Salzkammergut - slow-motion team 2011

84 nepřečtených
  • karliner

    Ahoj, Salzkammergut Trophy 2011 se kvapem blíží, Je tedy čas na nové vlákno…

    O co v soutěži slow-motion teamů jde ?

    Jaké jsou letos ceny ?

    Připomínám, že v minulých letech se team LONELINESS OF A LONG DISTANCE RIDER několikrát umístil na „bedně“ a jeho členové si odnesli atraktivní ceny :-)

    Informace pro ty, kteří účast na Salzkammerguttrophy plánují – při přihlášce uveďte, že chcete být součástí slow-motion teamu č. 31 – Loneliness of a long distance rider.

    Informace pro ty, kteří jsou již přihlášeni a účast ve slow-motion teamu neuvedli – nevadí, jde to zdarma změnit (přihlásit se do slow-motion teamu) při registraci v Bad Goisernu.

    Informace pro ty, kteří se do závodu přihlásili prostřednictvím seriálu Kolo pro život – při registraci v Bad Goisernu uveďte, že chcete být připsáni do slow-motion teamu č. 31 „LONELINESS OF A LONG DISTANCE RIDER“!!!

    Informace pro ty, kteří se hlásili prostřednictvím seriálu Marathonman Europe – při registraci v Bad Goisernu uveďte, že chcete být připsáni do slow-motion teamu č. 31 „LONELINESS OF A LONG DISTANCE RIDER“!!!

    Není důležité jestli jedeš pomalu nebo rychle – důležité je dorazit do cíle, samozřejmě, čím pomaleji, tím lépe pro hodnocení teamu ;-)

    Anketa: Budu součástí teamu LLDR 2011?

    Ano
    9x
    75%
    Ne
    2x
    17%
    1x
    8%
    0 0
    • karliner  

      V tuto chvíli má náš team zhruba 40 členů a ještě poroste :-)

      0 0
    • VeVe  

      Tak to mám motivaci pro příští rok ..:-)

      0 0
      • Ruprt2  

        Je ti doufám jasné, že toto prohlášení je závazné? :-)

        0 0
      • McBlacky  

        ale rovnou 200km ať přispěješ pořádně :)

        0 0
        • ememem  

          taka otazka. kolko asi kkm treba od zaciatku roka resp. konca predchadzajucej sezony cize povedzme od novmebra do startu salzky najazdit aby sa (pri dnes uz bohuzial) priemernej celkovej kondicke dala obehnut velka nejak rozmune?

          rozumne znamena

          • drvivu vacsinu odbikovat(povedzme ze vsetko okrem toho zaujimaveho stupaniaod jazera salzberg ci ako sa to vola pod. vysvihov)
          • aj to cele volako vnimat
          • nebyt potom 2 tyzdne dead
          • limit s rezervou aspon nejaku hodku hodku a pol.

          dik.

          0 0
          • kolda  

            od zacatku roku budu mit najeto cca 5 tis, pres zimu neco na bezkach a beh.

            dojmy a cas ti pak sdelim, ze budes dead, s tim je treba pocitat :)

            0 0
          • McBlacky  

            podle mě rozhodující je počasí. Když bude hezky a sucho, mělo by stačit mít najeto 4000km rovnoměrně od začátku roku na to to dojet v limitu. Pokud prší nebo sněží, nemusí ti stačit ani dvakrát tolik.

            to co pojedeš a co půjdeš záleží na tepech :) a tvém pudu sebezáchovy, každopádně 11–34 se hodí

            Celé to vnímat nebudeš asi nikdy, leda bys byl profík vrchař. Je jasný, že to je hodně krutý a prošitej je každej.

            Dead potom asi budeš, ale ne tak, že bys nemohl na kolo. Velký závodění o umístění bych si neplánoval na následující víkend, ten další už klidně.

            S touhle rezervou jsem to dojel v roce 2006, dva defekty, trhlej řetěz. Najeto jsem měl tak 5000km maximálně

            0 0
          • smallbrother  

            ty jo, letos mám najeto jen asi tři litry, málokdy teď jedu delší dobu než tři hodiny. A myslím, že to taky ujedu. Počasí rozhodne. :)

            0 0
            • camlost  

              jezdim v posledni dobe spis delsi trasy – 5 a vice hodin, ale porad to neni 14 hodin (nebo jaky je ten limit).

              otazka je, jestli se na Salzku da nejak rozumne pripravit (tak, aby to clovek bez problemu objel). treba neda, a mozna prave proto chceme tu dlouhou zajet.

              (ja si dam jeste aspon rok, nez se prohlasim za dostatecneho blazna, abych se do toho pustil. mozna napisu pojednani „Proc jsem letos nejel Salzku“ a budu ji tu v pristich letech pravidelne publikovat :-).)

              0 0
          • marios  

            Tak vloni jsem měl 4TK, ale předtím jsem trošku bojoval s virozama, těsně před závodem (čt) se zdálo, že jsem chytil od manželky angínu, ale zažehnal jsem, objel jsem to to i se zraněním (naražený stehno) po pádu na 25km snad se ctí za 14,5h. Ale 14 dní potom jsem byl hodně bez nohou, za měsíc už OK.

            0 0
          • heretik  

            Tohle se radí strašně těžko, každej na to má jinej recept…

            Ale pár postřehů klidně předám.

            • ujel jsem to 2× (2008 a 2010, 2009 byl děsnej marast)
            • napoprvý jsem z toho měl děsnej respekt, jako asi každej
            • většinu každopádně ujedeš, protože objeít se to za den fakt nedá.Poprvé se mi kvůli propláchnutí kola ranním deštěm sukoval řetěz namalé placce, takže zhruba od půlky jsem největší stoupání chodilpěšky – a nebylo to o nic pomalejší než ploužení těch, který torvali na kašpárka taky 6km/h. Podruhý už jsem věděl, že času je dost,morálka na spěchání v dlouhém dešti nebyla, takže jsem chodil taky.Sjezdy jsou vesměs ok, kromě polotrialu z Jochwaldu
            • nevím, co si představit pod „celé to vnímat“ – za mě bych řekl,že rozhledů na Dachstein a jiné vrcholky si užiješ až dost, zajímavýchpasáží taky, něco jako okno nebo natolik silná letargie, abych nevnímal,si nedokážu představit
            • tohle je typ závodu s binárním hodnocením (ujel, neujel). Narozdíl odtěch kratších stačí vyrukovat s délkou a převýšení, a málokdo seještě bude ptát, za kolik jsi to jel. Takže to celý jedu v relativněnízkých tepech (120–140), druhý den jsem byl s rodinou na procházce adalší den už na kole, i s vozíkem jsem vyjel na Rossalm (v podstatěnejvyšší bod celé trasy). Ale pravda, závodit se člověku asi chvílinechce.
            • rezerva je ošidná věc. Napoprvé jsem si to rozplánoval na nějakých15 hodin, abych měl rezervu, v půlce jsem měl proti plánu snad hodinu apůl náskok, a kvůli tomu se skoro nepotkal se ženou, co mi jela fandit…loni jsem se dlouho na trase potkával s dvěma čechama, který vypadali, žetoho maj dost, a v půlce měli strach, že nedojedou, když já jim řikal,že času je dost, a pohoda. V Obertraumu jsem si dal půlhodinu pauzu, vůbecse mi nechtělo do toho krpálu, a čekal jsem právě na jednoho z těchhledvou – nakonec to fakt zabalil. Na splnění limitu je potřeba mítprůměrnou rychlost něco málo přes 13 km/h, což není zas tak moc, akorátje to dlouhý. Já pro plánování počítal 8 do kopce, 20 po rovině a30 dolů (kromě Jochwaldu, kde 10). K tomu pauzy na některýchobčer­stvovačkách, a času bylo dost, navíc většinou jede člověkrychleji.
            0 0
            • smallbrother  

              a letos to pojedeš jak?

              0 0
            • VeVe  

              Dobrý rozbor, díky za to!

              0 0
            • orm  

              Krásně se to čte, ale bohužel pro mě to platit asi nebude. Loni jsem jel dlouho poprvé, respekt jsem z toho neměl. Na silničce jezdím trasy nad 300km za den i v kopcovitém terénu, tak jsem si říkal, že 200km na biku za 16h nebude problém. Terén jsem věděl, že tam žádný podstatný není. Bohužel jsem to neujel, skončil jsem na poslední časové kontrole za tím největším kopcem, kterou jsem nestihl. Byl jsem a stále jsem poměrně tlustej, takže ty prudké kopce jsem i na kašpárka jezdil silově, což jsem vydržel do 100km a pak jsem prudší kopce musel chodit, což mě stálo hromadu času. Letos jsem si dal za cíl schodit a více natrénovat, ale přes zimu se mi povedl pravý opak a s váhou jsem se dostal na 118kg. Pořád jsem si říkal v pohodě, do července času dost a pokud se dostanu na 100kg a 7000km najeto, tak to ujedu. To se bohužel nepovedlo a tak tam jedu s tím, že to časově asi zase nestihnu. Po pravdě kdybych to už neměl zaplacené, tak bych se na to vykašlal, protože když člověka dojede to motokolo co je na konci, tak to moc nepotěší :-).

              ps: Letos uvažuji o lehčí kazetě, místo 32z dát 34z. Bude to poznatelný rozdíl?

              0 0
              • smallbrother  

                …to určitě bude rozdíl, ale jízdu to nijak nezrychlí.

                S vyšší váhou ti to zase pojede líp dolů a to se taky počítá, takže to stihneš.

                :)

                0 0
                • orm  

                  O rychlejší jízdu mi nejde, jde mi o jízdu jako takovou, abych nemusel tlačit, protože už to silově neutáhnu ani na kašpárka. I když je ten rozdíl v rychlosti malý mezi tlačením a jetím, tak tam je a ono se to nasčítá. No uvidím, asi to zkusím. Z kopce rychlejší sem, ale ne zas o tolik :-)

                  0 0
              • McBlacky  

                34 je rozhodně plus. Uvažuju že si ji tam dám na závod taky a to mám 72kg.

                Pokud jedu do Alp – beru fulla a 34 je automatická. Ve finále je rozdíl velký a hraniční stoupání pro tvůj výkon se dá jet v delším úseku

                0 0
          • heretik  

            Jo a ještě dodatek. Nevím, co je to za úchylku, ale pořadatelé se snaží udělat rok co rok těžší trasu (minimálně přes čísla). Bývaly doby, kdy to bylo fakt 200 km a cca 6400 m převýšení (starší si nepamatuju), teď je to víc jak o 10 km delší (to už vyjde nastejno) a nastoupáš přes 7km (a ten rozdíl je znát víc než v délce, imho). Oproti loňsku přidali dalších 50 vejškovejch (jako není to moc, ale…)

            0 0
            • McBlacky  

              jsou kopce a kopce. Někde nastoupáš tisíc ani nemrkneš, jinde chcípneš na 500m…

              0 0
              • VeVe  

                Někdy mám pocit, že chcípnu i na 50m výškových ..

                0 0
            • karliner  

              U B-strecke to je podobné, když jsem jel poprvé, bylo to asi 102 a nějakých 3200 do výšky, byly tam pěkné a technické pasáže, singly nad Bad Aussee, sjezd do Bad Ischglu, sjezd do Goisernu. Teď má 120 km a bezmála 3900, ale z 95% šotolina nebo asfalt. Atmosféra ale vše vynahradí.

              0 0
        • VeVe  

          To až ten další rok, nejdřív se tam musím rozkoukat ..:-)

          0 0
          • Ruprt2  

            čuchám sázku :-)

            0 0
            • Medunka  

              nejleší jsou sázky s Karlinerem :-)

              ikdyž pravda, letos sme ještě sázku na Salzku neuzavřeli :-D jen už tuším, že na konci prázdnin se slušně opiju – 5 rádlerů za večer, to bude něco :-D

              0 0
              • Ruprt2  

                no já po tom co tu napsal McBlacky o trochu výš už lituju, že jsem nedržel hubu :-/

                0 0
                • McBlacky  

                  neříkej, že jedeš :)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    Kdyby byla sázka, tak bych si to musel zkontrolovat to je jasné.

                    Ale myslím, že teď už konec legrace. Na to mít nebudu :-)

                    0 0
                • Medunka  

                  No já, narozdíl o Karlinera, sem dost chlap a o 200vku se aspoň pokusila. Sice nedojela, ale snaha se počítá taky.

                  0 0
              • VeVe  

                To jsem chtel presne napsat, ze na sazky je tady jen Karliner ..:-)

                Ja se jen tak vyprovokovat k nejake neuvazenosti nenecham..:-)

                0 0
              • karliner  

                Jestli hodláš vypít pět rádlerů, tak jich budeš muset platit deset :-)))

                0 0
    • malamala  

      Zvažuji, zvažuji … trápí mne trošku záda a tak teď nemohu najíždět takové kopco-dávky jaké jsem měl v úmyslu. Příští týden zkusím kilo a půl tady v kopcích a uvidím jak mi to sedne. Podle toho zvážím jestli to zkusím nebo ne.

      0 0
      • McBlacky  

        jestli ujedeš kilo a půl tak to dáš v klidu :)

        já taky bojuju s posedem a doufám že dokončím. Nevím proč ale letos na tom nevydržím sedět dlouho bez bolesti

        0 0
      • vlasto  

        Tak pojed 119km. Neni nutne si hned znechutit bajkerinu. Popravde,trasa salzky neni zadny hit a motat se tam tolik hodin, k tomu sem jeste hlavu nepresvedcil:-)

        0 0
        • marios  

          Jenze nejlepší kousky tratě jsou zásadně na 211– sjezd do Ischglu, ta sjezdovka a hlavně Jochwand- ten je jen na 211.

          Taky jsem si loni po dojezdu říkal, že už jen tu 119, ale pak jsem to přehodnotil, už jen ta atmosféra po ránu.

          Trať 119 kromě sjezdu nad a pod Ewige opravdu nic zvláštního nenabízí.

          0 0
          • McBlacky  

            ta atmosféra je stejně nejvíc.

            0 0
          • vlasto  

            to mas pravdu. Jen se nedokazu presvedcit, ze kvuli dvoum sjezdum se budu motat po lese na sotoline bez nejakeho vyhledu dalsich 15 hodin. Ale treba se po stovce premluvim:-).

            0 0
    • pee.tr  

      Zajímavé. O tom slyším prvně. No, taky tam jedy prvně. ;-) Ale doufám, že do cíle 119km dojedu o trošičku dřív. :-)

      0 0
    • Zlatka  

      Kluci jela bych s chutí s Váma (50 or 75km a také do slow-motion teamu č. 31), ale nemám dopravu, neb si navíc dlouho nemohu vybrat auto a pak nejsem sama a s ocelákama už nejezdím.. :( Závidím.

      0 0
    • digidaq  

      Jede se vůbec tento rok slowmotion? Na webu salzkammergut-trophy není ani ň.

      0 0
      • smallbrother  

        jo, je to tam. Stačí hledat.

        0 0
      • karliner  

        Oba linky, co jsou v úvodním příspěvku fungují, v přihlášce na slow-motion kolonka je, soudím, že tedy i letos tato soutěž bude :-)

        0 0
        • digidaq  

          Jo jo, je to tam. Špatně jsem se díval. Před chvílí jsem přihlásil 7 borců. Chtěl jsem si koupit novej ruksak … ještě chvíli počkám. :-))

          0 0
          • Smazaný účet  

            Len pekne pomaly s tym ruksakom. Aj my z The Slovak Snails Highlander si na nich brusime zuby. Predbezne je nas v tyme cca 90. Alebo ze by sme vam ich nechali a pokusili sa o nove dresy t.j. vitazstvo v SLOW-MO.

            0 0
    • smallbrother  

      Jaká je vlastně předpověď počasí na víkend? Bad Goisern a okolí. :)

      0 0
      • vlasto  

        Podle vcerejsi ORF optimalni.Odedneska do ctvrtku jasno a 31°C v patek ochlazeni a dest a v sobotu polojasno a 23°C.

        0 0
        • karliner  

          Tomu rozumím tak, že pařák bude do pátku a v sobotu zima a liják…

          0 0
          • vlasto  

            nestras:-)ale znas to. Predpoved na hory na 5 dni dopredu malokdy vyjde.

            0 0
          • malamala  

            Od středečního večera (13.7.) do čtvrtečního rána hrozí v Rakousku bouřky. Varování je vydáno pro Tyrolsko, Salcbursko a Horní Rakousko. Ve středu večer navíc i pro Vorarlbersko.

            Další dny už budou asi v pohodě. Myslím, že pod bod mrazu na kopcích teplota nespadne :-)

            0 0
    • Cryzyy  

      Prodam poukaz na startovne za 1250,– na libovolnou trasu.

      0 0
    • orm  

      Ahoj,

      kdyby někdo chtěl, tak ho můžeme vzít z Brna. Zatím jsme dva, dva lidi do auta ještě dáme, kola na střechu. Podmínka vlastní nosič. Odjíždímě v pátek v 10h.

      0 0
    • kyjosek  

      zdar koukám, že jsme skončili na třetím místě, jak to bude s cenou???

      0 0
    • karliner  

      Tak pro všechny osamělé jezdce – pěkné 3.místo (a druhé bylo hooodně blízko…) a výhra dlouhoprstých rukavic Roeckli

      Nejdříve se pokusím zjistit u organizátorů, jestli nějak možné ovlivnit velikosti (nebo barvu), které nám pošlou, pokud ano, vyvěsím to sem. Výhra obvykle chodí do cca měsíce, prosím tedy členy teamu, kteří jsou uvedeni v oficiální výsledkové listině, aby se ozvali na mail s nějakým funkčním kontaktem na sebe.

      0 0
    • karliner  

      Takže trochu statistiky..

      Celkem se nás přihlásilo 62, 3 neodstartovali, 6 své trasy nedokončilo, v cíli nás tedy bylo klasifikováno 53 a ke druhému místu celkově nám chyběl jeden rider z A-strecke nebo dva z B-strecke. Aspoň je co zlepšovat :-)

      Kontak mám na 28 riderů (včetně sebe), na ostatní čekám, rukavice ještě nemám, vznesl jsem k organizátorům dotaz, zda je nějak možné ovlivnit velikosti a barvy rukavic, které nám budou posílat a kdy zhruba dojdou, na odpověď zatím čekám..

      0 0
    • karliner  

      Tak novinky – v dohledné době by měly být odeslány z Rakouska rukavice (na poslané velikosti asi mít vliv nebudu – respektive mi to nikdo zatím nepotvrdil). Zatím se mi přihlásilo (nebo jsme v kontaktu) něco přes polovinu riderů, na další čekám.

      0 0
    • karliner  

      Další novinky: DPD mne nenašla, rukavice se vrátily do Rakouska a dneska se vydávají znovu na cestu do Prahy…

      Zatím se ozvala zhruba polovina riderů. Co mám dělat se zbytkem rukavic? :-)

      0 0
      • jecnak  

        Cau, se mnou doufam pocitas. Kdyz se ti na rukavice dost lidi neprihlasi, muzem je dat do tomboly na LOST a nebo mas do smrti v cem jezdit :-)

        0 0
      • jonti  

        Cau, kam se ti ozvat?

        0 0
    • ememem  

      len taka otazka – prihlasil som sa na salzku 2012, prisiel mi obratom mailom Anmeldebestätigung s tym ze mam zaplatit „0“, nezaplatil som samozrejme este nic(kedze neviem kolko) ale uz mam pri mene ze zaplatene, na maily neopovedaju, telefon neviem ci som slepy ale ziadny tam najst neviem. nemali ste niekto nahodou podobny problem?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.