Shimano Deore FC-M590/vhodný počet zubů

11 nepřečtených
  • Frankiti25

    Zdravím.

    Vlastním krosové kolo Kellys Axis 2010 a chci si ho vylepsit komponenty Shimano Deore a Deore XT. Chci použít kliky Shimano Deore FC-M590 a zajíma mne zda je lepsí zvolit variantu 48–36–26,

    nebo 44–32–22 zubů. Jezdím více po silnici ale do terénu se také často dostanu.

    Díky za odpoved

    0 0
    • kubad  

      48/36/26 bude na cross lepší,

      0 0
    • scalar  

      Na tohle si musíš najít odpověď sám, obě varianty jsou možné. Na silnici jsou lepší převody 26/36/48, ale chybí pak lehké převody do terénu. Naopak převody 22/32/44 jsou ideální do terénu, ale dá se s nimi v pohodě jezdit i po silnici, tedy pokud šlapeš správnou frekvencí. Podívej se na zavodníky na horských kolech, jak rychle jezdí s těmito převody. Crossové kolo má navíc proti 26" horskému větší průměr kol, to dělá převody „těžší“.

      Měl jsi ale možnost vyzkoušet původní převodníky, takže víš, jestli Ti chyběly lehčí převody. Není mi jasné, co si představuješ jako jízdu v terénu, s touhle vidlicí bych si netroufnul ani na panelovou cestu :-).

      Takže raději nejdřív vyřeš vidlici.

      0 0
      • Frankiti25  

        To stou vydlicí máš pravdu, je to bída ale nemám tolik financí abych menil vse najednou. A jakou by si mi na kros doporucil??

        0 0
        • scalar  

          Pokud chceš i do terénu, tak Suntour NRX. Dělá se v pružinové verzi (je vhodná bohužel jen na hmotnost jezdce kolem 70 – 75 kg) a vzduchové verzi.

          0 0
          • Frankiti25  

            Tak to pro me moc nebude 95Kg :)) A ta vzduchova vklidu i na takovou vahu?? A stoji teda ranec , ale casem bude:))

            0 0
            • scalar  

              Vidlice na 95 kg půjde, ale na rovinu – tohle kolo byla pro Tebe špatná volba, budeš muset skoro všechno měnit, kola (náboje) taky nejsou nic moc.

              0 0
    • BigKarel2  

      48–36–26

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.