• Japhy

    Taky vás tak nebetyčně sere nedobrovolně servisovat kola, která byste si sami nikdy nevybrali ani nedoporučili? Dneska jsem se snažil (přirozeně přepadovka bez ohlášení a bez nářadí) pochopit princip fungování čínského ventilku a za pomoci špičaté větvičky ho umravnit. Přitom to kolo stálo snad 25k. Jak já mám mezi příbuznými zámožné jedince, dát tolik peněz za takovou plečku…

    0 0
    • Lister  

      Nesere. V oblasti cyklistiky mam v rodine neotřesitelnou autoritu – nikdo by si proti mému doporučení kolo nekoupil.

      Takže kdyz se něco nepovede můžu nadávat jen sobě.

      0 0
    • Bafoon  

      Nesere. Zpoplatnil jsem to hodinovou sazbou a obě strany spokojeny.

      0 0
      • Bruca  

        Jen tak z legrace, můžu se zeptat jakou? :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          standard – 50E za každou započatou hodinu :-)

          0 0
        • Bafoon  

          150kč/hod + material

          0 0
          • maajkee  

            A počítáš započtenou hodinu? Tedy výměna řetězu na 5 minut prostě 150,– Kč za práci?

            0 0
            • Bafoon  

              vzhledem k tomu co mi sem občas vozí za zejebanosti to na 5 minut nikdy není :)

              a každou započatou hodinu nepočítám – nežíví mě to. Občas to je za haribo pro děti

              0 0
            • puka  

              Kolem půl hodiny jsem mazal řetěz – byl rezavý, ztuhlé články jsem musel rozhýbat jeden po druhém ( technický benzín nepomáhal), máznul, nasadil.

              Fakturu jsem ještě nevystavil, takže pod 200 jít nemám? :)

              0 0
              • Smazaný účet  
                0 0
                • puka  

                  Celkově to kolo bylo jeté tak do 200km, řetěz musel být měněný v posledních 8 letech, staří kola kolem 15let, po mém zákroku se lesknul jak psí kule. Stejně na tom tetka moc jezdit nebude, řetěz rupne až když to od ní koupím (zimák k zimáku)

                  0 0
          • vanderpoel  

            150 kacek za hodinu je brigadnicka almuzna. za tu cenu neco delam a fakt se mi to nevyplaci, delam to jen z dobre vule.

            0 0
            • jIrI___  

              Tak nějak. Já to beru tak, že servis dělám ve svém volném čase, kterého si cením více než času v rachotě, takže hodinovou cenu jsem si nastavil vyšší, než jakou dostávám v práci (v mém případě jsem ji nastavil na 200 Kč).

              0 0
              • Bafoon  

                dobrá, zdražím :))

                0 0
              • jan.pernik  

                Pro kamarády za barterové ceny, protože chtít po nich peníze by bylo takové lichvářské. Proto za každou započatou hodinu láhev Kapitána Morgana případně basa piv.

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • jan.pernik  

                    To jsou mrchy, ty nechteji platit svym casem :D

                    0 0
                    • oddie  

                      Děláš to špatně, kamarádkám se servisuje kolo teprve až tehdy, když si to zasloužej. Ty vychcaný, co vždycky nějakýho troubu utáhnou na vařený nudli resp. na psí voči, a pak houby z toho, je lepší nechat těm troubům, z těch stejně nic nekouká :D

                      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      Pár lidí už se mě ptalo, jestli bych jim kolo nedal do pořádku (v ideálním případ ještě nějaké, které leží ve sklepě deset let a které v servise nikdy nebylo), tak jsem se vždy omluvil s tím, že na jejich kolo bohužel nemám nářadí, že mám doma nářadí jen pro to svoje. Na někoho, kdo tomu nerozumí, to funguje vždy a někdo, kdo tomu rozumí, tě nebude otravovat s hovadinama.

      0 0
      • Japhy  

        Hele, já se kamarádovi nezávazně na dovolené chtěl kouknout na marketové kolo a naznal jsem, že na to opravdu nemám nářadí a knowhow. Střed co jsem v životě neviděl, náboje u kterých jsem nepřišel na to, jak poštelovat vůle, a zlatý hřeb byly čelisti véček – tenoučký plech zalitý do plastu. Ty se kroutily jen se na ně člověk křivě podíval.

        0 0
        • bezdratova.sprcha  

          Tak ono ačkoliv je to hlavně výmluva, tak do jisté míry je to pravda. Doma shromažďuji skutečně jen takové nářadí, abych oservisoval vlastní kolo. Dobrovolně se na něco mrknout nebo poladit je jedna věc, ale aby ke mě někdo vozil kola na levnou opravu a já abych trávil čas ve sklepě místo venku na kole, tak to trada.

          0 0
          • Japhy  

            Já se v létě na rodinný hromadný cyglodovolený jednou chvilku nudil. Osazenstvo se rozhodlo vyrazit do bajkparku Klínovec a nenechali si to vymluvit. My už měli s dcerou dvě jízdy na červený, oni se teprve vykutáleli z chaty k spodní stanici lanovky. Když jsem si dával pivko, cvičně jsem zmáčknul čelist u jednoho dětskýho kola, véčka totálně rozhašený. Tak jsem upíjel pivko a šteloval na všech dětských kolech brzdy. Dospělí ať si rozbijou hubu, ale děti by nemusely. I když to byl ten lehký modrý trailík, pustit tam vlastní dítě na kole co prakticky nebrzdí… no, jsem trochu jiný typ rodiče. Hlavně že specielně tenhle tatínej je cyklohipsta co je jen o fous menší fanatik do městské cyklistiky než Vráťa Filler (bohužel též můj skoro souputník z vejšky, takže vím co to je za kokota osobně). Plná huba keců o regulaci a motivaci, ale na kole si nevymění ani ten řetěz. Děs běs.

            0 0
            • jIrI___  

              On je problém i v tom, že spousta lidí nemá ani šajnu o tom, jak by ty brzdy měly správně brzdit. A z několika osobních zkušeností vím, že pak žijí v nvědomém dojmu, že jim ty brzdy brzdí naprosto skvěle a nemají potřebu hledat nějaký problém. Viz třeba kamarád nadšeně přijel ukázat, že vyměnil mechanické brzdy za hydrauliky a že to teď brzdí úplně skvěle. Zmáčknu páku, ta se propadne takřka až ke gripu, v brzdě víc vzduchu než oleje. A přesto to ten kamarád považoval za běžné a chrochtal si :)

              0 0
              • Bubaaak  

                A pak ti frajer co pořád tvrdí že véčka nebrzdí hodi kolo na boudu… to už tady taky bylo :))

                0 0
            • Kuba78  

              kampak by svet prisel kdyby kazdy salonni hipster a lumbersexual umel opravit svoji fixku :-) opravari kol by nemeli co zrat.. sdilena moderni ekonomika – hipster v kavarne utrati u eko-friendly kavarnika svoje penizky za bio eko sojo late, vedle v kramu mu ho opravi za tezke love certifikovany specialista a vymeni retez (za novy, sice drahy, ale s certifikatem ze na to nebylo pouzito zadne detske prace a je z plne ekologicke a raw oceli), venku nakoupi ve stanku biopotraviny u ekofarmare.. a vesele na svem samohybu doslape do kancelare statem dotovane neziskovky, kde planuje regulace zakazy a omezeni a zdaneni tech zminenych zivnostniku.. takovy kolobeh penez v prirode.

              0 0
              • Libores  

                zapoměl jsi na iPhone.

                0 0
              • Japhy  

                Počkej, on takový názory má, že je super dát za pánskýho holiče litr, protože tím roztáčí kola ekonomiky. Lítá pracovně do Švajcu (fujky fujky letadlem co nechává uhlíkovou stopu jako kráva) a Švýcar si údajně radši koupí olezlý hnusný drahý místní jablko nežo levnější chutnější přespolní, protože tak taky roztáčí kola místní ekonomiky a pozvedává komunitu. Inu, nějak se myšlenkově od školy stále vzdalujeme. Takový pokrytectví vlastnit dvě auta, lítat co měsíc někam na služebky, ale současně se snažit nahnat všechny kravaťáky na hipsta fixky a řemeslníky a závozníky na nákladní kola aby se ulevilo matičce stověžaté.

                0 0
                • mr.antik  

                  a ještě se směje lidem, který na něj makaj, že choděj do města v sandálech v ponožkách

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Taky si kupuju drahý, chutný místní jablko:-)

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Ja si mistni jabko utrhnu primo ze stromu.

                    0 0
                  • oddie  

                    Když jsem to tam jezdil sklízet, přezdívali jsme tomu „sladký bláto“ :D Tehdy byla produkce přes 90% jen Goldeny, dnes už je to snad trochu pestřejší.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      No, protože z těch 90% Goldenů jde 100% na štrůdl :-D

                      0 0
                      • oddie  

                        Náhodou, už jsem u nás párkrát viděl v krámu jabka s nálepkou Vinschgau, dokonce až sem se dokutálely :)

                        Když jsem končil, začínaly Gala, Fuji… Jo a dneska maj děsně certifikaci „bio“, i když je to furt stejná chemická továrna jak kdysi, jediný, co tam přežije živý jsou mravenci a kopřivy, a oboje umí štípnout ku*va víc než ty u nás, asi jsou tou biochemií sakra zocelený :D

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Ahá, v jablkách se moc neorientuju a Goldeny do štrůdlu nejsou Bio, kdo by to platil :-D, ale jinak se tady na Bio moc nejede. Například co se týká mlékařiny, tak je Bio prakticky o ničem :-)

                          0 0
                  • Japhy  

                    Tak jestli je místní lepší, je na tobě jestli si připlatíš, za vyšší cenu dostaneš vyšší kvalitu, to je v pořádku. A jako bonus se to nemusí vozit přes půl Evropy. Taky si jezdím do Želkovic pro ovoce a zeleninu, prioritou je pro mě kvalita, ne cena. A rozhodně potěší že to roste u nás. Ale kupovat dráž horší věc jen proto, že je místní, to nějak nedávám.

                    0 0
              • vanderpoel  

                hele, chapu, co chces rict, a v podstate naprosto s tebou souhlasim, ale krome vymeny plaste/duse apod. si taky kolo neservisuju sam. rad za servis zaplatim nekomu, kdo to umi a umi to docela rychle, a v usetrenem case bez kola se zkratka venuju necemu jinemu,na co bych s kolem v sezone nemel cas.

                0 0
                • Japhy  

                  Já když si spočtu veškerý čas kolem servisu – nějak ho autem dovézt, nějak se dopravit zpátky, domluvit čas vyzvednutí, jeden dva telefonáty s urgencí, nějak vymyslet přepravu zpátky… To je pro mě jednodušší vyndat z kůlny stojan, otevřít si pifko a sfouknout to sám. Beztak je většina domácího servisu typu blbě mi to řadí, mam vytahanej řetěz, mam sjetý destičky, konečně přišly nový gripy, ty pláště už nemaj vzorek, tohle vydávalo divný zvuky a tak. Obvykle čtvrthodinový záležitosti.

                  0 0
                  • vanderpoel  

                    a tak jasne, ja vyjma toho, ze mam obe ruce volsovy, tak mam nastesti i servisy vlastne hned vedle baraku. s drobnyma zavadama vetsinou nejakou dobu rajtuju (pustit se do me muzete… ted) a pak to dam na vetsi „serizovaci“ servis. vetsinou kdyz jedu na tyden, dva do beskyd, dam do servisu prazske kolo a beskydske zas cestou na nadrazi pri odjezdu do prahy hodim do beskydskeho servisu na doladeni. pri dalsim prijezdu si ho zase cestou z nadrazi vyzvednu.

                    takze pockat, ten „volny cas bez kola“ vlastne skoro nemivam. no tak co uz no, zmylena neplati :-)

                    0 0
            • vanderpoel  

              a proc s nekym takovym teda jezdis na dovol?

              0 0
              • Japhy  

                Asi setrvačnost, na většinu lidí se těším, pár jedinců ignoruju. Zrovna teď řeším jestli se na to příští rok definitivně nevykašlat, po rozchodu s mojí ex si ten týden kvůli dcerce půlíme a přestože jde původně o partu mých spolužáků, cítím se tam méně a méně chtěný.

                0 0
                • vanderpoel  

                  chapu, ze muj nazor ti je u riti, ale vyser se na to. ac leckdo vcetne ruznych autorit tvrdi opak, tak z me zkusenosti proste fakt nema cenu travit cas s lidma, se kteryma te to neba. i kdybys mel v klidku sedet s kafem na balkone a cumet na protejsi panelak. aspon teda takova je moje osobni zivotni zkusenost.

                  0 0
                  • Japhy  

                    Tak naštěstí mám i sociální bubliny, který zůstaly rozchodem zcela nedotčeny, protože je ex nemohla vystát i před rozchodem. Např. sprostý věčně ožralý asociální muzikanti. :-) Ale tohleto zamrzí, no. I když je to víc než 5 let po. Ztráta společných známých je něco co si člověk v první fázi ani neuvědomuje, ale je to tak.

                    Radši si s dcerou zajedem jen ve dvou na SpS nebo na Klínovec, beztak má v 10 letech z celý tý bandičky prakticky nejlepší techniku :-)

                    0 0
                    • oddie  

                      Já teda tohle nějak nepozoruju, vždy jsem to měl tak, že se to vyvíjí samo tak jak asi přirozeně má. Spousta lidí zmizela v propadlišti dějin, protože se naše cesty a směřování prostě rozešly, i na ty společný akce vzpomínám v dobrým, ale když teďka každej fungujeme jinak, máme úplně jiný hodnoty, tak nějak nemám, co by mě na tom mělo mrzet. Podle mě úplně normální vývoj. Zvlášť s dětma se to hodně mění, ty se vyvíjejí rychle a kdo s náma byl třeba před 2 lety a měli jsme leccos společné, je dneska někde úplně jinde a nesedli bychom si. Tam proč bychom se měli cpát do společné dovolené…

                      0 0
                      • Japhy  

                        Je to jak říkáš, postupně tenhle okruh známých směřuje k propadlišti dějin, no. Každý se nějak vyvíjí, mění se postoje, názory, priority… Snažil jsem se s nimi neztratit kontakt, ale asi mi to za to už nestojí. Většina společných víkendových akcí je v týdnu kdy nemám dceru (máme střídavku), ten poměr je takový že už to opravdu není náhoda. A když si náhodou prosadím prohození víkendů, jsou kolem toho takový šprajcy a ultimáta a štres, že si to příště radši odpustím a pojedem sami v tom opačném víkendu. JBMNT :-)

                        0 0
                      • Goob  

                        Mám partu kamarádů ze základky/střední školy. Což je přes dvacet let. Spolu jsme chodili hrát po hospodách kántri, spolu jsme jezdili na vodu, na kola, na pivo do hospody.

                        Všichni z nich stále bydlí v mém městě, půlka z nich v „satelitu“ pět kilometrů odsud. A pak nastala taková věc a ta se jmenuje „máme rodinné akce / máme XYZ“. Společné akce na dvě hodiny se plánují podle kalendářů rok dopředu… něco takového jako „hele, je hezky, dáme o víkendu kolo?“, „hele, nezajdeme večer na jedno“ už neexistuje. Tihle lidé se pomalu přesunují do škatulky „dobří známí“. Rozpustili si kapelu (já od nich dávno utekl k bigbítu), protože neměli společné okénko na zkoušky atd.

                        Neumím si představit, že bych fungoval podle nějaké takovéhle zrůdnosti.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          …spolu sezrali prvniho psa…

                          0 0
                        • oddie  

                          Já jsem takovouhle partu snad ani nikdy neměl. Měl jsem party společný zájmový činnosti, kdy jsme se pravidelně scházeli na zkoušky či tréninky, měli párkrát za rok soustředění. To se dohadovalo dost dopředu. Dneska už ale ty věci nedělám a s těma lidma se prakticky nevidím, max. v mailový skupině nebo tak nějak. Zájmy mám úplně jiné. No a „rodinné akce“ u nás probíhají jak co přijde.

                          Mám nějaký kalendář sranda závodů, které chci absolvovat, na něco jezděj už i děti. To se celkem ví předem. Pak se ví předem tábory, na některé jezdíme s dětma, na některé už jezdí i samy. A zbytek se bere podle toho, jak to zrovna přijde. Vždycky je víc možných akcí než volného času, takže vždycky se musí vybrat. A kdo tam bude se většinou zjistí až na místě, nebo se napíše pár lidem pár dnů předem, jestli tam náhodou nejedou taky :D Větší plánování nějak nemá moc cenu.

                          0 0
                        • Japhy  

                          Jedna bejvalka nedokázala překousnout že o zkoušce, soustředku se dá koneckonců diskutovat, ale jak se objeví hraní v kapelním kalendáři tak přes to vlak nejede i kdyby se na hlavu stavěla. Dá se to spojit s výletem, nemusí se tam spát, můžem si vzít bajky, cokoliv, ale absence nelze.

                          Ale já jsem nevěděla, že letní festivaly jsou už od června a až do půlky září… A neodehráli by to bez tebe?…

                          Nedokážu pochopit, že věci co ženskou na chlapovi zaujmou, co jí imponujou jsou současně ty věci co jí začnou časem neskutečně štvát. No tak hraju v kapele, jezdim na kole, jezdim na lyžích, vše mi tak nějak jde a když mi to postupně zatrhneš, budu podrážděnej a začne mi růst pupek.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Pak je ta spravna chvile zrekonstruovat sklep…

                            0 0
                          • vanderpoel  

                            jak to tak pozoruju, nejen tady, ale i v mym primym okoli, tak mam s moji zenou neuveritelne stesti, ona me obcas do hospody primo sama posila :-) (teorie o tom, co tam mezitim dela muzete spustit… ted) a navic se vyprofilovala jako muj nejlepsi kamos. fakt i na tom pive si i po tech letech vzdycky paradne pokecame. si pripadam jak v te pohadce, kdyz deda nasel hroudu zlata a pak ji prubezne menil, az domu donesl jehlu a zena ho ve vysledku ultimatne pochvalila :-)

                            0 0
      • bernie  

        Haha…taky mi občas někdo klade otázky o servisu a zpravidla jsou 2 možnosti:

        • vyřeším /materiál + nějaká drobnost za práci
        • konstatuji, že pokud kolo vlastní např 5 let, tak se o něj minimálně 7 let nestaral a ani nemyl. Jsem přeci jen „velolékař“ ne Všemohoucí a stačí začít vyjmenovávat komponenty a závěrem doporučit termín sběru veřejného šrotu pořádaného místní hasičskou – sokolskou jednotou a pořídit něco nové a chovat se k tomu jako člověk /pravidelně slušně/.
        0 0
        • Japhy  

          Nedávno jsem kamarádovi dával do kupy vrak. Udělal jsem soupisku, zajeli jsme do krámu, všechno jsem shodil z kola, hodil do vaničky s benzínem a to co mi podával očištěné od šmíru a osušené jsem mazal a montoval zpátky. Co si budu špinit ruce, rozděl a panuj. :-) No a z generálky byla lahvinka skotské, přijďte zas. Takovýhle kšefty jo.

          0 0
    • Pavel  

      U mne pohoda. Všechna kola jsem vybíral já, takže můžu nadávat jen sám sobě. Ale nenadávám, protože v kolech to není. :-)

      0 0
    • oddie  

      Nesere. Kola servisuji a stavím pouze dětem a ženě. A sobě teda. Cokoliv jiného výjimecně. Plus teda okolí dá na má doporučení a nekupují si průsery.

      0 0
    • makimaki  

      Kolega z práce mě požádat, jestli bych mu nepoladil kola na dovolenou, proč nakonec ne. Jedno byla Liberta s tříkolečkem, druhé kolo název nemělo, když jsem se ptal, proč je v tom to seno, řekl s klidem, že to bylo ve stodole pod slámou, proč je to tak rezatý, to už jsme neřešili. Na každý kolo jsem dal asi po osmi hodinách o víkendu. Všechno umejt, vyčistit, seřídit, zbavit rezu. Nakonec to vypadalo celkem k světu. Dovolená proběhla ok, bez závady. Ale vím, že něco takového už nikdy dělat nebudu. A ta výmluva na nářadí se může hodit!

      0 0
      • novas752  

        V polovině servisů by se na to vykašlali a ve druhý by ho oškubali. :)

        0 0
      • postman79  

        Pak se na tom kolega hodinu projel někde kolem jezera a mrskl to zpátky pod seno.

        0 0
      • iron.hide  

        PO OSMI HODINACH O VIKENDU ???

        neviem ci sa mam smiat ci plakat

        0 0
        • Pavel  

          A tak zase při třech stovkách na hodinu, 8 hodin jedno kolo… Vydělat si pětku za dvě soboty celkem už jde. ;-)

          0 0
      • jval  

        Ale kolegovi už se příště těžko vymluvíš -:) , protože ten už ví, že nářadí máš.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ladim kolo sobě, manželce a třem dětem, to je nějaká přehlídka techniky… ale pičuju u toho taky, nechápu jak jsem se moh ty roky mordovat u seřízení véček, konusy bych zakázal zákonem a ventilky taky sjednotil do jednoho typu.

      Samozřejmě na každé vyjížďce někomu nefunguje tachometr, pohne se sedlovka, uvolní se odrazka. A když se pak děti pohádaj kvůli tomu, že jednomu zvoní zvonek víc než tomu druhýmu, to je nej… :-)

      0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
      • Lister  

        Tachometry zakázat.

        My jsme naštěstí zatím ve fázi, že jen tvrdohlavě trval na stojánku. Takže co tatínek za těžké peníze nahonil, to tam mladej velmi levně zase přidal. Ale aspoň teda funguje :-)

        0 0
        • Japhy  

          Když vidím u místního přívozu ty klenoty (blatníky, stojánky, košíky, dynama v náboji…), říkám si že Zátopkův odkaz žije. Ten trénoval ve vojenských bagančatech a tahal za sebou pneumatiku.

          0 0
          • blahic123  

            TVL to je boží :)

            Kolegyně kupovala horáka, tak se jí baba ptala co tam chce, tak že prej nic, ale nechala se ukecat do plastovejch blatníků – hned co to bude mít, doufám že to zlomí nebo ztratí, případně jí to zlikviduju sám :-)

            A chvilku přemejšlela o stojánku, to už jsem šel málem do mdlob :-)

            PS. proti gustu žádnej dišputát :-)

            0 0
            • Wojtkingson  

              Jste na ty gramy zbytečně přecitlivělí… Komu připadá jízda s blatníky jako běh v bagančatech s pneumatikou by asi měl trochu potrénovat :D Jako stojánek tj fakt pičmundovina, nikdy jsem smysl toho zařízení nepochopil. Nicméně dlouhou dobu jsem nechtěl blatníky, ale potom co jsem absolvoval asi 70km s mokrou prdelí jsem si blatníky pořídil – 3/4 vyjížděk je nevozím (serou mě trochu), ale přínos mají neoddiskutova­telnej.

              0 0
              • blahic123  

                Já nejsem přecitlivělej, mně se to na MTB kole prostě nelíbí :-)

                Proto jsem psal i ten dovětek, že každej jak chce :-)

                0 0
                • bernie  

                  aneb jak „zkuwit“ vzhled kola snadno a rychle? Otevřít rubriku Příslušenství :) Stejně si stojím za svým, že naprostá většina lidí, co má na kole blatník, tak v dešti vůbec nejezdí.

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Ja mel kolo s blatnikama proto, abych mohl vyrazit na trenink hned po desti nebo za slabeho destiku. Jezdit v regulernim desti znamena, ze ty blatniky jsou stejne k nicemu :)…

                    0 0
                    •  

                      K ničemu asi né leda žeby ti vyhovovalo když na tebe prší i zespodu.

                      0 0
                  • xtonda  

                    Kolo je nářadí, co záleží na vzhledu?

                    Není potřeba jezdit v dešti, stačí sem tam kaluž.

                    0 0
                    • bernie  

                      Pila je taky nářadí, tak proč má blatník ? :) A jo to je kvůli bezpěčnosti, že kouše…beru zpět

                      0 0
                      • novas752  

                        Kvůli vzhledu, jak to hází piliny jednim směrem, vypadá to kůl.

                        0 0
                  • novas752  

                    Ale to je taky kvůli loužím! Kterým se také vyhýbají jak čert kříži… :)

                    0 0
              • Japhy  

                Lehoučkej chránič zadku do ližin sedla, blatníček do vidle, případně na rámovou trubku váží nižší desítky gramů, to vozím když je bláto i já. Ale ty obludný plastový hrůzy s podobnou nebo horší funkčností co je lidi vozí jak je rok dlouhej? Ne, děkuji pěkně.

                0 0
            • xtonda  

              Radši budu dle zdejší módní policie za burana s blatníky než vypadat po každé jízdě takhle https://www.youtube.com/watch?…

              0 0
              • novas752  

                Zajímavý, jezdim bez blatníků téměř celoročně a takto jsem ještě nepřijel.

                0 0
                • Breakpain  

                  Přijde nato, jestli jezdíš sračkama – podzim / jaro blatníky… jinak se můžu ****** z praní oblečení. Od bahna jsem i s blatníkama, ale nejsou na mě kg ;-)

                  0 0
              • enjoy79  

                Max v zimě blatníček pod sedlo do lyžin. Mokrá prdel je v zimě fakt nepříjemná. Jinak blatniky peklo. Blato je svým způsobem „čistá špína“ :)

                Stejně jdou propocený hadry automaticky do pračky, tak nevím proč řešit pár kapek od blata.

                0 0
          • MichalPr  

            Tak na světě existujou i jiný kola, než MTB a na měšťáku si nedovedu bez blatníků, dynama v náboji a stojánku vůbec představit, že bych někam jel. Je ale pravda, že jsou i kola, kam to úplně nepatří :)

            0 0
    • Tencovozikmin  

      ******!!! A mam klid.

      0 0
    • jeniiiik  

      Nikomu nic, všem říkám, že nemám čas ani na svoje, což je trochu pravda. Bejvávalo kdy jsem se pro známé za děkuju mohl posr.t. A všechny posílám kamarádům servisákům. :D

      0 0
    • jIrI___  

      Na příbuzenstvu a kamarádech si si na servis účtuju 90 Kč/h. Je to takový lehký přívydělek, nestěžuju si.

      0 0
    • Mr.Dan  

      Servis jenom těm úplně nejbližším (žena, máma) a pozůstalým kolům po prarodičích, který rád využívám na přibližování se po městě.

      Co se ale poslední dobou rozmohlo, je, že každou chvíli někdo potřebuje půjčit kolo. Nu což, vyfasuje zcela blbuvzdornou a bytelnou Metu, ale ta odřená karbon. sedlovka od toho, jak údajně nedosáhne na pedály (kámoš o 1 cm menší než já musel mít sedlo asi o 8 cm níž – nechápačka), to už mě docela neba, neb předtím byla jako nová. A ostatní kámoši naštěstí svoje plečky (ne)servisují sami. :)

      0 0
    • MichalPr  

      Já servisuju kolo všem známým, kteří si řeknou. Hlavně teda manželce, která má neskutečný talent všechno hned rozflákat, takže tam ztrávím ročně dost času. Ale jinak když to umím/mám nářadí a mám čas, tak to rád udělám, mám to jako koníček :) A nic si za to neříkám, většina z nich si taky nic neřekne, když pak potřebuju půjčit auto nebo pomoct vymalovat :)

      0 0
    • jirkous3  

      Byl jsem jednou pomáhat kamarádovi na stavbě a jeho vlastní otec si po skončení od něj vzal 100 Kč /hod. Tak jsem si říkal, že kdybych měl já rodičům zaplatil všechen cas co mi věnovali, nezplatil bych to do konce života.

      0 0
      • mr.antik  

        Taky dávám bráchovi prachy za práci. Přijde mi to celkem normální.

        0 0
      • losik_p  

        me by hanba fackovala, kdybych si od rodicu rekl o penize za praci.. a u nich by to bylo uplne stejne.. jednou jsme rodina, tak vzajemna pomoc patri k zivotu :)

        o kolo se jim nestaram, na mysli mam starost predevsim kolem baraku, jak meho, tak jejich

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ikdyby mne hamba nefackovala, tak ty dne stovky za opravu kola od tatky by mne vazne nespasily…pri­lezitostna oprava kola nebo jina pomoc nemuze vyvazit mnoho let starosti…

          0 0
        • mr.antik  

          Ok, ale pokud mi tejden dělá omítky a maluje na bytě namísto svých zakázek, tak je už něco jinýho…

          0 0
          • losik_p  

            s tchanem jsme po koupi domu týden malovali, uklizeli, spravovali díry ve zdech, montovali nabytek atd a i když jsem se snažil mu něco vnutit, nechtěl.. myslím hotovost

            tak jsem se aspoň snažil, aby měl jídlo a pití bez starosti

            0 0
            • Japhy  

              Extchán mi nadělal na baráku víc škody než užitku (nejvíc když jsem byl v práci a nemohl ho hlídat) a jak to zpětně vidím, spíš jsem mu měl platit za to, ze mi nepřekročí práh. Prosekaná štorcka na půdě k sousedovi, bezdůvodně rozšířený stavební otvor, že jsem musel jet měnit futra za širší, natahaná elektrika co jsem musel po něm hned předělat. Ne vždy je pomoc v rodině výhra. A ne vždy je rodina výhra :-D

              0 0
              • Tencovozikmin  

                Rodinu si nevybiras :-)

                0 0
              • losik_p  

                nj, ja si na tchana v tomto ohledu nemuzu stezovat.. narozdil od otce puvodni majitelky, ktery na co sahnul, to posral a museli jsme to spravovat

                0 0
                • Pavel  

                  Jo, taky si na tchány v tomto nemůžu stěžovat. Jak ten aktuální tak ten bývalý jsou po smrti. A kdo nic nedělá, ten nic nepokazí.. :-)

                  Takže si to kurvím sám. :-D

                  0 0
                  • Japhy  

                    Tak bývalý ještě žije, mám s ním poslední roky ty nejlepší vztahy, jaké jsem s ním kdy míval. Žádné.

                    A současný je 10 let mrtvý. Podle toho co vypráví drahá polovička bych si s ním asi rozuměl. Škoda, no.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tchan se u nas zastavil den pred stedrym dnem, pomohl poskladat 10m3 dreva, pojedl rajskou, kterou vazne nema rad, podekoval a odjel:) Taky si nemuzu stezovat…a dobre se s nim pije:D

                    0 0
            • mr.antik  

              Jo tak tcháni v důchodu to je fajn, táta mi taky dost pomáha, stejně by dělal doma prd, ale to jsou zase práce, který bych si klidně v dílně dělal sám, ale zas mu nechci brát zábavu :-)

              0 0
    • Stancek  

      Jo, sere nebetyčně. Rodině kola nějak se sebezapřením popravím, nejhorší je spravovat kolo tatíkovi, váží snad 140kg a sedí na tom jak pytel brambor, furt prasklý sedlo, ohnutá sedlovka, rozcentrovaný kola… brrrr

      Známým už jen výjimečně, už mě to štvalo se babrat se šrotem a vrchol byl když mi kolo na opravu dovezou ******** jak jetel… :-(

      0 0
      • blahic123  

        Kamarád co se mi hrabal v kole trval zásadně na tom, abych na to nesahal a nejlépe to ani nemyl :-) že je na to zařízenej :)

        0 0
    • jan.pernik  

      To jsem teď řešil :-), říkám, že je potřeba vyměnit řetěz, že to bude kolem 500. Tak mi bylo řečeno, že to je moc, že v servisu i s prací je to 100 CZK. Tak OK, tak si to zavez kam chceš ale ne sem.

      0 0
      • maajkee  

        A co to bylo za řetěz za 500?

        0 0
        • jIrI___  

          Ještě k tomu řetězu nezapomeň připočíst práci…

          0 0
          • popokatepetl  

            :o) furt jenom peníze, řetěz vyměním zadara cizímu kolemjdoucímu a ještě naleju panáka na cestu. Samo, že cenu řetězu zaplatí :-)

            0 0
            • vojtechposmourny  

              Tak je otázka, jakou máš na řetězu marži :-)

              0 0
              • popokatepetl  

                Být to moje živobytí tak to jinak nejde dělat. Jinak bych se hanbou propadl.

                0 0
                • arny71  

                  Jako že ten řetěz zatáhneš ze svýho? Jinak nechápu, proč by se měl někdo propadat hanbou. Si prostě cení svýho času víc než ty.

                  0 0
                  • popokatepetl  

                    Blízké rodině bych i ten retazek zaplatil. A času si cením, ale buď pomůžu zadara nebo vůbec.

                    0 0
                  • Pajasob  

                    Někdo si holt cení víc kamarádů a příbuzných :-). Já to zas chápu :-).

                    0 0
                    • arny71  

                      Takže jako rodině a kámošům bez řečí cáluješ cokoli, o co si řeknout? V rámci dobrých vztahů. :)

                      0 0
                      • Pajasob  

                        Ne, záleží na domluvě (nebo na nějakém očekáváném chování). Ale naprosto chápu, když někdo sem tam něco věnuje i bez předpokladu zaplacení :-). Strejda nám chodí sem tam zapojit nějakou elektriku v baráku, taťka mu zas chodí stříhat stromy na zahradu, já jsem mu pomáhal s kolem, občas si vyměníme nějaký to pivko, je to prostě krásná venkovská pohoda, za kterou bych se styděl platit… Ale samo sebou když strejda elektrikář koupí něco, tak mu to zaplatíme, stejně tak mi zaplatil řetěz. Ale pokud se jedná o nějaké „šuplíkové zásoby“, tak to se prostě moc neřeší i když to stojí třeba i stovku nebo dvě.

                        0 0
                        • arny71  

                          No ale to není tak nezištné, jak se tady snaží někteří Dušínové prezentovat, To je prostě systém já na bráchu, brácha na mě. Něco za něco. Takhle to praktikuje většina lidí, včetně mě.

                          Ale tady byla řeč o něčem jiné, a sice, že by se člověk měl stydět, že si nechá zaplatit matroš. Takové kámoše bych chtěl mít – já bych mu občas cvaknul pivo a on mi dal zadara řetěz za 430 Kč a ještě by zadarma provedl montáž seřízení a ještě mi to kolo umyl. Jak to zřejmě dělají místní mistři. :)

                          0 0
    • doubeq  

      Servisuju, a po švárovym kole už mě nic nezaskočí, servaná matice na kazetě z poslední návštěvy servisu, povolit šla až po dvou dnech snažení. 4 prasklý dráty v zadním kole a připravit ho na možnou investici do přepletení nebo výměnu zadního kola dalo práci. Kolo snad za celých dvanáct let nemyl, jelikož bowden ke smysku jsem musel skoro odsekat a lanka nešly tahat ani na volno a hlávko celý rozsypaný. No po verdiktu, že lepší by bylo hodit to kolo rovnou do šrotu mu přeskočil hlas :-D.

      0 0
    • -b-n-x-  

      Nedavno (letos) jsem nejakou konstelaci servisoval brzdy na svagrove tesco full-suspension „kole“. Mechanicke kotoucovky nezname znacky. Nejdrive jsem si rikal klasicke „ne! nebudu to delat!“, ale protoze jsem mel trochu dlouhou chvili, tak jsem to zkusil. A kupodivu se to trochu sestelovat dalo. Ne ze by to brzdilo aspon jako prumerne vecka, ale asi porad vic, nez jsem prvne ocekaval. Ale jinak pri seznameni se „strojem“, bych uz na necem podobnem nic nechtel servisovat. Predpokladam, ze podobna cinnost ceka zlobive cyklisty v pekle na veky veku.

      0 0
      • jan.pernik  

        většina cyklistů si není schopná vyměnit (nebo nechat vyměnit) ani řetěz natož, aby řešila nějaký servis.

        0 0
      • Smazaný účet  

        no v sodomě gomoře se dycky hovoří o sexuálním posluhování Satanovi. jízda na tesco vracích je horší nebo lepší?

        0 0
        • bernie  

          Moje definice pekla z podkladů B-F:

          Servisovat Tesco bajky

          Pít u toho teplou Colu

          A do peklo-servisu jezdit na kole se suchým řetězem po cyklostezce plné kočárků a pejskařů.

          I´m gonna highway to Hell........

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            A kdo bude zlobit fakt moc, toho (upoutávka na peklo) navštíví u něj doma osobně sám velký St. „onuce“ CheJura a předělá mu neodstrojeného bajka na gazíka.

            0 0
          • Pavel  

            Tak teplou Colu, to zvládnu. Horší by bylo teplé pivo..

            0 0
            • jan.pernik  

              teple pivo je horsi jak studena nemka

              0 0
            • MnemonicJ  

              nejhorší pivo je žádný pivo

              0 0
              • Pavel  

                Tak až taková hrůza mne vůbec ani nenapadla!

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Ten pocit, kdy slezeš na poslední schod sklepa a tam basa plná prázdnejch flašek… :-(

                  0 0
                  • Pavel  

                    Výrazně horší než zjištění při svatební noci, že stará má pinďoura!

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      žádnej import z Thajska!

                      0 0
                    • Japhy  

                      Moje thajská manželka tvrdí, že menší penis není žádnou překážkou harmonickému vztahu. Ale stejně bych byl radši, kdyby neměla žádný.

                      0 0
              • AussigBiker  

                .

                0 0
              • Lišák  

                Že nejhorší pivo je žádný pivo jsem si taky kdysi myslel. Teď už vím, že nejhorší pivo je Braník. Pak teprve žádný pivo, tomu žádnýmu šlape těsně na paty Starobrno a pak jsou teprve ty ostatní.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.