• Horvajz

    Zdravím, nevím jak vy, ale já mám víceméně po sezóně. Sundal jsem proto ze zadního kola kazetu, tak abych jí mohl pořádně v ultrazvuku vyčistit. Vzhledem k tomu, že se do tohoto pouštím poprvé, měl bych pár otázek na zdejší zkušené servismany.

    Některé pastorky měly trochu na ořechu vůli, vlastně všechny kromě 4řech největších, které jsou snýtované dohromady. Vadí to? Pokud ano, co s tím?

    Až budu kazetu zase skládat, je třeba jednotlivé převody vůči sobě správně orientovat, nebo je to jedno, jak budou vůči sobě pootočené?

    Podložky mezi pastorkama jsou stejné? Nebude vadit když je při skládání proházím?

    Díky.

    0 1
    • Vrci  

      Nemáš nic v profilu, já nemám křišťálovou kouli.

      Některé kazety mají podložky stejné, jiné mají třeba dvě nebo tři šířky. Když se kazeta utáhne, vůle zmizí. Zuby ,co jsou na ořechu, jsou různě široké, jednotlivé pastorky tam nejdou dát jinak.

      1 0
    • Jáchym 1  

      Pastorky nelze na ořech namontovat špatně.Pokud jsou podložky identické,tak je to jedno jak je umístíš.

      Výrobce?

      1 0
    • adam320  

      Ultrazvukem vem radsi svy ruce. Na kazetu bych to neplytval:)))

      Sorry musel jsem.

      My nevime co mas za kazetu. Tys ji rozerbiral, tak proc se ptas tady jaky mas kde podlozky? Neni jednodussi se kouknout cos vyndal?

      1 0
      • Horvajz  

        Kazeta je obyč. 12ti kolečko PG 1230 Eagle.

        Letos jsem začal mazat řetěz voskem, k důkladnému vyčištění kazety jsem se rozhodnul proto, že v ní bylo spousta nalepeného bordelu po tom, co jsem několik sezón mazal řetěz tekutým mazivem.

        0 1
        • Jardo  

          To se řeší nástřikem cyklostaru (nebo podobného prostředku), kartáčem a oplachem teplou vodou. Kvůli tomu nemusím sundavat kazetu ani používat ultrazvuk.

          0 0
          • Vilém  

            Jo, jen nesmis mit orech, ci nabu, nekompatibilni s timto postupem.

            1 0
          • novas752  

            Nemusíš. Ale likviduješ si tim náboj. Zateče to do volnoběžky, zateče to do ložisek. Sundat a vyčistit zvlášť je daleko šetrnější a u hodně zahumusený kazety i výrazně rychlejší když jí můžeš rozložit na pastorky.

            3 0
          • Horvajz  

            Cyklostarem odstraníš pouze drobné nečistoty.

            V mém případě nestačilo ani půl hodiny v ultrazvukové čističce :-). Potom jsem kartáčkem z jednotlivých převodů mechanicky odstranil to co zatím nepovolilo a po další půl hodině v čističce je kazeta zase jako nová.

            0 1
        • melda  

          Taky voskuju řetěz, vosk nejlíp umyješ horkou vodou. Hodně horkou. V bývalé práci jsme ultrazvukovou čističku měli pár komponentů jsem si tím čistil. Myslím, že na životnost komponentů to mělo nulovej vliv.

          0 0
    • novas752  

      Volný pastorky = málo utažena kazeta nebo chybi podložka pod. Vakl na celý kazetě i když je to vypodložené a dotažené spravně = je to v náboji – rozpadlý ložisko, povolený nebo zlomená osa.

      0 0
      • Horvajz  

        Bylo to málo utaženou kazetou. Vyřešeno dotažením na předpisových 40 Nm.

        Pěkný popis tohoto problému je na https://www.youtube.com/watch?…, včetně toho, jak ze zvuků, které kolo za jízdy vydává problém diagnostikovat dříve, než si zničíte ořech.

        0 1

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.