Sebeovládání v krizových situacích na kole

90 nepřečtených
  • Johnnyxjr

    Čus dovolil jsem si založit tohle téma. Zajímalo by mě jak řešíte krizové situace na kole máte na to nějaké speciální fígle postupy atd. Před měsícem jsem se setkal s jedním závodníkem co mě nejprve srazil a pak mi kolo ještě projistotu přejel. Byl to takovej fofr že než jsem se rozkoukal tak byl maník i s autem fuč. Naštěstí tam byl svědek a řeší to PČR. podrobnosti nechci rozepisovat. Ale s odstupem času když si to člověk uvědomí jak správně zareagovat nejen v případě nehody ale třeba jen že vám někdo nedá přednost a vlítne před kolo. Někdo tady píže že by to střílel ale to jsou jen žvásty mě by zajímalo v reálu co děláte aby se člověk nedostal do průseru za veškeré reakce předem děkuji.

    0 0
    • Jimm22  

      Zrovna dneska auto přede mnou předjíždělo kamion co blikal že odbočuje vlevo. Kamioňák si ho na poslední chvílu všiml a dupl na brzdu a ten idiot co předjížděl udělal myšku a skoro smetl cyklistku v protisměru.

      No v takových situacích neuděláš nic, to je fofr a je ******* na světě. Lepší je jezdit po lese, tam si za to většinou můžeš sám :)

      0 0
      • petrun  

        Pokud nevjedeš do rány pidlookýmu myslivcovi :D

        0 0
        • Jimm22  

          No co myslivci dejchají, takže lejou až po honu, strach nemám :)

          0 0
          • Slavoš  

            Tak to se začni bát, lejou pořád ,ale pár jedinců je na začátku nuceno fouknout. Myslíš, že policajti co jsou myslivci, kolegy neinformují o kontrole ?

            0 0
            • Josef Panek  

              Tos zažil nebo slyšel?

              0 0
              • Smazaný účet  

                Spíš slyšel a mluví z cesty.

                0 0
                • McBlacky  

                  nevím jak teď, ale tak 10 let zpátky nás s Enjoyem (tady z BF) potkal myslivec v údolí kterému se říká Táta Kona, dneska tam vede károvský naučný okruh. Byl jak dělo, ani neměl zlomenou flintu a vyhrožoval, že nás zastřelí jestli tam budeme jezdit. Nebylo to v rámci honu, nebo hromadný akce. Kontrolovat takový paka je podle mě nemožný.

                  Moc vtipný to nebylo :/

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Tak jasný idioty potkáš všude. Někdo je prostě alkoholik a zároveň myslivec.

                    0 0
                    • Fran-tic  

                      sorry, ale úplně upřímně bych myslivce neobhajoval. Chlastá se tam první liga, stejně jako hasiči a podobné vesnické „sebranky“. Tím je samo nechci nějak urážet, ale nevýhoda je, že oni maj čím střílet…

                      0 0
                      • SloM  

                        Hasice bych do toho netahal, to zase prr… Jejich prace je neskutecne obetava a tezka (ted beru dobrovolne). Prizpevky nic moc a nasazuji svuj zivot. Tak aby ti nahodou nekdy nehasili zadek. To ze se tam pije je pravda, ale NIKDY, kdyz maji sluzbu. To si nikdo nelajzne…

                        0 0
                  • Josef Panek  

                    Totál bez ****** volat fízly a víckrát ho s flintou v lese nepotkáš.

                    0 0
                    • Jimm22  

                      Letos se nám jednou podařilo vjet do lesa kde byl hon, poslali nás na druhou stranu, kde hon nebyl. Ale když sme si dali po pár km pauzu na pivko a cígo na kopečku, tak kousek od nás někdo vystřelil. Nikoho sme sice neviděli, ale šupa taková, že sem hodil šipku za strom :)

                      Ale vozím oranžovej dres, tak snad myslivci ví, že oranžový prasata se nestřilí :)

                      0 0
                      • Josef Panek  

                        Já bych tě sejmul, na kole se jezdí po silnici.

                        0 0
      • nitraq  

        V takových situacích je vhod myslet za ostatní účastníky provozu. Když vidím, že jeden bliká a druhý o tom neví, tak můžu čekat, že z toho bude *******. Moc toho v autě nenajezdím, ale v poslední době se mi taková situace stala hned dvakrát – jednou kamion nesledující dodávku a podruhý já v mrtvým úhlu fabie.

        0 0
    • podvlada  

      Ono jsou situace a situace.

      Obvykle „vytuhnu“ a nestíhám si uvědomit, co dělat. To je třeba v případě, kdy by mi chtěl dát někdo po tlamě. To mi fakt nikdy nešlo. Pak jsou situace, kdy nejde o mě, ale o cizí – někdo padne, ublíží si – a tam naopak bejvam první u dotyčnýho, ještě když ostatní vlastně koukají, co se stalo a neví co dělat.

      Co se týče hlavně bajkování, pokud mě někdo oprasí, tak to ve mně vře, ale i tak nevim, co bych dělal, kdybych měl možnost si to s nim vyřikat. Na násilí jsem nikdy nebyl, ale aspoň vyřikat, to jo. Jednou jsem „bohužel“ tu možnost měl, týpka jsem na křižovatce dojel, jenže ve vším nasrání tak nešikovně, že jsem mu klepl do auta zadkem kola při razantním brždění a za krypla jsem byl já. Naštěstí jsme se oba vyklidnili, omluvili se a pokračovali každej po svym.

      Situace, kdy mi někdo vleze/vjede do cesty řešim zatim celkem s klidem, 99% situací předvídam a počítám s tím, co se může stát. S autama se neperu, tam uhnu nebo zastavim a podle toho, jestli se dotyčnej omluví se buď usměju a mávnu, nebo si plácam na hlavu, co to je za vocasa. Účastníky s menší hybností než jsem já se v takovejch situacích (kde jsem samozřejmě v právu) snažim spíš plašit, než vychovávat, ostatně mozek si nejlíp pamatuje situace, který mu byly nepříjemný. Mam dojem, že pár lidí, co mi chtěli skočit přímo pod kolo se budou rozhlížet i když budou doma vstávat z gauče – ono třeba takový mokrý kotoučový brzdy dělaj velkej kravál.

      Zase abych nevypadal jak nelida, jak na bajku, tak za volantem se chovam maximálně ohleduplně, předvídatelně a nedělá mi problém zastavit, pustit, …

      Ještě k „fíglům“, postupům a tak, jak se chovat v krizovkách – to se nedá natrénovat. Na to nepomůže ani bojový umění, tam tě připraví jen na to, jak se chovat po tom, co se zorientuješ. To musíš mít v hlavě a dá se to naučit jen tim, že si těch krizovek zažiješ hodně.

      0 0
      • Carloss  

        Myslim ze naopak bojovy umeni a celkove vsechny rychly sporty chovani v krizovkach hodne napomuzou.. nechci to zakriknout, ale zatim mi prijde, ze se v krizovkach (jak na kole, tak treba v aute, pri pozaru..) chovam tak nejak automaticky a docela racionalne a „poseru“ se vzdy az je prusvih zazehnan.. doufam ze to tak pujde i nadale :) co se tyka krizovek jako napr. vidim rozsekanyho cloveka, jak se zachovat a co delat prvni jsem si jeste nevyzkousel a treba snad ani nebudu muset..

        0 0
    • Votysek  

      Proto po silnici nejezdím. Akorát přejezdy mezi polňačkama :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Nejhorsi moje krizovka byla, kdyz jsem dostal sracku…jeste ze nemam cyklotrencle se ksandama, to by mohla byt obzvlast vypecena krizovka:)

      0 0
      • petrun  

        Hmmm tak to je na posrání :D :D :D

        0 0
      • -b-n-x-  

        Jednou v zivote jsem byl na vysokych horach a zrovna tehdy jsem na takovem tom uzkem hrebenu 4 tisicovky dostal akutni sracku. Jako 3. clen lanoveho druzstva nic moc.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jj střeva někdy dokážou dost zatopit :D

          0 0
        • arny71  

          Jak jsi to vyřešil? Dala si střeva říct? :D

          0 0
          • -b-n-x-  

            Ne, streva si rict nedaly. Uz si vubec nevzpominam jak jsem poresil sedak, ale byla to celkem rychla akce, a ze jsem doufal, ze tim svahem pod hrebenem nikdo neleze nahoru :-)

            0 0
      • mr.nikdo  

        A od te doby vozim kapesnicky… Utirat se listem neni prijemne a 20 km domu… :-D

        0 0
      • Martin  

        cha, mě kdysi chytlo ****** na silničce v místě, kde to bylo asi 5 km do celkem prudkého kopce – vlevo sráz dolů, vpravo sráz nahoru… tak rychle jsem ten kopec ještě nevyjel. v lese byly naštěstí lopuchy. od té doby vozím v podsedlovce kus hajzlpapíru.

        0 0
      • VladexAndroid  

        já jsem taky jednou dostal brutální sračku – neměl jsme sebou toaleťák, ani papírové-kapesníky. ale zato bylo všude plno sněhu :-D ještě štěstí že jsem jel lesem – tak jsem si mohl odskočit za strom :-D a blízko byla řeka či potok :-D

        0 0
    • Morchella  

      Já mám v krizové situaci vždy dojem, že na všechno je fůra času. Nějak se mi zapne zpomalené vnímání času a mám pocit, že se jakoby nic neděje. Nedávno do mě nějaká ženská najela, když chtěla změnit pruh a neviděla mě. Vím, že jsem mohl zabrzdit a nechat ji projet, ale místo toho jsem jel vedle ní, a bušil ji levou rukou do okýnka. Navíc zprava do mě vyjížděl autobus ze zastávky… Situaci, která mohla trvat tak asi 3 sekundy si pamatuji tak, jakoby trvala čtvrt minuty.

      0 0
      • Carloss  

        +1

        0 0
      • -b-n-x-  

        xman no

        0 0
      • Petr L2  

        To je celkem běžná věc, děje se to většině lidí v krizových situacích a např. špičkovým sportovcům v klíčových momentech, např. při odpalu míče v tenise, baseballu atp. Proč to je, zatím není zcela spolehlivě ověřené, ale vědci bádají. :-)

        0 0
      • petrun  

        Nesypeš „Slo-Mo“ ? :D

        0 0
      • Smazaný účet  

        Jak malej jsem koukal na seriál action man. Měl superschopnost že vždy vmínal čas pomaleji a dokázal tak vyhodnotit situaci co nejlépe :)

        0 0
      • Breakpain  

        Nevím jak to můj mozek dělá… Někdy zpomalení vnímám a někdy je to naopak jak micro sekunda …

        Když bourám, je to většinou jako věčnost a naopak třeba při zápase se nerozkoukám a už ležím…

        0 0
        • MichaelSimek  

          kdyz to probehne moc rychle, nebo si clovek ani poradne nepamatuje jak se to stalo, tak to je tim ze mozek dela moc veci a nema prostredky na to to ukladat do pameti

          kdyz to probehne pomalu tak protoze se clovek hodne soustredi co dela a vnima vic nez normalne a stiha se to ukladat do pameti

          0 0
          • -b-n-x-  

            Z toho by vyplyvalo (aspon u me), ze mozek nejvice maka pri ruznych padech. To si vetsinou pamatuju leda prd. Kdyz jsem si vybil kdysi na lyzich pri padu zuby, tak si pamatuju jen jak najizdim na skokanek, pak nic (asi teda takovy ten chaos – zem, nebe, ruka, noha, zem, nebe) a pak uz jenom jak jsem se sbiral ze zeme a plival nejaky male bile kaminky. Anebo letos. Zase pad na lyzich. A jak jsem si po nem jen tak lezel ve snehu, tak jsem marne uvazoval, co se jak stalo s levou nohou, ze me tak moc boli to koleno. A taky jsem si to nebyl schopen vybavit. Takze ta teorie o nezapisovani do pameti by mozna mmohla byt spravna. Na druhou stranu, kdyz sedim u zubare v kresle a on tam vrta do zubu, tak mozek asi ma hovno co na praci, tak tam uklada zbytecne moc tech detailu.

            0 0
            • Smazaný účet  

              máš chodit k zubaři, co má vnadnou sestřičku ;-) pak bys myslel na jiný věci…

              0 0
              • -b-n-x-  

                Covece, jeden zubar se asi fakt podle tohoto pravidla choval (vyber personalu) a po navstevach jeho ordinace se muj strach se zubaru znatelne zmensil :-)

                0 0
            • podvlada  

              Zkus u zubaře při zákroku padat, třeba to bude lepší…

              :))

              0 0
            • MichaelSimek  

              jojo, vecinou resi to abys neumrel a nejaky prkotiny jako pamet jdou stranou :)

              0 0
              • Smazaný účet  

                myslíš jako stáhnoutpovolit­stáhnoutpovolit­stáhnoutpovolit­nádechstáhnou­tpovolitstáhnou­tpovolitvýdechstáh­nout…??

                0 0
    • kOmE  

      Já jednou zareagoval a nakonec mě to stalo skoro 50 tis. a podmínku. A to moje reakce bylo jen zatukani na okénko.

      0 0
      • Josef Panek  

        ;-)) Se mi to zdálo drahý, ale sazby budou zřejmě podobný. Za 46 jsem si už tedy toho řidiče autobusu z vokýnka za vlasy vytáhl.

        0 0
        • honhav  

          no ja jednoho takovyho pilota na svetlech sel vytahnout z auta (predtim ohrozil me a hlavne moji zenu predemnou), ale jak jsem slezl z motorky a sel k nemu, preskocila oranzova a borec fofrem ujel. Honit se za nim v provozu a zenu nechat jet samotnou jsem nechtel… ted jsem mozna rad, usetril jsem na peknyho bika :)

          Jeste jsem si vzpomel na kamose, co ma zvykem takovejm ukopnout zrcatko, pripadne jim dat na budku. Jednou takovyho z auta vytahl. Je docela dost ranar ale zacal dostavat na budku. Prej az ho doboxoval od predku auta k zadnimu oknu, vsiml si napisu boxerska skola… :D

          0 0
          • mr.antik  

            to ukupnutí zrcátka (pokud nevozíš lyžáky) bych doporučil vyzkoušet na nějkým vraku (ale modernějším autě)… mohlo by to vypadat dost komicky

            0 0
            • honhav  

              sem se blbe vyjadril – technika byla jina – dal do toho pecku rukou a vetsinou to urazil…

              0 0
      • mr.antik  

        ale to okno se muselo rozbít, ne?

        0 0
    • kotew CZE JIHLAVA  

      Důležité a zajímavé téma +1

      Co se mi stalo cca před 14.dny,tak si jedu po hlavní silnici a borec v autě vyjížděl z vedlejší ulice,měl tam STOPku,ale bohužel mě přehlídl.

      Já už brzdil tak 10.metrů před srážkou,jak tady kluci popisují,tak ten moment do nárazu jako by zpomaleně a trvalo to fakt dlouho,můžu říct zaplat' Pánbůh,pač v tý jako by zpomalený době jsem se stačil stočit do leva,takže jsem se mu zasekl o levej blatník a skončil mu na předním kufru,rozpláclej jako žabák.

      Kdybych to vzal na přímo tak fakt nevím jak by to dopadlo,nedej bože kdybych to narval do sloupku,tak se tam rozplácnu jak do zdi,což by nebylo dobrý.Takhle mě akorát přišpendlil pedál do holeně a kolo jsem ještě ukočíroval,takže já cajk kolo cajk,za což jsem velmi rád.

      Potom jsem to řešil tak,sedl jsem si na protější chodník obrubák i s kolem a začal jsem to vydýchávat a říkal jsi kurwa hustě,to bylo hustý:)

      Borec hned vylítl z auta a hned se ptal jestli má volat sanitku a jestli mám kolo v pohodě atd.

      Bylo vidět že má starost jak o mě tak o bajk,já mu říkám že snad v poho,tak jsem zkontroloval obě kola jestli fakčí házka jak má,jestli není nějak zkroucenej rám nebo nějakej šlic na laku,pak jsem koukl na tu holeň to nebylo tak hrozný jenom trochu odřená od toho pedálu,nateklo to až doma po sprše a začalo i dost bolet trochu otok,ted' už cajk.

      Co bylo ale pro mě dost důležitý,tak jak se zachoval že hned měl starost o mě i o bajk,kdyby vystoupil a začal vyřvávat co dělám atd.tak je dost možný že se začnu chovat i já agresivně a dopadlo by to všelijak.

      Takhle jsem nevolal ani POLICII a všechno v poho,řekli jsme si Čau Čau a bylo.Řekl bych že sem borcovi ušetřil nějakej bodík a nějakej litřík.

      Od týhle doby si dávám ve městě majzla a sem sakra opatrnej,pač po městě každej lítá jako prase.Vždy nádávám nahlas ,,KUNDO jedeš do Tesca pro brambory a jedeš rychle jak pyča". pak samozřejmě stojí předemnou na červený.

      Trochu se bojím že vybublám na kruháči u Kaufu,pač je to snad pokaždý že mi tam nedaj přednost,potom následuje přechod a většinou tam staví,takže se bodou divit až jim tretrou vysklím okno a v klidu odjedu aby si pamatovali Lojzíci.

      0 0
      • mr.antik  

        ******* je, když pak doma najdeš nějakou prasklinu nebo ohlý rám… nebo se ti udělá blbě a probudíš se v nemocnici

        0 0
      • iron.hide  

        to je chyba ze ta ukludnilo jeho korektne spravanie. Mal si urcite volat policiu, bola to jeho vina ze ti tam vletel.

        0 0
      • Volovec  

        Zdar, ja mel podobnou havarku letos na jare v Jihlavě cestou z práce z náměstí při odbočení z Křížové na Tolstého – maník mi nedal přednost během vyjíždění ze Srázný – skončilo to novým předním kolem, prasklým předním nárazníkem auta (Hyundai i30) a naraženým mým prstem z dopadu na zem. Moje první starost byla jestli jsem celej, v jakém stavu je kolo a jak stihnu vyzvednout holku ze školky. Borec z toho byl hotovej možná víc než já – já jsem ani moc nenadával (tím jsem sám sebe docela překvapil), hned se mi hlásilo dost svědků – policajty jsme nakonec ani nevolali. Borec proplatil prepleteni kola a novy rafek u Pavla Sopka. Jinak u Kauflandu jsem celkem v pohode, vetsi strach mam na kruhaci Havlíčková – Pražská cestou dolů a na vyjíždějící auta z Mostecké. Tam už mi pár aut nedalo přednost.

        0 0
        • kotew CZE JIHLAVA  

          Čus,to nevím kam tam koukal Vendelín teda,tam je to přehledný celkem dost.

          Hlavně že to dopadlo dá se říct dobře. K Sopkičovi taky jezdím,to je borec jak chceš,když mu to vyprávím tak on,,to je špatně hned volat policajty" ještě ted' to slyším:).Každopádně má právdu,nikdy nevíš co je s rámem hned po nehodě.

          0 0
    • Člověk a jeho svět  

      Když to přežiju ve zdraví, tak jednoznačně inzultace :)))

      0 0
    • Val  

      Bejvaly doby kdy jsem gestikuloval, nadaval, zlobil se… to jsem byl jeste mladej a blbej. Ted kdyz mi nekdo provede nejakou prasarnicku, tak si tak maximalne neco pomyslim nebo neco zaseptam.

      Vemte si v soucasnosti propirany pripad (http://www.ceskatelevize.cz/…ostal-15-let), kdy uz nasranymu chlapovi stacilo ukazat par fakacu, jemu ruplo v kouli a vytlacit dodavku ze silnice. Mohlo to skoncit hodne spatne. Teda vlastne to skoncilo dost spatne, pro toho chlapika, protoze stravi 15 let v krimu.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        On to byl debil na druhou. Jednak pro to, co udělal. A taky pak proto, že si nezajistil pořádného advokáta, to udělalo taky dost. A v neposlední řadě pro to, že na před soud přijde nalitej a ještě uráží soud. Všechno špatně.

        0 0
        • mr.ricardo  

          Ja myslim, ze nejvic to posral tim vystoupenim u soudu :) uz jen z pleziru bych mu to naparil taky, chujovi. Nejspis mu to snizi, ale ten prvotni sok bude mit slusnej vychovnej efekt.

          0 0
          • pepek  

            To je všechno pravda, ale na druhý straně má pravdu, že ta 3,14ča rollincová, nebo jak se jmenuje, byla taky arogantní, smrťák a dostala podmínku.

            0 0
            • Člověk a jeho svět  

              No je to palba, ten trest. V podstatě víc než za plánovanou a dokonanou vraždu.

              Srovnání s 3,14ča Rolincovou je smutné. Nebo s tím pitomečkem z Práglu, shodou okolností tenkrát radní za ODS, co předjížděl v mlze v odstavném pruhu.

              http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

              A ta ludra Kovářová ještě podala dovolání. Rovní a rovnější. Ten brněnský pablb měl smůlu, že nebyl ničí známý, nikdo ho neznal a nebyl to politik. Jinak by dostal 10 let ten z dodávky :)

              0 0
            • mr.ricardo  

              Ano, rollincova je jednim z ukazkovych pripadu nasi totalne zkorumpovane justice, tam se statni zastupce a soudce asi slusne napakovali. Asi nejhorsi je ale ta bezmoc tech pribuznych, vuci takovemu jednani. Proste se s tim musi smirit.

              0 0
            • iron.hide  

              Rytmus chodi s Darou, lebo Dara zabila

              0 0
      • arny71  

        15 let v base nestráví, odvolací soud změní kvalifikaci a dostane 7–10 let, IMHO. Posedí si tak 5. Každopádně, se­dět

        roky v krimu za takovou zbytečnost, to ho bude hodně *****. Ale dobře mu tak, mrcasovi.

        Jinak souhlas s tím, že fakáče apod. nic neřeší, akorát to eskaluje situaci. Většinou si člověk nestihne ani všimnout, kolik lidí v tom autě sedí a je celkem riziko fakovat auto, ze kterého můžou vylézt třeba 3 mamlasové. Já většinou jen rozhodím rukama, když mě někdo oprasí a jedu si dál.

        0 0
      • Petr L2  

        Rozhodně je ten chlap debil, ale z druhé strany, vytlačit osobákem dodávku? kdyby řidič dodávky neuhnul a nezačal brousit tu betonovou bariéru, ale chtěl to ustát, tak by šel ten debil v osobáku na boudu a byl rád, že to přežil..

        0 0
        • podvlada  

          Si myslíš.

          1. Nemusel to čekat. S tim nic neuděláš.
          2. I kdyby to čekal, bylo to víceméně středem těžiště osobáku na předek dodávky, tedy mimo těžiště. S tim taky nic neuděláš.
          3. I kdyby se trefil „těžištěm na těžiště“, tak ono ten rozdíl zase nemusí bejt takovej, imho dodávka nemusí vážit o mnoho víc než osobák.

          Ale stejně jsme tam nikdo nebyli a nevíme, kdo jak hejbal volantem. :)

          0 0
          • Petr L2  

            Pokud si z někým vyměním pár debilů atp, tak si rozhodně pohlídám v zrcátkách, kde jede, pak mi přece nemůže překvapit, že se hrne dopředu, podívej se na to video. Dá se dohled i jiné, než to z dálky s oblakem prachu. Ten Tranzit či co to bylo se choval jak fotbalista, když se ho někdo dotkne, jako kdyby chtěl koupit nové auto :-)

            0 0
        • Val  

          Byl to nejakej starej Jaguar a ti zrovna odlehcena miniauta moc nedelali ;) takze uplne v klidu

          0 0
        • mr.antik  

          dodávka, pokud to není nějaký xxl délka, není zrovna stabilní auto… člověk by to musel čekat aby udělal poměrně včasně nějaký protipohyb.

          Hmotnostně ty auta nemusej být až tak moc od sebe…

          0 0
          • Petr L2  

            Řidič dodávky to musel čekat, vždyť měli chvilku před tím konflikt.

            0 0
            • mr.antik  

              jako že měl čekat, že to nějakej maník naboří jak v americkým filmu?

              Taky jsem jednou trošku provokoval nějakýho pitomce pomalou jízdou v levým pruhu (jel jsem jen o 10kmh nad limit), prostě klasická paralelní jízda na průjezdu městem.

              Když už jsem mu mohl uhnout, čekal jsem cokoliv, ale, že by si o mě opřel starýho bavoráka (tak v hodně 30 tisíc nebo kolik se tyhle naleštěný vraky prodávaj), to mě nenapadlo

              0 0
      • Val  

        Tak nic beru zpet. Potkaj jsem samici kura domaciho co mi nedala prednost, ne proto ze by prehlidla znacku nebo me, ona zastavila rozhlidla se, vyhodnotila ze cyklista pro ni nepredstavuje zadnou hrozbu a vjela mi primo pred cumak. Uz jsem si myslel, ze jsem vylecenej, ale nadaval jsem jak za mlada. Boze to byla pica :)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.