• Necris

    Můžu si k M520ce koupit jakékoliv boty, třeba tyhle spešly http://kola.ramala.cz/…0–17720.html ?

    Nebo je to nějak omezené ? Budou to moje první a odpověď na tuhle otázku jsem nikde nenašel. Nevím jestli se nedělají různé patenty a jak to vůbec funguje. Normálně si jenom koupím tyhle pedály, nasadím je do klik, koupím si botky, do nich šoupnu kufry, zacvaknu se a frčím ?

    0 0
    • mr.nikdo  

      Ano, muzes.

      Tuto kombinaci vozim 3. rokem a bez problemu.

      A ano nasroubujes kufry, ale nez pofrcis si chvilku budes hrat s jejich nastavenim, aby noha spravne sedela. Jak se to dela je tady nekde dokonce v tematu neco jako Osa a SPD (drzi se navrchu).

      0 0
    • ulipik  

      Jestli máš takový dotaz, tak si nekupuj sportovně závodní boty, ale něco sportovně turistickýho. Nic proti, ale závodní nemusí znamenat pohodlný. Vyber si něco v čem budeš moct aspoň trošku chodit. Hlavně si to pořádně vyzkoušej, ať tě v tom nebolí packy.

      PS SPD jde takřka na všechno, tedy ještě jsem se nesetkal, že by nešly na MTB tretry, ale bůhví jakej znalec nejsem.

      0 0
      • Necris  

        Kolo mám dva měsíce a učím se co se dá. Zatím si ho rozmontuju, vyčistím a složím. Pouze jsem teď zjistil, že mi noha začala slítávat víc než je zdrávo.

        Boty si určitě zkusím a posoudím tak aby to bylo pohodlné. Pro mě je důležité být připnutý do pedálu, i kdybych tam měl být připnutý v holínkách ;)

        0 0
      • marco  

        Já naopak doporučuji pevnou podrážku, protože na mém původním turistickém modelu bot se mi bota na pedálech při záběru mírně prohýbala kolem pedálu a dostával jsem křeče do klenby chodidla. Zakoupením sportovního modelu bot křeče ustoupily , protože se zátížení nohy v pedálu lépe hmotnostně rozdělilo na větší plochu podrážky.

        Nevýhodou je, že jsem méně mobilnější pro úseky kdy potřebuji něco vyšlápnout pěšky nebo navštívil nějaké turisticky zajímavé místo. Trochu ohebné jsou, ale při chůzi to vypadá to jak když si někdo vyrazí v přeskáčích do hospody. Jenom klapou klapou a pěkně na kachličkách kloužou.

        0 0
    • Kubiczech  

      Tuhle kombinaci jsem taky vozil a funguje vcelku spolehlivě. Jedno ale – Shimano pedál přesně dosedá na gumové výstupky podrážky vedle kufru a má tendenci to vrzat, což někde řešil různým pilováním.

      0 0
      • Lišák  

        Poté, co se mi rozpadnuly staré Diadory, jsem pořídil také tyhle Spešly. Pedály 520. Vrzání potvrzuji :-) Navíc-stále se mně nedaří nastavit levý kufr. Pravý v podstatě okamžitě pohoda, ale levé koleno stále protestuje.

        0 0
      • Kaco  

        vrazaji mi minimalne, jen obcas za mokra. Staci vzit pilnik a ubrat tam par desetin milietru z podrazky, kdyby to nekoho trapilo… jinak boty skvele, muzu jen doporucit

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.