• ludvajus92

    Vím, že se to netýká kol, ale nenapadá mě jiné místo kde bych mohl získat lepší odezvu na mé dotazy.

    V létě se chystáme na turistický výlet do hor v Rumunsku. Nejvíce by se nám líbil park Retezat, byli jste tam někdo? Jaké máte zkušenosti s přespáváním přímo v přírodě? Jak je to s medvědy či jinou divokou zvířenou máme se něčeho obávat? Co jídlo, dáse někde dokupovat nebo máme počítat s tím, že si prakticky všechno musíme dovézt?

    Dík

    0 0
    • strongpajda  

      http://romania.wz.cz

      k procteni

      0 0
    • vorw  

      Ahoj,

      v Rumunsku (na Retezatu taktez) jsme byli turistit s kamaradem pred par lety. Celkove jsme ten trip vzali spise auto-cestovacne (objeli jsme cely RO, az k Cernymu mori, apak oklikou nazpatek).

      Po Retezatu jsme tapali jenom asi 3 dny, s tim ze autem jsme dojeli co nejvys to slo a dal jsme sli s bagazi pesky.

      Dokonce jsem ted nasel mapu se zakreslenou cestou kudy jsme jeli :-). Autem jsme dojeli k tehle prehrade

      http://maps.google.com/maps…

      odkud vedla dalsi horska silnicka nahoru, kde se od 8 rano do vecera platilo myto. Tak jsme to holt vyjeli pred osmou :).

      Co se tyce volneho spani, tak naprosto bez problemu. Oficialne sice zakazane, neoficialne vsak vice nez tolerovane. Pro predstavu, jak to vypada na miste, kam jsme se uz skoro v noci dodrapali od auta → http://sekec.mazec.org/…ro07/064.JPG

      Prosre skoro stanovy mestecko :). Medvedy ani zadnou jinou nebezpecnou zvirenu jsme tu cest potkat nemeli, ale ze tam jsou je fakt. S nakupovanim to asi taktez nebdue nijak horke, leda vzdycky po par dnech slezt z vrsku do vesnice.. Ale to se mi zda skoda, skoro lepsi ssbou vsechno tahnout. Pitny vody je vsude dostatek.

      Snad jsem trochu pomohl.

      0 0
    • bikerp1  

      Kdysi jsem viděl pěkný „dokument“ tady http://www.avc-cvut.cz/avc.php…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.