• Street

    Porad te prosim. V silnicnim razeni od shimsana se snad vyznam, ale campa je mi zahadou. Co je od campi na urovni 105? Nebo v cem je to vubec jine? Diky

    0 0
    • Vrci  

      Na úrovni 105 je veloce. Jiné je ve všem (nedá se až na maličkosti se shimanem kombinovat) a v ničem (obojí odvede službu a záleží co ti víc sedí).

      Výhody campy sjou ve špalcích, řetězech (ty se prý dají použít i se shimanem) a u vyšších sad v řazení po pružině. U Shimana byla výhoda v klikách.

      Pokud bych měl kupovat celou silniční sadu v této cenové relaci, koupil bych veloce 07 s ergama veloce 06.

      0 0
    • yetti  

      Podle me je kvalita naprosto srovnatelna. Myslim, ze jde jenom o to co se komu libi vic a taky nekomu sedi lip razeni Campa a nekomu SH. Ja osobne preferuju Sh kvuli tomu, ze mi ergo razeni od Campy moc ergonomicky neprijde. Proste to podrazovani mi prijde takovy divny a neprirozeny. Jinak dalsim argumentem byly pro me kliky, ktery ma Sh jednoznacne lepsi, ale to se uz od pristi sezony srovna, protoze Campa uz konecne opousti ctyrhran.

      0 0
      • vt  

        co vam vadi na campa klikach ? tuhost ?

        0 0
      • Daník  

        taky se mi nezdá 4hran moc důmyslné řešení, ale nenašel jsem nikoho, kdo by s ním měl problém?! Zato u SH často slyším, že jemné řazení dostane brzy vůli.

        0 0
        • multib  

          neřekl bych a i kdyby, ta vůle lza odstranit napnutím lanka (jestli myslíš tohle). Jestli myslíš vůli v pákách, nepozoroval jsem.

          0 0
    • Pebe  

      a možná bych se pokusil vyzkoušet Sram Rival…

      0 0
    • Hnoj  

      Smihano a Campa jsou celkově v podstatě nesrovnatelné. Shimano to je vždy jemný a přesný chod, řazení je přesné a jde zlehka, nicméně třeba brzdy jsou měkké a často ne moc účinné… 5etězy jsou z bláta a jsou hned v prdeli :-/

      Campa je tvrdá až do morku kosti, dalo by se říct nekompromisní, řezní pákami jde ztuha a většinou zabírá až při úplném vyklopení páky do rkajní polohy, odřazová jde ztuha 2* tolik, brzdy mají pekelný strojový chod – nepropružují, řetězy Campagnolo jsou téměř nezničitelné, ale v případě jen mírně jeté kazety prostě bude střílet a nesedne si ani za boha. Mimo jiné se i dost špatně seřizuje a vyžauduje to hodně trpělivosti a pevné nervy… Moje zkušenosti vycházejí ze sady record carbon rv. 03 na které jsem sestavoval kolo.

      Shimano je velmi user friendly, ale poruchovější. Campa je prostě pro lidi co se nechtěj starat, bude fungovat věky aniž by se na ní dalo šáhnout.

      0 0
      • Vrci  

        Pokud se řetěz mění jak má (132,6) tak si sedne i čtvrtý řetěz ihned. Ze začátku jde campa hodně ztuha, ale po čase zjemní (nebo si člověk zvykne) i když ne tolik jako shimano.

        Při úplném vyklopení páky do krajní polohy přeřadí o 3 pastorky.

        Hlavní sílu campy vidim v objednatelnosti náhradních dílů (každá podložka, šroubek a pérko má své číslo v katalogu)

        0 0
        • vasil  

          náhradní díly kampa x shimano = nebe a dudy samo, že ve prospěch kampy

          0 0
      • multib  

        Nemůžu s Tebou ve všech bodech souhlasit. Konkrétně mám teď 105ky a odřazování levou je setsakra mizerné, musím vynaložit velkou sílu na odřazení a když to o ždibec přeženu, shodím na menší, děs, ale zvykám si. V SH mi řekli: Řadí? Řadí, tak buďte rád!
        Co se týká brzd, tak profíci si na TdF stěžovali, že brzdy SH jsou jedovatě ostré, Campa naopak.
        Co mi na SH vadí, jsou řadící bowdeny, čouhající z pák a Dual Control, kdy se při řazení stává, že i brzdíte. I na toto si někteří stěžovali na TdF. Navíc odřazení u Campy je dosažitelné i z horního úchopu, u SH ne! Chystám se vrátit k Campě.

        0 0
        • Orbis  

          odřazení je možné i ze zhora, záleží asi na délce prstů:)

          0 0
          • multib  

            Nedokonale jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli úchop z horní části řídítek (ne pák); U Campy lze, u SH ne!!

            0 0
            • maxtor  

              A jak s Campou řadíš s řidítek nahoru?? To bys musel mít hodně dlouhé prsty:-)

              0 0
              • multib  

                Narážíš, že s SH můžeš pohnout už v jejich horní části. Jistě, ale já dám přednost Campě už kvůli eliminaci brždění při řazení. Naučil jsem se s tím (jak jinak), ale nesedí mi to.

                0 0
                • maxtor  

                  Právě tohle bylo odstraněno tím ergonomickým řazením u současné Dury (a už i Ultegry, jak jsem byl poučen) že páka opisuje kružnici nejen ve svislém, ale i ve vodorovném směru. Takže se její vzdálenost nemění a funguje to skvěle.

                  0 0
              • vt  

                jde to v pohode i kratkejma prstama

                0 0
        • maxtor  

          Celkem nechápu, že bikeři si ztěžují, když brzdy nejsou dostatečně ostré a žiletkáři zase, když ostré jsou. Já jezdím na Dura Acech a na tu ostrost jsem si zvykl během pár zabrždění (před tím jsem měl Tiagry – nedá se to srovnat). Navíc hodně závisi na tom, jak máš seřízené špalky. Pokud dodržíš ideální postup a necháš špalky mírně rozevřené po směru jízdy, získá brzda skvělou citlivost.

          0 0
          • multib  

            Ale to je logické: Bikeři jezdí v sajrajtu, který zhoršuje brždění, naopak silničáři potřebují přibržďovat pozvolna (jako v F1, i když brzdí, stále šlapou, aby nevyšly z rytmu).

            0 0
            • maxtor  

              Já jsem právě v Dura Ace objevil brzdy, které mi sedí. Jezdím na silnici i biku a při přechodu na silnici mi dělalo problém zvyknout si na právě neúčinné brzdy. Teď se rozdíl aspoň částečně setřel. Neznalí by asi měli problémy, ale pořád si myslím, že je to o zvyku. Ty brzdy jsou při správném seřízení špalků hodně citlivé. Málo komu se ale chce s tím pořád odtravovat a štelovat je. To bude asi ten důvod.

              0 0
        • maxtor  

          Ještě k tomu řazení – taky mi připadá ta malá páčka nějaká divná a hlavně – i u Dury je z plastu a divně se při řazení kroutí. I tak to ale beru jako lepší řešení proti Campě, protože na ni v poho dosáhnu i shora (a to mám celkem malou ruku) a hlavně je v poho dosažitelná ze spod – jezdím většinou z oblouků, takže ideální řešení. V pohodlí úchopu pak jasně Shimano vede – můj názor.

          0 0
          • multib  

            Jak jsem už psal, na Campu dosáhnu zeshora z řídítek, na SH ne (jedině Soru, ta má taky odřaďovací páčku naboku).

            0 0
        • CzMiras  

          Myslím že co povídaj profíci na TdF většinu z nás zajímat nemusí, páč k tej technice co používaj se nepřiblížíme ani na dohled :) Taky jezdím SH 105. Brzdy mají pozvolnější nástup, ale to mi vyhovuje, umožňuje to snadno regulovat brzdnej účinek. Když za ně vemu, dokážou bejt pěkně jedovatý :) Řadím i brzdím většinou zezhora a nevidím v tom absolutně žádnej problém. Při řazení zespodu se může stát že si člověk přibrzdí, ale je to spíš o zvyku, teď už se mi to nestává.

          0 0
          • maxtor  

            Ten nedostatek možnosti přibrždění při řezení zatím odstranilo Shimano jen u pák Dura – Ace – když s nimi řadíš, tak nejdou rovně do boku, ale jakoby se vychylují směrem dozadu po oblouku, takže vzdálenost od prstu zůstává stejná a funguje to skvěle.

            0 0
            • zubatec  

              Nová Ultegra a 105 to má taky tak :-)

              0 0
              • maxtor  

                Vycházel jsem z informací, co mělo Shimano na webu. Psali o tomto „ergonomickém řazení“ jen jako o novince u Dury. Páky Ultegra jsem nedržel, tak nevím. Každopádně je to super věc!!

                0 0
          • multib  

            To bych neřekl, je to spíš naopak. Profíci si poradí i s věcma, které jsou pro turistu problém, čili konkrétně u brždění profík lépe zabrzdí, turista půjde do smyku. Turista potřebuje větší komfort, profík to zvládne i na Ukrajině (metafora)!

            0 0
            • maxtor  

              Právě že tu byly fota z TdF, ale nevím koho, a měl komplet Duru a brzdy Campa – prý právě z důvodu ostrosti a také špatného vracení se do původní polohy. Nechápu…

              0 0
              • multib  

                No a mi vyhovuje vozit Erga s SH čelistmi (dříve. teď testuju Dualy).

                0 0
        • Baracuda  

          Me nikdy odrazeni z horniho uchopu problem nedelalo – asi je to fakt o delce prstu a velikosti dlani… Zajimalo by me, v jakym SH ti rekli to o razeni – to by me tam asi uz vickrat nevideli a asi bych je i sakra otravoval s pripadnou reklamaci.. Nejvetsi slabina shimana mi prijde ta, ze tu nema kompetentniho dovozce P-L je k nicemu a vetsina sad, ktera je navic koupena pres e-shopy, proste nema zazemi v nejakem servisu…

          0 0
          • multib  

            Řekl mi to osobně reklamační technik Fabiánek.
            Že je k ničemu, tak slabý výraz jsem už dlouho neslyšel!
            Fakt je, že SH Dualpáky (ani jiné díly) Ti v SH neopraví, ani díly nedodají, ani kdybys to platil, natož v reklamaci. Jsou tam ještě divnější, než já!

            0 0
      • Baracuda  

        Je pravda, ze shimano nebrzdilo uplne nejlip, ale nove sady uz maji ty brzdy poresene lip – jinak naprosto souhlasim s tim, co pises – jen ten popis nesedi na Dura Ace – teda jen 9sp – znam lidi, kteri na tom maji natoceno okolo 80tis a bez problemu…

        0 0
        • yetti  

          Ohledne brz: jezdil jsem do lonska brzdy SH600 a byli po vsech strankach lepsi nez soucasne Ultegry. Jako celek to bylo mnohem tuzsi, citlivejsi a melo to mnohem lepsi brzdny ucinek.

          0 0
    • Vlado Jekyll  

      Jazdim Veloce 10, campa ma vyhodu, ze je neporovnatelnejsie trvacnejsia, ja mam na retazi 5000 Km a este sa nemusi menit. Velka vyhoda je, ze clovek zozenie aj najmensiu suciastku do paciek, za prijatelne ceny, kdez to u shimana je to problem. Campa zaostava s klukami, ale pre rok 2007 je to vyriesene.Campa si po case pekne sadne a trosku zmekne. Polohy radenia su perfektne iste. Raz ju nastelujes (bezproblemove) a uz na nu nesahas.

      0 0
    • Vrci  

      ještě jedna výhoda pro zapomětlivé: pokud zapomeneš zavřít brzdy po výměně kola, tak s campou zastavíš, se shimanem můžeš, ale nemusíš. Viděl jsem spoustu kol s otevřednou brzdou a víc napnutým lankem (asi důvěra). grahamwatson.com/gw/i­magedocs.nsf/dffb73637a­3cd8e7862571c40068f2dd/4­a33c857aa6f7d8a86256­ec6007c872c?Na­vigate&To=Next

      0 0
    • zida8  

      zdar chci brat nejakou silnicku ale do ted jsem to tak nejak extra nesledoval. Mohl by nekdo napsat hierarchicky prehled sad od Shimana a Campagnola. A jak se asi rovnaji sobe. dik

      0 0
      • vt  

        prehled campy mas na sirer.cz

        0 0
      • Smazaný účet  

        Shimano:

        1. Dura – ace
        2. Ultegra
        3. 105
        4. Tiagra
        5. Sora

        Campagnolo:

        1. Rekord
        2. Chorus
        3. Centaur
        4. Veloce
        5. Mirage
        6. Xenon

        kdy č. 1 je nejvyšší řada atd.

        0 0
        • multib  

          Doplnil bych u SH:
          6. 2200
          7. A050

          0 0
          • Jarda  

            To bych nedoplnil, nejsou to kompletni sady.

            0 0
            • multib  

              Máš recht (u 2200 chybí osa, páky, páčky, kolečko a řetěz), ale SH to má plynule po Soře, tak pro úplnost jsem to tu dal.

              0 0
              • multib  

                Ale na str. 151 velkého katalogu SH doplnilo tyto chybějící věci ze Sory, jen páky/páčky má na rovná řídítka.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.