RS SID world cup předělat na 120mm?

7 nepřečtených
  • JaMull

    Zdar,

    půjde tahle vidlice překopat na zdvih 120mm? Teď tam mám 80mm a výrobce udává alternativu 100mm. Někdo mi ale říkal že to na 120mm pujde předělat, je to tak?

    Je někdo kdo by mi to přehodil?

    Má to u téhle chrtí vidle smysl?

    Vidle: RS SID world cup 2008 dual air

    0 0
    • scret  

      zvysoval jsem na 100mm, netusim jestli pujde na 120 – rekl bych ze ne… Tak jako tak, bych to na 120 nedaval ani omylem, bude se to kroutit jako zizala…

      0 0
    • kubad  

      na 120 jdou až poslední 2 roky tuším, tohle je starší model tuším

      0 0
    • worlusho  

      Neměl jsem sice tento model rozdělaný, ale pokud jsou dostatečně dlouhé šavle a pístnice tlumiče, tak to lze upravit. Vychzím z toho co lze dohledat na netu (myslím tím fotky reálného rozsypu).

      0 0
      • worlusho  

        Pokud teda bude platit co jsem napsal v předešlém příspěvku, tak potom úprava spočívá ve zkrácení spodní zátky vzduchové komory. Tato zátka se skládá z bílé a černé plastové koncovky a ty jsou natlačeny na hliníkovou trubičku. Odhadem podle fotky je vzdálenost koncovek cca 18mm. Bílá koncovka je vysoká 15mm a černá 11mm. Tu trubičku bude nejlepší upíchnout na soustruhu. Jelikož tu mám momentálně rozhozenou rebu se stejnou koncepcí, tak přikládám i její obrázky.

        0 0
        • worlusho  

          Tak to tu ještě doplním, pro tebe nejspíš špatnou informací. Včera mi dorazil zánovní Sid 2012 (předpokládám, že použili při výrobě +/- podobnou fyzikou proporci) továrně deklarovaný jako 80/100mm. Vzduchovou část má stejnou jako je na fotkách, tam z úpravou není problé, ale je krátká pístnice od tlumiče (což není to nejhorší, dala by se použít z Reby), ale jsou i krátké šavle. Mají délku 220mm a spodní hrana spodního kluzného futra je vzdálena od horní hrany gufera 120mm a hloubka spodního monobloku je cca 220mm. Závěr je jednoznačný, Sid s těmito proporcemi neze přestavět na 120mm.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.