• o.1

    Caute ludia! Skusam uz asi 10-te sedlo a stale ten isty problem: ked aj nikde netlaci, po takych 4 hodinach uz citim ze zacinaju odreniny (alebo zapareniny? asi aj-aj) v okoli sedacich kosti. Do tych 6–8hodin to este nejak vyda, ale na druhy den uz to nie je bohvieco. V com moze byt problem?

    • moze to robit prilis mekke sedlo? (vecsie trenie v dosledku „zaborenia sa“ do sedla), ale tvrde sedla co som skusal to robili tiez ale na mensej ploche +bolest (asi mam prilis spicate sedacie kosti:) 
    • nevhodny potah? (vacsinou tie sedla neboli asi z pravej koze-je medzitym nejaky pozorovatelny rozdiel, ze sa zadok menej zaparuje?)
    • chodit viac zo sedla? jazdim v postate stale v sede aj vacsinu zjazdov
    • alebo to bez tych ritomaznych olejov nejde? zatial som skusal iba nejake detske maste, ale to skor bolo k horsiemu.
    • alebo to stale nie je to prave sedlo?

    Ako to robite vy co jazdite cele dni v kuse 7dni v tyzdni?

    Mne by stacilo aj tak 2 dni po sebe po 8 hodin, aby mi potom na treti den nebolo este uplne neprijemne si vyjst na kratku jazdicku:)

    Vopred dakujem za vsetky odpovede co len trochu k veci, tu je kazda rada dobra:)

    0 0
    • jecnak  

      Co treba zkusit jine kalhoty s jinou vlozkou.

      0 0
      • o.1  

        mam rozne a je v nich pocitovo rozdiel, ale zas nie az taky. A na rozne sedla sa casto meni poradie ktore su lepsie alebo horsie.

        Skor ma teraz zaujima, lebo chcem kupit nove sedlo, ze ktorym smerom sa vydat. Ci skusit este sirsie ako mam teraz napr nejaky 143mm specialized alebo wtb, alebo nejake tvrdsie, napr. bbb anatomic design(som chvilu skusal a bolo celkom pruzne aj ked tlacilo, co ale odstupom casu pripisujem aj otlaceniu z predch. este uzsich sediel) alebo mozno este lepsie wtb silverado, to je dost ploche ako moje sucasne co mi tvarom aj vyhovuje, len je tvrdsie.

        Lebo kazdy tu hovori ze na dlhe jazdy je lepsie tvrdsie ale zatial tie co som skusal zacali tlacit skor, tak ma zaujimaju skusenosti ludi co jazdia dlhsie streky, mozno to bolo len nevhodnym tvarom/velkostou…

        0 0
        • stihac  

          pozri, mister Darwin by ti to vysvetlil, a to prosto ked konstruoval cloveka, model homo sapiens tak neratal ze niektory jedinec toho druhu bude chciet jazdit na vehikli pohananom vlastnou silou pol dna, a tak. Sak su aj onakvejsie aktivity jak na velocipede viset. Takze priamo by ti povedal ze ludska rit nie je navrhnuta pre hentakuo zatazenie, ci ba priam pretazenie, cize pravidelne pretazenie zveme pretazovanie.

          Cize ked si svojim ctenym zadkom 10 ks sedaal okusev, a ziadne neprospelo kondicii tvojeho velavazeneho pozadia, tak KUA pochop ze asi je chyba v samotnej riti, a treba nie na toto forum krepe staznosti vypisuvat, ale najst si zdatneho chirurga co ti plastiku ****** spravi.

          Ja navrhujem vlepit / vsit / navarit na rit titanovy plaaat (kvoli kompatibilite s inymi funkciami v strede radsej deleny, cize plat dvojdielny), lebo 8 hodin zadkom bicykel trapit, to len kov moze opakovane zniest. A aj to si nie som uplne isty, ci titan staci a ci nebude ocel lepsia. Ale co viem, tak v tejto oblasti bykerizmu je teraz karbon tzv. IN, tak mozno by si mohol ako prva osoba v Blavskom okrese vlastnit karbonovy zadok!

          (Pred pouzitim sa ohladom moznych vedlajsich ucinkov poradte so svojim lekarnikom, manzelkou, milenkou, astrologom, astronautom a Gasparom Ivanovicom)

          :))))

          0 0
          • Krys  

            Tak toto je zaujímavý kompromis medzi kreacionizmom a darwinizmom: Svet stvoril Darwin. :)))

            0 0
            • stihac  

              To som si dovoli ako svoj skromny prispevok ku uzmiereniu sveta… Som vedel ze musi existovat nejaky dobry kompromis. Toto je on.

              0 0
          • hribik A1  

            celkom by ma zaujimalo, na kolko hodin tyzdenne pred pocitacom je podla majstra darwina dimenzovany model homo sapiens x2. ty si taky darwinista, urcite to budes vedet :-)

            0 0
          • o.1  

            Kov by svietil pri letiskovej kontrole, karbon je lepsi, ale bude to klepat ked si sadnes v elektricke…

            0 0
        • ememem  

          s tym specializedom sirky 143 davaj bacha, ak mozes radsej si to dobre odskusaj. na zadku je to ok, pohodlne a netlaci ale ono su dost siroke aj v tej nabehovej oblasti (zhruba od prvej tretiny celkovej dlzky od spicky) tkaze pri dlhse­j jazde ta si­ce neboli rit a­le vnutorna stra­na stehien

          kedze to tam dos­t sucha. hlav­ne ak mas skor no­hy hokejistu a­ko chrta.

          0 0
    • stihac  

      ked jazdis 8 hodin v kuse tak to je celkom dost, tak podla mna sa nie je co cudovat. Uz 3–4 hodiny nie su malo, uvedom si co sa vlastne v tych partiach pri jazde na bicykli deje.

      Podla mna by si mal zvysit intenzitu a najst trat s narocnejsim profilom, aby si prosto nevladal slapat viac ako 5 hodin, max. 2× tyzdenne :)))

      0 0
      • o.1  

        ked to nove je stale dalej! Ale co viem su tu ludia co jazdia nasobne viac a v pohode

        0 0
        • stihac  

          si to myslel tak ze to nove SEDLO je dalej? Ty najazdis take streky len tym ze chodis kupovat tie sedla?? =:-O

          :)))

          0 0
          • o.1  

            vsak nemozem jazdit furt okolo domu, tam to uz poznam

            0 0
    • mastihuba  

      no taky bych to viděl na ty kalhoty.

      0 0
    • hribik A1  

      tak ja mam najprachobycaj­nejsie sedlo ake moze byt (K2),  proste ziadny fizik to neni, a sedet sa na tom da celkom normalne. akuratze stejne nikdy nejazdim 8 hodin v kuse, ale s prestavkami, v priemere to vyjde raz za hodinu 5 minut a raz za 3 hodiny 30 minut (pitie, jedenie, cumenie na vyhlad, krcma atd. – tieto prestavky vznikaju tak nejak prirodzene, nejsu urcene 5rocnicou ani inym planom). zo sedla jazdim akurat dole kopcom. ak si ovsem chrt, ktoremu sa nechce jazdit ako osobny vlak, potom ti neporadim…jedine ze by si si tam namontoval kreslo, ale to by trochu zvysilo hmotnost biku :-D

      0 0
      • o.1  

        Vsak ja jazdim tak isto. Sa mi zda tie dlhsie prestavky ked uz su prepotene gate su najhorsie, v kuse je to lepsie. Inac tiez som mal K2-ku s gelom a ta bola celkom pohodlna, ibaze ma tlacila na ine one… A trochu tazko sa slo za sedlo a este horsie nazad, tak som sa jej aj v ramci odlahcovania z mladickej nerozvaznosti zbavil. Takuto klasicku mal kolega v robote a ta sa mi zdala fakt pohodlna…

        0 0
        • hribik A1  

          neviem, ale mna na tie „one“ netlaci, a pri prestavkach necitim nic take. trebars 6–8 hodin uplne v kuse by som naopak ist nedokazal, ani slapat, ani na tom sedet, ked stojim „pri kazdej vrbe“, tak nevidim nijaky problem. teraz nedavno sme si s otcom kupili spolocnu ziletku a na tom bolo povodne nejake tvrde chrtie gramhonicske sedlo. zhodnotenie: po hodine jazdy je to protivne, po niekolkych hodinach jazdy sa na tom absolutne nedalo sedet. tak tam akurat teraz ideme kupit gelovu K2 a uvidime co to spravi

          0 0
          • stihac  

            to nesmies vymenit! Na cesnych bicakoch sa preto jazdi tak rychlo, lebo ta to sedlo tlaci jak s**na a nemozes vydrzat tak to chces mat rychlo za sebou. Uvidis, das pohodlne kreslo a priemer ti padne o 5 km/h.

            0 0
            • hribik A1  

              ked padne, tak padne, po nasich dedinach je spusta 40tok, tak ich aspon nebudem prekracovat. a dondem o 2 hodiny neskor domov, co je dalsia vyhoda

              0 0
    • Krys  

      Tiež si myslím, že je to pravdepodobne v oblečení. Kto jazdí na dlhé výlety, určite si nevystačí so slipami a riflami.

      0 0
    • Daf  

      Ja bych videl problem v te delce. Zvlast pokud ta vyjizdka je jako celodenni vylet. Mas na sobe vlastne cely den prosolene kalhoty. Jakykoliv mensi oderek na zadku ve spojeni s potem boli vic a napacha vic skody. Pochybuji ze s jinym sedatkem si nejak vyrazneji pomuzes.

      0 0
      • stihac  

        Mozno keby to cele odjazdil postaveny do pedalov, tak by to malo mensie nasledky (na prdelove partie). Aj by to kratsie trvalo…

        :))

        0 0
      • Maroška  

        No každopádně co nejkvalitnější vložku, ale taky to chce odzkoušet. A na oděrky – Hanka Ebertová nedá dopustit na kombinaci Dermazulen + Framykoin (viz report z letošního Slovinska url:http://hankaebertova.webzdarma.cz/main.php

        0 0
        • Lowrider  

          No jo, ale vložka se musí furt prát a když je člověk na pár týdnů pod širákem, tak tam je to těžký že jo? :-)

          0 0
          • kámen úrazu1  

            O co hůř se perou cyklokraťasy než klasické kraťasy? Nebo se na pár týdnů pod širákem kalhoty, v kterých se jezdí, vůbec neperou?

            0 0
            • Lowrider  

              No jasně že neperou :-). Maximálně když se v nich jdeme koupat. Máme normální cyklo kraťasy, ale tu vložku nevozíme ani jeden… Na delší cesty je to horší než lepší.

              0 0
    • MARIN  

      Tak na 6–8 hod vyjizdim zasadne osetren „ritomaznym olejem“ konkretne SIXTUS Gesässcreme

      Tohle ti zarucene pomuze

      0 0
    • jecnak  

      Pak uz jedine oholit a mazat. Pak nemam problem ani po 12h v sedle.

      0 0
      • o.1  

        takze je to v tom mazani-to zvladnem, ale kua este aj holit? to je na mna uz dost hardcore aj ked mal som toto podozrenie:)

        0 0
        • jecnak  

          Mazani toho moc nevyresi. Ono totiz jak jedes a zadek se posunuje po sedle, tak ti to taha za vsechny chlupy, coz ve vysledku je dost neprijemne a zpusobuje to hlavni cast problemu. Takze t proste chce mit dobre serizenej posed, sedlo, dobry kratasy s dobrou vlozkou, holit se, mazat zadek, pokud je moznost prevlict prosoleny kratasy za cisty.

          0 0
          • stihac  

            ziadne mazanie, ziadne holenie – tie odreniny, zapareniny a tak to je prirodzeny system chraniaci cyklistu ktory ti signalizuje ze uz si moc daleko od domu a mas sa otocit. Ked to oholis a zalubrikujes tak to cele vyradis z cinnosti… a si strateny.

            ;)

            0 0
            • o.1  

              Najlepsie sa citim, ked som niekde, kde som este nebol a ani neviem ako sa to tam vola. Ale strateny nie som nikdy, lebo ked ti je jedno, kde si, tak sa nemozes stratit :)

              0 0
          • o.1  

            Tie chlpy, to bude ono, tak som konecne zasveteny do tajomstva cyklistiky. Ja som si to aj myslel, len som sa tomu neodvazil uverit:)

            0 0
          • jan 2  

            No a mohl by nám někdo vysvětlit jak se tam dole správně oholit a pokud možno i s fotodokumentací :-)))))))))))))

            0 0
            • Krys  

              Nájdi si šikovnú priateľku. ;)

              0 0
              • jan 2  

                To je nápad, když bude o víkendu pršet tak si doma ..............

                0 0
              • jan 2  

                To je nápad, když bude o víkendu pršet tak si doma uděláme ............

                0 0
    • Fenous  

      Mel jsem stejny problemy, vyresil to Body-Glide, vozim ho i ssebou a pri zastavce v hospode na zachode domazu.

      0 0
    • jonti  

      Mne sa velmi osvedcil krem na zadok. Na kratsie jazdy je to zbytocne, ale nad 3 hodiny urcite velmi pomaha.

      A dovolim si tvrdit, ze pomaha aj bez holenia sa.

      0 0
      • MlokCZ  

        Když je horko a nebo jezdím více dnů po sobě na delší vyjížďky (a nebo obojí dohromady, to pak obzvlášť), tak také mažu a to Sixtusem a funguje mi to 100% také bez holení.

        Ale podle mě to bude dost individuální, každý je jinak zarostlý a pokud je někdo málo, tak s holením a bez nebude téměř žádný rozdíl, pokud je ale někdo hodně…

        0 0
        • jecnak  

          Psal jsem spis idealni pripad – pak totiz muze clovek jezdit kazdy den vic jak 6h a vse je ok.

          0 0
        • faba  

          Používám sixtus + Demarchi kraťasy a odřeniny nemám.  Když jedu víc dní v kuse tak mám v místě kde sedím něco jako vřídky. Vypadá to jako štípanec od komára. Jezdím Selle  It. SLR. Asi časem skusím nějaké širší sedlo.

          0 0
          • tbc  

            Asi na ziletke to Selle, ze? Ja riesim podobny problem. Ale je mozne ze je len v tom, ze mam uzke sedlo. Vcera mi v predajni namerali ze potrebujem sirsie (mam 130, namerali mi 143). Tak neviem. Podobne som chcel kupit cosi maksie ako mam teraz (mam take gramhonicske), ale teraz sa pohravam s myslienkou kupit selle, alebo phenoma.

            0 0
            • faba  

              Žiletku zatím nemám. Na HT mám SLR XC a na fullu SLR kit carbon.

              0 0
    • trew.x  

      Zdravím, chtěl bych se zeptat těch, co používají Sixtus.

      Mám asi nějakou přecitlivělou pokožku nebo co, ale jak na kole tak treba při florbale trpím na odřenou pokožku asi hlavně od švů. Například z včerejšího florbalu jsem si donesl odřené podpaží, pravděpodobně od nátělníku (Craft). Na kole sem si v pondělí dovezl kompletně odřenou prdel :) Mám tam pěkně obtisklou vložku. Takže se chci zeptat: Pomohlo by mi mazat tyhle inkriminovany místa výšezmiňovaným Sixtusem, a pokud ano, kde se dá v Brně sehnat? Díky.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Čím jsi se mazal do teď?

        0 0
        • trew.x  

          nicim..od zacatku sezony sem s tim nemel problem… posledni dobou pozoruju, ze mam strasne slanej pot..nevim cim to je..ale bude to asi hlavni pricina mych potizi

          0 0
          • Rychlej turista  

            Cystická fibrosa, ale to už bys asi nebyl :-D

            Jestli se ničím nemažeš, vyzkoušej indulonu, niveu, bílou vazelínu, infadolan, no je toho hodně čím se dá mazat. Cokoliv bude lepší, než se nemazat vůbec. Rozdíl mezi sixtusem a vším ostatním nebude znatelný tolik, jako mezi ničím a tím vším ostaním. Sixtus to může jen trošku vylepšit, ale základ je mazat. Čímkoliv.

            0 0
            • trew.x  

              Jasny..vim ze s timhle ma problemy kde kdo..ale vetsina pise ze tak po 4–6hodinach..me staci 2 hodiny, pak se mi asi nasaje vlozka (Newline) a od ty doby s tim zacnou broblemy..napadlo me zkusit nejaky gelovy sedlo a jezdit elastaky bez vlozky..ale buh vi, jestli to bude fungovat. Jinak dneska pred jizdou sem zkusil pithiol a vlozku sem lehce maznul kalciovkou..ale vysledek skoro zadnej. budu holt muset zkouset ty kremy jeden po druhym.

              0 0
              • Pijer  

                Dal jsem před rokem na doporučení z tohoto vlákna:

                Marťoška (17.06.2008 12:47:09) 62.141.0.xxx 3×> sedla, odreniny a tak… (^ odpověď na 2× ^)

                Obsah tohoto příspěvku byl blokován zakladatelem vlákna

                No každopádně co nejkvalitnější vložku, ale taky to chce odzkoušet. A na oděrky – Hanka Ebertová nedá dopustit na kombinaci Dermazulen + Framykoin (viz report z letošního Slovinska url:http://hankaebertova.webzdarma.cz/main.php

                a už mi jakýkoliv jiný mazání je úplně ukradený, protože tahle kombinace vážně FUNGUJE :-)

                Jediný problém je, že Framykoin je jen na předpis.

                 
                0 0
    • Buf  

      Máme výborné zkušenosti s Century riding cream od firmy SPORTIQUE a zabírá okamžitě a je to i dobrá prevence. Vzorky jsou na různých bikemaratonech k otestován ( šela, Malevil, bude na Beskidy MTB Trophy a Sulovském bikemaratonu)í, když zkusíš tak vlk tě už nechytne.

      0 0
    • Negr  

      tohle, nebo neco podobneho, by mohlo vyresit tvuj problem :-)

       

      http://www.lehokola.cz/…s/produkt-1/

      0 0
      • StuntJ  

        Kurňas, to je ale dlouhej řetěz … Jinak si to nedovedu představit s nášlapama … Zajímavá alternativa :o)

        0 0
      • trew.x  

        Takhle bych nemel odrenou jenom pr.del ale cely zada :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.