• Martin152

    Chci se zeptat jestli mi někdo vysvětli. Jakej je rozdíl mezi zubi na kazety některý. Maji zuby 14–25

    A některé zase 16/27 tak se chci zeptat jakej je rozdíl mezi tím. A co je lepsi dekuji. Za radu

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Rozdíl je ten, že některé kazety mají zuby třeba 12–25 (nejmenší pastorek 12 zubů, největší 25 zubů), jiné mají třeba 11–28 zubů, přitom na obou je stejný počet pastorků. Takže 12–25 je jemněji odstupňovaná, 11–28 zase nabídne větší rozsah a hlavně lehčí převod díky 28z největšímu paastorku. Další věc je kombinace rozsahu kazety a největšího pastorku s přehazovačkou, převodníky, technikou šlapání a konkrétním kolem.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kazeta a nebo šroubovací kolečko?

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Podle jím uvedených rozsahů to vypadá na něco kolem 10sp Ultegra 6600 silniční juniorské kazety, pastorky 14–15–16–17–18–19–20–21–23–25 nebo 16–17–18–19–20–21–22–23–25–27.

        To, která bude vhodnější, závisí hlavně na členitosti tras, výkonnosti jezdce a převodnících. Kombinace 53/39 s největším pastorkem 25z už není úplně horská. Naopak, na 50/34 kliky & 27z pastorek se dá vyjet mnohé.

        Asi je nějaký primární důvod, že byly zmíněny zrovna tyto dvě kazety „do pomala“.

        0 0
    • tromboonen  

      Jak píše Krab, ale juniore (předpokládám že seš), i do tý školy občas zajdi, nebo si něco přečti, i kdyby Tě kolo jednou uživilo, což se povede málokomu, tak zubi, slovosled a logika Tvých vět by Ti asi moc nepomohly, a co teprve jestli bude kolo jen koníček… sorry, nic ve zlým a nechci být páprda, ale u Tebe se to snad ještě dá dohnat..

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        SEŠ? Střední ekonomická škola? Máš evidentně lepší křišťálovou kouli … nebo jsi snad myslel „JSI“? :-) … TÉ školy, když tak.

        0 0
        • Rychlej turista  

          On je ale především zásadní rozdíl mezi hovorovou češtinou, která je v neúřední komunikaci přípustná a svou neformálností i často žádoucí a neznalostí pravopisu, zdatně konkurující nesrozumitelnosti :-)

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tromboonen ví, jak jsem to myslel. Ve spoustě lidí by první kontakt se spisovnou (nehovorovou) češtinou mohl vyvolat paniku až trauma, zvlášť když by se tak stalo až v pokročilejším věku a navíc na B-F, kde to nečekají.

            0 0
            • tromboonen  

              No ja nejradsi a nejrychleji pisu bez diakritiky, delam preklepy, obcas prsty, obcas hlavou, ale tady ten prispevek mi nedal, to uz je na hrane, skoro to clovek musi precist dvakrat aby pochopil, co chtel autor rict, a i pak rozum stoji :) Zubi se daj odpustit, ale ten zbytek.. a ac puvodem z Moravy s tendenci ke korektnosti, tak pouzivani hovorove Cestiny v psanem projevu se mi libi… a tady jsem to dal aby to neznelo uplne jako od pani ucitelky… tak snad mladej obcas mezi treninkem a zavodama neco nacte..

              0 0
              • Jades  

                Někdy ale nepoznáš nedouka, kterej může a nechce, od dyslektika nebo jinak handicapovanýho člověka, kterej by i chtěl, ale nejde to. A zubi si v druhým případě opravil, tak je to 50/50. A jestli máš „obnaženej nerv“ na hrubky a domrvenou chudinku češtinu, tak to pro Tebe musí být sledování některých diskusí na netu celkem masochistickej úkon – občas mám tiky i já a to jsem flegmatik:)

                0 0
                • tromboonen  

                  Jo, jasne, zubi mozna, ale tak nesmyslne vety to ani dyslexie neomluvi = spis me napadlo, ze je to cvakano nekde na telefonu a kdovi jak upraveno nejakym samonaseptavacem… ale i tak, v diskuzi to sice trha usi/oci, ale stane se, naproti tomu kdyz uz se ptam a chci aby mi ostatni venovali nejakej cas, mel bych aspon zkusit aby se to dalo cist, ne? Ale jak rikam, nechci na nej bejt tvrdej, jestli je mladas, treba to jeste dozene, kdyz si uvedomi, ze to neni zas az tak dobra vizitka do zivota.. :) Tak uz nechme gramatiky a poradme mu s tema kazetama – teda az nam napise, co chce vlastne vedet :)

                  Martine neboj, s pravopisem uz dam pokoj :)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.