výchozí domácí (max. pár metrů odchylka).

              Když pojedeš druhej den, tak se ti přes noc možná změní aktuální výška (podle tlaku), ale ty před barákem zkalibruješ na HOME ALTI a jedeš do terénu:-)

              Doufám, že jsem ti odpovědělo na to cos chtěl (moc sem ti nerozuměl)

              0 0
              • mikytata  

                díky, odpověděl jsi mi na to, co jsem chtěl, odpoledne to otestuju, a pak se třeba ozvu.

                0 0
    • pernaaa  

      Zdravím všechny,

      mám taky tenhle computer a mám takovej problém…

      http://www.kupkolo.cz/…84_2423.html

      když zapnu světlo tak se přeruší přenos u sigmy. Vím že to je docela silný světlo a ruší přenos. Chci se ale zeptat jestli to někdo má nějak vyřešený. Zkoušel jsem světlo obalit do alobalu ale žádnej efekt…

      0 0
      • Martin  

        chce to jiný světlo. mně podobná smartka rušila sigmu taky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.