• jonys

    Na základě debat o tématu, roztříštěných ve více vláknech, zakládám tohle. Sázíte? Vyhráváte? Máte nějaký dobrý tip?

    Já jsem své poznatky a zkušenosti k cyklosázkám obecně shrnul zde:

    https://www.tipsport.cz/…-bookie/6316

    tak jsem i zvědav, zda mi do toho Mc Blacky nehodí vidle :-)

    0 0
    • Jan_UL  

      Jednu dobu jsem to zkoušel. Vycházely spíše sázky ve sprinterských etapách top3, top5, H2H nebo celkové pořadí na Grand Tour – vítěz, h2h. Naopak častou katastrofou byly čistě horské etapy, kdy bylo pořadí loterie a vůbec se nedalo tipovat. Časovky jednotlivců jsou podle mě taky sázetelné. Celkově někde kolem 0 a přestalo mě to bavit kvůli časové náročnosti přípravy a vyhodnocení…

      0 0
    • Melvin  

      Kdyz vezmu kolik casu musi zabrat sber informaci a analyzy, tak je to vlastne dalsi prace, navic s nejistou odmenou.

      0 0
    • Pessinger  

      Moc pěkný počtení jonys, ale mám nutkavej pocit že už teď v tuto chvíli booky sledují tohle vlákno :-)

      0 0
      • jonys  

        Dík. Já myslím, že internet je plnej pro ně zajímavějších webů, než tyhle naše moudra :-)

        0 0
    • milan.v  

      Tipsport je nej? Co Fortuna nebo další? Kombinovat?

      0 0
      • jonys  

        Nej je vzdycky vyssi kurs :-). Bohuzel,z naseho trhu kvuli regulaci byla odejita zahranicni online konkurence (v principu s tim souhlasim-diky sidlum v danovych rajich z toho stat nemel ani kacku),coz znamena v podstate monopol techto 2 hracu. Bwin udajne licenci resi,uvidime…ale do tohoto az tak hluboko nevidim.

        0 0
        • McBlacky  

          si radši upiluješ obě nohy pilníkem na nehty, než řešit povolení dle stávajícího ZHH v souběhu s AML, věř mi to je největší hell v regulacích v Evropě.

          Pro .com jsou kromě barier na vstupu (proces registrace; státní dozor "kukátko´, limity) i likvidační daně, protože bez casina sem nikdo nepujde a 35% je pro ně prostě no-go.

          0 0
          • jonys  

            Budu rád, když to rozvedeš. Zajímá mě to, ale vidím do toho asi jako na dno sklenice nefiltrovanýho kvasničáku.

            Je to tak, že u nás je to povolení složitější získat než třeba v Rakousku, Francii…nebo se sem nechce kvůli byrokracii a regulacím těm sázkovkám – malý trh.

            A tuzemský SK to mají nějak jednodušší??? Že mají sídlo tady, nebo jak to je? Kasino už mají obě, to je pravda. V životě jsem na to nekliknul, ale asi je magorů pořád dost.

            Příměr „to si radši upiluješ nohy pilníkem na nehty“ si znamenám :-)))

            0 0
    • Smazaný účet  

      Hned mi bylo jasný, čí je to vlákno :)

      0 0
    • McBlacky  

      já ti do toho vidle házet nechci.

      za mě:

      sázet celkové pořadí, trikoty apod na GT v sobě nese obrovské riziko a ty kurzy upřímně jsou extra nízké. hrát někoho na win za kurzy kolem 3 a top 3 GC za kurz kolem 2 je vzhledem k tomu jak hořej favoriti fakt jen pro radost.

      Etapy jsou na tom podobně. Ještě se dá vsadit 1–2 pro favorita v časovce, ale jinak to moc nevychází.

      Nejzajímavější jsou duely, kdo si věří tak v AKO (což ne u všech bookies a ne vždy jde). V solech se musí lepit už za větší peníze, protože opět kurzy jsou v rozmezí 1,5–2, v kurzu nad 2 už to dopadá výjimečně a je to spíš haluz.

      U duelu totiž můžeš díky znalosti detailů skutečně odhalit tutovku. Díky tomu, že se extra cyklistice nikdo nevěnuje, bývají tam šance.

      0 0
      • jonys  

        Tak tady 100% souhlas. Duely, na pořadí jedině fakt nějaký value, kterýmu věříš a kurz je úlet. Akovky nehraju. Co je pod 1.5, tak v podstatě nemá hodnotu, co je nad 2.0 už je opravdu oříšek, ale teď jsem si třeba napsal analýzy na Giro – můžeš kouknout – obě za 2.26, ani jeden tip nepovažuju za úlet (osobně bych je vypsal v rovině) a pokud vyjde 1, jsem v plusu…o což v dlouhodobém horizontu jde.

        Moje kravina bylo, že jsem se přes zimu vrhnul na sjezdový lyžování, o kterým si myslím, že něco taky vím. Byl jsem přesvědčený, že zvládám najít „marginal gains“ podle sjezdovky, počasí, sněhu, typologie jezdce, startovního čísla,…jenže jestli je v cyklistice riziko defektu, pádu, tak tady jsem zjistil, že je to 100× horší! Ani nejde o výpadek třeba, ale drobná chybka a tiket letí do koše. A aniž bych celkově nějak moc zahořel, tak do analýzy jsem si vždy vybral nějakou fakt neskutečnost, definitivně mě třeba dorazil závod, kdy se mýmu favoritovi za jízdy nafoukl ten bezpečnostní airbag! To jsem v životě nezažil, je to asi tak něco jako když Valverde polkne včelu :-). Takže teď se hrabu z minusovýho ratingu…Ale ono to půjde :-)

        0 0
    • jonys  

      Krásný příklad toho, jak může být sázení na kolečka zábavné:

      Včerejší první díl SP XCO vypsaly naše 2 sázkovky tak, že zatímco jedna dala na MVDP do top 3 kurs 1.30, u druhé bylo možno najít 1.95. Podobně Cink 1.-10.

      Největší sranda byly ale duely, např. Schurter – MVDP 2 za 1.91, resp. 2.44. Tam to ještě byla hrana, ale MVDP – Avancini byl 1.68 na MVDP u první a 2.78 na Avanciniho u druhé. A pak že to nejde…:-)

      Tipsport prostě vypálil kurzy podle tabulek z loňska a pak hasil požáry neskutečnýma dropama. Škoda Cinkova defektu!

      0 0
    • Pessinger  

      Moc to nechápu stím Avacinim? našel si sure bet u našich sazkovek? To je nepravděpodobné

      0 0
      • jonys  

        Od loňské Tour již 3×…

        0 0
      • treatt  

        ..taky nechápu..to přece není safe bet..

        0 0
        • Melvin  

          Jestli pocitam dobre, tak by mel byt jisty vynos cca 4%.

          0 0
          • treatt  

            Teda ať přemýšlím jak přemýšlím, tak se k takovému výsledku nemůžu dobrat.. nápověda pls? :)

            0 0
            • Melvin  

              Když budeš mít například 10000 kč. Tak časku rozdělíš na dvě části. Na kurz 1,68 dáš 6233 kč a pokud vyhraješ máš 10471 kč. Na kurz 2,78 dáš zbytek tedy 3767 kč a výhra je 10472 kč. Takže ať už výjde kterýkoliv výsledek budeš v plusu 471 kč. Plus je asi třeba započítat nějaký manipulační poplatek, ale v tom se nevyznám, protože nesázím.

              0 0
              • jonys  

                Poplatky uz nejsou. Vzhledem k limitum,za kolik te tohle nechaji vsadit,je lepsi jit strategii vyhra nebo nula. Tedy bud vyhraje ten,komu veris,a mas zisk,nebo prohraje a ses na nule. MTB neni liga mistru,i mensi vklad se schvaluje…zbo­hatnout se tim neda :-)

                0 0
      • jonys  

        Tipac otviral dnesni xco ve francii cinka top 5 na 2.60. Fortuna 1.40. A treba duel cink-fluckiger vychazel 2.79–2.01…

        0 0
    • treatt  

      Tak dneska Rogla pěkný kurzy přes 10, Nibs 17..Zakarin, kdyby se zas chtěl urvat 65..ale u něj se spíš nabízí, že bude muset po předposledním kopci gumovat zásek ze sjezdu :)

      0 0
      • McBlacky  

        Rogla spíš ne. Díky slabému teamu musí jet opatrně a zítra je taky solidní etapa.

        Viděl bych to na unik a GC kandidáti si to rozdaj až za Lago di Ceresole. Ta 4km rovinka kolem jezera za svý je spolehlivej hřebíček pro následný stoupání. Nevím kam přesně pojedou, ale minimálně 8km kopec je čekat ještě bude.

        0 0
      • jonys  

        A taky bude zima,ma prset. Za me:astana,scott a movi budou chtit izolovat roglu uz na druhym kopci. Takze tempo furioso. Ale unik ma sanci mit do te doby naskok,otazka,jes­tli ho pusti. Uvedeni nenechaji odjet nikoho z jumba,uae zas bude hlidat triko…Vcera setrili izagirre s bilbaem,takze ti jestli skoci dopredu,pripravte si bramburky a pivko,budou se dit veci. A movistar vcera posetril carapaz. Kopec a dest mu budou sedet. Jdu v duelech do nej. Yatesovi jeste porad uplne neverim. Nibali asi bude chtit vyuzit formy,kdyby mu pak odesla…No a libil se mi vcera Sivakov,taky mu nevadi chladno.

        0 0
      • treatt  

        Do ritiska, Ilnur tam je..tak snad si nebudu rvát vlasy, že jsem ho nakonec nedal..

        Měl jsem Vuillermoze, v úniku byl, ale už umřel :(

        0 0
        • treatt  

          65:1, měl jsem ho na tiketu a nakonec jsem Ilnura nedal s tím, že nesjede ten předposlední kopec…ach jo. Faceplant

          0 0
          • jonys  

            Ty kráso, škoda! Se omlouvám, že jsem ti to vymlouval…Nakonec azurko, ti meteorologové zaslouží postřílet. Ale Ilnur dobře, a ty skvěle: takto natipnout vítěze v takové etapě, to je klobouček.

            0 0
            • jonys  

              Dneskem asi skonci prehlizeni Carapaze bookemakery…sko­da,vynasel pek­ne.

              Jinak Lopez-Yates 2 bylo za 4.20.

              0 0
              • treatt  

                Carapaz už má slabší kurzy pár dní, aspoň u Sazky :(

                ..se přiznám, že na Yatese jsem se bál :)

                Tak mi vyšla aspoň taková opatrná AKO..

                0 0
    • treatt  

      Jo, tak mám jednu poučku – nevěděl jsem přesně, co je u Sazkabet položky „Any other rider“ na etapu, tak nějak jsem si myslel, že to znamená dělící lajnu a že žádný z výše jmenovaných nevyhraje. Kurzem mi to dávalo smysl, v podstatě jakýkoli možný favorit byl výš, kurz 20:1.. tak jsem to testnul a viditelně to znamená nevypsaný rider :) Protože Cataldo byl mnohem mnohem dál na listině..

      Položku „Any other rider“ tedy uzavírám jako nesmysl..

      0 0
    • jonys  

      Jeden tip na dnes: Chavez útočil v Anterselvě pozdě a byl dost zklamaný. Z Kolumbie za ním přijeli rodiče, tak se chtěl ukázat. Po etapě řekl, že to zkusí znovu. Dnes má ideální šanci. Zítra už je to nejistý. GC by měli šetřit nohy na ten armagedon a pojmout to volněji. Únik tedy, Chavez v něm a etapa jak přes kopírák loňská Etna…i když ten kopec není tak prudký. Proto ho hraju do top 3 za 9.0. Rodiče, počítám ještě zůstávají…

      0 0
      • jonys  

        Jonys je zas šampión!

        0 0
        • Neťa  

          Já to viděl podobně, ale jelikož nesázím, poradil jsem to aspoň kolegovi, ale rovnou na win – za pade třináctset :-)

          0 0
          • jonys  

            Krasna prace! Jasne ze se nabizel win,jenze pred zavodem je tezky rict,kdo muze ujet s nim. Byt tam treba Ciccone nebo Masnada nebo potencialne 20 dalsich,tak je problem. I takto me napinal dlouho :-)

            0 0
        • treatt  

          Dobře Ty…

          0 0
    • jonys  

      https://www.idnes.cz/…klistika_tof

      V tuhle chvíli hodnota v kurzu 4.5 na Thomase…Ale očekávám rychlé stažení nabídky.

      0 0
      • Pavel  

        Teď jsem to sem chtěl dát.. :)

        0 0
    • treatt  

      Tak jsem teda fakt zvědav, jak se Sazka postaví k reklamaci, protože jsem zjistil, že mi odpálili 5 ticketů jako proherních, i když jsem měl vsazeno správně… docela čumím

      0 0
      • treatt  

        Nic jsem neřekl, úplně jsem se přehlídnul :/

        0 0
        • obda  

          A já si říkal, že tomu sázení vůbec nerozumím :D

          0 0
      • Pessinger  

        Jak si dopadl, to jsou podlé praktiky sazkovek, a to se ještě neptám jak manipulujou sportkou :-)

        0 0
        • treatt  

          Hele jak píšu výš, moje blbost, přehlídl jsem se, řádek výsledek jsem zaměnil za toho z dvojice, na kterého jsem měl vsazeno.. takže to měli vyhodnoceno dobře..

          A mě nejvíc bolelo, že jsem nevěřil Majkovi proti Carapazovi, jsem vsadil na to, že růžovák dává křídla..

          0 0
          • jonys  

            Hmm…škoda. Křídla dává, ale tady bylo potřeba mít na paměti, že Carapaz přesně věděl, co potřebuje zajet a měl ohromný polštář. Vzpomeň na Thomase loni – ten taky blbnul jen do chvíle, než mu ustřelilo kolo, pak to zabalil a doklouzal si to v klidu (na jeho poměry, teda).

            0 0
        • McBlacky  

          kdybys věděl co všechno potřebuješ za certifikace, povolení a ověření, tak bys tohle nepsal.

          vyhodnocení tiketu někdy blbě být může, ale z 99% jsou reklamace chyba zákazníka – minimálně ty ze sportovního sázení.

          0 0
          • Pessinger  

            Jako ok je to sport, sem tam určitě případ je že se špatně vyhodnotil tiket, respektive změna výsledku v různých dopingových kauzách, ale není náhoda že sk generujou velký zisky, ať už si třeba vsadiš na zmanipulovaný zápas závody atd. a to nutně nemusí manipulovat sk, ale třeba hráči, rozhodčí nebo gangy

            0 0
            • McBlacky  

              jsou mechanismy jak odhalíš co je zaplacený a to se pak sdílí mezi sk. Jsou na to poměrně sofistikovaný sof­ty.

              Velký zisky se generují protože jsou lidi paka a topí tam miliardy aniž tomu rozumí, nic jinýho v tom nehledej. Procento co je cinklý je naprostý minimum a pokud něco je rizikový tak se na to nabíraj jen drobný. Třeba na premier league ti nechaj vsadit i půl míče na zápas, ale na třetí ligu v Rumunsku už ti víc jak litr nenechaj.

              0 0
          • jonys  

            No…Mně by zajímalo jedno: když někdo něco vyreklamuje, změní to sázkovka u všech, nebo jen u toho, kdo se ozval?

            Pár mých zkušeností:

            • Etapák, jednoho dne do duelu vypsán A.Yates, přičemž tam jel jen Simon. Vsadím, vyhraju, a druhý den peníze pryč, vrácen vklad – chyba.
            • Jindy vypsán místo Madouase „Madus“ nebo tak nějak. Vsadím proti, Madouas dojede líp než soupeř, reklamuju, že Madus nebyl na startu…zamítnuto: „jedná se o stejného jezdce“ :-)))

            Takže není překlep jako překlep.

            • Cyklokros, vypsaný T. Aerts, v závodě jel Toon i Tijs (nebo jak se jmenuje). Vsadím proti, Toon duel vyhraje, ale Tijs dojede kdesi vzadu…a tiket proherní. Reakce až na reklamaci, pochopitelně jen vrácen vklad
            • Sjezdové lyžování, výsledky změněny asi 3 dny po závodě kvůli chybné časomíře, ticho po pěšině, až na reklamaci reakce, uznáno. Tipuju, že jen těm, kdo se ozvali…naopak těm, co ta změna uškodila, to strhli do korunky automaticky.
            • Největší pecka: vsazeno na „Náskok vítěze“ v lyžování. Princip sázky chápu (jako asi každý), že se snažíš uhádnout, zda souboj o výhru bude těsný nebo to bude one man show. Tipoval jsem to těsně, vsadím under, závod skončí tak, že první 2 mají v setinách stejný čas (nicméně určitě ne na tisíciny atd.) Podle Tipsportu ale tiket proherní, protože 3. zaostane o víc než bylo vypsáno :-)

            Zajímalo by mě, jestli by takto vyhodnotili i běh na 100m, kdy čas (měřitelný) mají borci stejný…přesto je rozsoudí cílová fotka, jeden má zlato druhý smůlu.

            No reklamace zamítnutá a já nemám čas se s nima hádat dál…

            0 0
            • McBlacky  

              reklamace neřeším a ani mě to nezajímá. Moc velkej detail pro mě.

              0 0
              • jonys  

                A to číslo že 99% reklamací je chyba zákazníka máš odkud?

                0 0
                • McBlacky  

                  od kluků co dělaj kurzovky. Bys byl překvapenej, co jsou lidi schopný reklamovat. Už v základních věcech jako třeba 10, 02, 12 maj hokej, timing v livku je taky často blbě pochopený atd.

                  Sázkovka taky dělá chyby, spíš ve vypsání, než vyhodnocení, ale není toho tolik.

                  Si vem, že FTN má cca 90–100k aktivních hráčů měsíčně a TS 230–250k, takže těch exotů tam je ranec.

                  0 0
                  • jonys  

                    :-)

                    Mne staci cist analyzy na Tipu. Nebo kouknout,co t lidi vystavuji za tikety 38 ako tikety.

                    Jak pises,sazkovky asi zijou z lidske blbosti. Ja bych to prirovnal k smejdum s hrncema a zazracnyma pripravkama na zdravi :-)))

                    Proto pak fakt moc nechapu,proc tak brutalne omezujou dobry hrace. Kamos sazi max za 2 litry,nic,co by je slozilo,ale u Fortuny mu nevezmou ani za 500 bez schvalovani a dropem kurzu.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      z blbosti žije kde kdo, tady ti to nikdo nenutí. Chceš hrát, hraj, nechceš, nevadí.

                      Scoring je komplexní a co já vím co a jak hraje. Každopádně to ze zákona není legální hráče řezat. V reálu… Jen už to není taková divočina. Pokud to má doložený, že jeho řežou a někoho jinýho v tu samou dobu na stejný příležitosti a stejná výše sázky neřežou, tak jim může i zatopit. Postavit to ale neprůstřelně není jednoduchý.

                      0 0
                      • jonys  

                        Fakt? Tim spis to nechapu,ze to delaji…u tak malych ryb. Riskuji jen medialni pruser ze to nekdo rozhrabne…

                        0 0
                        • McBlacky  

                          mediálně tohle nikoho nezajímá, je to dost neuchopitelný a prokazování není black and white.

                          Problém máš max na MF u regulátora.

                          0 0
                          • jonys  

                            Chytne se toho nejaky ambiciozni novinar,postavi to do kontextu debat o daneni hazardu,da mikrofon pred hubu naslapnutymu politikovi,ten slibi,ze v tom udela poradek…sice to po case usne,ale mezitim tam bude vyslano par otravnych kontrol,uz i to je zatez,vzdycky se neco najde,to zname…A v horsim pripade je to blba reklama=musis si pak jako odpustek treba koupit nejakou staj viz Ineos :-)))

                            Zcela zbytecne,kvuli par uskudlenym drobakum.

                            0 0
                            • McBlacky  

                              vůbec. Není tady precedens a jak píšu, je to nejednoznačný. Dokud nemáš rozhodnutí soudu ve tvůj prospěch, nikdo do toho nepůjde. Jakmile bys našel někoho dalšího kdo byl stejně řízlej jako ty, tak je to uzavřený a legál to je. Problém je v tom, že nesmíš řezat jednotlivce. Pokud to je plošný opatření (například máš podezření, že to je prodaný, díky struktuře náběru, tak to řežeš všem) je to v cajku. A samozřejmě musíš to prokazovat k aktuálnímu kurzu a přesnýmu času, jakmile tě říznou na jinej kurz než někoho jiného už to spolu nesouvisí, atd.

                              0 0
                              • jonys  

                                Teď už píšem každej o něčem jiným. Jde o to, že pokud by se někdo, nasral, nepoletí kvůli pár stovkám k soudu, ale může mít kámoše v novinách nebo v Reportéří ČT…Takovej investigativec když kousne, nepustí :-)

                                Asi by pak nebyl problém sehrát to tak, že 3 kavky si bez potíží vsadí za pětku a ve stejnou chvíli osekávanej hráč za litr neprojde…párkrát zopakovat…a ukázat to krvelačnýmu národu v TV. Říct, že je to protizákonný (šumák, že žádnej soud nikdy neproběhl), a tohle stačí, aby se rozjel mnou naznačený kolotoč.

                                Ale nechme to být.

                                Jinak teď testuju strategii na Tipáči jít proti vybraným analýzám jednoho vcelku úspěšnýho tipéra, kdy ihned po jeho analýze kurz dropuje někdy i neskutečným způsobem (ze 3.50 na 2.30 apod.), čímž value pak jasně na druhým břehu. Lidi jsou ale – jak píšeš – neskuteční tupci, budou to tam prát podle něj i kdyby to kleslo na 0.50 :-). Sice mi to celkem jde, bohužel ty tipy jsou na věci, kterým moc nerozumím (musím si udělat obrázek podle kurzů konkurence a bojím se to dávat za víc), tak mě to zase až tak nebaví.

                                0 0
    • Pessinger  

      Je někde v nabídkách sk kurz že Thomas nevyhraje TDF ?

      0 0
    • jonys  

      V dnesni casovce na Suisse favorizuju S.K.Andersena mnohem vic nez Fortuna. Pojede se na mokru,to je jeho. Oproti tomu treba Kung se mi ve forme nezda. V prvni casovce rikal,ze mu doslo,pak plytval sily v etapach a stezoval si na krece…navic jeste neni uplne kamarad s novym materialem. Zkusim dvojku.

      0 0
      • jonys  

        Pěkná pohádka od Andersena :-). Top 3, Küng i Bodnar poraženi. Jediný, co nevyšlo, byla předpověď počasí.

        Jonys je zas šampión!

        :-)

        0 0
    • jonys  

      Bet365 uz vylepil kurzy na Tour 2020 – Bernal @2.50, Froome @5.0. Hmmm…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.