Shimano PD-M520 nebo CrandBrothers Candy C?

12 nepřečtených
  • Gooorila

    Čest Na svém kole mám pedály Shimano PD_M520. Kupoval jsem je jako své první SPD a netušil sem, jak a zda si na ně zvyknu. Nyní mám kolo, kde již v základu byly pedály Crakbrothers Candy C, ale manželka nášlapy nechce a po delším přemlouvání jsem jí přesvědčil k tomu, že jí koupím pedály, které jsou z jedné strany nášlapy a z jedné strany klasické (www.cyklo-slachta.cz/…pedaly-pm85/). Přemýšlel jsem, že si tedy na své kolo dám CB, protože když tomu nerozumím, orientuji se dle ceny a když jsou CB 3× dražší než mé Shimana, předpokládám, že budou v něčem lepší a proto se ptám: v čem? Se Shimanama jsem doposud spokojen a tak vlastně ani nemám žádný důvod se jich zbavovat. Má smysl je vyměnit? Vydrží mi déle? Systém je lepší? Není lepší je jako funglovky za litr střelit a tuto částku investovat do jiné věci?

    0 0
    • Snipp  

      Jeste byhch mel dotaz at nezakladam novy… Chtel jsem se zeptat ze kdyz se podivate na Kufry od CB na netu tak tam pisou kompatibilni s SPD coz se mi zda jako blbost protoze to nejak nejde

      0 0
    • prodi  

      já bych je střelil a kor tenhle model

      0 0
    • cekanka  

      Že jsem tak smělý. Co je zač to nové kolo?

      Rozdíly v obou systémech jsou docela podstatné. U CB není nastavení předpětí pružiny. U shimana jo. U cb se to trochu kompenzuje tím, že když dáš kufr na jednu botu, máš vypínací úhel tolik a tolik stupňů (z hlavy to nevím) a když na druhou botu je ten úhel nižší. Navíc je cb teoreticky vhodnější pro lidi s problémy s koleny, protože umožňují pohyb nohy do stran. Snad jsem to napsal dobře no:-)

      0 0
      • pajasimi  

        shimano už tam má taky vůli..řek bych dostatečnou (mluvím o těch kolenech)

        0 0
        • cekanka  

          Má, ale asi jen u některých typů. Moje 520ky ji mají, ale tatíkovy 505 mi nepřišly nějak extra volné. Ale jel jsem je jenom chvíli(když jsem mu vezl bika domů), takže nemůžu moc srovnat.

          0 0
      • Gooorila  

        GT i-Drive 4 – 3.0 2006

        0 0
      • ivaneck  

        je to 15 a 20 stupnu.

        0 0
    • Vilém  

      Vozim oboje 520 i Candy.Candy mam na 2 kolech,volil jsem je kvuli vaze.Zpocatku jsem mel strach z nemoznosti nastaveni predpeti, ale nakonec jsem spokojen.Jen pri presedlani z CB na Sh mi u 520 chybi vetsi uhel pohybu.Chvili mi akorat trvalo, nez jsem si zvyk na temer neznatelny okamzik vypnuti u CB.

      0 0
    • bikerzdenek  

      Mám nyní PD-M520 od začátku roku na třech kolech /full, HT-bahňák, silnička – nebo spíš „fittnesko“/ a nemohu říci nic špatného, i vůle mi připadá dostatečná. Poměr kvalita/cena 520,–/ je bezkonkurenční Pokud ovšem pominu, že padám na bajcích jak hruška:-). Už to ani nespočítám, holt 35 let klipsen je nějak zažraných /a nepamatuji, že bych někdy spadl kvůli klipsnám/, jen na silničce jsem to zatím s nášlapama ustál. Je to na bajku docela komedie, než mi dojde, že už to neustojím, ležím na boku. V tomhle případě by asi bylo jedno, jaké nášlapy bych měl. Z klipsny jsem to vždycky zatím stihl. Zvyk je železná košile :-), ale ještě pár modřin a snad si zvyknu taky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.