Sigma BC 16.16 STS - dioda a registrace roztočení kola

15 nepřečtených
  • Vyry

    Nadělil jsem si k Vánocům novou hračku, ale mám 2 dotazy:

    1. tachometr jde velice ztuha z/do držáku. Místo gumičky jsem musle použít pásky a to jsme nechtěl kvůli občasnému přendavání. Rozchodí se to?
    2. zjistil jsem, že zelená dioda na vysílači občas nebliká, i když ve vysílači cvaká. Když se to stane při rozjezdu, tak mi tachometr nezačne počítat. Vzdálenost magnetu je OK. Znamená to, že vysálač nevysílá? Proč?

    Máte někdo zkušenosti? Na Fóru se mi nepodařilo nic najít.

    0 0
    • MatS  
      1. relativne ztuha jde, ale ze by to slo tezko to ne. Ono se to rozchodi. Pasky lepe drzi nez gumicky a aspon ho nekde neztratis.
      2. po rozjezdu se par sekund synchronizuje a po tu dobu neblika ledka a nemeri tachometr. Trva to par otoceni kola. Myslim, ze je o tom psano i v manualu.
      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Vyry  

        No já chtěl právě gumičky. Ale co už. Třeba to časem trochu modelářsky obrousím a půjde to.

        0 0
        • MatS  

          Musis mit jemny stipacky, aby ti nezustal couhat ostry kousek a zabrousis pilnikem. Delam to tak pokazde, zip pasek mam celou sadu v bile i cerne, takze muzu prizpusobit barve kola.

          0 0
          • Vyry  

            Ja se blbě vyjádřil. Chtěl jsem gumičky kvůli přendavání. To s páskama nemůžu. Takže zkusím pilníkem nebo šmirglem „ochodit“ tu aretaci. Mám doma jeden čínskej, kterej chodí lehce a nikdy mi nevypadl.

            0 0
            • MatS  

              To prendavas i snimac z kola na kolo? Si kup jeste jeden a drzak pocitace a nemusis nic premontovavat.

              https://www.kupkolo.cz/…032_z102277/

              0 0
              • Vyry  

                Nene. Mam tachometr na představci. A zároveň mám koupené pouzdro na mobil, který dávám taky na představec když potřebuju navigaci. Cca 5× za rok. Tak jsem si říkal, že na tyto cesty přendám tachometr i s držákem na řidítka. Tam by se mi pouzdro na telefon urvalo. Podle videa na webu Sigmy to mělo chodit hladce. Nechce se mi kupovat pevný držák z Číny na mobil na řidítka, když mám pouzdro. To pak budou vyhozený prachy za pouzdro.

                0 0
                • Rychlej turista  

                  Tak dej měřák napevno na řídítka a nemusíš nic přendávat, nemusíš kupovat pevný držák až z Číny a hlavně rázem zmizí všechny problémy, které sis umělě vytvořil :-)

                  0 0
                  • Vyry  

                    No jo, ale ja cistim kokpit. Proste nechci tachometr na riditkach, protoze se mi tam nelibi :) to je problem, ktery resim, akorat mi trosku narostl no.

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      Lidem je jedno, kde měřák máš a ty si na to pohodlí při ovládání a přendávání rychle zvykneš :-)

                      0 0
                      • Vyry  

                        Nezvyknu. Vozil jsem ho na řidítkách 8 let a už ho tam nechci. Původní drátovej Cateye mi na představec dát nejde, tak jsme vybral Sigmu. Nakonec to dopadne tak, že koupím držák na telefon na řidítka, to parkrát do roka přežiju :) a tachometr bude trvale na predstavci.

                        0 0
            • novas752  

              Hele buď fakt rád že to jde trošku z tuha, většina lidí řeší se Sigmama to, že se ten bajonet časem vyšoupe tak, až tachometr pomalu samovolně vypadává.

              0 0
              • kyl  

                Přesně tak,jeden jsem si přejel a druhý málem dopadl stejně (rox.9)Plast je měkký a rychle se ošoupal.

                0 0
        • Rychlej turista  

          Gumičky jsou z gumy, proto se při sundávíní měřáku natahují a tím se ti zdá, že to nejde sundat. Když to upevníš páskama, jde to sundat pohodlně, protože se držák ani nehne. To, že se při sundávání musí překonat určitá síla, považuji za velkou výhodu, protože se měřák nesundává sám, o své vůli. To samé při ovládání – s gumičkami je to problém, protože se vaklá. Proto jsem s gumičkami vydržel jen jednu jízdu. Když je to upevněno napevno, je to o úplně něčem jiném.

          0 0
    • novas752  
      1. bud rad.
      2. pokud se to nechytne ani po 50m, muze byt slaba baterie v senzoru.
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.