MTB tretry + pedály - (nejlépe) shimano nebo specialized

48 nepřečtených
  • jURis_1

    hoj vím že je tu hodně vláken s títmo tématem ale hledal jsem přímo nějaké zkušenosti s tretrami letošního modelu firem specialized a shimano a našel jsem ale ne tak obsáhlé.. a proto se ptám a chci si nechat poradit aby jste mi doporučili nějaké MTB tretry pánské (nejlépe) od firem specialized nebo shimano.. aby to byly boty s dobrým poměrem cena/výkon, aby něco vydrželi, vzhled na začátek neřeším ale bylo by dobré kdyby měli přezku s mikroposuvem a dva pásky .. aby byly trvdé.. s možností našroubování kolíků dopředu.. jinak cenu.. no. chci nějakou zlatou střední třídu.. takže i s pedálama do 2500–3000kč…

    ohledně pedálu jsem uvažoval mezi… shimano M520 a M540 které mi doporučíte.. ?

    k těm botám chci aby jste mi napsali i váš praktický názor pokud je vlastníte..

    Anketa: Jaké MTB tretry.?

    8x
    17%
    26x
    57%
    3x
    7%
    4x
    9%
    0x
    0%
    1x
    2%
    4x
    9%
    0 0
    • Daf  

      Co se pedálů týče, tak pokud zrovna neřešíš váhu, tak vnitřek pedálu je stejný u obou typů. M540 jsou lehčí a dají se snadněji rozebrat díky duralové matici.

      Měl jsem tretry Specialzed Comp. Slušná bota pro rekreační ježdění podle mě. Při závodě v blátě a mokru se mi vždycky rozmáčel vnitřek boty a pod kufrem se mi propadla podrážkka :( Pro normální používání je ale klidně doporučím. Teď mám Shimano M300 což je trochu jiná liga, ale myslím, že i ty levnější modely budou velice slušný. Doporučuji vyzkoušet co líp padne. Pokud to chceš na závody, ta bych se přiklonil spíš k Shimanu.

      0 0
      • jURis_1  

        a nějaké boty na celodenní výlety v terénu a občasné závody.. a i ne zrovna v přijatelných podmínkách.. za slušný peníz.. tak abych se s pedály vlezl do 3k..

        0 0
        • Daf  

          Já bych volil takhle. Tretry SH-M182, nebo SH-M160 + pedály PD-M520. Vím, že to je o trochu dražší než máš limit, ale ne zas o tolik.

          0 0
          • valyhonda  
             

            A co treba tyhle?Nema nekdo s nema zkusenosti?

            http://www.kupkolo.cz/…1B_3467.html

            http://www.kupkolo.cz/…86_4577.html

            0 0
            • mafyk  

              Mam Shimano SH-M086 z koloshop.cz za 1965 Kc a pedaly M520, zatim maximalni spokojenost. Jsou to moje prvni tretry, takze nemuzu porovnavat, ale za ty penize se mi zdaji super. Perfektne mi sedi, podrazka je pevna, ale da se v nich i pomerne pohodlne chodit, vypadaji dobre. Zkousel jsem i SIDI Eagle 5.1, sedely take skvele, design lepsi, ale provededeni u Shimana mi pripadlo masivnejsi, navic SIDI staly dvojnasobek.

              0 0
          • jURis_1  

            o shianu m182 jsem uvaoval hned na začátku.. ale zzarazila mě cena.. jinak.. šel bych do těchto + pedály pd-m520..jenže co jsem se díval nikde v méme regionu.. okolí ostravy.. nejlépe havířov. nemám možnost si vyzkoušet.. číáslo boty.. koupil bych přes internet ale jké máte zkušenosti s koupi přesi nternet a ještě k tomu na serveru kupkolo.cz ?

            0 0
      • jecnak  

        Nehlede na konstrukci prezky, ktera je u Speslu opravdu spatna.  Titerne cervene uvolnovaci udelatko se uz sice nelame, ale obcas pokud je pasek zabahneny, je sundani boty orisek. Shimano je v tomto naprosto v pohode.

        0 0
        • hubert.d  

          Ja mam taky Spesly Comp, s preskama problem nemam, ale slibovali u modelu 09 odstraneni konstrukcni vady (model 08, trhani sitoviny z venku u malicku). Ano bota je jehce prepracovana a v onom miste je sita opravdu jinak , ale i presto mam dojem , ze tato snaha byla k nicemu a sitovina se bude trhat i nadale. Zatim se mi to projevilo jen na prave tretre a asi jen dva mm, takze jeste chvili vyckam jak se to bude vyvijet. Jinak tretra je to velmi pohodlna, i na chuzi, pritom celkem tvrda a s rozmacenim co psal Daf jsem promlem jeste nemel a to jsem dostal peknou radku solidnich plavaku :)))

          0 0
          • jecnak  

            Ja prave Spesly mel tri roky a uz bych se k nim nevracel prave kvuli presce, trhajici se sitovine a halvne kvuli body geomtry, ktera mi nevyhovuje.

            0 0
            • Mug  

              Co ti nesedělo na BG?

              0 0
              • jecnak  

                Naklon vlozky smerem ven dolu. Pouzivas jine svaly nez normalne. Ve spojeni treba se systemem SPD od Shimana je to dost neprijemne. V porovnani se silnicnima Adidas + Time jsem slapal uplne jinak. Vzhledem k tomu, ze na silnici trenuju a na biku zavodim, tak mi to prislo dost kontraproduktivni. Ted mam tretry Shimano a pedaly Look prijde mi, ze jsem se dostal k kompaktnosti pedal + bota nejbliz k silnicnim jak to slo. Zadne vaklani kufru a pritom si muzu nohu nastavit jak mi to vyhovuje behem jizdy. Karbonova podrazka u treter.

                0 0
            • hubert.d  

              BG je prave to, proc jsem do nich sel, mam totiz potize s kolenem (operovane) a doufal jsem , ze mi to pomuze od bolesti a ono je to skutecne lepsi. Jen ty tretby asi moc nevydrzi :(((

              0 0
          • Darius  

            Tak to jsi me ale vubec nepotesil. Mam Compy od Speslu uz par let, jeste ten starsi typ na 3 suchace bezbez prezky – zadne problemy se sitovinou na spicce. Stale drzi pohromade, ale uz to bude chtit zmenu. Myslel jsem, ze mam vyreseno a vezmu zase Compy nebo Experty… Pokud vsak Spesl zamerne dela botu, aby nevydrzela (viz starsi reseni spiscky naprosto bezproblemove, budu se muset podivat jinde… a ted otazka kde? Shimano?

            0 0
            • hubert.d  

              V mem okoli i tady na B-F melo dost lidi problem s tou sitovinou ( modely 07 – 08 ) , ja jsem se na to zamerne ptal u nekolika prodejcu a ti tvrdili, ze je to uz vyreseny ze bota je prepracovana. Ano bota je sita jinak. Ale na druhou stranu je mozny ze jsem nekde nakopnul ostry kamen, nebo tak neco, proto jsem rikal ze radeji jeste pockam, jestli to bude pokracovat, nebo jestli se to ukaze i na druhe bote. Ja doufam , ze ne , ze je to jen nahoda, protoze mi ty tretry max. vyhovujou a delaj mi dobre na operovane koleno :))).

                
              0 0
    • Axisak  

      Za mě ti můžu poradit jedině značku Sidi. Vozím typ podobný Bulletu a to skoro již devátý rok, spotovní trailová jízda, kolem 25 maratonů a až na opotřebení podrážky (mírně ožužlaná), odlepující se suché zipy (slepeno a jedou dál), barva taky utrpěla jsou v 100% stavu. Nikde se nerozlepujou, žádný roztřepený švy a podrážka drží jak přibytá (no dobře už není tak tuhá jako kdy byly new). Otec v tu samou dobu koupil jejich top model, jednou koupil new výstupky na podrážce a jednou urazil o kořen přezku jinak je má taky v pořádku. Možnost dokoupit jakýkoliv náhradní díl (u vyšších modelů – přezky + části podrážky), ruční práce a síla značky je fakt znát. Perfektně drží nohu a nikdy jsem s nožkama neměl problém. Přítelkyně si před měsícem koupila model Giau a je taky max spokojená. Pro mě jedině Sidi (uvažuji že na konci sezony přezbrojím na model Sidi Action 2 SRS).

      0 0
    • Mug  

      Zeptám se tady: Používáte někdo vložky do bot SPECIALIZED PERFORMANCE a BG FOOTBED? Zajímala by mě zkušenost. Kolena mě ani nebolí, ale v silničních tretrách NW Aerator 3 mě při delší jízdě brní chodidla. Třeba by to pomohlo podobně jako BG na rukavicích.

      0 0
    • walter.n  

      Malý pohled

      Máš tam zařazené Sidi, které se ve slevách dají sehnat do 3 000; Bullet, Giau, ale bez přesky, s přeskou za cca 3 500 Kč (Eagle 5.1).

      Osobně jsem zkoušel mezi Specialized a Sidi. Dopadlo to tak, že jednoznačně Sidi, ale ve smyslu, že skutečně seděly na noze, Specialized (Sport a Comp) neseděly tvarem – připadal jsem si v nich jak „koza“, navíc vytáčely nohu do strany, což může být/jistě bude individuální, někomu zase naopak můžou padnout výborně. Z toho je jasné, že pokud mám možnost vyzkoušet, udělám tak, až pak se rozhoduju.

      0 0
      • jURis_1  

        uvaožval jsem o shimanu m182 hned na začátku.. ale zarazila mě cena.. jinak.. šel bych do těchto + pedály pd-m520..jenže co jsem se díval nikde v méme regionu.. okolí ostravy.. nejlépe havířov. nemám možnost si vyzkoušet.. číáslo boty.. koupil bych přes internet ale jké máte zkušenosti s koupi přesi nternet a ještě k tomu na serveru kupkolo.cz ?

        0 0
        • walter.n  

          V Ostravě je cyklovb.cz, tam mají tretry Shimano (servis Shimano), zrovna typ, který chceš, nemají v e-shopu, a kdyby, cena může být mimo 2 990… S kupkolo.cz zkušenost osobně nemám, jejich e-shop je ale docela známý.

          Napadá mne si objednat přes z e-shopu přes telefon, domluvit rychlé dodání a poptat se na možnost „ryhlého vrácení“, pokud by neseděly. Jeden člověk, co se tady pohybuje, má Shimana v té ceně také, třeba by vyšel vstříc radou nebo i tohoto nabídkou, ale nemůžu mluvit za něj, kdo ví.

           
          0 0
    • zdenal01  

      Já jsem letos taky konečně přešel na nášlapy a řešil stejný problém jako ty. Pořídil jsem ve slevě loňský Specialized MTB COMP za 2500,– k tomu PD-M520 za 500,–. Po cca 800km bez problémů, dá se v nich i poměrně dobře chodit a dělají je i v půlkových číslech jestli máš problém se trefit do velikosti. Shimano dělá pouze celá.

      Bez nášlapů už bych teď nevyjel :)

      0 0
    • darnet  

      koukni se třeba na tyhle: http://www.cyklosvet.cz/…n/31837.html

      dlouho jsem obouval Sidi a opravdu to byly dobré boty,letos jsem koupil Diadora a můžu jen chválit…noha jak v papučích,mají jen jednu vadu…když je obuješ a sedneš na kolo nechtějí samy šlapat…

      0 0
      • jURis_1  

        kdyby tam nebyly tkaničky ale přesky. bylo by lepší.. s tkaničkama nachcu… :) sice vím že jou kryté ale to je jendo.. jinak jak se chovají ve vodě..? nebo v morkém telénu v dešti.. jsou už v balení kolíky na špičku?

        0 0
        • darnet  

          kolíky v balení jsou i s klíčem a zatím jedou výborně,ještě nezmokly,až budou ve vodě dám vědět…a že na nich není přeska mi nevadí…chtěl jsem na tkaničky + přesku a nakonec zvítězily tyto…zatím nelituju,a ještě jedna věc…dobře se v nich chodí,což je myslím si docela důležité…

          0 0
      • jecnak  

        Diadory mi sedeli na noze uplne nejlip ze vsech treter. Bohuzel podrazka po pul roce zmekla tak, ze se v nich nedalo jezdit, dali se pouzit maximalne jako cvicky. Nastesti reklamace uznana a vraceny penize. Snad slo jen o vadu konkretniho modelu a nebo paru bot.

        0 0
        • jURis_1  

          tak nakonec asi půjdu do těchto..jelikož jsem ještě na tretrách nejezdil.. tak nemusím být takový šilenec abych si do novinky kupoval to nejlepší. a myslíšm že tyto botxy vydrží. a koupím i návleky.. jak pojedu ve vodě.. v dešti.. v bahně..jediné co mě mrzí že tyto boty nemají jednu mikroposuvnou přesku a dva pásky. za tu cenu bych to bral hned..

          Shimano SH-M076

          http://www.cycloshop.cz/…ucts_id/2383?…

          http://www.bikeradar.com/…hoe-09-34115

          a pedály Shimano M520

          http://www.mojekolo.cz/…520mtb-cerny

           

          celkově mě to vyjde boty za 1790 dejme tomu 1800 + 600 za pedály do jsme na 2400,– kč.. na léto návleky nepotřebuji pokavaĎ nepojedu na výšlap v dešti nebo po dešti..:P ale i tak dejte mi prosím odezvu co říkáte na můj výběr.. a jestli to budou kompatibilní sami sobě věci.. a poradit nějaké ty návleky.. ale návleky nehoří..

          0 0
          • Daf  

            Myslím, že pro začátečníka to bude OK. Ona ta přeska není až taková výhra. Tím sucháčem se dá utažení nastavit jemněji, než přeskou. Jen to trvá trochu dýl za jízdy. Oproti dražším modelům budou mít tyhle tretry zřejmě měkčí podrážku a i vzorek na tretře odpovídá turistickým tretrám. Tzn, že se v nich bude lépe chodit než ve sportovních, nebo závodních.

            0 0
          • Daf  

            Ještě k návlekům. V podstatě nutnost jsou pouze kvalitní zimní pokud se chystáš jezdit i v mrazech. Tenké návleky se hodí jako ochrana proti bahnu v závodě. V dešti stejně proprší. Navíc se strašně rychle rozdrbou. V podstatě stačí vytlačit jeden kopec a jsou děravý. Takže být tebou, tak bych je neřešil.

            0 0
          • lidumil  

            Jakou máš velikost? tady a tady mají to co chceš za celkem „příjemnou“ cenu :-)

            0 0
            • jURis_1  

              velikost musel bych je mít na noze. jinak mám něco kole 43.. jinak o těch jsem taky přemýšlel… ale nevím jestli jsou kvalitě.. dostatečné a nerozrdrbou se mi.. jinak chtěl jsem to v okololí ostravy.. :) ještě set aky podívám..

              0 0
              • lidumil  

                Však mají e-shop.

                0 0
                • jURis_1  

                  ale co jsem slyšel tady v topicu.. tak moc nevydřží ty boty.. viz hledej na stránce „comp“

                  0 0
                  • lidumil  

                    Taky jsem to četl, ale nemůžu sloužit, kupoval jsem je tam teď, doteď jsem měl Sp Sport ale model tak 2001–2002 a s nimi naprostá spokojenost, jen po těch letech jsou už děravý :-(

                    0 0
          • gargamel  

            Tady mají ty pedály ještě o 150 levnější.

            Tyhle pedály jsou dobrá volba.

            0 0
            • jURis_1  

              jo jenže za poštovné.. zaplatím stovku a hned jsem na stejné ceně..:(

              0 0
          • jURis_1  

            tak jak.?§ radíte.. :) M076, M086 nebo Spešly MTB comp. nebo jiné. stejné cenové kategorie.. i když spešlo jsou za 3200 ale na netu k sehnání za 2×xx..

            0 0
            • Paja  

              M076 a M086 budou prakticky stejny boty, rozdil bude v prezce/suchac, takze pokud trvas na prezce, tak M086. Sam mam uz skoro 3 roky M121 a se suchacema nemam zadny problem, drzi porad spolehlive, oproti prezce je to mozna i min nachylny na poskozeni. 121 jsou dostatecne tuhy – i na akcich typu Brno-Praded a zpet (300km) nemam problem, ze by pedal pres podrazku tlacil. Dalsi tretry by sice byly s prezkou, ne kvuli ni, ale proto, ze vyssi modely 181 nebo 225 se delaji jen s prezkou…

              0 0
    • Atrey17  

      Já jezdím Specialized BG Spor­t (je to ten jejich základní sportovní model za 2390,–) koupené 2006 a pedály Author A-comp 03 (Líbí se mi, že nejsou jen na imbus a můžou se povolit i klasickým klíčem). Zatím spokojenost. Boty mi seděly hned na první obutí a sedí dodnes. Švy, materiály i po­drážka drží bez problémů. Za sebe mohu BG od Špešlů doporučit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.