• Adin

    Prosím kdo máte zkušenost s computerem Sigma 2209 MHR STS, můžete napsat jaký dosah má hrudní pás. Mám teď kombinaci Sigma 1009 STS a pulsmetr Onyx Easy. Jednak mi vadí mít dva přístroje, ale nejvíc ten Onyx je opruz dávat z řídítek pryč. Taky je to s tím držákem vypadá dost hnusně.

    Jde mi o to, že když jedu po rovince, pustím řídítka a narovnám se, tak Onyx ztratí signál, protože má malý dosah. Tak by mě zajímalo jestli ta Sigma 2209 to dělá taky.

    Ještě přemýšlím o verzi Targa, ale za 250 CZK navíc má verze MHR i vysílač kadence. Sice to nepotřebuju, ale když už ?. Výhoda větší odolnosti mi nic nepřináší, se 1009 STS nemám problém. Akorát mi to rušila Smart 2W Egg, ale to jsem vyřešil výměnou za 2 mode Spiderfire P7.

    Případně pokud s tím jsou nějaké jiné potíže. Do ROX už asi nepůjdu, beztak sebou vozím ještě GPS v mobilu.

    Díky za názor.

    0 0
    • KxKxK  

      ja som bol svoj novy kus testovat vcera :) funguje to perfektne, signal som nestratil ani raz, ani ked som sa vystrel, dokonca ani ked som zosadol a stal vedla biku.. myslim, ze v navode pisu dosah hrudneho pasu 110cm (asi to bude o nieco viac), kacencia 100cm a rychlost 90cm

      0 0
      • bochov  

        Je absolutně bez problemu ,až na cejchovani vyškoměru to bys měl každy tyden

        0 0
        • Kaco  

          vyskomer funguje ciste tak, ze meri zmenu tlaku jak se pohybujes. Takze je jasne, ze kdyz se meni pocasi, nemuze to ukazovat presne. napr kdyz se ze dne na den zmeni pocasi tak mi to na stejnem misto ukazuje treba o 100 m jinou vysku. S tim se nic neda delat. Ale jinak domovsak vyska se tam nastavuje jednoduse. proste si nastavis vysku bodu odkud pravidelne vyjizdis a pri odjezdu jen podrzis dve tlacitka a automaticky se ti vyska nastavi. Kdyz se vyrazne nemeni pocasi, je vyskomer hodne presny.

          0 0
          • bochov  

            Vtom maš pravdu ja to myslel vuči jinym vyškoměrum ,ale ty jsou na jine použiti.

            0 0
          • runis  

            Prosím tě, který dvě talčítka při odjezdu podržet? Mode 1 a Mode 2 současně? A potom bych potřeboval radu, co znamená nastavení „celkové výšky pro kolo 1 – Alti.Bike1“. Nevím, co tam dát, co to je. Myslel jsem, že výška tachometru nad zemí, ale to asi je blbost. A nějak nechápu „počítadlo kilometrů – Trip Up, Trip Down“. K čemu to slouží? K nastavení kilometrů, které chci najet a ono to odpočítává? Jestli prosím poraďtě a odpovězte na moje hloupé otázky. Nemám teď moc čas to zjišťovat, ale jsem hrozně zvědavý. :-) Dík.

            0 0
            • runis  

              Ještě prosím, co znamená „Trip Climb“? Ten návod mi přijde ne moc podrobný.

              0 0
              • Frostty  

                nastoupaný metry za vyjížďku

                0 0
              • Tomahomo  

                „7.4 Kalibrácia počiatočnej výšky

                Súčasným stlačením tlačítka MODE 1 a MODE 2 po dobu 3 sek sa skalibruje počiatočná

                výška (HOME ALTI)

                Zobrazenie HOME ALTI bliká.

                Na dispeji sa zobrazí SET OK.“

                Co ti na tomhle nepřijde podrobné? Slovenštinu snad zvládneš, český se mně nechtělo hledat, tohle je první link z googlu.

                0 0
                • Tomahomo  

                  6.14 Nastavenie celkovej výšky pre jazdný bicyke l alebo 2

                  Tlačítkom MODE 1 prejdite ku zobrazenie ALTI BIKE 1, príp.ALTI BIKE 2.

                  Tlačítko SET krátko stlačte.Prvá číslica zadania bliká.

                  Tlačítkom MODE 2(+) alebo tlačítkom RESET(-) nastavte hodnotu.

                  Pomocou tlačítka MODE 1 prejdete k dalšiemu miestu.

                  Tlačítkom MODE 2(+) alebo tlačítkom RESET(-) nastavte hodnotu

                  Potvrďte pomocou tlačítka SET. Na dispeji sa zobrazí SET OK.

                  „celková výška“ jsou nastoupané metry za celé období od posledního nulování.

                  0 0
                  • runis  

                    Tak to Alti bike a Trip Clim jsem z návodu fakt nepochopil. Ten reset po napsaní příspěvku jsem znova hledal a dohledal. To máš pravdu. Ale ten zbytek z návodu EE. Ale děkuji vám pánové. :-)Jo a Trip UP je teda odpočítávání kilometrů co chci ujet, nebo co? Ještě jednou díky.

                    0 0
                    • fousac  

                      trip up je druhy pocitadlo, normalne to kilometry pocita, ale nuluje se samostatne

                      trip down odpocitava od nastaveny hodnoty do nuly…

                      0 0
    • yodock  

      Hrudní pás má dosah něco přes metr, na kole se mimo dosah nedostaneš. Funguje bez problémů. Kadenci mám namontovanou na silničce, na horáku mi přijde zbytečná.

      0 0
    • Kaco  

      přiživím se: Nevíte co znamená v menu tohodle computeru polozka „trip up“?

      0 0
    • fousac  

      zdar lidi

      vi nekdo, jak ma tenhle budik reseny rozpoznavani kola 1 a 2?

      jestli ma taky 5 kontaktu zespoda (jako 1609 neSTS) nebo uz je to nejak digitalne reseny primo drzakem…

      uvazju o nem, ale na druhy kolo bych ho potreboval do dratovyho drzaku, pres kterej by to rychlost melo umet merit, ale aby se taky laskave sam prepinal previt..

      dik…

      0 0
      • Žíža  

        bike 2 nenastavíš ne na tachometru, ale přepnutím vysílače rychlosti (malé tlačítko na jeho těle, které cca 2 vteřiny podržíš a ledka na tebe zamrká :-))

        Drátový přenos jsem k tomu neměl – ale pokud bude fungovat jen jako bike 1 tak holt přepneš původní bezdrát na bike 2.

        0 0
        • potměšilý host  

          jen lehce poopravím: když ho jen na 2 vteřiny podržíš a ono to na tebe zamrká, tak to je jen kontrola, že je vysílač sts funkční. Abys přepl na bike 2 musíš tlačítko podržet cca 10 vteřin dokud místo zeleně nebude svítit červeně. zelená-bike1 a červená-bike2. Jo a 2209 už umí fungovat i s kabeláží. Ta má zvlášt držák s větším lůžkem a více děr do kterých si podle potřeby zacvakneš kabel.

          0 0
    • jirmondek  

      Tak hlásím první problém po cca 3 měsíčním používání a najetých pouho pouhých 400km. Po dojetí do práce ukazuje hausnumera, jako maximálku 191,70km, maximální tep 110 (to nemám ani u televize) a dokonce jsem podle něj někde přesednul po cestě z kola na jiné a ujel na něm téměř tři minuty, zvláštní. Nevíte, v čem by mohl být problém? Napadají mě takové blbosti, jestli tomu třeba nevadí mp3 přehrávač (ale s tím jsem jezdil i předtím a bez problémů), ale u tohoto modelu bych žádné rušení nečekal, navíc typické rušivé elementy jako světla apod. nevozím. Taky mě napadla baterie, ale to by bylo ještě celkem brzy. Nesetkali jste se s tím už někdo?

      0 0
      • bochov  

        Tak to dej na reklamaci ja na ni mam pres 3tis kilometru a bez problemu.

        0 0
      • hurwais  

        ja som to mal takto s pulsmetrom tiež ukozoval šialené informácie ale po výmene batérie všetko v pohode vybíjanie batérií je asi celkový problém zn. sigma

        0 0
      • whom  

        Tak jako hurwais – pokud jsou baterie původní, mohly jít do kytek. Měnil jsem vždy před sezonou a pak radši v půlce, když jsem je první rok nechal, taky to blblo. Jinak 100 % spokojenost.

        0 0
    • Ostrawak  

      Je možné, že mi odchází baterie v hrudním pásu, když mi, hlavně při vyšší rychlosti nebo větším protivětru, nefunguje měření TF?

      0 0
      • Ostrawak  

        Tak po výměně baterie v computeru už není žádný problém. Dost rychle se to teda vybíjí :(

        0 0
        • peetrz207  

          Já vlastním teda TARGU, ale původní baterie mi vydržela téměř dva roky/kolem 6000km, a to s tím chodím i běhat a na tůry…jinak mimo jednoho měření, kdy mi to ukázalo TF 299 funguje naprosto spolehlivě a můžu jen doporučit!

          0 0
    • radek01  

      Mám 1,5 roku a celkem spokojenost ale je pravda,že už mám vyreklamován budík tak hrudní pás. Budík přestal fachat jeden řádek bez problémů vyreklamováno to samé hru´dák tam se dostala vlhkost a oxidace udělala své.. :-(

      Co se týká výškoměru mám nastavenu nadmořskou výšku domova a při výjezdu jen odmáčknu a pak to běží poměrně přesně.

      0 0
    • Mark-H14  

      Jeden hloupý dotaz. Používáte tento computer na dvě kola? Předpokládám, že stačí koupit snímač, držák a pak jen u použití druhého kola nastavit bike2 …

      Nebo je někde nějaký skrytý zádrhel?

      0 0
      • Kaco  

        používám, teď už dokonce na tři… dvě silničky a bike. Bez problému. Stačí koupit sadu. Na snímači rychlosti je tlačítko, kterým si nastavíš buď jako bike 1 nebo bike 2. (blikne červeně nebo zeleně). Computer se pak automatikcy rozpozná, na kterým je. A celkové statistiky ti pak vede zvlášť pro obě. fajn věc, jsem s tím spokojený.

        0 0
        • nalim63  

          A nebude tím častým přendáváním trpět ten bajonetovej úchyt? Aby se to časem neuvolñovalo, přeci to jenom drží za takový malinkatý ďubky.

          0 0
          • Kaco  

            myslíš samotného computeru? to nevím, nijak zvlášť jsem to nezkoumal, ale nepůsobilo to na mě, že by se to mělo opotřbit nějak rychle.

            0 0
    • Mark-H14  

      Díky moc

      0 0
    • PabloRadegast  

      Ahojte,

      chtěl bych se zeptat na zkušenosti ohledně výškoměru a uložení aktuální nadmořské výšky v okamžiku uspání tachometru a její zobrazení po opětovném probuzení. Bohužel nějak si nejsem jistý návodem a i po komunikaci se Sigmou mám pocit, že se každý bavíme o něčem jiném.

      Podle návodu se do tachometru při uspání (na displeji se zobrazuje čas a název modelu) uloží poslední zobrazená aktuální výška, která se při probuzení tachometru převezme jako referenční výška, takže během noci, pokud se změní tlak, se ráno nezmění aktuální nadmořská výška. Platí to tak vždy nebo jenom když je tachometr v držáku nebo jenom když tachometr v držáku není?

      Dále jsem v návodu četl, že měřen tlaku vzduchu se aktivuje pohybem jízdního kola, popřípadě pohybem tachometru, i když ten je stále ve spacím režimu. Tímto se pravidelně aktualizuje aktuální výška při změně místa. Když si představím, že třeba dojedu na chalupu, opřu kolo v kůlně a tachometr se za chvíli uspí. Pak za pár hodin pohnu kolem, tak se zaktivuje měření nadmořské výšky, i když je tachometr stále v režimu spánku. Bude tak měnit aktuální výšku až do rána nebo se za chvíli toto přepočítávání nadmořské výšky dle aktuálního tlaku deaktivuje?

      0 0
    • SPORTBILI  

      Zdarec,

      netušíte někdo jestli se dá nějak prohodit v horním řádku výška za kadenci. Díky :-)

      0 0
      • AussigBiker  

        Podle simulace tachace na webu Sigmy nelze. To se da trochu nastavit u Roxu (nevim, jestli u vsech). Ja jsem kvuli tomu koupil Sigmu 1909, pac ta ma nahore kadenci, ale zase nema vejskomer.

        0 0
    • esino  

      Neviete niekto či je možné nejakým spôsobom kalibrovať nadmorskú výšku? Ukazuje mi je absolutne nepresne štartujem z domu kde mám overenu n.v. cely čas idem v rovnakých tlakových podmienkach a na necelých 500metrov nadmorskej výšky mi to robí rozdiel 120metrov skoro vždy úplne presne. Výšku overujem podľa turistických hríbikov. Bral by som rozdiel do 10metrov ale 120m je dosť.

      0 0
    • Orel Edí  

      Zdravím,nemáte někdo skušenost s nastavením výšky u sigmy ROX 10 GPS?Za boha nemůžu uložit výchozí výšku.Korigovat to jde pouze na počítači pomocí nastavení atm. tlaku metodou pokus omyl.

      0 0
    • Mark-H14  

      Ahoj,

      prosím o radu…

      1. Sigmu 2209 STS používám třetí sezónu. Každý rok měním baterii.

      Letos na jaře mi computer po pár km hlásí batery LOW a k tomu SPD trans.

      SPD trans. je baterie ve vysílači?

      • vyměnil jsem baterii v těle compu za novou Vartu
      • vyměnilm jsem baterii ve vysílači

      K mému překvapení hláška stejná symbol baterie LOW a SPD trans.

      Koupil jsem tedy jinde další baterii do těla compu. a ono to píše stále.

      Nevíte kde je problém?

      1. máme doma dvě kola se stejnými pláštěmi a u obou jsem naměřil

      stejný rozměr obvodu kola, který jsem zadal do compu.

      • jak je možné, že na 24km ukazuje Sigma na druhém kole o téměřo 2km více?

      Díky za váš čas.

      0 0
      • Mark-H14  

        Jo a ještě k tomu hlášení o vybité baterii:

        • kyž stisknu jakékoli tlačítko, tak comp normálně naskočí a celouvyjížďku se chová normálně. Kontrast normální a nic nenasvědčuje tomu,že by byla slabá baterie.
        0 0
        • Mark-H14  

          Tak dotaz č. 1 vyřešen, přehozené hodnoty bike I / bike II (silnička / MTB)

          Bohužel SPD Trans. a bat. LOW hlásí stále.

          0 0
          • robil  

            Nemůže to dělat baterka ve snímači tepu?

            0 0
          • tomxxx  

            Hele já jsem to po výměně měl taky, tak sem se na to vykašlal a hodil tam starou baterku, která hlásila low battery…odjezdil sem na ní další rok a pak koupil jinou, rozměrově stejnou. Ono označení baterky sedí, ale to velké CRko v computeru prostě různí výrobci vyráběj trochu jinak a některý tam nesedí…pakárna co? Jinak SPD trans je slabá paterka ve snímači, ale celkem to hapruje. Zkusil bych proměřit stávající baterky a uvidíš kde je chyba…

            0 0
            • Mark-H14  

              OK Děkuji. Ve snímači mám také novou ale zkusím proměřit či vyměnit za jinou. Hrudní pás už nepoužívám a snímač kadence také ne.

              Děkuji mockrát.

              0 0
      • SharkPool2  

        Jsem s 2209 STS zcela spokojen. Pravda, výškoměr není úplně 100%, ale odchylka není tak velka (±5m). SPD je snímač rychlosti upnuty na vidlici. Vše funguje jak má. Jinak i držák je zcela v cajku. Drží na představci jak přibytej.

        0 0
    • Tehu  

      tak se loucim s timto pristrojem 2209. Maximalni spokojenost az teda na pevnost uchyceni v drzaku na riditka !!! Jiz dvakrat jsem ho ztratil a nasel, ted o vikendu podel Sazavy se mu treti ztraceni stalo osudnym… :-( Uz kdyz jsem ho kupoval tak jsem byl varovanej od mistnich clenu, at si ho treba podlepim a ja to neudelal tak ted po 1,5pouzivani je pryc nadobro.

      Takze doporucuji nejak pojistit !!! At taky nevyhodite 2,5k z okna

      Kdyby nekdo potreboval nejake prislusenstvi tak dejte vedet a muzem se domluvit.

      0 0
      • SharkPool2  

        Nevím co jsi s nim dělal, ale ten lepící čtvereček ze spod tam není na poradu. :-) Mám ji třetím rokem a max.spokojenost. Zvažuji přechod na Rox 10.

        0 0
      • Edwin  

        Já měl teda sigmu asi jen za litr, ale taky jsem o ní přišel předminulý víkend, takže soucítím :o(

        Asi jsem do ní nějak drknul, vylítla a všiml jsem si toho už pozdě a vracet stejnou cestou jsem se nemohl.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.