• Jakub92

    Na začátek chci říct že sem v historii hledal ale na některé otázky sem nenašel přesné odpovědi. Chci se zeptat jestli to má cenu dávat na MTB sliky? Jak to jede? Dá se dát opravdu semi slikovej plášť na normální MTB ráfek (třeba ritchey tom slick kterej má 1,0")?? A jakej plášť by ste mi doporučili (chci opravdu bez vzorku např. něco jako Tom slick)? a připsali kde nejlevněji ho koupit (strop je asi tak 400Kč). Vůbec se nebránim „neznačkovejm“ pláštům!!

    Díky za všechny rady, názory a zkušenosti.

    0 0
    • Gorgov  

      problem bude v tom, ze ty hledas semislickovej plast a pritom chces hladkej slickovej:) takze vlastne nevis co chces. Jinak slickovej plast na bika neni problem, ten muze byt pouze u sirsich rafku a uzkejch gum.

      0 0
    • coffield  

      Nekdy se semi-slickem nazyva treba i Speedmax Alfa+Omega. A to jsou plaste, ktere umoznuji do mensich kopcu po silnici bez jakehokoli treningu libovolne dlouho drzet rychlost 30km/h bez odporu. Brzdeni ponekud nejiste, ale v zatackach, kdyz to poklopis tak, ze jedou po Z-spuntech, poskytuji rozumnou jistotu. V suchem terenu jsou pouzitelne, ale jinak maji odpovidajici pruchodnost. A pokud ti jde o opravdu tenoucke silnicni gumy na horaka, tak je to narez, ale musis se k nemu chovat uplne JINAK, nez jsi zvykly.

      0 0
      • Gorgov  

        proboha to je rada. zadnej plast ti neumoznuji do mensich kopcu po silnici bez jakehokoli treningu libovolne dlouho drzet rychlost 30km/h bez odporu, teda jestli takovej je, chtel bychho, prestal bych trenovat a zacal vyhravat jakykoliv zavody. To s tou poruchovosti me taky rozesmalo:) Tak snad ti ty bludy nebude věřit, byl by asi zklamanej;)

        0 0
        • Volf  

          tak proto jsou silničáři třeba na Tour tak dobrý.....

          0 0
        • coffield  

          Mozna spatne zvolene vyrazivo. Jezdili jsme Speedmaxy dost dlouho, dokud jsem kolo moc neresil a jezdil jednou tydne o vikendu, ale jen kdyz bylo teplo, a na silnici se s nimi dalo drzet 30km/h i do mirnych kopcu, cimz ale OPRAVDU nemyslim 12% stoupani, po uplne rovine treba 35. Samozrejme pri jizde v pytli se stridanim na spicce. To na MTB plastich typu RR sice je mozne, ale ne uplne bez treningu. Ten rozdil JE pro mne osobne dobre znatelny. A jakou poruchovost myslis, opravdu nevim :-/ Neprekoukl ses?

          0 0
          • Zerocool  

            ???????????? co to je mírný kopec??? co to je trénovanost????? zaládáš tvá tvrzení na neobjektivních faktech…

            0 0
            • coffield  

              Ufffff… Netrenovany clovek je proste takovy, ktery jede v cyklodresu jednou za 14 dni pro radost z hezkeho pocasi, na vinarske cyklostezky nebo proste jen tak. Presnou definici to nema. Kdo jezdi dvakrat tydne je uz proste clovek, ktery trenuje a projevi se to, pokud tedy nejezdi pouze treba 10 kilometru. Jestli mne hodlas chytnout za slovo: „a co kdyby jel 11km…?“ tak jsme se minuli. A takovejhle netrenovanej clovek, kdyz makne, na semi-slickach pekne jede, pokud je jinak v dobre telesne kondici. To je empiricky prokazane…

              Mirny kopec je neco, kde zaradis jen o malo lehci prevod a vyjedes ho se zpomalenim z 34km/h na 28km/h bez vstavani ze sedla. Treba po silnici z Karliku kamsi na Kuchar nebo kam to tam vede… Priklad z Otravska nedovedu uvest, ajnsto jsem tam na kole nebyl. Ale myslim, ze je to docela predstavitelne i bez prikladu.

              0 0
              • Zerocool  

                no… nevím, nevím, jestli ti to uznám:)

                0 0
                • Honza z H  

                  Tak mu to uznej, v balíku na speedmaxech těch 30 udržíš. I když i ten netrénovaný jedinec na čele musí být zbrocen potem …

                  0 0
                  • coffield  

                    Chces tim rict, ze mne a dalsim lidem nefungoval tachac? Nas jediny „trening“ na kolo byl hrani fotbalu, behani a squash, jinak jsem moc casto nejezdili a tech 35 to na UPLNE rovine na pres 13,5 kilo tezkych HT Author s nezamykacima vidlicema drzelo pekne. Muj tata, kteremu tehdy bylo 46 (pak presel na Bo Jones) si to daval taky. Tak neplkejte, kluciiiii. NIC od vas schvalovat nepotrebuju.

                    Ted tech 30 na fullu na RR/NN sam sice udrzim, ale v sebeMENSIM kopci se projevi zakony fyziky a tachac jde s rychlosti neuprosne dolu.

                    0 0
      • Jakub92  

        Tak na těhlech pláštích si táta sedřel celej bok a loket a to to ani nevipadalo že by to mělo v tý zatáčce uklouznout.

        0 0
        • coffield  

          No, uklouznout v zatacce muze i Bontrager Jones a podobne hrubsi univerzaly… s tim zase vi svoje muj tata :-)

          0 0
      • prvniodkonce  

        Mám speedmaxe v kevlarový pro verzi a nedám na ně dopustit. Jsou rychlý, lehký a v zatáčkách výborně podrží.

        0 0
        • Běžec  

          Muhahahaha! Pardon, to bylo na to „v zatáčkách výborně podrží“…

          0 0
    • sway  

      Ve Francii jsem na silnici vozil slicky od authoru. Cena veskrze lidova (cca 250kc), efekt pozadovany. Cloveku se fakt jede lip, lip se to odvaluje a tak. Jenom to divne vypada:) Kupoval jsem je u Fialy (Bila hora)

      0 0
    • buboman  

      Jezdil jsem zavodne na biku a vubec me nebavilo trenovat na silnicnim kole(doted jsem si na nej nezvykl). Tak jsem jednou koupil v obchode sliky( maxxis, tusim 1,6", nazev si nepamatuju) V obchode byli radi, ze se toho zbavi, tak byla cena v vyborna. A ted na nich na zacatku kazde sezony nalitavam kilometry, nyni treti sezonu a po zime je dam zase. Natlacil jsem do nich 70–80PSI, mozna nekdy i vic, nez je doporuceno. Zamknul jsem vidlici a lital po cestach. Obrovsky rozdil, jelo to skoro samo. Absolutni kontakt s asfaltem, vyborne se klopily zatacky. Ale musi se brzdit pred zatackou. Jakmile je vlhko, je to dost nebezpecne. Do terenu to neni. Ale na rozdil od silnicniho kola se nic nestane, kdyz po nake pesince projedes

      0 0
      • Gorgov  

        a co se stane se silnicnim kolem, kdyz pojedes po nejake pesince? Cpat na bika hladky gumy kvuli jezdeni po silnici je jen mrzkej kompromis, nic jinyho, na silnicce se pojede vzdy o dost lip. To je dany uz skladnou prevodu, posedem…

        0 0
        • buboman  

          Presne ty xenith mam. Je jasne, ze nikdy to jako silnicka byt nemuze. Ale me vyhovovalo jezdit na jednom kole. Kdyz jsem jezdil se silnicarema, tak s normalnima plastema na to nebylo pomysleni, ale s tema slikama to uz slo. A ja radsi jezdim na svym biku se slikama, nez abych porad stridal silnicku s bajkem.

          0 0
          • Gorgov  

            to se dost divim, me prijde prave to stridani kol jako dobry bourani stereotypu. Dycky se na to druhy kolo pak tesim. Ale proti gustu…

            0 0
        • coffield  

          No ale kdyz chces treba s kamaradama, co jsou silnicari, jet na chalupu (prepravit se bezmotorove, ne sportovat), a nemas silnicku, protoze ji treba mit nechces, tak na Nobby Nic nebo nejakem „obecnem sjezdovem plasti“ tempo neudrzis…

          A v tom puvodnim datazu nepadlo, ze na nich chce Jakub trenovat jako drak nebo jezdit zavody… Takze se jich pro obcasne sportovni pouziti nelze jinak, nez zastavat.

          0 0
          • Jakub92  

            Máš pravdu, nebude to moje hlavní náplň bikování, ale někdy se utrhnem a jedem třeba 98% po silnici a ty 2% sou polní cesta (když si dám pozor a nebudu chtít bejt první tak si myslim že by se jim nic stát nemělo) a navíc bych je dal na kolo který nikdo nepoužívá a tak bych nemusel věčně přehazovat gumy. Nebo teď je v lesích dost mokro (aspoň u nás) a tak je silnice docela přijemná a máma mě taky radši vidí bez 5cm bláta:)

            0 0
      • kolda  

        dřív jsem to řešil jak ty, ale z vlastní zkušenosti je silnička o něčem jiném. na bajku tak můžeš jezdit a trénovat, ale ten požitek z rychlosti tam nikdy nebude.

        a jak říká níž Gorgov, je to dobrý i z hlediska, že prostřídáš 2 kola a jak říká klasik, změna je život.

        0 0
    • Kufruv  

      Mám Maxxis xenith 1,5 (vzorek žádnej). Z kopce kde na RR nedokážu jet víc jak 60 jsem na nich jel bez problému 75. Takže si myslim že to význam má. Když se trochu přizpůsobí jízda tak s nimi lze jezdit o po šotolině.. cena 390 – drát, 590 – kevlar

      0 0
    • tomek  

      A co tyhle? www.tandem-bike.cz/…leni/111-cst

      0 0
    • pelhrimov  

      Než dávat na horské kolo pouze hladký 1" plášť, tak je snad lepší jezdit na silničním nebo krosovém kole. Typický semi-slick je například Ritchey SpeedMax Alfa a Omega 1,9", názory na jejich použití v terénu se různí, ale jde to (letos jsem na nich již najel 5000 km) bez odřenin, na jaře na podmáčených loukách jsem jezdil Maxxis Ignitor. Jezdím opatrně, tak to bylo bez pádů včetně třech závodů, ale při závodech je to již trošku problém, naštěsti bylo sucho a tvrdo. Na léto a na dlouhé přesuny po zpevněných cestách je to po pořádném nafoukání super rychlý a tichý plášť. 1" na horském kole je blbost, děláš z něj silničku z katastrofální aerodynamikou.

      0 0
      • pelhrimov  

        „S“ sedmý pád, ach jo

        0 0
      • Jakub92  

        Hmmmm to máš asi pravdu ale v 15-ti asi dvě kola mít nebudu:(( takže mi nezbývá moc jinejch možností.

        0 0
    • McBlacky  

      spídmax never more. na Králi v 2003 jsem na nich dvakrát v točce opustil trat směrem les. peklo a ne plášt…

      0 0
      • pelhrimov  

        no jet s nimi náročný závod a ještě mít ambice na umístění není ideální, ale každý není 100% chrt a může přizpůsobit rychlost jízdy tak, aby bezpečně projel. Já závodníkům tyto pláště nedoporučuji, jen říkám, že i sportovní ježdění na nich v létě provozovat jde.

        0 0
        • MlokCZ  

          Pokud někdo není chrt, tak si tam naopak dá pořádný pláště, který podrží a bude mu fuk, že jedou trošku pomaleji.

          0 0
      • Levhart  

        Jel jsem na nich letošní maraton v Lomnici n/P a opravdu nic moc. Nedošlo mi, že i když bude vedro tak pár dní před tím pršelo=docela bláto a mokro :-(

        0 0
    • smith22  

      Podivejte se na moje pláště :-) a zatim sem s nima projel úplně všechno,nikde mě to neustřelilo a to i při větších rychlostech.A navic je na nich 2500km a nejde znát žádný opotřebení,jsou jako nový a zatím bez defektu.Jediný kde mám trochu problémy je takovej ten jemnej sypkej písek do kterýho se to boří ale do toho se bořijou i daleko širší pláště.

      0 0
      • MlokCZ  

        Tak zkus taky někdy terén a ne jen „terén“ a pak bude následovat buď procvaknutí (i když je pořádně nahustíš) nebo se brzo zabiješ nebo budeš tlačit.

        0 0
    • omar  

      silnici jsem dal fuč tak pokud na bika na silnici tak přehazuju na maxxis columbier nebo tak nejak v 1,25, vydrž pohoda jede to dobře foukaj se asi do 7 cena kolem 350?

      0 0
      • omar  

        tady mas jeste foto jak to vypada- sorry za kvalitu narychlo z mobilu

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.