• RomanH

    Kamaradka (pravdepodobne po padu do kameni) odrela vidlici (kontretne Skareb Comp) a to takovym zpusobem, ze se ji odloupl kousek vnitrni nohy a poskodilo se ji gufero. Na starem BF nekdo neco podobneho resil za pomoci nejakeho tmelu (eloxu). Nevite prosim, co to bylo zac a jak dlouho to vydrzi a kolik to stoji ?

    0 0
    • jeniik  

      Ja bych to netmelil. Kamos mel dodrenou savli na Race Factory Dragster a proste a jednoduse srazil hrany pomoci jemneho smirku a filcaku. To, ze je ta savle nerovna nevadi, pokud to neni moc a nema to ostry hrany. Samozrejme to bude chtit vymenit to gufero…

      0 0
    • JD  

      A nepadlo nekoho, ze by to mohlo zeslabit stenu trubky a tim padem snizit pevnost…? Pokud se vnitrni duralova savle takto nasekne, ZBAVTE SE TOHO JAK TO JENOM JDE. Ty savle jsou dost namahane na krut a pokud to nekdy za jizdy ulitne, tak jde o kejhak. Dural kolikrat praska bez varovani… Proto je dobre pouzivat gumove manzety. Nejsou dobre ani tak kvuli bordelu, jako spis kvuli tomu, ze vzorek gumy dokaze nabrat a vrhnout mezi nohy vidlice i dost slusne velky sutry. Ja pouzivam blatnik z PET flasky umisteny mezi nohama vidle a je po problemu…

      0 0
      • Pá-dlista1  

        aha. No, ale po tomhle problemu zrejme neni, protoze po padu byva vidlice obvykle odrena z vnejsku. Pevnosti te vidlice to sice nijak zvlast neprospiva a ostre vrypy uz vubec ne, ale urcite to nebude tak dramaticke. Pokud to nema vliv na chod nebo netaha olej z vidlice nechal bych ji dozit. Teda aspon ja nechavam a praskla mi zatim vzdycky jinde nez byla poskrabana.

        0 0
      • RomanH  

        Nee, na tech vnitrnich nohach je odloupnuty ten zluty elox? na stribro (asi tak v rozsahu 3×4mm), centak venku nad guferem. Na tom starym BF nekdo psal, ze to bude vice tahat bordel dovnitr a i pri zahlazeni vice nicit gufero. Ze je to lepsi necim zatmelit. Tak jsem se jen zeptal.

        0 0
        • P.B.  

          Me se to stalo na Z5 2001. Teda odrenina byla mensi, tak 1*2mm. Poskodilo to gufero a tahalo olej, nechal jsem lehce prebrousit a vymenil gufero, ted to jen opravdu trosku taha olej, ale skoro to neni znat. Je to taky zvenku a sutr odlitly od kola by nic takovyho určitě neudělal. Ono se to bude asi dost blbě prodávat, když je to vidět.

          0 0
        • Mox  

          Ja jsem kamosovy odrel vnitrni nohu a to o hranu betonove zidky. Bylo to poskrabane a dva docela hluboke dulky. Nechal jsem si to v jednomobchode zatmelit. Je to nejaky bezbarvy tmel, takze je to videt ze je to odrene, ale noha je uplne hladka, takze by s tim nemely byt nejake problemy. Byl jsem ovsem upozornen ze je mozne ze tmel nebude v tech vetsich dirach drzet. V kazdem pripade tmel existuje, tak se zkus poptat.

          0 0
          • RomanH  

            Tim obchodem myslis servis ? Nevzpomenes si na nazev tmelu ? Diky.

            0 0
            • Mox  

              No, maji tam i servis :-) Jinak nazev nevim, ale pristi tyden tam jdu, tak se schvalne zeptam (teda jestli me to reknou :-) a napisu ti.

              0 0
          • quiq  

            Nasel jsem tuhle starsi diskuzi,ale to nejdulezitejsi jsem tu nenasel… zrovna resim stejny problem. Nemate nekdo tip na nejaky ten tmel a hlavne pak radu jak ten tmel pekne zahladit aby to clovek nepodrel vsude okolo?

            0 0
      • la-da  

        Jenom maly upresneni-savle jsou dost namahany na ohyb,na krut praveze vubec.

        0 0
        • Pá-dlista1  

          ehm ehm, tak proto se u vidlic se sroubovanym spojem vzdycky protoci..... protoze jsou namahany na ohyb. :)

          0 0
      • McBlacky  

        tak blatník z pet flašky, to je trošku tuzing ne :-)

        0 0
        • Pá-dlista1  

          Mozna, ale nekdy moooc uzitecnej. Protoze po prvni prakticke zkusenosti s nim bylo zjisteno, ze:
          kolo lip sedi
          zvedla se maximalka aspon o 10km/h
          zvedl se aerodynamicky hluk, takze budim dojem motorky
          souperi nemaji sanci, protoze se vsichni valeji smichy po zemi :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.