Scott Contessa FX - 25 vs. Specialized Myka FSR Expert

49 nepřečtených
  • Scotty

    Vybíráme pro přítelkyni nový bajk. Víceméně se rozhodujeme už jen mezi těmito dvěma:

    Cenově to vychází podobně,vybavení ± asi taky..,ale např. u té Myky jsem nikde nenašel váhu.Budeme rádi za vaše názory,srovnání a postřehy na tyto kola. Přítelkyně je velmi aktivní cyklistka i když do této doby převážně jen silnice,max. lehký terén. Takže do pořádného terénu a na hory se teprve chystá.. Pokud mi sem hodíte i nějaké tipy,kde se na tyto bajky mrknout naživo,popř. i vyzkoušet v Severomoravském kraji (nebo ještě lépe v okolí Havířova :),budu rád. Díky moc..

    Anketa: Scott Contessa FX - 25 vs. Specialized Myka FSR Expert

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Jak píšeš, cenově i vybavením t vychází podobně, váhově t bude asi taky blízké. Pokud se jí líbí obě kola stejně, tak zbývá jen hledisko velikosti a dostupnosti a tím to bude vyřešeno. :-) Obě kola se nabízí ve třech velikostech, Scott je v nejmenší a prostřední velikosti delší o cca 1 cm, v největší velikosti je o nepatrný fous delší Spešl. myslím, že ten cenťák na rámu roli nehraje, laborovat s představci budete možná tka i tak… takže zbývá jen ten design a to za vás nikdo nevyřeší. :-)

      0 0
    • dancing dog  

      kliknul jsem blbě, chtěl jsem na odkaz, Spešla neznam, ta Contessa je prej super, 2 známý ho maj…

      0 0
    • Zerocool  

      Scotty mají naživo v BICIKLY na Nádražní ul. v Ostravě

      0 0
    • Zerocool  

      taky jsem klikl blbě, chtěl jsem na odkaz, nehlasoval bych ani pro jedno, pro ženskou celkem závaží

      0 0
    • prozac  

      U toho FSR počítej s váhou kolem 14kg. Můj s Torou a ve velikosti L váží 14,5.

      0 0
    • ihik  

      Objednal jsem už na podzim mojí ženě toho Scotta. Jeden z důvodů byl, že sám jezdím Geniuse a prostě bych si to kolo bez váhání koupil znova. Doufám, že s tou contessou bude stejná spokojenost. FX-25 jsem vybral kvůli designu, FX-15 se mi moc nelíbila (a neladila by :-) Ta FX-25 má jednodušší tlumič než Genius a FX-15. Zatímco genius má 3 polohy, ta FX-25 má dvě polohy a tlumič má jednodušší konstrukci (má jen jednu komoru). Trochu zvláštní je, že i když identický rám, tak FX-15 má zdvih 125mm a FX-25 díky tlumiči asi jen 100 nebo 110mm. I když pro dámy a neagresivní jízdu to bude stačit. Tak za 14 dní by mělo být u nás, tak můžeme poskytnout první postřehy. Sám můžu srovnat geniuse a FSR v pánském, které jsem měl půjčené jako testovačku. Subjektivně mi na FSC vadila regulace na tlumiči (z řídítek je to pohodlnější a využívám opravdu často). To už mi v tomto ohledu přišel lepší Epic s Brainem, i když je to zaměření kola trochu jiné. Genius mi přijde trochu univerzálnější – přišlo mi, že jede svižněji a 130/125mm resp 140/130mm ve sjezdech se hodí. Ne každému bude vyhovat genometrie, úhel sedlové trubky a vyšší stavba kola.

      Myslím, že ani s jedním kolem neuděláte chybu. Vybírejte podle vkusu. Jako výhodu u scotta vidím, alespoň pro sebe, použití brzd a řazení shimano. Přeci jen to mám na dalších kolech, tak lze různě míchat, stejný servis atd.

      0 0
    • pitos  

      Nemám připomínek ani k jednomu biku,vybral bych co se více líbí. Jen ten rám FSR je základní od Specialized a Contessa má rám jako top modely.Já bych pro Naďu vybral z těchto dvou rozhodně scotta,pánské fully od nich nemusím ale tento dámský je úžasný:)

      Jinak bych se určitě podíval na Giant Cypher,myslím že toto by u mě určitě zvítězilo před tvým výběrem ,ať už lepším vybavením tak větším zdvihem. www.progresscycle.cz/giant/firma.asp?…

      Toho Spešla na tom rámu bych fakt nebral,když už dámské tak Safire ale to už je bohužel cenově o něco výše. specialized.cz/new/ko­lo.php?a=1&b=1­&c=123&skupina=&rok=&ko­lo=814&x=37

      0 0
      • pitos  

        jo a Giant pořídíš v Teamu takže odpadá starost nákupu.

        Před chvilkou mi volal Ladis že mu nabídli Reigna 2 2008 za 40tis ,tak vážně zvažuje. Třeba vám dají také slevu:)

        0 0
      • Scotty  

        jojo,však víš,že Contessa je naše favoritka už nějakou dobu. Ten Spešl (čekal jsem,že bude lehčí,ale jak tady psal „prozac“,tak to bude asi taky okolo těch 14kg) se nám jen tak připletl do cesty,tak jsme trošku na vážkách,ale Scott je pořád o něco vepředu. Dík za toho Gianta,ale upřímně říkám,že mě nějak nezaujal..ty višší zdvihy beru,ale já myslím,že i těch 100/110 na Contesse bude v pohodě stačit.. Ale uvidíme co napíše na Gianta večer Naďka,až se sem mrkne. Kdyby jsme neměli nějaký ten finanční strop (cca k těm 50 000,–) tak jsme se shodli na tomhle www.cube-bikes.de/…d_21084_.htm#… ,ale to už je trošku jiná kategorie :))

        0 0
        • MlokCZ  

          Ten Sting by ale zase nebyl o tolik dražší, za cca 60tis. by podle mě šel sehnat.

          0 0
          • Scotty  

            Viděl jsem jí na trinity.cz za cca. 70 000,– Což už je dost :)

            0 0
            • MlokCZ  

              Jasně, to je ale doporučená koncová MOC. Z této ceny se dá u většiny prodejců Cubu dohodnout nějaká sleva a to většinou někde kolem 10–15%. V případě vybrání Cubu je asi pak nejlepší obvolat více prodejců a domluvit si cenu. Nebo je možnost ho koupit v Německu, kde by se možná sehnal ještě o malinko levněji (nehledal jsem ale nějak moc podrobně, já měl u Cubu vždy dobré podmínky u svojeho prodejce, kde mám i dobrý servis a mám to v místě bydliště, takže se mi už nevyplatilo hledat, jestli bych to náhodou nesehnal v Německu třeba ještě o 2–3% levněji).

              0 0
    • Lusetta  

      No já bych radší brala Scotta,už pro to že je dámský. Ten Špešl sice vypadá hezky,ale když ta naše Naďa sní o Contese. Ten Giant by takly nebyl špatný. Váha je taky důležitá-sama jsem to poznala,ale časem se dá zvyknout. Přeju štěstí ve výběru. A jsem překvapená-konečně se to hýbe.

      0 0
      • Scotty  

        No právě na váhu jsem se Tebe speciálně chtěl zeptat.. Kolik,že to má ten Tvůj Jamis?? Naďka je na noční,tak se tady určitě mrkne,tak jí to bude zajímat..Ono těch 14kg vypadá hrozivě,ale ten její crossový Kellys neměl o moc méně :) Takže snad ten přechod nebude tak drastický..

        0 0
    • pitos  

      a jen tak mimo téma,mrkni tady a dej vědět ohledně sobotního večeru. www.bike-forum.cz/…3/forum.html#…

      0 0
    • Nariel  

      Milí přátele a kamarádi…děkuji Vám všem za vaše příspěvky a názory. Musím přiznat, že jsem byla tak na 80% rozhodnuta, ale teď už vím, jistě, že moje Contesska vítězí.Má sice malinko větší hmotnost, nicméně nevadí s tím se poperu.Za to ona mi totiž stojí.Budu se těšit, až to nové kolečko s váma prubnu.

      0 0
      • Lusetta  

        Sluníčko už se těším,až budeš dávat ty naše krásné Beskydos a zárověň se tě bojím.Ty po tom spinu…:-)

        0 0
        • Nariel  

          Neboj se, já jsem úplné Béčko, věřím, že vám nebudu stíhat. Pěkně se pokocháme, zanadáváme :-))) Už se nemůžu dočkat !!

          0 0
      • dancing dog  

        Dobrá volba. Já bejt mladá pěkná holka, tak bych ho chtěl taky… a asi i kdybych byl ošklivá

        0 0
    • Blackbiker  

      ahoj taky myslím ze Contessa bude nejlepsí mozna volba. www.tinktink.cz/bazar/ mrkni na tohle…:-)ahoj a v sobotu dojdete

      0 0
    • coffield  

      Nechápu, proč s sebou musí křehké pohlaví tahat 14 kilové kolo… Vzal bych stroj z úplně jiné stáje. Za tyhle peníze se dají sehnat už i docela lehoučké fully.

      Když jezdit na fullu, který má 14 kilo, tak ať je to aspoň nějaké ladně jedoucí endurko.

      0 0
      • pitos  

        Já myslím že 14kg není moc,sice se dají sehnat za stejné peníze lehčí kola ale řekněme jedno kilo nehraje při pohodové jízdě terénem zase takovou roli. Já osobně bych doporučil spíše Cypher W ale jestli se ji líbí Contessa tak určitě chybu neudělá.

        Ale jestli máš jiný tip tak to sem hoď ,určitě bude ráda:) A hlavně ji nedoporučuj žádného chrta protože bude jezdit s námi a náš váhový průměr je tak 16kg:)

        0 0
        • MlokCZ  

          Při samotné jízdě 1kg navíc se dá. Ale jakmile má občas trošku kolo zvednout a třeba malinko skočit nebo ho někde bude tlačit nebo nosit, tak už i to 1kg navíc je znát.

          A hlavně když už to mohou být spíš 2kg v některých případech…

          A ten Cypher W se mi zdá také lepší volba.

          0 0
        • coffield  

          14 kilo je prostě moc. Když ho pak má člověk tahat do schodů, nést někam na skále, po kořenech, do vlaku… Nebo když chce poskočit, přeskočit atd. a sama váží zlomek toho, co mužské tělo, má těžší vyvinout švih, kterým takovou masu rozhýbe.

          Ale jak je psáno kdesi výše, u trekového kola to nevadí.

          A dobré příklady kol, která jsem shodou okolností také myslel, dal už Mlok, takže není co dodat. Snad jen projít místní skladové ležáky a usmlouvat slevu osobně…

          0 0
      • MlokCZ  

        Taky bych do tak těžkého kola nešel. Pár gramů rozdílu vem čert, ale když za stejné prachy může být o 1–2kg lehčí a také výborně fungující kolo.

        Na 12kg by se dostala s tím Stingem, ale ten už by byl 10tis. přes limit. Kolem 12,5kg může mít třeba AMS Pro, tam se ve variantě K18 dostane v pohodě pod 50tis. Dále třeba 13kg AMS 125ku, která bude mít větší zdvihy při té váze, opět ve variantě K18 se dá v pohodě pod 50tis.

        U Canyonu může mít 12kg WXC 8čku, vyjde na 45tis. včetně poštovného a krabice, osazení perfektní (mnohem lepší než u toho Scottu) a také dámská geometrie.

        Takže i když ten systém Scottu funguje výborně, tak bych do Contessy určitě nešel.

        0 0
        • coffield  

          Tak tak. Ten Genius-systém má smysl jedině při zdvihu 130mm na modelech, které mají kolem 13 kilo a ve slevě stojí třeba 42 tisíc. Pak už je trochu „konkurenceschop­ný“.

          0 0
        • Nariel  

          Hmmm tak musím přiznat, že ten Canyon nevypadá věru zle…

          0 0
        • TinkTink  

          Tento thread si nesmi precist moja…jeji bajk jde neustale hmotnostne nahoru… :o)

          0 0
        • Nariel  

          Dobrá tedy dejme tomu, že jsi mně nahlodal k přemýšlení…Mohl by jsi mi poradit prodejce kteří by mi ev. zprostředkovali dovoz v příp. toho Canyonu? Co se týče Cube je dostupnost mnohem lepší, nicméně taky bych prosila o radu pokud znáš nějaké prodejce nejlépe Severní Morava.Zatím díky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Seznam všech prodejců Cubu jsem dával výše, ale klidně ještě jednou: www.cube-bikes.cz/prodejci.php?… Zkusil bych jich více, každý dokáže nabídnout cenu trošku jinou a je to vždy indvidiuální ta sleva.

            U Canyonu pouze přímý prodej, tedy nákuj jedině přímo u nich. To je ten důvod, proč mají ceny jaké mají, že nejsou žádné marže dovozců a prodejců… A úplně vše ohledně Canyonu je v historii včetně přesného postupu jak objednat, platit, kolik stojí poštovné, krabice a další věci. A Canyona má už tady spousta lidí, takže je to odzkoušené, že není s nákupem přímo u nich žádný problém. Jediná nevýhoda je o malinko dražší reklamace (o poštovné), jak to přesně probýhá s reklamací tu zkušenosti zatím nikde na BF nejsou, zatím nevím že by z těch poměrně dost kusů, co tu jsou někdo něco reklamoval.

            0 0
            • Nariel  

              Děkuji, ty prodejce jsem výše přehlídla. Mám zase brouka v hlavě. Pokud by někdo měl další tipy samozdřejmě ocením.

              0 0
              • ota  

                ahoj, nemůžu jinak:) www.zamo.cz/…0/22470.html cena určitě může být lepší, váha super.katalog.foto nic moc, ale jsou tam i fotky z nějaké výstavy. sice s holkama se na kole až tak často nepotkávám,abych mohl hovořit za ně, ale myslím že váhu holky dost ocení,přeci jen jsou lehčí.navíc chlapi kolům dají větší záhul,takže i současná lehká kola bezpečně holkám vydrží. Přeju šťastnou ruku! jo a Gianty jsou v Permonu, ale to už určitě víš.taky moc pěkné.

                0 0
                • tomana  

                  tak to je přesně ten la pierre o kterém jsem říkal Nariel na včerejším srazu BF ve FM :)

                  0 0
                • Scotty  

                  Jo,jo..my o tomhle Lapierku víme,každopádně se líbí,ale cena je trošku více přes náš rozpočet…no,ještě pouvažujeme :)

                  0 0
                • Scotty  

                  Oto,prosím Tě,mám soukromý dotaz,chtěl jsem Tě kontaktovat přes Mail,ale nechce se to doručit. Nemohl by jsi mi prosím poslat Tvůj mail na Sco79@seznam.cz?? Posílal jsem to na tvůj kontakt co máš v profilu a nic..... Díky

                  0 0
                • MlokCZ  

                  Ten Lapierre je slušnej, jen škoda té ceny. Představoval bych si za dané osazení cenu menší nebo za stejnou cenu třeba místo Crossridů něco lepšího. Na kole za skoro 60tis. Crossridy prostě nemají co dělat.

                  0 0
                  • Normen  

                    Tak kup sestřičce ten Canyon. Lepší cenu nenajdeš. Já jdu do Canyonu také. Pak vám opět natřu prdel.

                    0 0
                  • Nariel  

                    Takže zatím máme ještě rozjednaný Cube…pokud prodejci dají solidní cenu, tak budem zvažovat, jednalo by se o model AMS WLS PRO. Uvidíme…

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      To je dobrá volba, jen je třeba počítat s tím, že je to docela dost chrtí full (tedy beru podle AMS Pro a předpokládám, že to bude chováním totéž). Záleží tedy, co a jak jezdíš. Pokud to má být na pohodové ježdění bez nějakých náznaku chrcení, tak bych pouvažoval možná spíš o AMS 125ce. Sice to není dámské provedení, ale geometrií jsou Cuby krátké a ta dámská a pánská geometrii je stejná (jen ty dámské mají malinko větší sloping, což je super). Průběh té zadní stavby bude pro tebe výborný, protože dle popisu na začátku threadu nepředpokládám, že na tom budeš provádět nějaké větší skoky a tedy díky lineárnější zadní stavbě budeš využivat lépe celý zdvih (tedy aspoň něco, když už to má jen 100mm zdvihu). Manželka teď jezdí AMS Pro (který jsem já předtím rok jezdil) a je s tím kolem moc spokojená.

                      0 0
                      • Nariel  

                        Jde mi o pohodové ježdění a opravdu nepředpokládám, že bych vyšší zdvihy nějak více využila. Jsem produkt silniční cyklistiky a navíc nemám hory přímo u domu, takže si myslím, že AMS WLS PRO mi bude sedět.Když si chci jen tak vyjet po okolí je pro mně tenhle model ideální, navíc si myslím, že splňuje celkem slušné předpoklady i pro náročnější terén. Netrvám vyloženě na dámském provedení, ale v případě Cube bych jej ráda zvolila. Moc děkuji za připomínky a názory.O mé spokojenosti, nebo případné nespokojenosti vás tady budu informovat :-))

                        0 0
                        • Scotty  

                          Já jen snad dodám,že jsem na svou kůži poznal,že ona si Naďka i ráda zachrtí :)),takže si myslím,že jsme našli ideální řešení. Tohle kolo by mělo vyhovovat jak v horách tzn. hlavně v Beskydech,tak i na takových těch projížďkách po práci,po bližším okolí,kde budou využity i ty jeho chrtí vlastnosti..

                          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.