• jakub

    Ahojte, Vážně přemýšlíme se ženou, že bychom o prázdninách o dovolené (cca 2 týdny) vyrazili buďto na Ukrajinu, nebo do Rumunska… Jeli bychom tak také s bezmála dvou letým prckem. Byl jste tam někdo??? přemýšlíme zdali tam jet s kolama + croozer, nebo jen na pěší, jak vyřešit ubytování, co bychom měli vidět apod… podkud tam někdo byl… uvítám jaké koliv rady… a zkušenosti díky

    0 0
    • strongpajda  

      Za sebe Rumunsko, ale pesky!

      sice nevim jak s malym, ale sam sem tam byl loni mesic v kuse a parada, ale asi jinym stylem. batoh, spacak a neresil sem skoro nic, krome deste a jidla:)

      Na Ukrajine sem byl taky, opet pesmo

      Ale osobne si myslim, ze na kolo je lepsi Ukrajina

      0 0
      • Kubajzs  

        Byl jsi sám nebo s někym?

        0 0
        • Kubajzs  

          Jsem *****, nečtu pořádně, soráč.

          0 0
        • strongpajda  

          skoro sam, 14dni s kamosem a pak sam:)

          sice to bylo trosku na palici, ale lidicky sou v rumunsku suprovy, ale musis se vyhybat proflaklejm turistickejm mistum. Pak te trebas pozvou i k sobe dom a nechaj te prespat, nakrmi te a popovezou dal, kdyz to potrebujes

          0 0
          • Kubajzs  

            Parádní, taky bych tam rád vyrazil. Díky za tip ;)

            0 0
          • kolda  

            stejna zkusenost, jen asi 9 let stara. projizdel jsem na kole s kamosem, natezko s taskama. supr

            0 0
          • gazman  

            Souhlas v horách jsou lidi v pohodě, ale města se hemží cikány ne Rumuny, které sami Rumuni nemaj rádi a ti čorujou dost.

            0 0
          • slavekRM  

            Taky souhlas… Vstřícnost a pohostinost lidí v horách je neskutečná…

            0 0
      • karliner  

        No, rodině s dvouletým děckem bych tvůj způsob moc nedoporučoval.

        0 0
      • gazman  

        Mám taky pochozené obojí a souhlas se vším.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Kamaradi byli pred trema rokama na ukrajine natezko a vsichni se vratili se solidnim prujmem, jeden musel do nemocnice. Ale vezim, ze ze svistem budete opatrnejsi..ta voda je ta docela problem

      Tady jsou nejake materialy k jejich ceste

      0 0
      • m3k  

        jj, průjem… : ) nepomohlo ani převařovat vodu, stačí si dát něco v hospodě a je vystaráno : ) já to naštěstí schytal jen přes noc a druhej den už šlo ujet cca 50km, ale 1/4 výpravy (bus Kudrna) to měla na víc dní a o dost horší. takže endiaron a uhlí rozhodně přibalit! : )

        0 0
        • QwertyN73  

          Kdo se v Rumunsku nepos*al jako by tam nebyl. V Rumunsku je většinou problém, že kvůli nedostatečný infrastruktuře tam v podstatě nenarazíš na silnici bez provozu jako v třeba u nás nebo ve Francii. Počítám, že s malym taky asi nechceš rajtovat někde v lese přes kořeny. Na Ukrajině jsem sice nebyl ale, myslím, že to bude dost podobný. Pokud bys chtěl na kolo s dětmi poradil bych Neziderské jezero, ale to je trochu mimo tvojí oblast.

          0 0
      • tmp  

        no a ja sem by na Ukrajine i v Rumunsku.. nejednou a ani jednou sem se tam neposral :)) to je divny

        0 0
      • tmp  

        jo a voda… problem.. tak s tim sem se nesetkal.. je jasny, clovek nesmi pit z kaluze

        0 0
    • Pedro404  

      Co je lepší neřeknu, ale pěškový Rumunsko je bomba, byli jsme tam minulý léto se stanama a letos jedem znova, na jiný pohoří. Byli sme v Rodnei a Calimani, obě stejně pěkný.

      0 0
      • jakub  

        jj díky moc všem za příspěvky… rozhodujeme se jestli nenecháme prcka u rodičů doma… nebo ho vezmeme sebou.. je mi jasné, že to pro něho nebude až taková extra zábava a nechci za každou cenu tlačit na pilu.. jen toužím vidět tyto části světa dříve, nežli více a více turistů zjistí, že by se jim tu mohlo líbit a začne to tam být komerční…

        0 0
      • speedy gonzales  

        rodna na kole je taky dobra;-)

        0 0
    • jakub  

      Ještě se zeptám jinak… máte někdo zkušenosti s cestováním tohoto typu s takto malým děckem… Co by jste doporučili. Nebo myslíte že je lepší s takovými výpravami počkat…

      Doplním, máme oba celoodpružená kola a odpruženého croozera, dustatečně kvalitní stan, dobré auto (Scenic). Na pěší tůry batoh na prcka.. ale tam ho to moc netankuje…

      0 0
      • gore  

        zrovna minulý rok jsme šli se slečnou Fagaraš a potkali jsme i několik skupinek s dětma. I s hodně malýma mimčama v sedačce.

        A to fagarašský hory jsou z těch drsnějších, koneckonců nejvyšší pohoří. ještě můžu doporučit munti Rondnei, technicky jednoduší a krásné hory, jen bacha na psy. Fagarašští ovčáci jsou přecejen víc zvyklí na lidi, Rodnei je divočina.

        Ad prujem: nikdy jsme neměli problém. Vodu ale pouze z čistých horských pramenů a jídlo jen svoje!

        teda pod Fagarašem jsme vymetali hospody a přestože jsme čeští fakt chudí studenti, cítili jsme se jak zbohatlící ze západu – luxusní obědy v těch nejlepších restauracích vyšly levněji než u nás blafy v menze. velká spokojenost.

        A je tam samozřejmě i hodně podniků, kde bych se bál jen zajít na WC. A Ukrajinu jsem projel z rumunska před třemi lety, RO-UA přechod byl zážitek jak někde z Uzbekistánu za hluboké totality, parádní zážitek, ale s dětma nevím.. no zkrátka jen pro odvážné povahy.

        Na kole se dá jet v Rumunsku třeba Maramureš, ale spíš bych radil pěšo.

        0 0
      • tmp  

        ja bych doporucil si to nejdriv projit pesky, pripadne ziskat dost informaci od nekho kdo to tam zna. Vyhoda Ukrajiny je mensi jazykova bariera. Vyhoda Rumunska je lepsi infrastruktura. V pripade totalni nerozhodnosti se da pres kopce prejit z Bistrice na sever na Ukrajinu :)

        0 0
    • marYIs  

      Ahoj, Ukrajinu jsme loni s tátou projeli na motorce. Podle mě na kola ideální. Mám zkušenosti sice jen se Zakarpatskou oblastí, ale doporučuju. Jinak s ubytováním není problém, opravdu luxusní hotel za cca 30 éček. Jinak zkus přes google vyhledat něco o Koločavě, to je česká vesnička právě v Zakarpatské. Je tam tzv. četnická stanice, dá se tam ubytovat. My jsme přespali právě v tom hotelu za 30 euro, ten je do 10 km od Koločavy. Jinak opravdu nádherná nedotknutá příroda.

      0 0
    • allda  

      Ahoj,

      Ukrajinu kolmo jsme jeli 2 roky na zpět. Můžu jen doporučit.

      Jazyková bariera žádná, lidé milí, boršč výtečný. S ubytováním zkušenost nemám, měli jsme stan, ale neviděl bych v tom problém. Jediné co nás překvapilo, byl vstup tam. Nechtěli nás pustit s koly přes přechod v Užhorodu. Museli jsme naložit kola do autobusu, každý nafasoval kg masa na převoz a bylo vystaráno. Zpět jsme jeli přes přechod Velke Slemence (pěší + cyklo) bez problémů. Jeli jsem zakarpatskou Rus. Kdyby jste se třeba rozhodli, můžu poskytnout nějaké mapy.

      Rumunsko jsme byli pěšo. Na kole to bude taky bájo. Přiblížit se do Oradey s CK Jenda a pak tradaaa. Určitě někdy prubnem.

      0 0
    • Kubajzs  

      Nepřidal by se někdo na pěší přechod např. Fagaraše?

      0 0
    • jakub  

      ahojte díky všem za rady… pokud bude penis.. určo někam vyrazíme… zatím to vypadá pozitivně…

      0 0
    • Vilém  

      Jel bych na ukrajine do rumunska, to by byl aspon zazitek na ktery se nezapomina:)

      0 0
    • minikin  

      Ozivim to tu dalsou otazkou: nema niekto GPX zaznamy MTB zjazdnych (aj narocnejsich) tras v oblasti Zakarpatskej Rusi – Ukrajiny okolo mesta Jasinja (relativne blizko je Hoverla 2060mnm, pramen Tisy…) teda najvychodnejsia oblast byvaleho Ceskoslovenska ktoreho sucastou bola aj zakarpatska rus. (historici nech mi odpustia nepresne pomenovania)

      Dakujem.

      0 0
    • scota  

      Loni jsem byl v Rumunsku a letos na Ukrajině. Nevím jak s prckem, protože jsme měli celkem problémy s vodou (průjem).

      Krajina je tam nádherná, ale služby dost pokulhávají, což může být s malým človíčkem docela problém.

      http://cestopisy.xf.cz/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.