Rst Rogue, výměna za něco lepšího.

11 nepřečtených
  • Sabruh

    Mám vidlici RST Rogue ve verzi boost na kole Author Patriot AM a rád bych ji vyměnil za nějakou lepší, našel jsem třeba tuhle https://m.cycology.cz/…ed-p1277564/

    ale moc se v tom neorientuju a tak bych byl rád kdyby mi někdo poradil a třeba nasměroval na nejakou jinou. Chápu dobře že označení 35 u ty rockshox je průměr vnitřních nohou? Má smysl to nějak moc řešit? Předem dekuju za rady a postřehy.

    0 0
    • novas752  

      Začal bych tím co ti na té Rogue vadí.

      Od RockShoxu bych nebral nic co má Motion Control tlumení, jen 35mm modely s Charger patronou = Pike, Lyrik a sem tam nějakou Revelation nebo Yari. Jenže ty jsou docela drahý.

      Takže SR Suntour Durolux/Auron, občas se dá sehnat i Fox Rhythm 34 nebo 36.

      0 0
    • Sabruh  

      No hlavně mi vadí hodně velký odtrh a taky mi přijde že vlastně funguje jen na vetsich překážkách jako obrubník a tak ale menší věci nebere. Hlavně když na něco najedu tak v ní hrkne jak kdyby byla v horní poloze prilepena. Zkoušel jsem různé tlaky ale bez efektu, buď je moc měkká a to v kombinaci s +pláštěm je o hubu a nebo je zas moc tvrdá ale nic moc mezi není. Zkoušel jsem čistit, mazat ale je to stejný. Takže tu co jsem poslal nebrat jo? Potom jsem jeste koukal v tuning-testu na ty SR ale dost se tady na to nadává co jsem koukal, měl jsem na starým kolem Epicon a v ní cvaka jak když klepe bovden o rám.

      0 0
      • novas752  

        A co servis? Rozborka, vyčištění a promazání vhodnými prostředky obvykle odtrh znatelně zlepší.

        0 0
    • Sabruh  

      Uděláno v servisu a nic tak jsem se do ní pustil sám a taky se žádná změna nekonala.

      0 0
      • novas752  

        Tak pak něco z toho výše no. Nebo se ještě dá sehnat dost dobře starší Manitou Mattoc.

        Tu RS 35nebrat. Na vysokozdvihových vidlicích je důležité tlumení a MotionControl stojí prostě za prd. Neni v tom oddělený olej od vzduchu, po pár metrech sjezdu se olej napění a tlumení buď z ničeho nic tuhne nebo naopak přestává tlumit.

        0 0
    • Sabruh  

      Aha, ok dekuju za radu. Mattoc mě ani nenapadl ta by asi nebyla špatná co jsem tady tak četl. Ještě pokoukám.

      0 0
    • Sabruh  

      Tak jsem dnes ještě koukal po netu a ty Mattoc jsem v boost provedení neviděl a nebo to bylo v ceně nad 10000 a to se mi dávat nechce, co jsou sundany z nového kola tak mají hodně často krátký krk. Ještě počtu o těch SR.

      http://www.tuning-test.cz/…ON35-Boost-R

      Tahle by mohla být OK ne?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.