• obda

    Už delší dobu na mé staré silničce (rám Bareš) mám problém s tím, že sedím až skoro za sedlem. Tak jsem si nechal spočítat rozměry rámu a zjistil jsem, že potřebuju sedlo ještě o alespoň 2,5 cm dozadu (holt dlouhé stehenní kosti). Bohužel stávající sedlo (SM Laser) už víc dozadu posunout nejde. Takže to vidím na nové sedlo s kolejničkama víc dopředu (například můj fi'zi:k na horákovi jde posunout víc) a setback sedlovku. No a tu se mi v mém průměru nedaří sehnat :( Teď tam mám starou rovnou sedlovku s nasazenou objímkou (tj. asi 1,5–2cm setback). Nemáte někdo nějaký tip? Zkoušel jsem googlit, ale nic moc jsem nenašel. Stačila by mně klidně stará jetá …

    0 0
    • šlapatko  

      Hoj,asi blbá rada,ale když koupíš sedlovku 26,8,osmírkuješ lak tak dostaneš průměr co potřebuješ.Hliník je dost měkký aby sis s ním vyhrál a při robustnější sedlovce bych se nebál toho jemného osmírkování.

      0 0
    • kubad  

      nech si protáhnout rám na 26,8mm a na ten rozměr už sedlovku seženeš bez problémů

      0 0
      • obda  

        Díky (i všem ostatním), to zní zajímavě. Ještě by mě zajímalo, kdo něco takového dělá (popř. za kolik). Su z Brna.

        0 0
        • madcat  

          Trochu to tady obnovím a zeptám se taky, protože by mě to taky zajímalo. Po dnešním stručným seznámení se s trhem jsem zjistil, že sedlovka 26,4 mm je dost velkej atyp, a že snad žádná slušná firma to nedělá… Můj starej CrMo rám má přesně takovouto díru na sedlovku, takže varianta je buďto protáhnout tu díru trochu, aby tam vešel nějakej nejbližší větší a rozšířenější rozměr, nebo fakt sehnat těch 26,4… Nechcu žádnej Acor nebo něco v tom smyslu, spíš bych uvítal klidně i dražší a hlavně hezčí kousek… nechcu karbon, nelíbí se mi, a navíc v něj nemám jaksi důvěru, znám se jak jezdím…

          0 0
          • madcat  

            Ještě subdotaz: teď koukám, že Shaman dělá 26,2 a 26,6 mm (viz. e-shop)… jsou ty dvě desetiny nějak kritický, nebo musím fakt shánět 26,4 mm přesně? A jestli ne, tak kterou verzi teda vzít eventuelně? Těsně větší nebo menší?

            0 0
            • Krocan  

              menší a ňeco jako podložku nebo větší a krapet zbrousit…toť můj názor

              0 0
              • Vilém  

                Krapet zbrousit? a to si predstavujes jak? vemes sedlovku do ruky a ojedes ji na brusce? fakt nevim

                0 0
              • madcat  

                Jelikož bych na 99 % dal přednost sedlovce v černým provedení, tak zbroušení nejspíš nepřichází v úvahu, protože mi jde taky o vzhled, že… takže spíš menší a ten konec, kterej bude v rámu, obalit nějakým alobalem třeba…? Nebo se na to doporučuje něco speciálního, vyzkoušenýho?

                0 0
            • Vilém  

              Dal bych radsi tu 26,2 + „redukci“ z plechovky od piva. U CrMo ramu by to prestruzeni o 0,2mm nemuselo delat dobrotu. Zalezi tedy jak silnou ma stenu, ale pokud je to neco lepsiho, tak neni problem aby to melo stenu 0,5–0,6mm, coz bych urco neztencoval.

              0 0
              • madcat  

                Až zas tak ukrutně odlehčenej rám to není, viz. Schwinn v mým profilu…

                0 0
                • Vilém  

                  Aha, tak tam je stena krapet sirsi. Jinak to neni CrMo ale hlina.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Tak kecam, podival jsem se na to poradne a mas pravdu, je to CrMo. Kazdopadne bych radsi volil sedlovku o 0,2mm mensi s redukci z plechovky. Teda pokud casto nezasouvas sedlo, pak je takova redukce akorat problem.

                    0 0
                    • madcat  

                      Zasouval jsem ji co chvíla, když jsem to kolo měl ještě na všechno, tzn. vč. prasení na dirtech :-). Na to už mám jiný, vhodnější, tak bych chtěl toto už jenom na výlety, kde žádný extra častý zasouvání nebude potřeba… každopádně zkusím napsat do Shamana, jestli náhodou nemá přesně 26,4 mm sedlovku, protože na webu píše, že od 25,0 má po 0,2 mm, ale pak v e-shopu kdoví proč zrovna tenhle rozdíl chybí…?

                      0 0
          • náčelník  

            Tohle není slušná firma?

            http://www.roox.at/…sts_2006.htm

            0 0
            • Darius  

              firma slusna, nicmene holejka to neni

              0 0
              • náčelník  

                To ano, ale toto byla reakce na madcata, který o něco výše uvažuje o sedlovce Shaman a to taky není „hokejová hůl“ :)

                0 0
                • madcat  

                  Tož ano, ale už se mi to zdá poněkud dražší… nicméně velmi pěkné :) objednal jsem toho Shamana, uvidíme, jaký to bude a jestli mi bude nějak podstatně vadit, že to není „holejka“ :)

                  0 0
    • šlapatko  

      Tři možnosti,každá jiná:-)

      0 0
    • Evilcleaner  

      jednoduché řešení, kup nějaký běžnější rozměr menší než 26,6 a k tomu plastovou redukci za 200, nebo ještě jedno řešení které vypadá sice pochybně ale vzhledem k tomu že je to ocelový rám tak to stačí projet výstružníkem na 26,8 což je běžnější rozměr, o tuhost rámu bych neměl strach

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.