• jeptiška

    Ahoj,

    budu pořizovat RB Bandit 475, na univerzálnější ježdění. Samozřejmě budou převažovat traily, ale než se k nim po silnici z domova dostanu, tak to chvíli trvá a nerad bych se zbytečně nadřel. Vybírám mezi vidlema RS Reba 140mm a Reveletaion 150mm. Procházel jsem internet, ale moc informací hlavně o Rebě není. Se zdvihem 140 bych se určitě uspokojil, ale co jsem četl, tak už se může s nohama 32mm lehce kroutit. Zároveň je pro mě uzamčení plusový. Revelation už má nohy 35mm, ale zase je bez zámku a je o 3500kč dražší. Ještě dodám, že vážím 75kg.

    Můžu se zeptat, jestli máte někdo zkušenosti s Rebou 140? Případně nějaké další rady?

    Díky!

    0 0
    • novas752  

      Reba je lehká XC vidlice, na trailovém kole je nesmysl jí vozit, montuje to takhle na kola fakt málokterý výrobce, proto o tom neni skoro žádný info. Zamykání na vidlici velmi pravděpodobně nebudeš při „přesunech“ potřebovat – při normální jízdě v sedě se otevřená vidlice nehoupe, při silové jízdě ve stoje na banditovi trochu rozhoupeš i zamčený tlumič, přičemž houpající tlumič má daleko větší vliv než houpající vidlice = nesmysl tak delší dobu jet = opět nesmysl vidlici zamykat. A kdyby přeci jen, i Revelation se dá přitlumit = tak trochu „zamknout“, Reba taky nezamyká úplně natvrdo.

      Ale jestli vybíráš vidlici nezávidle na rámu, koukal bych spíš po RS vidlicích s Charger tlumičem, Motion Control tlumiče jak v Rebě tak v Revelationu v nějakym náročnějšim rychlym rozbitym terénu moc nefungují – nemají oddělený tlumící olej od vzduchu, za jízdy se to míchá, pění a tlumení je takový nekonzistentní. A nebo po jiné značce – SR Suntour Auron, za asi 9000 šel sehnat Manitou Mattoc Pro…

      0 0
    • Koli13  

      Jen odsouhlasím co napsal novas752, Rebu určitě ne a to z důvodů, co píše. Relevation není špatný, ale chtěl by povýšit o ten Charger, jinak nechodí moc dobře (měl jsem ho na kole) a fakt jsme s ním nebyl spokojenej. Zkus toho Aurona, Suntour nedělá špatný vidlice a stojí pár peněz.

      0 0
      • filous  

        Jojo Auron je super, z vlastni zkusenosti doporucuju kup z www.tuning-test.cz, cena je pravda trosku vyssi, ale chod vidlice se neda s normalnim Auronem srovnat (mam teda starsiho s 34mm nohama bez boostu).

        0 0
    • va-bo  

      RS dělá Revelation s Chargerem RC. Mám ho na biku, zdvih 150. Reba bude trochu lehčí. Zavírání nemá u vidlic se zdvihem kolem 150 asi moc smysl, stejně se jezdí do kopce pomalu.

      0 0
      • novas752  

        No vida, to je zajímavé. Na stránkách maj jen MC verzi. Co tak čtu tak je nějaký zjednodušený, nemá měch. Ale za zkoušku to asi stojí. Akorát je to špatně rozlišitelný, jak Moion Control verze tak Charger verze je označovaná jako Revelation RC…

        0 0
        • va-bo  

          No jo, koukal jsem na to. Že by Charger dělali jen OEM (nebo jak tomu řikaj) ? Ale ten můj má fakt Charger RC – měl jsem to rozdělaný, je to rok 2019.

          0 0
    • jeptiška  

      Díky moc všem za rady!

      Nakonec vezmu Revelation RC. Už to, je nad plánovaný rozpočet.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.