• fidorek

    Najde se někdo, kdo má  osobní zkušenost se sedly od SMP Selle.

    NEpište, že jsou drahé a že se Vám nelíbí a že by jste si to na kolo nedali.

    Zkrátka jasně, stručně a věcně.

    Díky

    0 0
    • Rychlej turista  

      Někomu určitě vyhovuje a někomu ne. Stručnější a přesnější odpověď ti těžko někdo dá :-)

      0 0
    • Mamut  

      Sledujem tu vsetky disksusie o tychto sedlach odkedy sa objavili. Pokial som nieco neminul, tak ich nikto nevo­zi, takze nie je zivy svedok. Tie cenovo este dostupne su tazke a tie rozumne tazke az lahke maju nenormalnu cenu.

      0 0
    • Kiri83  

      Ja som to ťažké a lacné sedlo minulú sezónu vozil. Pravdupovediac keby nebolo také ťažké tak ho kúpim aj teraz na Canyona AM. No mám Selle Italia, tak nechcem ďalšie investície. Mne celkom vyhovovalo :) šiel by som do neho znovu.

      0 0
    • cragsman  

      Vozím SMP Strike Composit..a odpověď je.. nejlepší sedlo jaké jsem měl. italia a marco jsou fajn, ale smp je špička. Jenom můsím upozornit, že zadek zi musí delší dobu zvykat, ale pak sedlo není cítit ani u modelu composit.. a cena za to stojí…jo a sjíždění ze sedla dozadu = nule.. doporučuji.

      0 0
      • jezevec2  

        To Cragsman – muzes mi napsat, kde se daji v Praze vyzkouset a koupit sedla SMP. Dik

        0 0
    • qasko  

      Skusal niekdo toto – http://www.allaysaddles.com/ ???

      Niesu ani drahe ani nehorazne tazke.

      0 0
    • krokus  

      Mám velké problémy se sezením na kole. byl jsem na podvazování hemeroidů, od té doby je to spíš lepší než horší (aspoň v něčem). Podle doktora hrozí, že bych toho musel úplně nechat. Zatím to mám prý jen omezit a jezdit rozumně.

      Z těchto důvodů přemýšlím o sedle Selle SMP. Je to hnusné, drahé, poměrně těžké, ale kdyby to vyřešilo mé problémy, nic z toho by mi nevadilo.

      Nevím ale, který model bych měl zvolit. Jsem poměrně subtilní, vážím 62 kg. Bylo by to na silnici i na bika. Je mi jasné, že klíčová je šířka sedacích kostí, tomu testu s gelovým polštářkem ale moc nevěřím. Nechal jsem se takto změřit ve Specialized a následně jse si koupil Specialized Avatar Gel 143 mm. Brzy jsem se ale toho sedla zbavil, měl jsem pocit, že je na mě moc široké. Přece hrozně záleží na tom, jak moc je člověk na kole položený/vzpřímený, což ten test s podložkou podle mě nezohledňuje.

      Potom Avataru jsem měl Selle Italia SLR gel, to mi šířkou i tvrdostí vyhovovalo (aspoň pocitově). Hemeroidy ale z tohoto sedla moc nadšené nebyly, tak jsem si pořídil jeho variantu s dírou. Je to asi lepší, ale pořád ne dobré. To sedlo je na mě taky dost měkké (je měkčí než XC bez díry).

      Takže otázka zní: Který model od SMP vzít? Jak otestovat, který je pro mě nejvhodnější? Když člověk kupuje sedlo za 5 tisíc, nebylo by dobré se mýlit. Nejradši bych to koupil v nějakém obchodě v Praze.

      0 0
      • ufonek  

        Hele když jsi z toho Práglu co zkusit tohle?

        http://www.sellesmp.cz/clanek/550

         
        0 0
        • ufonek  

          Jinak mě by taky zajímalo jak stanovit který z těch modelů je šířkou vhodný. Nepůjčujou ty sedla někde na Ostravsku, případně neprovádějí nějaké měření šířky sedacích kostí?

          Prodejny na Ostravsku:

          http://www.sellesmp.cz/clanek/prodejci?…

          Asi zkusím napsat do té Madeji, kdysi půjčovali sedla od WTB.

          0 0
      • Itchy  

        Ahoj, tyhle sedla jsem asi pred mesicem videl v tom cyklo shopu na Palacaku.

        0 0
        • krokus  

          Ano, už jsem to taky zjistil. Prý je tam (tj. v Bikeranchi) dokonce i půjčují. Zítra tam zajedu a zjistím, jestli je to pravda. Vybral bych si buď model Evolution, nebo Glider. Obávám se ale, že šířku sedacích kostí mi nikdo nezměří, nebo aspoň ne na milimetry přesně.

          0 0
    • royal  

      mam Selle SMP Strike Extra na bajku, a je to pohoda, sedne mi naprosto vpohode ani ho necejtim. Zajizdel jsem ho na sebe tak 300 km. Vzal jsem tenhle (za cca 1kkc) pro zjisteni jestli mi padne, nechtel jsem zkouset sice lehci, ale 3× drazsi a zjistit ze mi neni

      V „hemeroidove“ oblasti je dost rozumne udelany a nikam netlaci, stejne jako v oblasti prostaty. Premejslim ze ho poridim i na silnicku.

      0 0
    • BB  

      Vozím asi půl roku Evolution, váha 220 g. Váha mi připadá v pohodě. Proč jsem do toho šel ? Dělali se mi takové malé vřídky na té hrázi mezi kulkami a p*. Vyzkoušel jsem sedla Fízik, Selle Italia, San Marco, Bontrager a Specialized a výsledek žádný. Taky používám krémy typu Sixtus. Poslední pokus byl SMP. Objednáno na Chainu, cena cca 150 liber. Pokud ti bude někdo tvrdit, že na to sednul a zjistil, že je to pohodlné sedlo, tak buď kecá, nebo měl nesmírnou kliku. První měsíc jsem měl po každé vyjížďce v ruce imbus s tím, že to sundám. Celá finta toho sedla nespočívá v tom, že by bylo pohodlné. Ono tlačí a hodně, ale v místech, kde to vůbec nevadí. Vřídky se přastali dělat okamžitě a to mě donutilo vydržet. Jako takový malý bonus je to, že po celodenní vyjížďce se jdu vymočit a vím, že v ruce držím svého ptáka a v normálním rozměru. Žádný necitlivý zničený pahýl. Takže tak. Z výše uvedeného taky vyplývá, že SMP sedlo nemá moc cenu zkoušet. Když ti ho půjčí na den, tak jim ho vrátíš, jako nepoužitelné.

      0 0
      • BB  

        Sorry „…Dělaly se mi …“ 

        0 0
      • krokus  

        Díky za příspěvek. Nedělám si iluze o tom, že bych si na tom sedle nějak chrochtal blahem – aspoň prvních pár týdnů. Chci si ale to sedlo pořídit ze zdravotních důvodů.

        Souhlasím, že několikadenní testování sedla ti vůbec neřekne, jak se na něm budeš cítit třeba za měsíc. Na druhou stranu ale snad může pomoct při výběru správného modelu. Pokud by sedlo bylo moc úzké a já bych neseděl na sedacích kostech, tak bych to snad brzy poznal.

        0 0
        • BB  

          právě, na tom sedle nesedíš na ničem jiném než na sedacích kostech a to je zpočátku dost náročné, než si ta místa zvyknou.

          0 0
        • swampy  

          ahoj, poridil jsi si sedlo od SMP? trpim take hemeroidy, stupen 1. dnes jsem byl na vysetreni a za tri tydny mne ceka zakrok. nerad bych se vzdal jezdeni na kole.

          0 0
          • krokus  

            Dobře, že jsi tam šel včas, 1. stupeň je myslím dost pohoda. Jaký zákrok tě čeká a kde? Mně se to bohužel zkomplikovalo, udělaly se mi v konečníku nějakké trhliny, pořád se z toho nemůžu dostat. Na kole jezdím, ale není to ono. Další návštěvu doktora zatím odkládám, ale nejpozději na podzim tam určitě půjdu.

            SMP jsou podle mě vyhozené peníze, mně se na tom ty problémy spíš jen zhoršily. Zdravý zadek podlě mě musí vydržet jízdu na normálním sedle. Teď mám SLR XC, je to pro mě určitě lepší než SMP.

            Takže moje rada: na SMP se vykašlat a radši se zaměřit na pečlivou hygienu, zdravou, na vlákninu bohatou stravu a na včasné chození k doktorovi. Já šel k doktorovi trochu pozdě (stupeň 2–3), ty problémy jsou toho myslím důsledkem.

            0 0
            • swampy  

              zatim nevim co mne ceka, dostal jsem cipky a mast, za tri tydny budu muset podstoupit kolonoskopii kdy mi zavede dlouhou optickou hadici az na konec tlusteho streva. nasledne mozna podstoupim zakrok pristrojem zvanym hematron. souhlasim se spravnou stravou, vlakninu apod. urcite nic neodkladej, pri 4. stupni uz musis podstoupit chirurgicky zakrok a neni to nic prijemneho. mne trvalo dva roky sebrat odvahu a jak rekla moje pritelkyne vystrcit ten muj zadecek na pana doktora. pokud jsi v praze muzu ti doporucit kliniku na senovaznem namesti, 22. pan profesor se zdal veci znaly a vzhledem k tomu jak ma nabite terminy tak nebude asi zadny reznik. vse se mnou probral behem 45 minut plus vysetreni. defacto skoro vse plati pojistovna az na zakrok hematronem, ktery stoji 2350. neni zarucene, ze symptomy nevrati v budoucnosti, ale za dva az tri roky klidu to stoji za to. diky za tip na dobre sedlo.

              0 0
              • krokus  

                Mně dělali podvazování, byly to celkem 4 zákroky. Není to bohužel konečné řešení, hemoroidy jsou problém na celý život.

                Těch chirurgických metod je víc, těžko říct, která je nejlepší. Jednotliví lékaři dělají to, na co mají vybavení.

                Nevím, proč se mi to tak zkomplikovalo. Každopádně trhliny se chirurgicky řeší podstatně obtížněji než hemoroidy, snažím se toho zbavit samoléčbou. Možná to ale nepůjde:-(

                Ad sedlo: nebylo to doporučení, jen jsem napsal, co jakžtakž vyhovuje mně. Podle mě je ideální sedlo, které není ani moc tvrdé, ani moc měkké. Široká polstrovaná sedla, zdánlivě pro zadek vhodná, podle mě až tak vhodná nejsou – člověk se pak akorát víc potí. Ani díra není podle mě taková výhra. Na zadku stejně sedíš, stejně ho odkrvíš a sedlo má pak akorát víc hran. Mám myslím dobré srovnání: na silničce vozím SLR XC bez díry, na horáku to samé sedlo s dírou. Musím říct, že verze bez díry mi vyhovuje asi víc. Tlak je rozložen do trochu jiných míst, ale zadek podle mě míň zabrat nedostává – spíš naopak.

                0 0
                • swampy  

                  Poreferuji po zakroku. Rozhodne je nesmysl cekat, ja jsem cekal dva roky. Mozna mam jednu trhlinu, to se jeste uvidi.

                  0 0
                  • krokus  

                    Aha, jak se ti ta trhlinka projevuje a jaké doktor navrhl řešení? Pokud to ale nechceš řešit takto na fóru, chápu. Mail mám případně v profilu.

                    0 0
          • krokus  

            Ještě doplním: na tom sedle jsem se trápil pár týdnů, pak jsem ho prodal asi za poloviční cenu. Měl jsem model Evolution.

            0 0
          • jose  

            bohužel sedlo prostě musíš vyzkoušet a nedat na reklamní tahy. Mě třeba toto sedlo sedí ze všech co jsem kdy měl nejvíce(to jich bylo cca 10), po polstrovaným evolutionu mám na horským i silničce compozit bez polstrování. Za mě super sedlo, zvykal jsem si cca týden, pravda je ta, že jsem ho po první vyjíždce málem vyhodil. Stačila několikahodinová vyjíždka a je to ok :) už nechcu jiné, ale ta cena:-(

            Já osobně měl problémy s „mrtvením“, a to je pryč.

            0 0
            • krokus  

              Přesně jak píšeš, každému sedí něco jiného. Ale SMP je tedy předražené nechutně.

              0 0
    • parduba  

      Jezdím už hodně dlouho a vyzkoušel jsem hodně sedel.Když jsem toto sedlo viděl poprvé,myslel jsem ,že je to nějaká sranda

      (ta špička dolů).Ale přesto jsem ho koupil a musím říci,že to je první sedlo na které jsem sedl a sedělo .Ale každý jsme jiný.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.