Ahoj!
Omlouvám se předem za off-topic téma, nicméně vzhledem k popularitě bf a počtu odborníků zde, jsem se odhodlal zeptat.
Momentálně řešíme nové rodinné auto, s tím, že představa je následující:
Využití:
- převoz min. dvou velkých psů (německý ovčák + labrador) + osobních věcí + v budoucnu cca 2 ratolestí (kola momentálně neřeším) → příp. převoz cca 7 lidí v rámci rozvozu na výlety
- jízda vesměs na větší dálky (cca 4× týdně dojíždíme Ústí – Děčín a zpátky + 1× týdně dojíždíme do Vansdorfu, příp. dle možností výlety do Jižních Čech na chalupu → tj. min cca 400km jen v rámci dojíždění) – dalo by se říct, že u nás tvoří cca 60% provozu dálkové cesty po rychlostních silnicích/dálnicích, ale často jezdíme i po městě (pokud je nutnost)
- výlety po Čechách + příp. zahraničí v rámci rodinných dovolených s možností přespání
Představa:
- chtěli bychom více méně spolehlivé auto (což v dnešní době není jednoduché), pravděpodobně s naftovým motorem (jsme na něj navyklí a jeho negativa známe), typově pravděpodobně ve formě VAN/MPV
- nehledáme žádné extra luxusní auto, ale v dané cenové relaci bychom nicméně chtěli alespoň částečný komfort pro delší cesty (navigaci, apod. netřeba)
Kandidáti:
- Peugeot Expert Teepee 2.0 LH1 (máme doma delší variantu, zatím zkušenosti celkem pozitivní, nicméně interiérově a jízdně pro mě nemastné, neslané)
- Volkswagen Multivan T5 2.0 110kW (měl jsem možnost se projet, interiérově i jízdně ok, ale spousta negativních zkušeností a cena náhradních dílů a oprav mě zatím silně odrazuje)
- Renault Traffic (?)
Samozřejmě si nechám poradit (a ocením i zkušenosti ostatních uživatelů s danými auty, příp. i jinými kandidáty) – fóra v rámci obou aut mám +/- projeté, základní negativa/pozitiva znám, na druhou stranu některé věci už jsou celkem neaktuální, příp. se vztahují na starší modely.