• Jarous1

    Chtěl bych se zeptat, jestli má už někdo nějaké zkušenosti s tímto novým modelem. Vím, kde už ho prodávají, takže tento pátek bych ho mohl případně mít už doma…:-) Radši bych ale předem slyšel nějaké názory ostatních… V současné době mám na biku RST Gila T4 a myslím si, že bych biku výměnou vidlice mohl trochu pomoci…:-) Jsem jenom spíš takový „výletník“ a nároky moc vysoké nemám, takže by mohl možná opravdu stačit ten Axel.

    0 0
    • Mandoš  

      Taky mám na tu vidli zálusk, zajímalo by mě za kolik si ji viděl?

      0 0
    • raceface  

      Od včerejška mám Splice Super bez lock outu (4990) a je to docela pěkná vidle za ty prachy… S Axlem ale žádný zkušenosti nemám, snad jen, že modely 05 by měly mít konečně tvrdší pružiny…

      0 0
      • Mucha  

        hmmm, ja mam lonskou Axel Elite, a jediny co mi na ni trosku vadi je prave tvrdost pruzin. Koupil jsem tu se standardni tvrdosti (posledni v krame…), a prestoze je mam povoleny na minimum, stale je tam jeste mala rezerva. Vazim 63–64kg…

        0 0
      • Martyss  

        Nechceš se rozepsat o prvních zkušenostech?:-) Přemýšlím o ní jako o možné budoucí. Pokud jsem dobře pochopil specifikace, tak na ní můžu regulovat odskok, předpětí pružiny a nastavit si plynule(částečně) výšku zdvihu

        0 0
      • Mooky  

        Taky sem se o tuhle vydli začal zajímat blíže … a to z toho důvodu že momentálně mám na Kole Suntour XCP75LO 2004, která tam byla a na mojí váhu 70Kg to chodí vaážně hrozně a i po garančce, kdy s tim něco dělali to nnei nic moc … sice bych mohl dát deset tisíc za vidli, jenže to nepotřebuju … jezdim hobby XC, nic agresivního, spíš lehčí či střední terén … tak bych rád věděl, jestli bych si tímhle Axelem polepšil co se týče kvality vidle a i vzhledem k chodu k mojí váze …

        0 0
    • Jarous1  

      Ještě jsem se chtěl zeptat… Tu vidlici teď zase tak hned nepotřebuji, v zimě nejezdím… Ale radši bych ji koupil už teď, protože se bojím, že od příštího roku budou už zvýšená cla na „neevropské“ výrobky… Nevíte o tom někdo víc jak to vlastně nakonec bude ???

      0 0
    • Jarous1  

      Tak před asi půl hodinou jsem si ho už přivez…:-) Progress Cycle velmi příjemně překvapil… Na rozdíl od firemních stránek ANSWER, kde mají trochu jiné informace, u nás se dodávají i ve stříbrné barvě, se štelováním komprese a s LockOutem !!! Za ty 4000,– si myslím, že nemá konkurenci…

      0 0
      • kovar  

        jo jo, ten lock out je životně důležitý

        0 0
      • vlk  

        Lock out je skoro k ničemu:já bych si připlatil na Blacka 2005 s olejovám mazáním a plynule nastavitelným zvihem a nast. zpětným útlumem.

        0 0
        • Jarous1  

          Že jsem sem něco vůbec psal… :-) Nechci se s nikým dohadovat, protože všemu okolo biku ještě úplně nerozumím… :-(

          Ale asi takhle:

          1. Pro tu vidlici jsem do krámu šel s tím, že je bez LockOutu, tak jsem pak byl překvapen, že tam je. Že je to věc pro někoho celkem k ničemu, beru. Ale když už tam je, tak si přece nebudu stěžovat… Za ty 4000,– je každá „přidaná hodnota“ vítaná… Třeba ho nakonec využiji… Tady jsem to psal hlavně pro jiné potencionální kupce. Třeba ho někdo bude vyžadovat.

          2. Pro mně je zase zbytečnost měnitelný zdvih…

          3. Axel Elite model 2005 má regulaci tuhosti pružiny, regulaci kompresního tlumiče TPC s LockOutem a i Tebou zmíněné nast. zpětného útlumu.

          Takže když to tak vezmeme, tak mám vlastně taky Blacka, jenom bez toho měnitelného zdvihu… :-) Za méně než poloviční cenu… Pokud se tedy budeme bavit jenom o pružinových…

          0 0
          • kovar  

            Jinak ještě si k vidli pořiď kýbl vazelíny a maznici.

            0 0
            • Jarous1  

              Hmmm, taky jsem myslel, že to koupim rovnou… Ale maznice tam tentokrát už nejsou. Tak teď nevim jestli je to dobře nebo špatně… Asi špatně, co ? Kvůli každému namazání se bude muset rozebrat…

              A proč zrovna kýbl ? To má takovou „spotřebu“ ?

              0 0
              • kovar  

                to už nemá maznice? TAk to si myslím, že je krok vzad, práve qúli nutnosti rozebrání před namazáním. S tím kýblem to byla legrace, stačí půl kýbla.

                0 0
                • jirka volena  

                  Já se právě rozmýšlím taky o tom Splice Super. Akorát by mě zajímalo jestli je použitelná i na Včka. Pár lidí mi řeklo, že je jen na kotouče.

                  0 0
                  • Steel  

                    No myslím že Splice je použitelná i na V brake, viz. třeba nové biky Merida 2005.

                    0 0
                • RomanH  

                  Neblbni, tak dlouho mu ta vidle nevydrzi :o)

                  0 0
              • BH  

                dobra koupe,s letosnim modelem problemy nebyly, obcas se nekomu zdala mekka.Trochu jsem prekvapen z te barvy, dve barvy na vyber by mela mit az AXEL Super.A jsi jsi jist, ze muzes menit ten zdvih? Vyrobce nabizi 2 provedeni 80 a nebo 100 mm.

                0 0
                • Jarous1  

                  Jestli je tedy ještě řeč o Axelu…

                  Stříbrnou dělaj, zrovna ji mám v ruce… :-)

                  Měnitelný zdvih nemá a opravdu se dělají buď 80 nebo 100 mm. Takhle to tedy prodávají, takže nevim, jestli by to šlo i případně změnit jako u loňského modelu.

                  0 0
                  • Jarous1  

                    Sorry, LETOŠNÍHO MODELU… :-)

                    0 0
                  • Jarous1  

                    Ještě jsem nepročítal manuál ( už nový, ale samozřejmě, že anglický…), takže opravdu zatím nevím, jestli se dá ten zdvih prohodit.

                    0 0
          • vlk  

            neříkám, že je to vidle k ničemu, ale ten black je za 7700.Vím je to skoro 2× tolik.Ale já bych si kvůli mazání olejem raději připlatil.A vštu mám vlastně Blacka jenom bez měnitelného zdvihu neberu raději vážne.Ono rozdíl v tuhosti mezi 28 a 30 nohami bude docela znát, hlavně pokud jednou budeš dávat kotouče.Jinak 05 axel není až tak špatný, konečně má anodozaci vnitřních nohou.Škoda jen, že zůstali u té vazelíny.

            0 0
            • Steel  

              Odkud máš tu cenu? Ta je víc než dobra…

              0 0
              • vlk  

                Promiň mystifikuji-cena je trošičku vyšší.7990 je to ten obyčejnější model Blacku.Má jen FFD.To by mě zajímalo, jestli je to pocitově takový rozdíl, já zkoušel jen tpc.

                je to na http://www.progresscycle.cz/ za 7700 jsem viděl jako doporučenou někde v nějakým přehledu vidlic 2005 v časáku.

                MANITOU – BLACK (model 2005) BLACK Super (detailní obrázek) přidat do nákupního košíku Zpátky na scéně a v lepší formě, než kdy předtím. Téměř všechny vidlice řady Black mají letos tlumící systém TPC Lockout s možností uzavření, u některých typů dokonce z řídítek.Vidlice, která první přišla s můstkem Reverse Arch na zadní straně už má čtvrtou generaci monobloku spodních nohou a je tak opět lehčí a pevnější než její předchůdci. Zkrátka je to vynikající vidlice do každého terénu za skvělou cenu.

                Zdvih/použití: 90–120mm RTWD/Enduro, XC Pružení: pružina Tlumení: FFD Regulace: předpětí výměnou pružiny, vratný tlumič, plynulá reg. zdvihu Mazání: olejová lázeň s těsněním Evil Genius Vnitřní nohy: dural 30mm Vnější nohy: magnesium RA Sloupek: ocel Váha: 1995g Barva: černá

                cena: 7990 Kč

                0 0
                • TinkTink  

                  Mel jsem FFD i TPC…TPC Plus jsem jeste nemel…ale rozdil jsem v nich fakt nevidel…jako je tam, urcite tam je, ale zrovna tady v tomdle jsem ho nenasel…proto si myslim ze mnohdy FFD naprosto dostacuje…

                  0 0
              • BH  

                doporucene MC manitou O5: Black super FFD 7990,–, black super TPC LO 9990,–, black super TPC REM.LO 11 490,– ..... a td.

                0 0
            • Jarous1  

              K tomu Blackovi: Já to taky myslel ironicky. Taky jsem tam udělal smajlíka… Samozřejmě, že rozdílné ceny už něco vypovídají. Kdybych na něj měl a nebylo by mi líto peněz, tak si ho koupím taky… Bike ale není můj jediný žrout peněz, takže musím s nákupy jaksi trochu brzdit. A jak už jsem psal úplně nahoře, jsem spíš „výletník“ co se na biku jenom projíždí a už na něm tolik „neblbne“. MTB jsem kupoval spíš kvůli tomu abych nebyl nucený jezdit po silnicích. Nechci se nechat zabít nějakým debilem, protože co se dnes na těch silnicích děje je o život…

              Proto na bike nemám tolik vysoké nároky jako asi všichni ostatní… Tak si myslím, že na ty moje „projížďky“ bude ten Axel dostačující.

              0 0
              • Pablo9  

                Tak jsem si včera taky objednal vidli Axel Elite (100mm)v Progress Cycle a byl jsem mile překvapen jednáním a rychlostí,dopoledne jsem jí objednal,v poledne mi oznámili,že jí odesílají (dokonce i ve stříbrném provedení,které nikde neuvádějí) a dnes bych jí měl mít doma.Tak jsem zvědav…No určitě bude lepší než RST GILA TL,co ji vozím doposud.Tedy alespoň doufám…

                0 0
                • jano  

                  chcel by som vediet či nemá nejaký vplyv zdvih vidlice na to ako rychlo sa vyvakla.Napríklad či sa skor vyvakle axel s 100mm zdvihu ako s 80mm alebo je to iba zanedbateľné.

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.