OT: Jaké rodinné auto (do 150 tisíc)?

667 nepřečtených
  • rhapsody

    Ahojte,

    již nějakou dobu řeším výběr rodinného vozu a napadlo mě, poté co jsem strávil nespočet času pročítáním, hledáním a jiným sháněním informací, se zeptat zde na fóru kam již nějakou dobu chodím, vás, a poprosit o vaše zkušenosti, které máte.

    O co se mi konkrétně jedná? Momentálně máme druhého mrňouse na cestě a já bohužel vím, že současné auto nám do budoucna nebude stačit. Jde o jedničkovou oktávii ve verzi kombi, ač jsem s tímto autem jinak spokojený a asi bych ho i ještě pár let klidně dojezdil, na zadních sedačkách je opravdu málo místa a když tam dám dvě dětské sedačky, je problém na těch předních, zkrátka se nevejdeme.

    Proto výhledově hledám auto, které bude o něco více prostornější, ovšem ten výběr je tak veliký, že zatím nemám ani představu zda se zaměřit například spíše na provedení kombi, mpv, malé dodávky nebo jiné. Auto by samozřejmě mělo být také spolehlivé a nejlépe se svižným motorem a rozumnou spotřebou. Představu o ceně mám někde mezi 100–150 tisíci.

    Dáte mi prosím nějaký tip na rodinný „kočár“ blížící se těmto parametrům? Nejlépe budu za osobní zkušenost s daným vozem. Můžete přidat i ty negativní zkušenosti, pomůže v selekci :)

    Díky

    0 0
    • Martin  

      Rok mám Golfa Mk V 1,6 MPi Variant a spokojenost.

      V porovnání s jedničkovou Ovcí je místa vzadu hromada, se svými 190 cm si „za sebe“ sednu bez jakýchkoliv problémů. Na zadní sedačky v jedničkové Ovci jsem lezl vždycky s obrovskou nevolí, i když předemnou seděl někdo menší než já.

      Na fotografických akcích bez problémů odvezu pět lidí vč. sebe + hromadu vybavení. Takže rodinka se tam vejde taky.

      0 0
      • rhapsody  

        A za kolik si ho pořizoval jestli můžu vědět? Můžeš se

        prosím více rozepsat o motoru? Výkon, spotřeba, hlučnost, okresky, dálnice ..

        Díky

        0 0
        • Martin  

          Za kolik? To kdybych věděl, myslím kolem 130 tisíc kocourkovských se 165 kkm na tachometru.

          Spotřeba je vyšší, motory MPi rády papají, ale zas je to daň za absenci turba a mechanickou jednoduchost. Jezdím kolem 8,5 kombinované spotřeby a cca 8 čistě dálnice kolem 150 km/h tachometrických.

          Hlučnost je spíš nižší. Když to srovnám s naftovou Ovcí 1,9 TDi PD 74 kW, tak je v Golfu ticho.

          75 kW je na moje použití dostatečné. MPi je atmosférický motor, tak se pro svižnou jízdu musí víc točit. Ale brzda provozu to není.

          Dálnice bez problémů. Okresky taky. Podvozek se jim fakt povedl, auto krásně drží a moc se nehoupá. Samozřejmě je to u takto starého auta kus od kusu, já měl kliku, podle techničáku s tím jezdila nějaká ženská, takže tomu asi nedávala moc kiki. U služební Ovce jsme při podobném stavu tachometru měli nepěkně vymlácenou přední nápravu.

          Mile mě překvapilo parkování, byl jsem zvyklý jezdit s menším autem, tak jsem čekal, že budu nadávat, ale i dlouhý Golf dost ochotně zaplave do díry, která je jen o málo větší. Čekal jsem, že to bude mrcha neohrabaná.

          Je mi jasné, že motoristicko-snobská B-F šlechta by s tím nejela ani pro rohlíky, nicméně pro běžného uživatele myslím dobrá volba.

          Mínusem může být takový řekněme nudný design a trochu přihlouplý kukuč, to auto čumí jak žaba z kyšky.

          0 0
      • roman 3D  

        Rodinné auto rozhodně není golf 5 kombi:-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pro nekoho je malo transporter pro nekoho staci fabia kombi on aspon dal zkusenost ty jen kafras. Hodnota nula. A bych jen nekecal ja mam S-max ted a protoze jsem mel galaxy pred tim tak uz tak me to obcas omezi. Je to jen o zvyku. Proste jak koupis neci vetsiho jak ovci proste budes spokojen kolik je tam mista.

          2 0
          • Martin  

            Románek kafrá vždycky, to je podobná jistota jako když vyjde slunce.

            0 0
          • Lister  

            Ony ty MPV nemají jen výhody. Jak je vzadu hodně místa pro tři tak zase dva cestující tam mají menší pohodlí než v jakémkoliv osobáku – sedačky jsou sice všechny stejně široké, ale každá z nich je užší než v klasickém autě.

            Deckam to je fuk a jak potřebuješ převést víc lidí tak se to hodí, ale při trvalém obsazení 2+2 může být jiné auto výhodnější.

            Mám 7 míst a jak jsem to chtěl hned vymontovat tak teď jsem rád že je máme. Úplně vzadu je sice místa méně, ale 8 leté dítě ve velké sedačce se tam bez potíží vleze a občas se to hodí.

            0 0
            • Cavendish  

              +1

              0 0
            • Smazaný účet  

              vsak mam taky 7 mist obcas vyuziju, ja si to dokonce domontoval. Ale hlavne teda galaxy a ted s-max mam i k vuli prespavani. A ta vyssi kastle je plus. Jinak je to jen Mondeo s vyssi cenou. A vzadu mame deti takze uzssi sedacky az tak nevadi :)

              0 0
    • Lance  

      Rozmysli si zda fakt ojeté. Pokud umíš pridat tak za 450 nového aurise

      0 0
      • jIrI___  

        Přidej k rozpočtu dalších 200% a kup nové, královská rada :D

        1 0
      • zdsamct  

        150 × 450 .. dobra rada nad zlato

        0 0
        • scalar  

          V podstatě to může být podobné, když koupí výhodně nové auto s pětiletou zárukou a splátkama bez navýšení, tak při uvážení zůstatkové hodnoty a peněz a času vynaloženého na servis u starého auta…

          0 0
      • Smazaný účet  

        Proste bohuzel tolik penez treba najednou nemam a i kdyz to budu cpat do starsiho auta a stejne dam podobny ranec, tak to je postupne. Pujcovat si nehodlam a splacet taky nechci.

        0 0
        • scalar  

          Jo, pro takové jsou v bazarech stará auta, o už se rozumným nevyplatí je provozovat.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Hele to jsem ale psal jakoze o sobe. :) Proste moje zivotni cesta je nemit pujcky a dluhy a splatky pokud to jde. Tuk tuk zatim naplnuju. A jinak u auta mam teda vyhodu, ze si skoro komplet umim udelat sam, i kdyz nejsem mechanik. Proste me to bavi a usetrim. Leda tak elektrika to fakt nee.

            0 0
          • maajkee  

            :) já myslím že důvodů proč je v bazaru tolik aut je mnohem víc a jsou úplně jiný

            Tohle je celkem blábol, sorry

            0 1
            • Smazaný účet  

              Tak z casti ma pravdu,samozrejme v bazarech je hromada srotu a do toho je jednoduche kopat, ale ze muzes koupit uplne normalni ojetinu to uz neni tak zajimave o tom psat. Jinak zatim jsem mel relativne stesti na ojetiny. Akorat ted mam poprve trosku modernejsi naftu, tak jsem trosku nervoznejsi nez u ostatnich aut. :D

              0 0
    • Fazzy  

      Jestli chces prostor, chces jezdit a neresit servis, porid treba Fiat Doblo okolo roku 2007 v benzinu. To auto je jednoduchy, servisni naklady minimalni, deti v tom muzou hrat na schovku a penize ti jeste zbydou.

      0 0
      • rhapsody  

        Po tomto autě se mám taky v plánu podívat, především mě přesvědčila tato recenze Martina Vaculíka https://youtu.be/vjnpubKQk98

        Je mi jasné že s prostorem tady problém nebude, můžeš se prosím trochu rozepsat o motoru? Například o výkonu, spotřebě, hlučnosti, a porovnat to město/okresky/dál­nice?

        Díky

        0 0
        • Fazzy  

          Znam to auto spis z pozice mechanika nez uzivatele, takze detaily z provozu ti nereknu. Nicmene motory 1,2 a 1,4 sou naprosto jednoduchy bezproblemovy motory. 1,2 samozrejme uz dost slaba. 1,6 uz je 16ventil takze sice silnejsi ale uz koplikovanejsi. Kamarad ma 1,4. Neni to samozrejme zadnej zavodak, je to jenom sluzebnik na prevoz veci a osob. Jestli si drak co rad predjizdi, tak ti tohle auto zadnou motorizaci nenabidne. Kdyz to koupil, zralo to klasicky mezi sedmi-osmi litrama kombinovanyma. Nedlouho po nakupu to ale predelal na plyn. Co se tyce ty hlucnosti – jako u vsech slabych benzinu a tady navic u tezsiho auta, to ma kratsi prevody, takze pri 100/110 kmh to toci kolem 3000 ot/min a uz se to trochu ozve. A pokud se casto pohybujes na dalnici nebo obecne vyssima rychlostma, uz se to roztoci fest a nekomu to muze vadit. Treba interier je holt italie, tvrdsi plasty, zadna nobl zalezitost, ale taky nic co by te pri prechodu z octavky mohlo sokovat. V kostce – neni to auto na paradu, neni to na sport, ale je to spolehlivej pracant, kterej se da porad sehnat v peknym stavu a za peknej peniz.

          0 0
    • Gwaihir  

      Já měl Passat kombi. Otázkou je, jaký trefíš stav. Já ho prodával tuším za 100k, když měl 150k najeto. Každopádně jsme vzadu vozili 3 autosedačky 

      0 0
      • oddie  

        Jo? Já si teda pamatuju, že když se do Passatu combi daly dvě sedačky s isofixem, že se mezi ně nevešlo vůbec nic, ani děcko bez sedačky.

        0 0
        • Gwaihir  

          Isofix je problém. 3 sedačky jsme narvali I do pola. Teď mám sharana, ale to je jiná cenová.

          0 0
          • oddie  

            No Isofix je teda pro mě spíš základ, než problém…

            0 0
            • hmm  

              Tak jiná cenová skupina má základ jinde. Pro mě je to taky jenom problém.

              0 0
              • oddie  

                Isofix je záležitost stará 20 let, co teda proboha sháníš???

                0 0
                • kesu  

                  Teda přehazování Isofix sedačky mě může vždycky vzít čert. Trefit se těma namazanejma úchytama na ty protikusy (třeba Volvo tam nemá takovej ten tunýlek, takže se třefuješ do bílý kůže zaolejovaným železem) a pak jako bonus protahování toho horního pásu (jehož zbytek pak zase není kam dát, sice je na to ze zadní strany kapsa, ale jak se tam člověk má trefit, když už to je zacvaklý). A o tý noze na zem ani nemluvím. Celý je to strašně nedomyšlený a sedačka na pás je pak vysloveně za odměnu. A jsou kolem mě i lidi, co sedačku jak na pás tak na isofix chytají na pás, ze stejných důvodů jako já.

                  0 0
                  • mr.nikdo  

                    Namazane uchyty nemam.

                    Kdyz neni tunylek, tak mam tunylek od vyrobce autosedacky :)

                    0 0
                  • Lister  

                    Zase u sedačky na pás je pár dobré myslet že jak nemáš v autě dítě tak je dobré ji mít připoutanou.

                    0 0
                    • kesu  

                      Ale já mám sedačku připoutanou pásem a pak dítě k sedačce pásem od sedačky, takže sedačka je tam pořád.

                      Fakt je, že ta isofixová tam podstatně lépe drží..

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        nevim prisel jsem do obchodu se sedackama jen jsem se zeptal na ty plastove voditka isofixu a dostal zdarma, jinak cena v desitkach korun?

                        0 0
                        • kesu  

                          asi si nerozumime, ja myslim takovou diru kam se trefis mezi sedakem a operadlem a nezadelas a neodres sedacku. Ale volvo ma mezi sedakem a operadlem pouze tu zeleznou tyc, takze chte nechte musis otrit tim zelezem kuzi.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            vsak jo, ja to mam taky tak pouze to zelezo , ale jdou na to koupit platova voditka a by jsi prave nedrel potahy nebo kuzi. https://www.zbozi.cz/hledani/?…

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              jelikož sedačky nesundavám, tak se mi různě po autech a policích povaluje takovejch kousků několik… ale je fakt, že třeba do taťkový fábie tyhle tunýlky ani nenarvu, tam je úchyt isofixu pod úrovní sedáku a prostě to tam nezatlačim. na sedačku musim fest zakleknout, abych to tam domáčk.

                              0 0
                              • MirosPikos  

                                Chce to pořádně umýt ruce :) třeba u mondea jsem to musel napřed skalpelem odhalit. Bylo to zašitý. A nacvaknout to chce ruce gynekologa. Asi jsem se minul povoláním, ale celkem se mi to daří. Ale v porovnání s Kia Sportage nebo Berlingem je to velký ojeb.

                                0 0
                              • Lance  

                                Do fabky jednickove ty tunylky dáš úplně v pohodě. Já je tam mam

                                0 0
                              • Martin  

                                Poptej se na Finanční správě, ti mají se zakleknutím bohaté zkušenosti.

                                0 0
                            • kesu  

                              Aha, omlouvám se. Ale akorát stejně netuším, jak bych to tam nacpal. Naštěstí máme jednu sedačku na isofix a druhou na pás a navíc to auta co máme teď doma mají.

                              0 0
                          • Smazaný účet  

                            To jako fakt Volvo za ty prachy nemá takovou věc, co auta za 250 tisíc?

                            0 0
                  • -b-n-x-  

                    Na tohle byl celkem dobry system ve statech. Je to neco jako isofix, ale jednodussi a asi se to i lepe pouziva. NA sedacce jsou pasy s hackama, ktere se svaknou do uchytek mezi sedakem a operadlem (stejne jako isofix). Sice jsem nato take obcas nadaval (mazda3), ale jak si tady tu ty isofixove trable, tak to asi porad bylo jednodussi.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Nevim ale kdo ma travle s isofixem tak at se radsi nepousti do vetsich veci :) prinesu sedacku polozim zacvaknu s tunely nebo bez a za par sekund odchazim :)

                      0 0
        • Lister  

          Tohle je totiž test opravdu velkého auta.

          U mne nemůže projít auto, u kterého si nemůžu pohodlně sednout dozadu doprostřed mezi dvě sedačky.

          Jinak k tématu – jedničkovou oktávku jsem provozoval jako rodinné auto 2 roky, děcka v té době cca 5 a necelé 2 roky. Bez potíží to šlo, do kufru se toho vešlo dost. Ale s manželkou jsme oba malí a tak s prostorem na zadních sedačkách nebyl problém.

          Teď jezdím S-Maxem což je opravdové rodinné auto, ale hlavně je to pohodlný a pohodový koráb.

          S tak malým rozpočtem bych se díval po zachovalé osobní dodávce, pokud to má být teda opravdu velký přepravník.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Mame kratkou jednickovou fabii a jako auzo pro rodinu s jednim svistem je to skoro za hranou pouzitelnosti. Na ceste je jednickova ofca, at se vlezem…a at je v cen odvest paletu ytongu ..

            0 0
            • -b-n-x-  

              Po tech cca triceti letech jsme evidentne silene spohodlneli. My kdysi na rodinne dovolenky (Bulharsko, Chorvatsko, Francie, Italie, atd…) jezdili ve Skode 105/120 a bylo to tak nejak v pohode :-)

              0 0
              • petrx  

                Tak škoda 120 měla aspoň pohodlný křesla narozdíl od těch trestných lavic co tam dávají teď.

                0 0
              • mr.nikdo  

                Nebyly autosedacky, mozna tak silene kocary, co zaberou cely kufr…

                0 0
              • Smazaný účet  

                My jsme na dovolenou jako caparti taky jezdili stodvacou. Na zahradce vak s vecma, prostor na nohy u zadnich sedadel zastaveny, na tom tenka preklizka a molitanova matrace. Pohoda jazz…reseni poplatne dobe..

                0 0
    • antoda  

      Sam tu znacku nemam rad, nikdy jsem ta auta nevlastnil, nerad je servisuju. Ale v praci momentalne mame 4× peugeot partner tepee 1,6blueHDI 73kW. Jednoho jsme minuly tyden prodali jako ctyrlete auto s 270tis na tachometru ostatni 3 ve firme maji 200–230tis a do pul roku take pujdou svetem. Kazdopadne za ty 4 roky jsme delali kotouce, desticky, rozvody, filtry a menili jsme olej v motoru a kazde auto sjelo 2 sady zimnich a 2 sady letnich pneu. Nic vic.

      Mista je v tom mrak, je to levne, nikoho to nezajima, nekrade se to. Po akusticke strance pohodli nic moc, jinak podvozkove ok. Servis take relativne levny.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Kazdy poradi co ma nebo s cim jezdi. Za me jedine transporter t5 1.9tdi (samozrejme to co bych si pral ja) hodne známých si koupilo aurise ale to kolem 300t. Podival bych se na caddy nebo tourana ve verzy bez dpf. Lip se naseda je trochu větší (da se sehnat i 7mistena verze) a dobre se do toho cpe kolo

      0 0
      • hmm  

        Většinou dobře poradí ten co má tři děti protože když máš dvě všechny auta ti přijdou velká. S tím T5 jezdím v práci a je to konečně velké auto. Jenže rozpočet je jinde a to je zásadní problém třeba pro mě. Další moje auto ale bude určitě nějaká skříň jako Vito nebo transpik

        0 0
      • MirosPikos  

        T5 už je ten, co se sere nebo ještě ne? Kamarád dělá mechanika v Porsche a varoval mě před tím.

        0 0
        • nomecz  

          Posledni spolehliva byla T3 :(

          0 0
        • Smazaný účet  

          T5 zalezi na motorizaci. Ted známý bral v 1.9tdi (verze bez dpf byla tusim do 2008) a v peknem zachovalém stavu s cca 420ti najeto a cena 125t s klimatizaci. Vyhnul bych se 2.5tdi. Přešel sem s 3dv do kombika a nebavi me cpat kolo do kufru ani na střechu. Takze dalsi auto bude transporter.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Zlatá multipla, škoda, že už se nedělá.

      0 0
    • Cavendish  

      Renault Grand Scenic II 2009 s atmosférou 1.6. Tu mám doma je to parádní auto. Hodně prostoru, bezpečné spolehlivé a couračky jezdím za 8l.

      Nebo Grand Scenic III 2010–2012 motor 1.9dCi nebo 1.6dCi.

      Dal bych tam zařadil Fiat Doblo s motorem 1.4 Tjet

      Nejlepší by asi byla Toyota Corolla Verso…

      0 0
      • Fazzy  

        Grand Scenic III 2010–2012 motor 1.9dCi nebo 1.6dCi .. bůh ho chraň před tímhle :)

        0 0
        • Cavendish  

          Ale no tak… jooo 1.6dCi je už složitější motor, ale nezavrhoval bych ho. 1.9dCi je ale ve verzi 96kw držák, stejně jako 2.0dCi 110Kw. Ten ale basti o litr víc :)

          0 0
          • Fazzy  

            To víš já na ty mrdky pořád koukám z hlediska servisu. A ten u těchhle aut bude vždycky složitější a dražší než u benzínu. Je mi jasný, že řada majitelů s tím autem nemá problém, ale taky je dost těch co za 100tis dvakrát vymění egr, jednou turbo a když je potká vstřik tak to rovnou celý zahodí. Olej z toho obvykle chčije ze všech stran a třeba el. ruční brzda je taky skvělý kurvítko. A když se někdo rozhodne to dávat do autorizovanýho servisu, tak tam nechá i boty :)

            0 0
            • Cavendish  

              Musíš na to mít mentálně. V tom případě doporučím jen Grand Scenic II 2009 s motorem 1.6i Ten snad zničit ani nejde :)

              0 0
    • Sistematicx  

      Co fiat freemont. 7 mist, motorove ujde dle recenzi a 4wd se muze hodit.

      0 0
      • antoda  

        U srby jich prodali 6 a 10 se vratilo na reklamaci 

        0 0
        • Sistematicx  

          Od 2017 se nedovazi do evropy oficialne takze je to stejne pass. Ale minulej tyden me to zaujalo v zahranici z duvodu ze hodne nemcu tohle auto melo aspon v miste kde jsem se pohyboval.

          0 0
      • Stingray  

        hrozná sračka..

        0 0
        • Sistematicx  

          hodne vypovidajici hodnoceni…

          0 0
          • antoda  

            Bohuzel ale pravdive. Vem americkej dodge journey, dej na nej fiati znak a diesel vm motori, vyrabej to v mexiku. Pruser mas na svete.

            0 0
            • Sistematicx  

              vedle nekdo strasne vychvaloval daciu, placal se do hrudi jak je to super kára (vem daewu posli ho financne do kytek dej na to novej znak dacie a vyrabebj to v rumunsku, najebej to plny plastu sby to nehnilo a mas stejnej system…). Vsechno stejny kecy…za 7 let jsem prosel cca 70 servisama (ne opravou svyho auta, ale opravuju vybaveni auto pneu servisum a vsude se snazim ziskat aspon nejaky info o danejch autech na co to nejvic trpina tak) a v kazdym kdyz jsem se ptal jakej ten a ten model nebo znacka je tak se chytali za hlavu, polamovali se servisakum kolena ze jen blazen by si to koupil.

              Pred 3 tydnama jsem se v mezireci v Hyundai autorizaku ze zvedavosti na novyho Tucsona, ani je rocni novej kus a motor sel. Duvod variabilni davkovani oleje do motoru kvuli tomu aby auto plnilo emise. Dle servisaka na to trpi vsichni aktualne u novejch aut. Proste tam nejak elektro jebka davkuje olej na mazani motoru tak aby to plnilo emise. Kdyz je potreba tak to priskrti prutok mazacihomolej a jakoby pridre motor. No tak tenhle nesmysl to pridrel na fest.

              Takze co si clovek ma vybrat jako. Kdyz chces SUV, 4wd, 7 mist..... moc moznosti nemas. Proto me zaujal freemont.

              Edit: daewo jsem si spletl s chevroletem vlastne…

              0 0
              • Fazzy  

                Při kupování takovýho auta, stačí nevymýšlet kraviny a držet se při zemi. Předokolka Duster s 1,6kou, je za ty prachy úplně pohodový auto bez zásadních (rozuměj drahých) problémů. Samozřejmě když to někdo koupí ve 4kolce samozřejmě s ropou, aby to letělovoe a ještě nabyde dojmu, že je to terénní auto, tak bude pochopitelně zklamán. To samý Logan.

                0 0
                • Sistematicx  

                  Nemyslim ze vymyslim kraviny. Ja se drzim pri vyberu toho ze suv, 7 mist a 4wd (na tom poslednim jetrvam, u takhle velkyho auta mi to ale prijde jako dobra vec) Zakladatel diskuze mel nejaky pozadavky tak jsem pridal mozna hodne neotrelej model. Freemont me docela zaujal. Ale odpoved ja to ze je totalni sracka a bez vysvetleni, no nevim nevim. At googlim sebevic tak nejsem schopnej najit zasadni pruser. Jo meli nejakou svolavacku kvuli airbagu a oxidaci u abs systemu. Kdo ale nemel svolavacku ze ano.

                  0 0
                  • Fazzy  

                    S Freemontem nemám zkušenost, reagoval jsem čistě na Dacii.

                    0 0
                    • Sistematicx  

                      Potom sorry. Myslel jsem ze je to na ten fremont prave. Ze to beres tak ze je to proste sracka. Tak kontra na to hledam nejaky jako diskuze kde by nekdo rozepisoval pric je to vlastne sracka auto. Jenze jich u nas jezdi asi tak malo ze nic nemuzu najit. Nic co by jiny auta netrapilo nenachazim.

                      0 0
                      • antoda  

                        Jestli si chces pridelat starosti kup si freemont. Nebo mozna rovnou 2 ;)

                        0 0
                        • -b-n-x-  

                          A není teda lepší koupit rovnou origo Dodge? S nějakým V8

                          0 0
                          • antoda  

                            Problem je, ze i ten original je sracka. A z hovna bic neupletes.

                            Takze ideal je koupit treba toyotu tundra V8, nebo land cruiser V8.

                            0 0
                        • TJK  

                          rodice kamaradky maji Freemonta od novoty a jejich story fakt nechces… 1× prevodovka a 3× motor s tim ze naposled totalka ;) opravovano za vlastni v autorizaku fiatu protoze zaruka neuznana :) joo kluci ve fiatu nepoznaj KO lozisko na hrideli precodovky a ze do 2 valcu prasklou hlavou tece voda :-D ale je pravda ze ten Freemont mel nalitano kotel.. asi 45 tisic :-DD

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Hustý :-0 a pak že se koncern sere :0)

                            0 0
                            • TJK  

                              tak muze to byt jen jeden kus, o jinem freemontu nevim… ale byt to moje tak tonuz zapalim

                              0 0
                              • antoda  

                                Jak jsem psal vys – 6 prodanych a 10 na reklamaci. Automaty v prdeli, motor ko, navigace… Bylo toho dost :D

                                0 0
                                • TJK  

                                  no zo by odpovidalo :) ten co znam mel oboji :-D

                                  0 0
                                • Sistematicx  

                                  Ja to auto neobhajuju. Ale kdyz jsi napsal te je to sracka tak jsem hledal na forech co s tim je tak strasnyho za problem. Nenasel jsem nic. Tak bud tech aut u nas prodali jen slabou stovku nebo jen tvych 10 melo problem a zbytek jezdi bez problemu.

                                  Podle tip carsu jich ale moc prodanejch neni kdyz mi to naslo jen par desitek aut v bazaru.

                                  0 0
                                  • Sistematicx  

                                    Edit: je pravda ze jsem neprocital temata o dodge journey kdyz freemont vychazi z neho, pokud ma stejny motory a prevodovky

                                    0 0
                          • Sistematicx  

                            V poradku. Ale napsat ze je to sracka a nic vic je uplne o nicem post. Co u toho pak vycist.

                            Nicmene myslis ze u jinejch je to jinak. Viz muj post hyunday, to stejny plati o bmw. Novy auta a na servisech lezej motory na paletach v kazdym rohu. Vidim to co tyden.

                            0 0
              • Smazaný účet  

                No nevim, ale Daewoo a Dacie? spis Chevrolet a GM, ale nevadi. Dacia je postavena na stare technice vlastnika od zabozroutu. Nebo uz se neco zmenilo?

                0 0
    • rhapsody  

      Přidali jste už několik tipů, za což velice děkuji, a asi nepřekvapivě jsou to většinou typy karosérií MPV nebo malá dodávka. Nemám pochyb že tyto auta budou prostornost zvládat bez jediného problému, co mi ale naopak navozuje mnoho dalších otázek je motorizace.

      Důvodem je, že auto jako takové budu jistojistě používat i na denní dojíždění do práce. Vychází to denně cca 30+30, měsíčně i v souhrnu s ostatními cesty nějakých 1400–1600, ročně se dostáváme na cca 18.000 km.

      Co mě tedy více zajímá je zda se může i vůz kategorie mpv nebo malá dodávka dostat se spotřebou na nějakých šest max sedm litrů (tedy ke spotřebě kombíků), nebo je to i díky horší aerodynamice zkrátka u tohoto typu vozů téměř nemožné a musí se počítat se spotřebou vyšší. Mluvím zde o trochu svižnější jízdě, okresky 90–120, dálnice potom 130–150 km/h (tachometrových).

      Zatím to dle informací které jsem posbíral vypadá, pokud mě někdo neuvede z omylu, že hledám kompromis, který ovšem neexistuje, a buď bude prostor s větší spotřebou, nebo uskromnění s prostorem za cenu menší spotřeby.

      A když nakousnu ještě téma benzín/diesel, tam je to pro mě jeden velkej otazník. Momentálně jsem spokojený a řekl bych že i zvyklý na to jak se projevuje a v jakých otáčkách se pohybuje diesel. Na druhou stranu je tu i dost argumentů pro benzín, ať už jednodušší motor, přeci jen v tomto segmentu desetiletých aut kupovat diesel s 200–250t. km na tachometru mi přijde hodně velká loterie, nebo třeba jen taková známá věc jakou je topení v zimě.

      Proto díky za každou radu která mě posune dál :)

      0 0
      • Lister  

        Jsem na tom úplně stejně s praci. Dojizdim denně 80km, velké MPV, dvolitrova nafta, dlouhodobý průměr lehce nad 6 litrů.

        Naopak teď jsem na dovolené jezdil s litrovým tříválcem v malém autě za 8,5.

        0 0
        • Smazaný účet  

          8,5?? To bylo jen po městě? Za průměrných 9 jezdím s 1.8 TSI, a to značně dynamicky.

          0 0
          • pepek  

            Ale tříhrnek má v EU testu spotřebu aj 4 litry a tak to má Elžbieta Bieńkowská ráda.

            0 0
        • rhapsody  

          Tak to si mě potěšil, S-Maxe mám určitě v užším výběru.

          0 0
          • Lister  

            Má to i své mouchy. Když je fakt zima tam se auto vyhřeje až po 15 minutách.

            Bohužel nemám vyhřívané sedačky ani volant. Letošní zimu jsem už dokonce začal uvažovat i o bufíku.

            0 0
      • tigermoth  

        Toyota Avensis Verso, sedmimístná, ježděná v pětimístné konfiguraci, 2l diesel, spotřeba 5,5 – 6,5 l (podle podílu dálnice na nádrži). Když dodržuješ intervaly výměny náplní, filtrů a rozvodů, nejeví po 250 tisících známky ničeho mimořádného, když nepočítám potřebnou výměnu kotoučů a desek. Je potřeba hlídet spodek proti korozi a včas zakročit, ale tak to skoro u všeho. Když jedeš s třema sedačkama, dáš tam tři sjezďáky a jedete na víkend do Kálnice bez nějakého otravného nosiče.

        0 0
      • Fazzy  

        Všem v servisu říkám – serte na diesly. To co za rok ušetří na naftě pak hravě nastrkaj do servisu. Často i násobně víc. I běžná roční údržba je u dieslu dražší. Ale někdo se holt bez tý pružnosti motoru neobejde. Je to o prioritách :)

        0 0
      • team_daddy  

        K Tvému dotazu k motorizaci. Jezdím Tourana s motorem 1,4TSI 110kW. Výkon naprosto v pohodě, kombinovaná spotřeba je do 7L. I v mrazech to za 3km topí (a to nekecám).

        0 0
        • Fazzy  

          Tourana tsi ale nekoupí za 100 litrů. Leda by měl nalítáno bambilion..

          0 0
          • team_daddy  

            Vím, byla to jen info k obecnému dotazu na motorizace.

            0 0
          • Cavendish  

            Navíc on Touran a TSI není žádná sláva

            0 0
            • team_daddy  

              A japato? Nemuzu si tu kombinaci vynachvalit.

              0 0
              • Cavendish  

                TSI do 07/2011 nebrat. Problém s rozvody. Touran je sám o sobě dost průměrné auto co se spolehlivosti tyče. Rezne a není moc pohodlný…

                0 0
                • team_daddy  

                  Aha, ale já mluvím o nové generaci Tourana roku 2016.

                  0 0
                  • Janes  

                    To ale asi nebude do 150 000,– , že?

                    0 0
                    • kralikovo  

                      Na druhou stranu, rozvody se dají vyměnit za 10 000, a.ty jsou už modernizovaný, takže by ty problémy neměly být nějak zásadní..

                      0 0
                    • team_daddy  

                      Tak to teda zase zopakuju: tazatel měl obecný dotaz k motorizacim.

                      0 0
                  • Cavendish  

                    Nová generace TSI, která přišla už nevím kdy 2014/2015, jsou v pohodě. Je to o dost lepší motor po všech stránkách.

                    Tam bych asi doporučil 1.4 TSI.

                    Jinak ,,staré" TSI není jen o rozvodech. Tam byl problém i s vysokou spotřebou na dálnici kvůli tomu, že to nemělo chlazený katalyzátor. Přímý vstřik ředí na krátký trasy olej benzínem a ten se nestíhá odpařovat.

                    Osobně bych se motorům jako TSI, TCe, Eco-boost vyhnul. Přímý vstřik a s turbem je stejná cesta do pekla, jako současné Common-Rail motory.

                    Chce to obyčejnou atmosféru

                    0 0
                    • tomfree  

                      A jelikož těch obyčejných atmosfér na trhu zbylo,tak pokud nechce nějakou fosilii,tak mu zbývá Mazda,která má stejně přímý vstřik :-)

                      0 0
                      • Janes  

                        Starší Toyoty třeba, mám dva roky starou Corollu sedana 1,6 benzin a naprostá pohoda.

                        .zážehový čtyřválec využívá nepřímý vstřik paliva a proměnný zdvih sacích ventilů. Jeho maximem je 97 kW (132 k) a 160 Nm…

                        0 0
                      • Cavendish  

                        Fiat 1.4 Tjet v Doblu a má po starostech :) Nepřímý vstřik s obyčejným turbem. Žádný vylomeniny. Ještě je tu Honda a možná by něco dala Toyota. Jinak prd…

                        0 0
                        • -b-n-x-  

                          Momentalne jedina Honda bez turba je uz snad jen Jazz. A mozna jeste HRV.

                          Anebo, ted je vlastne dvoulitr hybrid v CRV. Ale to uz jsme uplne jinde. To je spise EV.

                          0 0
                    • notobi  

                      commonrail je úplně v pohodě jen se nesmí jezdit na levnou naftu

                      0 0
        • notobi  

          topí to za 3km díky elektrickýmu topnýmu článku v topení, nikoliv díky motoru jako takovýmu

          0 0
          • team_daddy  

            Nemyslím si, jednak pokud vím, tak benzíny ty ele. články v topení nemají a druhak tomu odpovídá i teplota vody na měřáku. Když jsem to kupoval a tak rok se o to zajímal, tak tenkrát psali nějaký kecy o tom, že konstrukce motoru, voda vedená někde horem, kde se velmi brzo ohřeje. Prostě sem už tenkrát nabyl dojmu, že je to dáno motorem samotným.

            0 0
            • mr.nikdo  

              Benzinak se mi zahral vzdy drive.

              U Dieselu ta topna telesa mam. Jsou super. Jen u OIII pravidelne na podzim smrdi, jak se tam pali bordel…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ja byl dneska hodne prekvapeny, ze se voda v OI ohrala stejne rychle, jako v trihrnku fabii…asi tri kilaky od baraku…

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Benzin anebo nafta?

                  Trihrnec se zahriva silene rychle. Provozni teplota vody po asi 5 minutach jizdy po meste :D

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    OI nafta, fabia trihrnek benzin…jsem byl prave prekvapen, ze se octa ohrala podobne rychle…

                    0 0
                    • TJK  

                      neohrala.. jen zacala topit mozna stejne diky malymu okruhu topeni ale ver ze ten motor je uplne studenej

                      0 0
                      • mr.nikdo  

                        Pokud valil vysoke otackay a do kopce, tak mozna uz byla voda tepla :D

                        0 0
                        • TJK  

                          jako na dvojku ve 4500 ot/min jet 5 km v kuse jo ? :-DD

                          0 0
                          • -b-n-x-  

                            Rikal „vysoke otacky“ :-)

                            4,5 – to u slusnych motoru jeste ani nezacina zabirat :-)

                            0 0
                            • mr.nikdo  

                              U nafty :D

                              0 0
                              • -b-n-x-  

                                Vsak ja napsal „u slusneho“ :D

                                0 0
                                • mr.nikdo  

                                  Tady citim nejakou nevoli. Nejaky skoro rasismus, proti cernemu dymu! :D

                                  0 0
                                  • -b-n-x-  

                                    To je takova klisoidni motorova xenofobie a i trochu toho benzinoveho atmosferickeho elitarstvi tam je :-)

                                    0 0
                                    • mr.nikdo  

                                      Prvni a nejdulezitejsi krok k leceni je?

                                      Priznat si to a pojmenovat to :D.

                                      Jasne, ale s najezdem 50–100 tis. Za rok je benzin ne uplne idealni.

                                      0 0
                                      • -b-n-x-  

                                        Takze prvni krok jsem uz udelal :-)

                                        Tenhle prepocet chapu a my vzdycky zakaznikum rikali, ze ta hranice je tak 30k.

                                        Nicmene, ja s tim porad bojuju. Ted, jak mam 2,4 accorda, tak se po dalnici presunuju se spotrebou kolem 7–8 litru (velmi klidna jizda) a to me zase az tak rozdilne s podobnym naftakem neprijde. Samozrejme pak pri vsech ostatnich jizdnich rezimech je rozdil vetsi. Ale zase pri navstevach servisu je to takove jednodussi a nemusi se resit veci, co se bezne resi u naftaku.

                                        0 0
                                        • oddie  

                                          Ta hranice je velmi různá. Mně se všechny nafťáky, co jsem měl déle (tedy aspoň rok), vyplatily bez ohledu na nájezd, na druhou stranu znám ze servisu takové, které se nevyplatily vůbec nikdy – extrémní kousek po několika vysypáních vyšel na TCO na km dráž než taxík…

                                          0 0
                                        • mr.nikdo  

                                          S O3 v 1,6 TDi jsem jezdival pod 5 l/100 km.

                                          Ted budu asi mezi 5–6 l. On ten rozdil je maly. I cena neni rozdilna. To mas pravdu :)

                                          0 0
                                          • -b-n-x-  

                                            No, uplne nevim jestli jsou Accord a Oktavka uplne srovnatelna auta. Ale tak rekneme ze ano. Takze pokud najezdim po dalnici rekneme 1000km za mesic, tak rozdil bude 20–30L paliva. To bude stat neco pod tisicovku. Rocnee teda tak 10000,–Kc – jen dalnicni provoz. Odhaduju, ze dalsich deset tisic budou ostatni jizdy. Na servisu bych zaplatil rocne tak o 5–10k u naftaka navic (jen odhad). Takze porad bych mel byt s benzinem o cca 10k hur. No a 10k rocne nema uplne smysl resit. To prozeru na cokoladkach vice.

                                            0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Tech 5–6 je Superb :).

                                              Ale porad jsme v mem pripade minimalne o 50 l v rozdile. Protoze pocitej min 50 tis km/rok.

                                              0 0
                                              • -b-n-x-  

                                                Nojo. Pri takovem najezdu uz to je znatelne.

                                                Ale zase jake jsou pak naklady na ten naftovy motor a vsechno kolem nej, kdyz to ma najeto 200,300,400k km? Chapu, ze se to svym zpusobem v tom mnozstvi km ztrati, ale jen by me to zajimalo.

                                                0 0
                                                • mr.nikdo  

                                                  Doted jsem mel sluzebaky, ktere byly do 150 kkm.

                                                  Ted mam na svoje na sluzebni cesty. Ted ma 150 kkm. Takze mne cekaji rozvody. Po 2. Je tam delat uz nechci :)

                                                  0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    A jo, sluzebak! :-)

                                                    Tam je snad spotreba uplne jedno ne? :-)

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Cti poradne :D.

                                                    Sluzebaky byly: Fabia II, Rapid, Octa lift 77 kW, Octa com 81 kW, Octa lift 81 kW. Vsechno Octy III pred FL.

                                                    Sup II (125 kW) je muj ;).

                                                    Asi by nezral tolik, nebyt 6st DSG a 4×4 :D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    No jo. S tím čtením se musím polepšit.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    To jsi snad první člověk, který u služebáka řeší spotřebu.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Nektere firmy Ti prebytek nad prumerem z TP strhnou z vyplaty :D.

                                                    Spis jsem prestal jezdit rychle – nema to smysl ;)

                                                    0 0
                                                  • Luke96  

                                                    Tak možná druhý. Jezdím už skoro 20 let služebními auty a spotřeba mě samozřejmě zajímala vždy. Žádná firma mi nikdy soukromé kilometry neproplácela.

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    To vis Jiri jako spravny delnas si mysli, ze vrchnost ve sluzebakach fasuje unlimited CCS jednou a navzdy :)

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Hele, vim i o takovem pripade…

                                                    Ten pristup firem je ruzny. Vim i o firmach, kde se meni podminky s kazdym vedoucim :).

                                                    Ale jo, Luke96 i oretone – nejlepsi odpoved na to je: Jiri, kdyz zavidis, zkus se na takovou pozici prihlasit a delat ji :-D

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Ale jasne jsou firmy co to neresi dostanes budget a jezdi, ale nekde proste musis vykazovat km sluzebne/soukrome , ale mas sluzebak k dispozici. A doufam,ze chapes proc jsem tak reagoval :)

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    No jasne :-D.

                                                    Kdybych za kazde – obchodak nic nedela, jezdi po kafickach a jeste ma auto zdarma – dostal 5 Kc, tak uz mam barak zadarmo postaveny. A to to nedelam 20 let :-D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    No jo. Ale pod pojmem služební auto si představuju takové, se kterým jezdíš na služebky. Když už ho používáš soukromě, to je v pořádku, ale v tu chvíli se kouzelně promění v soukromé :-D

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    BNX: To si predstavujes hezky. Ale fakt to auto neni zadarmo.

                                                    Navic si musis k praci planovat servisy. Coz nekteri vedouci nechteji, aby zasahovalo do pracovniho dne :-D.

                                                    A jak jsem psal vyse – uz jsem zazil, ze kdyz jsi jezdil, jako prase, tak rozdil ve spotrebe nad prumer dle TP (+/- 1 l), tak Ti na vsech km napari. Si vem najezd 5000 km za mesic. 1–2 l navic… A platis.

                                                    Nestihnes vcas udelat knihu jizd, tak platis vsechny km. Takze treba tech 5000 km sluzebnich :-D.

                                                    Maly skrabanec – volas PCR… Jinak platis opravu. Ztratis poklici – volas PCR, jinak platis set poklic… :-D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Cože?! To bych se s nimi vůbec dál nebavil.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Ale tak to v nekterych firmach je :D

                                                    0 0
                                                  • Luke96  

                                                    :D a když jim řekneš, že ze služebního auta se platí daň z příjmu podle pořizovací ceny vozu…

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Tak tak. A nejlepsi je, ze nekdo soukrome km trha z ciste mzdy, nekdo dava do danoveho zakladu. Coz taky udela velky rozdil.

                                                    Ale strasne rychle se na tyhle informace zapomina :-D

                                                    A nejlepsi hlaska: Vsak mate priplatky na obleky, kosile a boty. Vsichni to tak maji.

                                                    Hmmm, nemame :-D…

                                                    0 0
                                                  • oddie  

                                                    Obchoďák do domu – hůl do ruky :D

                                                    Ale ne, obchoďáky mám rád, chodím k nim na ta kafíčka :P

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  
                                                    0 0
                          • mr.nikdo  

                            No. Tak nejak.

                            Mam tu kopec okolo rozhledny Chocholik a vzdycky v jedne zatacce je voda na 90 stupnich.

                            Ostre zatacky do kopce apod. Takze tam se nafta v zime zahreje vzdy :D.

                            0 0
                      • Smazaný účet  

                        No ja jenom sledovat rucicku na palubce…ta se vyskrabala pred 90 °C. Ale nanapdalo mne zastavit a jit osahavat motor, to zase ne…

                        Tu je teplo, topit netreba…

                        0 0
                        • Japhy  

                          U moderních aut je to, co ukazují ručičky, plně pod sw kontrolou. Pro klid řidiče se nelineárně rychle co nejdřív ztopoří do poloviny dráhy (psychologicky to působí nejllíp) a tam taky (pokud nezačne motor vařit) zůstane po celou dobu jízdy. Bez OBD diagnostiky (klidně čína za 13,50) je to jak věštění z křišťálové koule.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            No to je mi jasne…stejne tak nelinearni mi rpijde raficka palivomeru, ktera ne konci nadrze nejak podezrele chvata…a ze se z devadesatky ani nehne je taky vtipne, to zase jo:)

                            0 0
                        • mikub  

                          Ta ručička na palubce má s reálnou teplotou pramálo společného.

                          0 0
              • team_daddy  

                Samozřejmě, že je benzín dřív. Ale když jsem psal, že tohle konkrétní TSI je na teplotě za 3km a to i během zimních mrazů, tak jsem to myslel vážně a je to o notný kus dřív, než moje dřívější 1,8T 20V z Octávky I. Takže jakože pozitivum.

                0 0
                • mr.nikdo  

                  Zajimave. Mozna tam davaji i to topne teleso a jede to dohromady :)

                  0 0
                • Cavendish  

                  V zimě tu vodu ohřívá žhavička ponořená do okruhu. Některý auta mají i elmag. odpínanou vodní pumpu, která se zapne až od určité teploty. Pak máš ohřáto velmi rychle :)

                  0 0
            • notobi  

              topnej článek měla už jakákoliv jedničková fábie a to byly ze začátku zásadně jen benzíny

              0 0
              • mr.nikdo  

                Tak u Fabie 2 si pamatuji, ze nez zacala topit, tak to trvalo.

                0 0
                • notobi  

                  nevim jak u dvojkový, ale u jedničkový byla podmínka aby to seplo teplota od 3/4 do max a ventilátor taky

                  0 0
      • Bafoon  

        ford galaxy, rv 2006, 1,9nafta, 96kw, jezdí dálky v podstatě občas (cca za 5,7), zbytek cukačky s dětma (cca za 6,5)

        najeto 250tis, v 240tis nová spojka a převodovka, kupováno ted v lednu za cca 100tis

        0 0
        • Smazaný účet  

          Manual kleknul ? co se stalo proboha s prevodovkou? nemyslel jsi dvouhmotu a a spojku?

          0 0
          • Bafoon  

            auto dovezené z reichu s prasklou skříní převodovky, bližší info neznámé :) jinak tyhle převodovky odchází kvuli uložení 5.st, repas je tuším cca 9tis.

            na autě jsem nechal udělat vše – spojku s dvojhmotou, repasovaná převodovka. Kastle je překvapivě pěkná tak u nás ještě lecos odjezdí…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Galdy mk3 a vys a Smaxy maj kastli parada. Muj ma 12 let a kastle taky perfekt. galdu Mk2 co jsem mel predtim, tak ta mela jaro celou dobu :D

              0 0
              • -b-n-x-  

                Ford a pěkná nerezavejici kastle? Vzpomínám na naše mondeo 93, které po cca 10 letech krásně dole rozkvetlo :-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Opravdu vyjimka co potvrzuje pravidlo. Proto si ty galdy i maxy drzi cenu pres ruzne jine problemy :) Jak uz jsem psal moje minula galaxy mi tak rozkvetla ze uz me to fakt nebavilo. Akorat porad zatlacuju slzu po te Verunce to byl motor . fnuk

                  0 0
                  • rhapsody  

                    Jakože VR6? S tím muselo být dobré svezení, za kolík to jezdilo? Vím že u takových motorů se na spotřebu nehraje, tam si to člověk vyloženě užívá, ale tak ze zvědavosti :)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Bylo to v plynu, ale normalni jizdou asi 10 jinak nebyl problem klidne 20 a vic byla to ta 24v 150kW :)

                      0 0
              • Bafoon  

                no já mám tu mk2 :)

                vzal jsem ji právě proto, že ty klasicky chromý místa byly origo a bez koroze – to se prostě moc nevidí (jak říkáš)

                jinak je to auto výbavou skoro holý tak…tak musí jezdit no :)

                0 0
          • Cavendish  

            Prasklou převodovku jsem řešil u kamarádova Fordu Transit. U Fordu nic neobvyklého…

            0 0
      • notobi  

        pokud jezdíš denně 30+30 tak bych o benzínu vůbec neuvažoval

        0 0
        • Janes  

          Proč? Mám to stejně nikdy bych se k naftě nevrátil.

          0 0
        • -b-n-x-  

          Chudáci amíci třeba. Ti skoro žádné naftaky nemají. A vlastně většina světa.

          Ale zas u těch amiku – kolik že je daň na phm? :-)

          0 0
      • ZPetr  

        Přesně. Zafira B 1.8 benzín.

        0 0
        • ZPetr  

          Tady sice 1.6 16v, odchází vířivé klapky. Ale je to známá závada a teď už levně opravitelná.

          https://www.sbazar.cz/…ist-serviska

          0 0
        • antoda  

          Ano, nejlepsi motorizace

          0 0
          • Cavendish  

            Pod motor 1.8i od Opelu se taky podepíšu. Spolehlivý, silný, spotřeba slušná…

            0 0
            • maajkee  

              Přesně tak, byl to nejlepší motor se kterým jsem kdy jezdil. Jezdil jsem ho ještě v eFkovy Astře, pak v Áčkový Zafiře. V současný Háčkový Astře mám už jen 1.6ku, dá se s tím jezdit, ale 1.8 byla daleko lepší. Nicméně to byl kup že známosti v super stavu.

              Každopádně já jezdím Opely léta, všechno benzínový atmosféry a provoz těch aut je za hubičku.

              0 0
              • Cavendish  

                Švára ho jezdí ve Fiatu Croma a je to moc hezký svezení. Soused ji zase honí v Zafiře. A ty auta jenom jezdí a jezdí a jezdí…

                0 0
      • rhapsody  

        Na béčkové zafiry určitě koukám a sháním informace, to auto se mi líbí jak velikostně tak designově, exteriér i interiér. Opel je mi sympatický, tento model mám v užším výběru.

        Přečtu, díky.

        0 0
        • petrx  

          Ještě se dá příbuzná Vectra C po faceliftu, jde sehnat za levno a místa na zadních sedadlech královsky. Jinak nejspolehlivějším motorem u těchto aut je 1.9 Cdti (což je vlastně 1.9 JTD co se montoval do Fiatu/Alfy romeo a narozdíl od koncernu táhne plynule bez turbodír až do červených otáček a se spotřebou 6l/100)

          0 0
          • ZPetr  

            Ano motoricky je dost dobra, jen musí být bez dpf (Zafira, u vectry nevim) proto jsem 1.9 neuvadel. Já ji mám s dpf a to nemají vůbec vymakane a pro běžného uživatele to není. Proto jsem psal benzín.

            0 0
            • petrx  

              tak 1.9 s dpf mám (na vectře C) a problém s tím není, snad krom toho, že to občas nevhodně spustí regeneraci, když jedu krátkou trasu a nedokončí se.

              0 0
              • pepek  

                Mladá to má a žere to fest. A to určitě nejezdí brzda-plyn.

                0 0
                • petrx  

                  Mě to dle palubního PC po naměřených cca 10 000 Km udává průměr 6,1l/100, ale zase kupoval jsem to přes známýho opravdu poctivě servisovaný, žádná vražda z autobazaru.

                  0 0
              • ZPetr  

                U Zafiry je daleko od motoru. Rychleji se zanáší. Není to úplně vhodné na menší město kde se motor nedokáže zahřát, krátké vzdálenosti. Naopak na delší trasy nebo kombinovane je to super volba.

                0 0
                • Janes  

                  Tohle podepíšu, DPF je největší slabina jinak parádního diseselu (od Fiatu, který tyhle motory vlastně vyráběl první) jenže když přišla nutnost DPF, kterou museli implantovat do stávajícího šasí, nebylo kam a tak skončil zcel nesmyslně daleko od motoru a stal se základem problémů s tímhle motorem, potažmo autem. Dokud jsem vozil každou neděli syna do TSMka 60 km tam a zase zpátky, částečně po dálnici, tak byla pohoda. Když jsem přestal a jezdila s tím převážně manželka jen skoky po městě, začaly velké problémy, kdy jsem myslel, že to auto vyhodím do vzduchu. Střízlivýma očima ale musím uznat, že řešení vnitřního prostoru bylo téměř geniální a dodnes na to vzpomínáme, co se do toho auta vešlo na tak krátké auto. Díky tý krátkosti se s tím parádně manévrovalo i parkovalo.

                  0 0
                  • antoda  

                    Ten motor ma dpf odjakziva a to jeste pred tim, nez bylo nutne. Pokud se s tim nejezdi ocuracky, funguje skvele. Jedinou slabinou toho motoru jsou tzv. virive klapky v sani, kterym odchaxi ovladaci tahlo. Da se to resit. S tou zavadou pak ale souvisi i egr a dpf.

                    0 0
                    • Janes  

                      Ne všechny verze ty klapky mají, já měl 88 kW, a ta je nemá. Myslím, že jen verze 110 kW. Jo a EGR jsem měnil 2×, ale to není taková darda.

                      0 0
                    • Cavendish  

                      Klapky mají jen 16v. 85 a 88Kw 8v je nemají. Jsou podstatně spolehlivější

                      0 0
                      • antoda  

                        ano, klapky ma 16V verze. A ta ma take vzdy dpf.

                        0 0
                        • Janes  

                          Dle mých zkušeností těch 88 kW úplně stačí, síly to má pro normálního člověka dost a dost.

                          0 0
                          • antoda  

                            Nerekl jsem ze nestaci. Jen ta kultura chodu je proste horsi.

                            0 0
                        • Cavendish  

                          Má no, Ale velmi často ho mají i verze 85 a 88Kw. Už jsem takové viděl. Ale není důvod o 16V uvažovat. Ten motor víc odnese, než přinese. Ať už urvaný poddimenzovaný poloosy, věčně ucpaný EGR a DPF, nasátý klapky do motoru…

                          0 0
                          • antoda  

                            Klapky nenasaje, jen se prestanou hybat a zanasi se dpf. Par uz mi jich rukama proslo…

                            0 0
                            • Janes  

                              Zkopírováno.....

                              Vířivé klapky mají svůj účel rovněž na motoru Fiat/Opel 1.9 Multijet/CDTi 16V. Jde o známý čtyřválec o objemu 1910 cm3 o výkonu 110 kW. V tomto případě klapky nechrastí, občas se však přidřou ve svých uloženích. To zaregistruje řídicí jednotka a vyhodí chybové hlášení „nalezen únik vzduchu“. Že je (byť jen jedna klapka) vadná, poznají specialisté na Opely a Fiaty také vizuálně. Klapky tady stojí 10.000 korun.

                              Problém s nimi ovšem může mít na motoru Multijet/CDTi 16V mnohem rozsáhlejší důsledky. Vzhledem k tomu, že hrají důležitou roli při regeneraci filtru pevných částic, ta obvykle neproběhne, jak by měla, takže se filtr brzy ucpe. Toto platí obecně u všech dieselů s DPF a vířivými klapkami. V některých případech lze částicový filtr vyčistit nucenou regenerací. Někdy to však již nejde a nový filtr, ač dnes již dostupný v náhradách (pro vybrané motory a modely aut) může být stále dost drahý.

                              0 0
                              • antoda  

                                Psal jsem neco jineho?

                                0 0
                                • Janes  

                                  Co se furt štětíš, já Tě vůbec nenapadám, jen doplńuji, přišlo mi to pěkně a pregnantně napsaný.

                                  Pořád je to o zakladateli vlákna. Takže si myslím, že pokud Zafira B s dieselem, tak 88 kw, i když má tu horší kulturu chodu..

                                  Nejdoporučovanější je ale ten 1,8 benzín, tam ale nevím, jestli má dost síly a kolik to žere.

                                  0 0
                                  • antoda  

                                    Ta 1,8 je na zafiru idealni. Jezdi do 8l. A servisne je za hubicku.

                                    0 0
                                  • rhapsody  

                                    Podle spotreby.cz ta benzínová 1.8 vychází cca 8l/100.

                                    Jinak co se týče benzín vs diesel, když si udělám základní porovnání nákladů pouze na palivo, vychází mi benzínová varianta cca deset tisíc ročně navíc oproti stávajícímu stavu, což mě nejspíše povede k tomu zvolit tu zatracenou loterii s dieselem.

                                    Pokud bych se u zafiry tedy zaměřil na motor 1.9 CDTi 8V 88 kW, je třeba ještě nějaké jiné doporučení například ohledně preferovaného roku výroby?

                                    Díky

                                    0 0
                                    • antoda  

                                      10tis rocne neni takova raketa, pokud vemes v uvahu veci, co te s dieselem muzou potkat servisne.

                                      Nerad bych kecal, ale mam pocit ze dpf ma na zafire vzdy i ta 8V varianta (resp. zatim jsem se nesetkal s takovou, ktera by ho nemela). Oproti 16v ty regenerace funguji o fous hur. 16V ma taky hydr. zdvihatka ventilu, u 8V se vymezuji mechanicky (nikdo to nikdy nedela). Jedina vyhoda osmiventilu je v absenci klapek v sani. A to se da pomerne rozumne resit.

                                      Takze za me i pres rozdil v nakladech na phm benzin. Tim osmiventilem si v zasade nepomuzes, cekaji na tebe stejne pasti jako u kazdeho jineho dieselu.

                                      0 0
                                      • rhapsody  

                                        Je mi bohužel jasné že to tak jednoduché nebude a riziko s dieselem může být až příliš velké a nemusím mít takové štěstí jako například s tím posledním, který i přes 300+ dělá jakoby se ho stáří snad netýkalo ..

                                        0 0
                                        • Cavendish  

                                          NA 10 tisíc km to nemá smysl. Stejně s tím nebudeš jezdit za 5l ale spíš za 6–6,5l a až přijdou vstřiky (v lepším případě 12000Kč) nebo EGR, který rád zlobí Italská auta 2500Kč případně turbo za 9000Kč, tak tě to přejde. Dvouhmota je tak za 15 tisíc…Počítej…

                                          8V JTD nemají DPF vždy. Tam se mě do teď nepodařilo rozluštit, kdy a proč kdo který onen motor má.

                                          0 0
                                          • ZPetr  

                                            Souhlas, sám jsem majitel 88kw s dpf a už bych ji nebral. To co ušetřis na palivu dáš do servisu. Jediné sehnat bez dpf. Ty se prodávaly v Česku, dovoz byl skoro vždy s dpf. Jako nejezdí špatně ten výkon bohatě stačí. Fakt strašně u toho záleží co to auto bude jezdit jestli couracky není delší trasy

                                            0 0
                                            • rhapsody  

                                              Jak jsem psal, přes pracovní týden denně 30+30, jinak ostatní většinou jezdim spíše delší trasy (okresky i dálnice), po městě málokdy ..

                                              0 0
                                              • Janes  

                                                https://www.opel-astra-h.cz/…iewforum.php?f=29

                                                Z DPF byl vlastně největší problém, že chybí jakákoliv signalizace, kdy začne a skončí regenerace, takže ji v pohodě několikrát přerušíš a nedokončíš a už jsi v kolotoči. Dá se tomu pomoct v servisu, a vyvolat regeneraci počítačem, ale ideál to není. Na nějakém tom foru jistý kutil prodával nějakou krabičku, která s tím pomáhala, dost si to tam chválili.

                                                0 0
                                                • ZPetr  

                                                  Ano, ta přídavná jednotka funguje. Záleží ovšem co má za rádio resp display aby jej nemusel měnit jak já. Pak to trochu šplhá do peněz. Prostě to není uzivatelsky příjemný. Pak s tím bude dva měsíce jezdit manželka nebo někdo kdo nemá tech. Cítění a dpf je v háji…

                                                  0 0
                                              • ZPetr  

                                                Sorry ty km jsem prehlid. :-) Hele já třeba i tankuji jen lepší naftu, takže opravdu o úspoře za palivo to není. Jinak auto je opravdu super. S tvým nájezdem bych šel jistě do benzínu. Nemám zkušenost jak ta 1.6 je vykonove. Koukni na Opel fórum tam máš informací mraky.

                                                0 0
                                                • Cavendish  

                                                  Od Opelu jedině 1.8 103Kw. Ostatní je šrot co žere olej i trávu okolo silnice.

                                                  0 0
                                                  • ZPetr  

                                                    To mu přece píšeme všichni :-):-):-)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Ale prdy, mám 1.6 85kW a od výměny do výměny mi to nesežere ani deci. Mám tam plnou syntetiku 5w30

                                                    Naopak 1.8 92kW v Zafiře mi řrala 1l na 100km, ale měla pravda 275 tisíc najeto :)

                                                    0 0
                                                  • Smazaný účet  

                                                    Litr na sto? To jsi tam mel pridavnou nadobu a rovnou lilo za jizdy ne :)To snad litr na tisic. A i tak mas 15 l na interval :)

                                                    0 0
                                                  • maajkee  

                                                    Sorry, chybí nula, litr na 1000 :) Pak ke konci už jsem tam lil nejlevnější olej z lidlu :)

                                                    0 0
                                                  • ZPetr  

                                                    Tak přesně normova spotreba, tak co si stezujes.:-):-):-)

                                                    0 0
                                                  • Cavendish  

                                                    Já měl na mysli ty staré jednotky co jezdili třeba v Merivě A 1.6i 74/77Ke a 1.4i 66kw :) Tyhle nové jednotky jsou v pohodě. Ale stejný problém měl Ford s 1.6 74kw a 1.8i 92kw. To taky baští olej po litrech

                                                    0 0
                                                  • Japhy  

                                                    He? Pořád si držím jedničkového Focuse s 1.6 a mezi výměnama dolejvám cca litr. Olej měním po 15 tkm. Motor má natočeno 255 tkm, z toho cca 130 na plyn. Furt nechce pojít mrcha, už je to v rodině auto číslo tři a stejně s nim jezdim nejradši, protože to je takový pojízdný chlív s levným provozem.

                                                    0 0
                                          • antoda  

                                            Ja jsem zatim u aut, co mi prosly pod rukama, nasel pravidlo – zafira dpf vzdy, astra nekdy. Mluvim o 1,9 8VAle treba jen souhra nahod..

                                            0 0
                                    • cibi  

                                      rok výroby: po 2002 jsou větší (vyšší o cca 20mm) zrcátka.

                                      velký rozdíl při couvání.

                                      na druhou stranu poslední serie má rozdílnou elektroniku přístrojového štítu a nelze vypsat chyby na počítadle km.

                                      Diagnostika tento problém řeší.

                                      (dělá, teda nedělá to moje , je to 2004)

                                      jinak forum uživatelů je nekonečnou studnicí vědomostí.

                                      https://www.opel-astra-h.cz/forum/ (ukončené , ale je to encyklopedie…)

                                      0 0
                                      • cibi  

                                        uděluji si cenu archeolog roku, promiňte.

                                        2 0
                                        • Janes  

                                          Dej si rovnou i Mlhu, tenhle odkaz jsem už dával před léty, ale jinak, co říkáš, sedí :-)

                                          1 0
                                      • cibi  

                                        a navíc jsem se upsal o 10 let, takže po 2012, a konec výroby (moje auto) byl 2014.

                                        do pihele pruhované a hvězdičkované, opravdu bych neměl psát příspěvky dřív než vypiju ranní kafe!

                                        abych nezapoměl:

                                        Na Janesův požadavek :-) si uděluji i Mlhu.

                                        1 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • Charles2k  

      Laguna 3.generace je celkem solidní auto (ve firmě mého známého měli/mají tři po faceliftu a spokojenost, oprav minimum). Dá se sehnat za slušné ceny.

      0 0
    • popokatepetl  

      Dvě děcka se vejdou do každého auta.

      0 0
    • Soreno  

      Co Fiat Tipo v kombiku? Taky me to tak za dva roky potka. Ted mam kratky Stilo 1.2 obsah a nemel jsem nejakej zasadni problem. A prave posilhavam po necem levnym.

      0 0
      • MirosPikos  

        Počkej až se začnou lidi zbavovat Tesly :) Sice nikam nedojedeš, ale zato si to nebudeš mít kde nabít :-D

        0 0
        • -b-n-x-  

          No pockej pockej. Ja myslel, ze ty jsi priznivec EV. A ted takhle :-)

          0 0
          • MirosPikos  

            Já jsem příznivec V8 a jiných ekologických vozidel :) Bohužel Toyota ProAce, kterou mám v hledáčku, se v této motorizaci nedělá…

            0 0
            • -b-n-x-  

              Aaa. JA sem blby. Sem si te spletl s Blue.Sunem. Sorry oba :-)

              0 0
      • rhapsody  

        Auto nevypadá špatně, ale už je pro mě momentálně přes rozpočet ..

        0 0
    • Espen  

      Tak to vidíš, lepší auto než máš teď nekoupíš :-D. Vem 20k, dopřej jí co je potřeba a máš na X let klid a ještě ti zbyde 130k.

      Mám ji taky v combíku a úplně se děsím, až budu muset řešit něco jiného, začal jsem jí mít i rád.

      Mám většího psa, takže kuft je v podstatě obsazenej, ale nějak se naskládáme vždy. Kluka od 4let vozím vepředu.

      0 0
    • Michal.jezdec  

      Ahoj, mám Mazdu 5, r.v. 2006 benzín 2.0. 107kw, 7 míst. Kupováno v r. 2012 za 200tis. Spotřeba 8.4 L. Servis – pneu, brzdy, olej, čepy – jinak nic. Teď mě čeká výfuk. Koutouče cenově jako na Octavii. Jízdní vlastnosti jako běžné osobní – není to žádná kačena a v zatáčkách drží pěkně. Rozvody – řetěz (dle mechanika vydrží válku) turbo nemá tak se nepokazí a filtr PDF taky ne :). Negativa – nemá šestku, jezdím převážně okresky tak mě neva. Prostřední sedadlo je užší a 6–7 místo akorát pro děti. Pokud pojedeš v sedmi už nic nenaložíš, ale vy budete 2+2 tak to je v poho.

      0 0
      • Japhy  

        Já jsem si přivezl takový rébus, kanadskou Mazdu 5 z 2012 s 2.5 ben­zínem, jen šestimístnou, usoudil jsem že sedmou sedačku prakticky nevyužijem. Zatím (než se totálně vysere Focus nebo Golf) je v režimu tojedostdědku­žesnászasevyvez (cca do 5000 km ročně), vypadá to že jezdí asi za 9, snad se mi to vrátí na nižších nákladech na servisu. Není to DiSi, měl by to být podle dostuoných informací poctivý ingot co si bude většinu času bublat hluboko pod maximálním výkonem.Tak snad.

        0 0
        • Michal.jezdec  

          Tak 2.5 už je pohoda :). Co vím tak mechanicky je Mazda v benzinu spolehlivá. Vyhlášená koroze je argument lidí kterým se vy… motor nebo nebo jiného u jiných značek. Reznou mi akorát zadní lemy blatniků ale vzhledem ke staří je to Ok. Pro mě už začíná byt Mazda malá, nějak jsme se rozmnožili. Další kup bude typu transit.

          0 0
          • Japhy  

            Spodek zatím nijak nekvete a v řádů týdnů (až spravím centrálu ke kompresoru, protože duchny spolugarážnící jsou banda dementů) vystříkám dutiny pořádnou dávkou vosku, zatím se mi tahle drobná investice u všech aut víc než vyplatila. Má to necelých 160 koní, s tím už se dá jezdit. Věřím, že z tohodle objemu by šlo ve fabrice vytáhnout klidně o 50–100 koní víc, ale dávám přednost výdrži. Poněkud impulsivní koupě (jé, hele, 2.5, tu chci), velký komplikace při přihlašování, ale zadařilo se. Zatím si v něm připadám spíš jak na návštěvě, ale řídí se mi dobře. Trochu dotunit výbavu a asi budem pár let kamarádi.

            0 0
            • oddie  

              Hnusná práce, stříkání dutin a podvozku, jedna z velmi mála věcí, kterou si radši nechávám od někoho dělat.

              0 0
              • Japhy  

                Hele, ani mi nepřijde. Když si člověk vezme rukavice a má tu pistoli s hadičkou a tryskou, nic nikde nelítá, vcelku čistá práce. Kejkle s tlumexem zvenčí neprovozuju, pokud to není opravdu kvalitně provedené a od novoty, o to radostněji to hnije pod tím.

                0 0
            • -b-n-x-  

              Tak ale tebe u MPV zajima spise kroutak ne?

              Zrovna podobny motor jsme meli v Mazde3 (2,3L – 160koni) a ten mel sily rozhodne dost. Pokud ma tedy 2,5 o trochu mensi vykon, tak predpokladam, ze to bude vyladene spise na pouzivani v nizsich otackach. Coz je pro MPV vhodne – se mi zda.

              0 0
    • K2  

      Ahoj,jestli jsi spokojený s O1 kombi, tak si klidně pořiď O2 nebo O3 kombi (nebo liftback)

      Vzadu je znatelně více místa než v O1

      Osazení dětskými sedačkami si můžeš vyzkoušet u nějakého známého, který Oktávku má

      2 děti OK, 3 Nee!!!

      Kufr má cca 600 litrů

      Pokud si pořídíš: příčníky+box (mám Hark 400)+tažné (pro kola a další využití) tak odvezeš všechno a všude

      Motor si vyber podle nájezdu a potřeby. Cválené jsou 1,2+1,4 turbo benzín nebo 1,6+2,0 CR TDI + 1,9 TDI

      Měl jsem O1, pak O2, teď O2 facelift – mám blízko mechanika, který Škodovky a VW umí, takže auta kupuju podle dostupného servisu

      Ještě důležité upozornění: Oktávek je dost a taky se stáčejí. Kup si raději auto s plnou servisní historií, Vrátí se ti to

      0 0
    • oddie  

      Tak jsem tak vzpomněl na tohle téma, když jsem dneska objel pár nákupů a naložil do auta pár dřevěných desek, největší má 80×250cm, a k tomu dvě vestavné lednice. Pravda, musel jsem kvůli tomu vyhodit jednu sedačku, takže nyní jsou tam jen tři, místo obvyklých čtyř :) I když při chvilce hraní tetris by se to asi vešlo i s tou čtvrtou sedačkou. Na celkovou délku těsně pod 4,5 metru to docela jde :)

      0 0
    • hmm  

      V práci mají všichni mechanici diesely a je jedno jak bydlí daleko. Nájezdy 200 až 400tis a nikdy by do benzínu nešli. Jeden tam má BMW v benzínu ale 170kw a spotřebu neřeší

      0 0
      • Cavendish  

        Opička a banány…

        0 0
      • pepek  

        Mechanici pracují na velkých dieselových strojích?

        0 0
      • tomfree  

        Jestli to nebude tím,že všichni mechanici jsou tak trochu postižení potřebou vlastnit káru,kterou by si novou nekoupili a není jim líto trávit čas laděním starého krámu.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Nafta – kamna

        :-)

        0 0
      • oddie  

        Pochopitelně, vzhledem k tomu, že servis si dělají sami a platí jen nákupní cenu dílů, zase se ten rozdíl posouvá výrazně k dieselu. Nájezdy 200–400tis jsou k zasmání, moje bývalá 406 HDI má u nového majitele aktuálně k 600tis km, a znal jsem kousky i s ještě větším nájezdem.

        0 0
    • Mr.Dawe  

      V tomto případě bych neřešil konkrétní typ (Octavia, Touran, Smax, Golf, Sharan apod.), ale vytyčil bych si pár parametrů, které auto musí splňovat (cena do 150 tis, benzín/nafta, combi/MPV, atd.) a hledal dle nabídek. Vždy to bude kompromis za tuto cenu, ale pokud trefíš auto s prokazatelnou servisní historii třeba od majitele, který kupuje po 5 – 10 letech provozu od nového další nové auto, máš větší naději koupit něco pořádného než když si vymyslíš při tomto budgetu, že to má mít high výbavu a nevím jaké všechny parametry a pak koupíš nějakou naleštěnou bídnou dotaženku z Itálie, o které neví nikdo nic a má třikrát tolik km než bylo udáno v inzerátu a svítí na palubce.

      0 0
      • Espen  

        Velmi rozumný přístup.

        0 0
      • Michal.jezdec  

        Naprostý souhlas, nejsem mechanik ani hazardér, tak jsem zvolil variantu nákupu auta u dealera Mazdy, zákazník to tam nechal na protiúčet při koupi nového. Jasná historie vozu, km atd. Sice jsem proto jel přes celou ČR a bylo to dražší než v super férovém velkém bazaru :), ale nelituji. Za 7 let běžná údržba jinak nic.

        0 0
      • -b-n-x-  

        Hele mě ještě napadla takováto strategie: vybírat jen ze značek, které nemám rád. Díky tomu budeš na výběr přísný a nenecháš se „okouzlit“ „láskou na první pohled“. Protože mě, aspoň u sebe, přijde, že když budu vybírat z aut které jsem vždycky chtěl, tak prostě rozum půjde docela stranou :-)

        0 0
        • TJK  

          jj to byl styl jakym sem vybiral Tourana pro manzelku :-) cista ucelovka, zadna zblaznenost do blbosti… proste cena x vybava x uzitne vlastnosti x servisni stav a hotovo

          0 0
          • Smazaný účet  

            No vidis a stejne si vybral tourana :) ne jen jsem si musel pichnout :)

            0 0
            • TJK  

              :-) vpohode .. dam ti moznost a vyber mi alternativu

              • Male auto zvenci ale velky vnitrni prostor
              • do kufru musi jit dat kocar v kuse
              • na zadni sedacky musi jit dat 3 detske sedacky
              • benzinovy motor
              • automat
              • zakladni vybava (vyhrivane sedacky, elektricky okna, parkovaci senzory a tazne)
              • najezd kolem 100k
              • cena do 200 tis
              0 0
              • -b-n-x-  

                Honda Jazz.

                No dobře, nejsme ve vtipech :-D

                0 0
                • rhapsody  

                  S tou jsem měl krátkou zkušenost a docela jsem se divil že v tom jezdila rodina se dvěma dětma, minimálně s velikostí kufru bych měl teda problém.

                  0 0
                  • -b-n-x-  

                    Jednou se nejaky evropsky Honda managor vyjadril v tom smyslu, ze Jazz muze klidne nahradit CRV, Accorda, a ja nevim co jeste, protoze „je dostatecne velky“ :-)

                    Ale zase na druhou stranu, to auto pusobi o dost mensi nez ve skutecnosti je. Samozrejme kladene podminky nesplnuje.

                    0 0
              • MJ24  

                Takhle jsem koupil auto já. Hledal jsem Tourana, FOCUS II combi, Mazda 5 a už nevím co ještě. A nakonec jsem koupil Toyotu Corollu VERSO 1.6, o které jsem snad ani nevěděl že existuje, a nikdy jsem ji do výběru nezařadil :)

                0 0
              • jIrI___  

                To jsi fakt sehnal Tourana s nájezdem kolem 100k s cenou do 200 tis? :O

                0 0
                • rhapsody  

                  taky sem se u toho pozastavil :O :O :)

                  0 0
                • TJK  

                  129tis najezd a 200k , 2009 rok, plna servisni historie VW a prvni majitel

                  ukecal sem teda 500E slevu na rachtajici rozvodak ale nastesti to bylo jen tim jak to stalo, akt. studeny starty vpohode takze spis smula prodejce

                  0 0
        • rhapsody  

          Když sem to začal číst, myslel sem že půjde o vtip, ale ono je to dost zároveň pravdivé, třeba první auto jsem takhle vybíral a dodnes se stydím jak jsem mohl něco takového uskutečnit, rozum měl asi tehdy dovolenou :)

          0 0
          • -b-n-x-  

            Tak. Vetsinou se jedna o koupi prvniho auta :-)

            Anebo ne nutne prvniho, ale kdyz zrovna nemass cim jezdit a uz se vidis v tom, co zrovna vybiras :-)

            0 0
      • rhapsody  

        Rozumím, tak nějak se o to snad i snažím, nezaměřuju se na jeden konkrétní typ, spíše to beru co by se k těm parametrům rodinného vozu přiblížilo. První se na inzerátu dívám na celkový stav auta než na to jakou to má výbavu a podobně, ono dost mi napoví i jak ten inzerát vypadá, je rozdíl když dá někdo 20+ fotek se všemi možnými detaily (včetně šrámů), nebo je jich tam 10 ale vlastně se z nich nic podstatného o tom autě nedozvíš. A co mi například hlava vůbec nebere, hodně z bazarníků dá druhou sadu kol do kufru jen tak, zaděláné, bez obalu, prostě přístup že by jeden brečel. Co je též zajímavé, když sem za poslední týden prošel stovky inzerátů, nemůžu si pomoct, ale přijde mi že dnes je u každého druhého auta v nabídce serviska a to klidně až k najetým 200k+, přijde mi že někdo přišel na to co prodává a tak našel způsob jak toho dosáhnout (razítka moc nestojí a většina si to ověřovat nebude).

        Nevím, třeba kecám, ale někdo mě té nedůvěřivosti musel naučit, a tak i proto je teď pro mě nejdůležitější najít k sobě někoho, kdo se dobře vyzná, kdo bude ochotný to se mnou objezdit a s kým budu vědět na čem jsem.

        0 0
        • Michal.jezdec  

          Jestli si laik a nemáš známého, tak klidně někoho zaplať (jsou na to i firmy, ale nemám zkušenost) nebo to udělej jako já a ber ojetinu od dealera nějaké značky. Pravděpodobnost špatné koupě se sníží, ale nezmizí :-). Přeji dobrý výběr.

          0 0
          • rhapsody  

            Je to tak, jak si psal i nahoře, tyhle nabídky vypadají určitě věrohodněji a určitě se na ně více zaměřím.

            Díky

            0 0
        • K2  

          S tou serviskou a razítkama máš absolutní pravdu.

          Kouzlo servisky je samozřejmě v tom, že si servisní historii můžeš ověřit u servisu, který razítko do servisky dal

          Jedno jsem chtěl koupit Mondeo s 125 tis na tachometru a když jsem zavolal do posledního servisu ze servisky, tak mi potvrdili opravu odemykání dvaří rok zpátky a auto mělo tehdy na tachometru 220 000 km – tož tak

          Opačně: Když jsem kupoval dovezenou motorku z německa s podezřele nízkým nájezdem, tak jsem zavolal do servisu Suzuji v Německu a ti mi kilometry potvrdili

          Ještě lépe, když se jedná o značkový servis, tam se to většinou zapisuje do online mezinárodní databáze (každá oprava auta) – tak ti to dokáže mechanik z libovolného servisu potvrdit kilometry a všechny opravy, které tam proběhly (včetně boraček a lakování, které nejsou v servisce)

          Značkové servisy většinou vyměňují poškozené díly za nové originální, menší servisy často dělají dílčí opravy a využívají levnější díly z druhovýroby

          Osobně preferuju auta, která mají plnou servisní historii ve značkovém servisu, která je ověřitelná v databázi libovolného značkopvého servisu

          0 0
          • TJK  

            ted jsem overoval u VW a sedelo i vcetne stitku a kdyz jsem delal preventivni vymenu oleje a filtru vyndal sem z auta uplne nove ciste dily takze sedelo, u mercedesu jsem mel el. servisku a kdyz sem si delal prvni servis nasel jsem 2 zapadle stitky z vymen oleje s razitkem servisu viz serviska a sedely kilometry presne takze jsem byl potesen ze se da verit i turkum

            0 0
    • kandik psi zub  

      nevim jestli to tu uz padlo, ale ja po svych zkusenostech pristi karu budu vybirat podle dostupnosti servisu. Mam za sebou nemalo Hond, Lexus a naproti tomu Ford. Co do spolehlivosti jsem nezaznamenal zasadni rozdil, co do sehnatelnosti a ceny servisu naprosto zasadni. Takze bych jako jedno z hlavnich kriterii, netvrdim ze to nejzasadnejsi, volil dostupnost servisu. U jetyho auta za 150k je proste jakakoliv zavada loterijni zalezitost a pak ocenis jestli se servisem jedes dolu do mesta ( v mym pripade citroen) a jeste te hodej zadarmo na vlak, nebo mas servis 110km daleko ( v mym pripade lexus)

      0 0
      • -b-n-x-  

        Lexus – ti by te meli vzdycky hodit az domu :-)

        0 0
      • McBlacky  

        ono záleží i starý to auto je, v poslední době mi přijde, že nájezd pokud je do 300k je méne kritickej než stáří přes ±8 let. Samozřejmě nebořený, nestočený a nevykuchaný auto uvažuju.

        Auto s najezdem 150 by zas taková loterie být nemělo.

        0 0
        • -b-n-x-  

          Presne, to je cerstve zajeto :-)

          0 0
        • mr.nikdo  

          Vzdycky mi prisel zaklad – auto jezdi casto. Je to ok. Prestanes jezdit – jde to do kytek

          0 0
        • notobi  

          jenže nájezd 300t km je pro nynější motory smrt

          0 0
          • MirosPikos  

            Mistr na technický mi říkal, že homologace je na 170 tisíc. Já jednu stranu se mi to zdá děsně málo, na druhou stranu bych se tomu vůbec nedivil.

            0 0
            • oddie  

              Návrhová životnost byla okolo 150tis km vždycky. Že motory vydržely klidně 5× tolik byla spíš chyba návrhu, kterou se dokonalejšími metodami postupně daří napravit :)

              0 0
            • jIrI___  

              ± to sedí, jedna UK automobilka má požadavek na životnost dílů 100000 mil nebo 10 let. Druhá věc je ale to, co díly pak vydrží v reálném provozu, ne jen při zrychlených simulacích.

              0 0
              • Cavendish  

                Zajímavý :) U nás mají zákazníci požadavek na výdrž vstřikovačů 250 000km. To je u osobáků. U nákladáků je to 1 250 000km :)

                0 0
    • Smazaný účet  

      Přídávám se k dotazu, jen do 100k, nemusí být 7 míst, stačí kombík. V motorech se nevyznám, nevím co kolik vydrží. Po přečtení tohoto tématu bych raději benzín a alespoň 70kw.

      Koukám hodně po Fiat Croma s motorem 1.8. Co na vy na to?

      0 0
      • -b-n-x-  

        Já kdysi slyšel o fiatech takové pravidlo: „malý fiat je ok“.

        My měli kdysi dávno cromu V6 2,5 nafta – hrůza to byla. Ale ty myslíš zcela jiné auto.

        0 0
        • oddie  

          Jsi si jistý tím V6?

          0 0
          • -b-n-x-  

            Aha, tak kecám. Ani nevím proč se mi to popletlo. Možná z kamaradovym bmw tds 2,5

            0 0
            • pepek  

              Jsi si jistý tím kamarádovým V6?

              0 0
              • oddie  

                Zatímco Croma 2,5td je řadovej čtyřválec, BMW je R6 :D

                0 0
                • -b-n-x-  

                  A sakra.

                  No, prostě 6ti válec :-)

                  0 0
                  • oddie  

                    Prostě ten vyhlášenej praskohlav :) 2,5 už docela šla, ale předchozí 2,4 byl děs, pamatuju, jak Pejšek ty 2,4td hlavy předělával, mezi ventilama byla zalitá nějaká vložka, co se nepovedla. Šílená historie, skoro minulé století :)

                    0 0
      • kandik psi zub  

        Jestli malorazkovej benzin tak japonce …

        0 0
    • scota  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Cemik  

      Zdar, trochu oživím jestli můžu. Více méně řeším to samé co tazatel, z toho co jste tu psali jsem si vzal nějaké rady a návrhy k dobru… Spíš by mě zajímal váš názor na Seat Altea 1.4 TSI, 2012. Nemám kolem sebe nikoho kdo jezdí Seaty takže stal trochu spoléhám na to co mi kdo poradí a od čeho mě naopak odradí. Ještě mám v Merkur tu Zafiru v benzínu co kluci výše vychvalovali… Jenom mě prosím nevynadejte za auta na bike fóru ale ze zkušenosti vím že tady lidi dokážou poradit i s offTopic tématem.diky

      0 0
      • Cavendish  

        Motorům TSI z let 2011 a 2012 bych se vyhnul obloukem. Už jen kvůli chronickým a doteď nevyřešeným problémům s rozvody. Zafira má jaký motor?

        0 0
        • Cemik  

          1.6, 16V, benzín, ročníky 10–11. Jinak díky za odezvu.

          0 0
          • Cavendish  

            To je poněkud lepší volba než TSI. Tohle je ještě starý dobrý motor, kde se nemá co pokazit. Jen je ten motor relativně slabý a kombinovaná spotřeba je kolem 8,5l

            0 0
          • Smazaný účet  

            U té Zafiry 1.6 si nejsem jistý, jestli to programově nebere víc oleje, tady bych prohledal nějaké Opel forum.

            Za sebe bych mohl doporučit Toyotu Previu druhé generace, 2000–2006, benzín 2.4 motor. Návykový prostor, komfortní dálkové cestování, 3 chlopi 1.9m si sedlou za sebe. Po vyjmutí sedaček je tam rovná podlaha, na minikemp ideální, fotku našeho Toyota-hotelu přikládám. Ve variantě s 5 místy opravdu velký kufr. Nicméně neexistuje kufr auta, který by žena při odjezdu na dovolenou nedokázala zaplnit. :-)

            0 0
            • Cavendish  

              Ano, olej ti baštilo v první verzi Merivy. Především motory 1.4 s kódem Z14 XEP nebo 1.6 Z16 XE/XEP.

              V Zafiře 1.6 2010 je motor jiné generace. Mělo by to být ok. Ale zapátral bych…

              0 0
      • jIrI___  

        .

        0 0
      • vt  

        Za 150 bych zvazil Dacii Lodgy. Ted jsem s tim jel 2*300km na zavody a byl jsem prijemne prekvapeny, mista jako krava, dozadu kola bez skladani, vykon na dalnici uplne v pohode.

        0 0
        • káňa  

          Ať nezakládám nové téma … má prosím někdo Škodu Yeti 1.4 TSI, r.v. 2013 ? Mám možnost koupit, tak mě zajímají případné zkušenosti. Díky

          0 0
          • suslos  

            Tohle je stále motor z generace, kdy měly problémy s rozvody/řetězem ne + karbonizace? Mám ho zafixovaný jako „vyhnout se mu“, ale více nevím.

            • u Yetiny dát samozřejmě pozor na korozi, která už může být poměrně větší.
            0 0
            • káňa  

              Ano, problém s rozvody měly, tohle má cca 127 tis km a je před rozvody. Prý, když se dá originál rozvodová sada a bude se hlídat olej, tak ok. Prý se musí hlídat olej, jestli nestoupá hladina, v takovém případě se do oleje dostává benzín. A když se jezdí krátké trasy, tak je prý dobré olej měnit po roce nebo ideálně okolo 10 tis km. Ale tky z toho mám trochu vítr.

              0 0
              • oddie  

                A co že tě vede k tomu kupovat takový nesmysl, z kterého máš obavy už predem?

                1 1
                • Japhy  

                  Souhlas, jakmile se kolem nějaké motorizace dočtu podobné příběhy, škrtám ze seznamu kandidátů. Když se do auta žádný motor bez smutných příběhů nedával, škrtám celé auto. Nevidím důvod si radostně nabíhat na vidle a doufat že zrovna tahle generace motoru už dostala ve fabrice nějaký konstrukční workaround aby to nebyl takový průšvih.

                  0 0
                • káňa  

                  Je to od kamaráda, on je teda druhej majitel. Důvod prodeje, finančně se zadařilo, respektive daří, tak kupuje novej povoz.

                  0 0
                  • tomfree  

                    Jestli je to za dobrý peníz a nebudeš s tím jezdit 5km sem a tam,tak v tom zase takový problém nevidím,určitě lepší,než si koupit nějaký oturbený tříválec od psa co má řemen v oleji.

                    0 2
              • K2  

                projeď si články a videa Světa Motorů/ Auto.cz a hledej tenhle motor (například Octávka 2) Super je Martin Vaculík

                1 1
              • suslos  

                no proto se to zdá na první pohled jako „výhodná“ koupě :-)

                0 1
              • K2  

                Chce to nastudovat zkušenosti s tímhle motorem, možnosti jak problémům předejít a pak si to sám vědomě rozhodnout, zda ano nebo ne.

                Zda kamarád nabídl cenu odpovídající potenciálním problémům nebo jestli se mrknout radši jinam…

                https://www.google.com/search?…

                1 0
          • Barak  

            Jenom teda upozorním, s ohledem na název vlákna, že rodinné auto to úplně není… Abys nebyl zklamanej, jestli to fakt budeš mít pro rodinu.

            1 1
            • McBlacky  

              je super že můžeš kusově vyhazovat sedačky zadní, to už dneska v téhle kategorii nikdo nedělá. A pokud máš víc krámů, tak dáš rakev. S jedním děckem mi to přijde jako ideální auto, vzadu necháš jen jednu sedačku a místo na všechno, včetně nerozloženýho kočárku

              0 1
              • Barak  

                S jedním ještě jakš takš. Ale jakmile je dítě trochu větší, ale ještě v sedačce, už tam je hrozně málo místa na nohy. Vyndat sedačky jde celkem pohodolně, ale nezajištěné věci uvnitř auta není úplně bezpečné. Nevím, jak u nás, ale v zahraničí na pokutu?

                Hele, jasně, nějak se tam naskládáš, ale dobrovolně bych si to jako rodinné auto teda nevybral.

                0 1
              • Greyhound  

                Souhlas, vyhozeni sedaček je killer feature, už to tady jako tip padlo, ale můžu že stejnych duvodu jen doporučit větší variantu, Tourana první generace. Velká škoda této kategorie aut co zanikla.

                0 0
                • liborg1982  

                  Jj, v Touranu (nejen) stejně pohodlné (vysoké) posezení jako v SUV. Průchodnost ve variantě 4×4 vyhovující 95% uživatelů. Proti SUV plno dalších výhod. Svět se vydal jiným směrem. Zůstaneme na okraji zájmu.

                  0 0
                  • oddie  

                    No jo, až děti odrostou, bude mi muset takové menší auto typu Touran asi taky stačit…

                    0 1
                  • Greyhound  

                    Touran délka 440cm, tj o čtvrt metru kratší než ovce, přitom spousta místa na zadních sedačkách (posuvné) a mega kufr protože tvar krabice, při vyndání 1–2 sedaček 1–2 kola na stojáka v držáku uvnitř, spotřeba 6–6.3l, dobre jízdní vlastnosti pac narozdíl.od Caddy, Berlinga a Loganu atd. podvozek jak Golf/Ovce, co se týče praktičnosti tak to bylo geniální auto a moc rád na něj vzpomínám. A kroutim hlavou když vidím dnesni radoby designovy obludy typu Kodiaqa …ale lidi to z neznámých důvodu chtěj.

                    1 0
                    • Venda  

                      Presne tak. Jen teda novy Berlingo uz je co se tyce jizdnich vlastnosti na tomtaky lepe.

                      0 0
                    • oddie  

                      Co ta druhá a třetí generace Tourana, co se změnilo podstatného uvnitř? Je menší?

                      1 0
                      • Greyhound  

                        Změnilo se to, že místo sedaček co šly vyndat celý ven začali dělat zaklapeci do podlahy. To dává pro většinu lidí smysl pac tím velmi snadno získas rovnou podlahu (ty sedačky byly fakt dost těžký), ale ubere ti to místo, ktery pokud vozis kolo na stojáka ve vnitřním drzaku ( což je úplně nejepsi způsob přepravy kola). Ve starým touranu jsem 95% času měl pouze jednu az dvě sedačky a postavený kolo, v novějším to už podle mě tak dobře někde nejde. Ale reálnou zkušenost s tím novějším a kolem nemám. Rozměrově byl myslím porad stejnej, reálné to bylo mnoho let generacne stejny auto s několika většíma faceliftama, ale základ je pořád stejnej – segra si koupila nedávno novýho a kdyz jsem tim kousek jel tak mělo jinej motor, interiér, exteriér ale overall dejavu mýho Tourana z 2005 coz je až neuvěřitelný.

                        0 0
                        • Venda  

                          Taky jsem si myslel, ze budu vozit kolo v aute. Ale ted kdyz vidim, jak ho mam vzdycky za.rany, pak se mi to do toho auta příčí dávat, bo tam chci vozit i ženu a deti. Nejen kompost.

                          Zlata koule…

                          0 0
                          • Greyhound  

                            S tím jsem neměl problém – gumová podlaha a když to kolo pevné stojí v držáku a nevozis ho naplacato nebo nějak opřený v kombíku tak pokud z něj zrovna nekapalo bahno tak v pohodě. Teď mám snad největšího kombika co existuje za 135k (to je na separátní příběh, parádní rodinný vuz:-) s koulí a je to proti Touranovi s vnitřním držákem na Pikaču.

                            0 0
                        • Pety  

                          Touran II má ještě vzadu vyndávací samostatný sedačky, až III ne.

                          0 0
                          • oddie  

                            Dobré vědět, takže do nějakého zhruba 2015?

                            0 0
                              • Greyhound  

                                Aha, tak beru zpět – ten poslední je nová podvozková platforma a je větší, jsem to nezkoumal a přišlo mi to pořád stejný :-)

                                0 0
                              • oddie  

                                Kdo by to byl řekl, že mi výhledově možná jednou skončí doma TSIčko :) pomalu abych se začal učit VAG diagnostiku a technické fíčury, aby to pak nebylo moc velké překvapení najednou…

                                0 0
                                • Greyhound  

                                  Kde skončíš nikdy nevíš…nikdy bych to neřekl, ale řízením osudu se mi do ruky dostala W211T 220d za 135k s najetejma 310k km… A místo pár měsíců ze studijních důvodů ji mám už skoro 2 roky a zatímco Tourana jsem měl pro jeho strohou praktičnost rád, tak toho meďáka jsem si zamiloval a nehodlám v dohledné době měnit. To překvapivě málo co ztrácí na praktičnosti totiž víc než dohání komfortem a starosvětským charismatem kdy obklopen dřevem, několika chromovými popelníky a 70+ tlačítky rozvážně pluješ po silnici s hvědou na konci dlouhé kapoty a nechápeš proč bys měl nadskakovat v nějaké tvrdé, sterilní koncernové piklsle s místy podřadnými materiály a modlit se jestli se ti nerozsype zatímco ingot ze Stuttgartu ještě tak 8× objede kouli :-)

                                  1 1
                                  • oddie  

                                    Já mám všechny auta užitkový, v podstatě nákladní, by se dalo říct. Takže tohle mě moc neláká. Ale už jsem málem koupil jednu městskou elektropixličku :)

                                    0 0
                                    • Greyhound  

                                      No já to kupoval jako užitkový auto kvůli obřímu kufru (snad největší kombík co se dá koupit) a automatu , aby se žena naučila řídit a pak jsem zjistil, že vlastně od užitkovýho auta nic moc víc nepotřebuju a je to naprosto vynikající poměr cena/výkon. MPV typu SMax (dodávku nepotřebuju a nebaví mě ji řídit) je samozřejmě po všech stránkách lepší, o tom žádná.

                                      0 0
                                      • oddie  

                                        Mám 807, to je uvnitř ještě větší než S-max, navíc po stranách šoupačky… V druhé řadě mám jen dvě sedačky, prostřední je vyndaná, dávám tam dvě kola nastojato (a dost velká kola, nejsme žádní prcci), chytám je k těm sedačkám. Na to se holt dobře zvyká. Bez kol to pobere 2 dospělé a 4 děti, to taky občas používáme. A furt je to osobák, ne dodávka, ani předělaná.

                                        0 0
                                  • kandik psi zub  

                                    hehe, ja momentalne skoncil u zimaka Citron C5 2.2HDI, coz je totalne mimo moji chutovou vysec. No, muzu se chlubit, ze jsem mel i Francka, ale priste zase jinde…

                                    1 0
                • obda  

                  JJ, současné C4 Grand PIcasso už začíná být staré, ale nemám ho čím nahradit. Pro pětičlenné rodiny byla MPV fajn kategorie. Teď aby člověk kupoval dodávku, ale to jako jediné auto do rodiny nechceš.

                  0 0
                  • skaj  

                    Teď aby člověk kupoval dodávku, ale to jako jediné auto do rodiny nechceš.

                    Tohle je podle me uplne zbytecny predsudek, kterym si jen skodis:) Tedy nevim jak kategorie do 150 (jak v ni vypadaji dodavky za 150, jeslti vubec jsou), ale v principu v tom neni zadny problem, jen vyhody. Sam to mam vyzkousene, „prechazel“ jsem z Grand Picassa a uz nikdy jinak.

                    0 0
                    • liborg1982  

                      U dodávek můžeš mít problém s parkováním ve městech. Někam s nimi ani nevjedeš – typicky podzemní garáže. Někde „spadneš“ do vyšší kategorie poplatků.

                      0 1
                      • skaj  

                        U dodávek můžeš mít problém s parkováním ve městech. Někam s nimi ani nevjedeš – typicky podzemní garáže.

                        Jak rikam, zbytecne predsudky bez realnych zkusenosti:) Jezdim Toyotou Proace pres pet let – kdyz nekam das Picasso nebo Passata das tam i dodavku – lepe se s ni couva a je z ni lepe videt. Na sirku v pripade nouze staci mene mista (ac je dodavka sirsi) protoze vystoupim zadnimi posuvnymi dvermi a nepotrebuji otevirat. Do podzemnich garazi jsem se za tu dobu nevesel jednou – chleba se lame vetsinou nad 200cm a tam se bezpecne vejdes.

                        Někde „spadneš“ do vyšší kategorie poplatků.

                        To asi jo, ale podle takove marginality auto fakt nevybiram.

                        0 0
                        • obda  

                          ProAce (srovnával jsem na živo, kamarád ji má) je asi tak nejsnesitelnější z nabídky na trhu. Ale zatímco Picasso vypadá jak malinko do výšky vytažený osobák, tohle už je prostě dodávka. Nicméně možná u ní stejně skončím. Ještě ta cena mne netěší, zatím jich na trhu z druhé ruky moc není a v benzínu už vůbec ne.

                          0 0
                          • skaj  

                            ProAce je snad ze ctyrcat – Citroen, Peugeot, Toyota, Opel (a mozna jeste nekdo), tak muzes zkusit kouknout i tam. Jinak rozmerove je to podobne treba Multivanu – ale ten ma za me uplne strasny pomer cena/vykon. A ano, je to proste dodavka a diky tomu ma vsechny vyhody dodavky:) Je z ni krasne videt, je bezpecna (sedis vysoko), prevezes nesmysl (hlavne neresis klasicky tetris a stres s odjezdem – nahazis a odjezd), sedis pohodlne (takze po dlouhe ceste nejsi rozlamany) atd. Tech vyhod osobaku je ve srovani s timhle za me strasne malo. U me koho znam a zkusil osobni dodavku, uz nechce zpatky.

                            1 2
                            • obda  

                              Tak všechny tebou popsané výhody (výhled, pohodlí, balení…) mám s Picassem taky :) A ano, v Proace jsem už seděl.

                              0 1
                              • skaj  

                                Sorry, nemas. Picassem jsem jezdil 4 roky pred Proacem a je mezi nimi velky rozdil. A to jsem Picasso mel fakt rad a vzpominam na nej jen v nejlepsim… Ale v dodavce se sedi uplne jinak (vyrazne vyse, kolmeji), diky tomu vidis ven lepe, mas lepsi prehled atd.

                                1 3
                                • DDDD  

                                  A teď ty nevýhody. Je to dodávka, takže hluk, mizerný jízdní vlastnosti a pohodlí. 4 kolka ke snad jen u VW a MB ale nějak tenhle segment nesleduju. Co jsme měl možnost porovnat, tak snad jedině Véčko na vzduchu se dá porovnat s osobákem, ale hluk tak stejně je větší.

                                  Někomu to nemusí vadit, ale když přesedneš z osobáku tak to sakra pocítíš.

                                  Nechci krabice hanit, ale zase bych tu tak nejásal

                                  0 1
                                  • skaj  

                                    Mam L1, dovnitr dam kol 5 (HT a full 29", silnicku, detska 24 a 27.5). Jizdni vlastnosti u rodineho auta me moc nezajimaji, a zvlast ve srovnani treba s tim Picassem to neni v podstate rozdil. Absolvoval jsem s autem pro srandu dvakrat skolu smyku a jizdni vlastnosti jsou velmi vyrazne za hranou toho, k cemu je rodine auto. Btw. ctyrkolka jde vsude.

                                    Pohodli cestovani je celkove lepsi diky posedu – na Gardu dojedu o dost mene rozlamany – a to je pro me hlavni:) Streky po dalnici (500+) jezdime bud timhle, nebo BMW 5 touring – a rozhodne jsme spokojenejsi a mene unaveni z dodavky. Jak vnimam ranu na pricnem prahu, bordel na silnici apod. pro me rozhodujici neni, to je jenom zlomek cesty. Vetsinu jezdim pod dalnici a prvni tride.

                                    K hluku jsem asi imunni, povidat s druhou radou se ve 140 da v pohode a to mi staci.

                                    Obecne se bavim o segmentu rodine auto a srovnavam s podobnym osobakem – ano, dodavka je syrovejsi. Ale pro tohle jezdeni je mi to uplne putna. Navic resit jizdni vlastnosti u soucasnych aut pro jezdeni v beznem provozu je imho nesmysl. V povolenych rychlostech jsou v pohode snad vsechny.

                                    0 1
                                    • DDDD  

                                      Obhájit si to auto musíš, já napsal nestranný názor. Výhody, že tam narveš 50 kol a tchýni a celou garsonku psát nemusíš, to u dodávky všichni chápou

                                      0 2
                                      • skaj  

                                        Nepotrebuju si nic obhajovat. Nicmene mam pocit, ze nestrany nazor o srovnani Picasso a dodavky (diskuze, kam ses primichal) muze dat nekdo, kdo treba z Picasa do dodavky presednul:) A treba pet let jezdil Picasso a pak pet let dodavku. A ne kolemjdouci, co “nejak tenhle segment nesleduje” a evidentne o nem moc nevi:)

                                        0 0
                                        • DDDD  

                                          Dodávky jsem jezdil celkem dost, t4, t5, t6.1(všechno osobni verze, mutivan, nebo carevelle) , MBV250, dohromady víc jak 150tis. Proace a Ford Custom jsem několikrát projel, ale nějak zásadně. Takže s dodávkou něco málo zkušeností mám, segment nesleduju, protože nemám důvod. Můj nájezd s dodávkou je tak malý, že mi asi vydrží dlouho, takže ji měnit nebudu a nepotřebuju tenhle segment nějak zásadně sledovat.

                                          I když jsem asi nikdy v picassu nejel, pořád to bude auto postavený na platformě pro osobák, narozdíl od dodávky. A tebou zmiňovaný benefit posedu v dodávce mě teda přijde jako dost velká nevýhoda.

                                          0 0
                                • kandik psi zub  

                                  jinak o ProAce rict, ze je z ni krasny vyhled chce uz notnou davku odvahy :))

                                  4 1
                        • liborg1982  

                          Jak říkáš. Mám jen pár desítek tisíc km s Transporterem. Vůbec nic o tom nevím: ani to že u máti v Ostravě nemůžu zaparkovat, protože má mě někdo za chvíli zavolá MP, že s tím nevjedu do podzemních garáží u obchoďáku, že v Chorvatsku bych platil vyšší mýto. Máš pravdu.

                          0 2
                          • oddie  

                            Mám pocit, že s tou obludou ověšenou 8 kolama jsem žádné vyšší mýto teda neplatil, nikde. Parkování trochu pro zlost bylo, to je fakt, to je občas i s MPVčkem – jedno mám 4,45m a druhé 4,75m, a i ten rozdíl se v pražských ulicích sakra pozná, natož dodávka dost přes 5m.

                            0 1
                            • DDDD  

                              Mýto rozdíl bude, kolegové to vždycky hrozně řeší a ti co jedou klasickým kombi platí míň jak velký suv. Ty to možná nepoznáš, když porovnáváš mpv/mpv. Otázka je, jestli tě to zruinuje, kolikrát za rok tohle rešíš

                              0 1
                              • liborg1982  

                                Samozřejmě, že to není nic, co by lámalo vaz. Jen jsem poukázal na jisté nevýhody. Reálně, kdybych se nepřestěhoval, tak u minulého příbytku bych mohl legálně parkovat nejblíž tak 300m na hlavní silnici v řadě dalších dodávek (pokud by bylo místo).

                                0 1
                                • oddie  

                                  A to místo bylo omezené čím? Ta 8-místná L2 měla v papírech kategorii osobní, takže na vjezd náklaďáků asi ne.

                                  0 0
                                  • liborg1982  

                                    Hmotnost. Zákaz parkováni.

                                    Ne místo, ale celá zóna.

                                    Jednou jsem pomáhal stěhovat a v mezičase od vyložení a odjezdem (pauza na kafe) jsem musel běžet vysvětlovat MP, že sem tam je na chvíli. Naštěstí byli rozumní.

                                    0 1
                      • DDDD  

                        Záleží asi jaká dodávka, ale třeba MB, VW je v krátký verzi +/- na délku jako Passat, výška do 2M což je většina garáží.

                        V tomhle za mě není problém, ale za 150 to bude past vedle pasti

                        0 0
                        • Tatut  

                          Za 150 leda Dacia, Kangoo, apod.

                          VW nebo MB jen když bude mít někdo štěstí na známého.

                          0 0
                    • obda  

                      Nechci nic delšího (parkování ve městě, už takhle se na některé fleky nevlezu) ani vyššího (rakev, kola, garáže). Tak 3–4 roky jeté (mám tak malý nájezd, že nové auto je nesmysl). Pokud něco takového existuje, sem s tím.

                      0 0
                      • oddie  

                        Stejně tak můžeš říct, že pri malém nájezdu je nesmysl 3–4 roky staré a stačí starší… 4-letého koupíš treba Sharana, ale za dost dlouhé peníze.

                        0 0
                        • obda  

                          No, moje auta odchází věkem, ne na kilometry :D Současné má už 15 let.

                          0 0
                          • oddie  

                            15 let má to moje mladší :D starší má 23, najetých 350tis a netváří se, že by nějak odcházelo. Možná z něj nakonec udělám veterána.

                            0 0
                      • Venda  

                        Poridil jsem kratke Berlingo a jsem nadseny. U motorů jsem měl tazave zdvihle obočí, ale ani konkurence nic zasadne jineho nenabízí, tak jsem si tim hlavu zbytecne navic netrapil. Hold to tak ted je.

                        A na co pak rakev? A kola na kouli…

                        0 0
                      • kandik psi zub  

                        Smax, klidne starsi, resp. radsi starsi.

                        3 0
                        • kofejn  

                          :D no sakra, někdo je ještě větší čuně k autu než já. Na S-Maxe se jedu podívat v pátek, Carens z roku 2007 se začíná prodražovat. Ale jinak jsem s ní byl nad míru spokojený.

                          0 0
                          • MirosPikos  

                            Projdi si mimo všechno běžné interiér jestli nezatéká. Nohy u spolujezdce a kufr (boční kapsy za mřížkou…jako bys chtěl do světel, posviť si dolů jestli tam nejsou kapky). A pak dno v kufru, kde je úložný prostor na trojúhelník a další věci. Jestli není zvlhlý koberec. Obyčejně si na tohle člověk nevzpomene. No a pak klasika, přelámané kabely v pátých dvěřích (husí krk). Ideálně sundat a zjistit, jestli už neproběhla lidová tvořivost.

                            0 0
                            • kofejn  

                              Na tohle nemám nervy, jestli to klapne, auto bude ještě v záruce, záznam v cebii je ok.

                              Kiu jsem taky kupoval jako ani ne dvouleté auto a vydržela se mnou čtrnáct let. Kdyby Kia zůstala s nějakým modelem u mpv, šel bych zase do kii. Carnival z ameriky je úplně mimo moje možnosti, ojetá Staria by se už s odřenýma ušima dala, ale nelíbí se zbytku rodiny a je to už dost autobus. S-Max je takový hezký kompromis.

                              0 0
                              • Synnex90  

                                Tak na Kiu slyším docela chválu, taky jsem přemýšlel o Ceedu.

                                0 0
                                • kofejn  

                                  Ve firmě jsme měli první generaci ceeda a díky ní jsem se rozhodl pro Carens. Teď je ve firmě asi druhá generace kombík s motorem 1.6l a jezdí fakt dobře. A třetí kiou se vozím se Stingrem 3.3l a to je moc pěkné svezení. Ani s jednou nebyl nějaký problém, chodí to jen servisní prohlídky. Vlastně ta první nějak víc žrala olej.

                                  0 0
                        • MirosPikos  

                          Srdcař :-D

                          0 0
                          • kandik psi zub  

                            No čuně, vim. Ale fakt musim rict, ze je to nejlepsi auto co jsem kdy mel zatim. Krome toho jak uzasnej to je univerzal, tak i spolehlivost naprosto neodpovida hospodskym povidackam. Kupovano za 400 v 90tkm, ted 230tkm. Za tu dobu el. tlumice ( 50t prvovyroba), praskly svody 15t, jinak spotrebak kterej je smesne levnej proti treba japoncum, se kteryma mam zkusenost. Jedina nevyhoda ze to zere, protoze 2.5t. Ale za ten zvuk, vuni a pruznost to stoji.

                            1 2
                  • JSt  

                    jogger nepovazujes za mpv? kdybychom zustali u citronu, berla a auta stejne kategorie jsou rozmerove vpodstate jako tva c4, jen trosku vyssi. 5 plnohodnotnych sedadel, nalozis tam dost, pokud neplanujes v aute i spavat, nebude ti vadit, ze je vzadu kratsi. vyber mas dost siroky. ;-)

                    ten ustup od mpv je podle me dany tim, ze to nikdo nechce, krom vychodni evropy, kde se z velke casti kupuji jetiny z te zapadni. a auto bez prvniho majitele nema smysl vyvijet. jen rumuni na tento trh cili. ;-)

                    0 0
                    • Janes  

                      A jaký je to úspěch, co by za to teď Škoda dala.

                      1 0
                    • obda  

                      Mám (možná neopodstatněné) obavy, že to auto po deseti letech už dost chytat lišku. A taky se mi moc nelíbí motor. Chci jedině benzín (velké procento krátkých jízd), a výkon 81 kW není na tak velké auto nic moc. (Navíc je oturbený, ale už jsem se nějak smířil s tím, že benzínovou atmosféru holt už nekoupím.) Když si uvědomím, že současné auto jsem kupoval ještě v záruce za cenu pod 200k…

                      0 1
                      • hawrda  

                        Na velké procento krátkých tras je tenhle motor 81kW s přímým vstřikem nevhodný.

                        Tady by byl vhodnější nepřímý vstřik paliva, tedy druhá možná varianta s LPG.

                        A koroze bych se fakt nebál.

                        1 3
                        • Japhy  

                          Dokud jsem měl jedničkovýho focuse aka chlívek na kolečkách, měl jsem heslo „mám cočko a nebojím se ho použít“. :-)

                          0 0
                        • obda  

                          LPG nebrat, nezaparkoval bych ani v práci :D

                          0 0
                          • enjoy  

                            Zajámalo by mě, jak vysoký procento majitelů LPG to dodržuje..

                            0 0
                            • DDDD  

                              U nás v korporátu chtějí vidět techničák, bez toho nedostaneš permit na parking :)

                              0 1
                    • Atilla  

                      81kW/200Nm s tím fakt nechceš jet naložený na dovolenou, hory, nebo vlastně kamkoliv.

                      0 6
                      • hawrda  

                        Vyzkousej, a pak mluv:).

                        0 2
                        • Atilla  

                          Zkoušel jsem a sorry moje představa jízdy je, že můžu bezpečné předjíždět a to tohle naložené nesplňuje.

                          Jinak velký auto za dobrou cenu, ale plechařina je hrozná.

                          0 1
                          • hawrda  

                            Tak já somozrejme chapu, ze každý mame jiné představy a požadavky.

                            Když tohle naložis, tak to bude znat.

                            Slusel by tomu motor 1,3tce, ale ten je jen pro Dustera.

                            Na druhou stranu je tech joggeu na silnicích víc a víc.

                            Takže opět od Dachny trefa do černého .

                            3 1
                            • Atilla  

                              Tak cenově nemají v tomhle sektoru konkurenci, ale 1l motor na velké auto … Pro to jsem z toho vycouval a šel do i30

                              0 1
                              • tomfree  

                                To máš určitě i30n,když s tím jde bezpečně předjíždět?

                                3 1
                          • Synnex90  

                            Bezpečně předjíždět můžeš, pokud jsi typ řidiče, co předjíždí tak že dupne na plyn a předjede, tak chápu že potřebuješ víc KW.

                            0 1
                            • kubad  

                              bez výkonu to moc nejde, na to je moc velký provoz :D

                              0 0
                            • Atilla  

                              Bože tyhle kecy miluju. Zvládám předjíždět i v polu se 40kW, ale když ho naložíš, tak jsi rád, že udržíš 90km/hod do kopce. Stejně jako ta dacie. Soused to má – když někam jedem na hory, tak ne něj nečekám a jedu, protože tam kde já v kopci na dvouproudu mám hned 130, tak on je rád když ho vyjede a nepředjíždí ho kamion:)

                              0 0
                              • hawrda  

                                Tak zase nepřeháněj, já mám Dachnu taky, a na dálnici jedu bez potíží nepředpisových 140 –150 v levopruhovém vláčku.

                                Největší aero brzda jsou v létě kola na střeše, tady jde ale hlavně o extra nárůst spotřeby při rychlosti nad 110.

                                A sousedovi řekni, ať se nebojí podřadit a trochu tomu šlápnout na plyn, aby se na tu 130 dostal rychleji:).

                                0 0
                                • Atilla  

                                  Se divím, že s tím nejdete na okruh když to dá z 0 na 100 za 12s:)

                                  1 0
                                  • Synnex90  

                                    Tak my si nepleteme silnici s okruhem…

                                    0 2
                                  • hawrda  

                                    A na dálnici se připojuješ z 0 – 100, nebo už nějakým pružným zrychlením na 130?

                                    Pokud má soused turbomotor, tak by to neměl být problém, tedy pokud není potíž mezi volantem a pedálama.

                                    Na okruh nevím, ale už se chystá Dachna na Dakar:).

                                    0 1
                                    • Atilla  

                                      Nikde jsem o dálnici nepsal. Psal jsem o dvoupruhu do kopce. A ať jsem konkrétní, tak ten za Novou Pakou kde přijíždíš za kamionem do kopce třeba 50km/hod. Pokud na to hned nešlápneš, tak už tě předjíždí někdo jiný a ty se za tím kamionem vlečeš už celou cestu. Tu jeho první Dachnu logan jsem měl půjčenou a nikdy jsem neřídil horší auto. V zatáčkách se to naklonilo, ale že by to začlo zatáčet to ne. Tuhle novou jsem neriskoval… Věřím, že třeba duster je schopné auto pro to na co je určené, to lidi hodně chválí( Lesáci, atd)

                                      0 0
                                      • hawrda  

                                        Nevím co je první Dachna, to je jako napsat první Škodovka.

                                        U NP to znám, jezdím tudy do Krkonoš. Tak asi na to soused hned nešlápne no, pak se holt vleče.

                                        0 1
                                      • JSt  

                                        plynovy trihrnek logan mcv jsem pujcoval a to, na co je auto urcene, splnovalo perfektne – levne prostorne auto. jedine, co me vadilo, tak hlucnost, ze pri 160 kph nebylo slyset radio a mala nadrz na plyn rychle dochazela. :-) s plynovym pedalem na podlaze to po dalnici jezdilo za 12 litru. coz by nebyly zasadni problemy, pokud by auto bylo moje, protoze takhle bych se nemu nechoval. ;-) zbytek vytek byly naproste marginality typu ovladani oken ve stredove konzoli, ktere jsem pricital nizke porizovaci cene. nad tim, ze to do tocky nejde poslat jako motokara se snad nikdo soudny nemuze pozastavovat. ;-)

                                        0 0
                                        • Atilla  

                                          To ovládání oken ještě ok, ale umístění nastavení větrání bylo tak ergonomické, že jsi musel zastavit aby jsi pustil ofuk okna:)

                                          0 0
                                      • DDDD  

                                        Jezdím tam často (3–4× za měsíc) a mě ten kopec přijde v pohodě i na malý výkony. Když u toho přemýšlíš tak i s mámy Citigem co má myslím 50kW mám na horizontu 120. Jen to dole musíš správně poslat a mít dobře podřazeno. Jasně, není to jako s 3 litrem, kde nic neřešíš. Jsou horší kopce, kde se nemáš moc šanci dole rozjet a tam prostě nebudeš předjíždět. Zase tyhle malý motoru mají kratší převody, jen to na dálnici točí nesmysl, ale v menších rychlostech nejedou zle.

                                        Až bude obchvat Paky, tak to bude větší sranda.

                                        1 0
                                        • Synnex90  

                                          Chce to jen víc držet v otáčkách a líp podřazovat. Když vezmu, že moje první auto byl Opel Corsa s 44kw a i tak se z toho dalo docela dobře vymáčknout 180km/h v pěti lidech či předjet kamion, tak těch 80kw je pro mě luxus.

                                          0 0
                                        • Atilla  

                                          Neříkám, že je to nějaký hrozný kopec, ale pokud výkon chybí, tak máš smůlu. Můžete mi tady vyprávět jak to jde bez něj. To já moc dobře znám, ale sorry pokud se za tebou tlačí Q7, tak se tam nebudeš mrdlat 20 sekund než se ti to rozhýka. A to je přesně ten problém velkého slabého auta. Sice se ti na dálnici rozjede, ale jinak je to zbytečné, víc to žere a nedává mi smysl si kupovat auto větší než je fabie s 1,0 motorem. I v té Fabii 3 byl ten motor silnější než to co je v joggeru. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu.

                                          0 0
                                          • JSt  

                                            samotny vykon je cislo vytrzene z kontextu. kdejaka motorka je dvakrat vykonnejsi nez tvuj hjundaj. ;-) podstatny je prubeh toho vykonu a tociveho momentu. ale to urcite vis, jen to nedavas najevo. ;-)

                                            1 0
                                          • Synnex90  

                                            Tak zrovna Q7 je hodně líný auto :D

                                            0 3
                                            • J1RKA  

                                              :D z 0–100 za 6,5 na takovyho mastodonta jeto vpohode

                                              0 0
                                            • kubad  

                                              tak jistě

                                              0 0
                                              • Synnex90  

                                                Ano jistě.

                                                0 1
                                                • kubad  

                                                  O které verzi 6 válce s 8 kvalt automatem píšeš?

                                                  Protože nic slabšího tam už přes 12 let nedávají.

                                                  0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Ani ne. Jen praxe.

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    To se ti zdá, protože je to mrtvý do zatáček, takže to v rovince dá stovku za 6,5s, což je obecně super. Ale celková průmerná rychlost na nějaké nedálniční trase tomu pak neodpovídá.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Nesouhlasím. A 150t’ km taky ne.

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Asi tak, těžká líná *****. Na dálnici asi dobrý.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Jasné já měl v technickou 2080kg fakt těžká mrcha

                                                    0 0
                                                  • J1RKA  

                                                    zase tak mtvy to nejni :D ale jeto spis o pocitu, zeto auto ze zatacky vyleti, doporucuju Most jet na polygon a uvidis jak jeto obratny

                                                    0 0
                                                  • Atilla  

                                                    Tak je jasný, že velký SUV není na okruhy, taky jsem mu říkal ať so koupí Nko, má to nový a jde s tím blbnout. Ale už má pupek a chce sedět vysoko. Na druhou stranu to tam tu thalii pojede vždycky:)

                                                    0 0
                                                  • enjoy  

                                                    Q7 je zatáček král:-D

                                                    https://www.youtube.com/watch?…

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    911 najdeš ve svodidlech taky kopec. Si fakt vtipný. Jen nevím co se snažíš dokázat. Nikfo tu nechce srovnávat Hot Hatch s Q7

                                                    0 0
                                                  • DDDD  

                                                    Je super, jak se tu v tématu auto za 150 řeší malej výkon a dehonestuje auto, kde v základu byl 6V a za 150 to bude past vedle pasti.

                                                    Kolik lidi reálné v takovým autě jezdilo, zkušenosti z YT jsou k nezaplacení.

                                                    Kdyby v tom někdo jezdil, tak by tohle psát nemohl. Celá audi se pohřbila až nedávno, kdy díky green dealu ty auta měly tragickou odezvu na plyn. Jinak i ta krabice jela hezky a v naftě to moc nežralo.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Já to nevytáhli. A souhlas přesně jak píšeš

                                                    0 0
                                                  • J1RKA  

                                                    tady je jeden adept :D

                                                    0 0
                                                  • Tatut  

                                                    Ta auta už jsou po smrti :( tohle má kolegyne. Jeji přítel je petrolhead a nechce se toho vzdát tak pod tím (autem) furt jen leží a něco opravuje. Holka už půl roku jezdi od maminky půjčenou octaviou 1.0 tsi :D

                                                    0 0
                                                  • Tecka  

                                                    Vy si z toho děláte srandu a on to mezitím někdo koupil :-) Tak mu popřejeme mnoho štěstí.

                                                    V tomhle autobazaru jsem byl před mnoha lety pro naftového focuse jako dojíždědlo do zaměstnání. Celkem divoký start (můj laický odhad byl problém s některým vstřikem) a technik mi tvrdil, že je to startérem :-) Tak jsem s díky odmítl. Ale vzal jsem tam tehdy jiného v benzínu a auto bylo bez nějakých výrazných pastí.

                                                    0 0
                                                  • J1RKA  

                                                    no nevim, synek ho ma 4 roky < 330i 3.0 benzin > a mel jsem moznost jet i ve trihrnku 1.0 tsi a uplne si nejsem jistej, proc bych octu koupil

                                                    0 0
                                                  • DDDD  

                                                    Jj ukázkový příklad rodinného auta. :D

                                                    1 0
                                                  • enjoy  

                                                    A představ si, že v tomhle autě seděl testovací jezdec Audi, který (asi) umí řídit.

                                                    Jinak, to video bylo spíš pro zasmání.. nedotáčivost Audi je tak pověstná, že jí netřeba už ani dokazovat.

                                                    1 0
                                                  • kubad  

                                                    Ok tak sis pohonil a můžeme se vrátit k tématu

                                                    2 1
                                                  • kubad  

                                                    Jasné a teď tu o Karkulce.

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Jsi docela roztomilý.

                                                    0 0
                                                  • kubad  

                                                    Pokračuj je s tebou sranda

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Až zítra, mám padla.

                                                    0 0
                                                  • J1RKA  

                                                    si na benzince cistil skla?

                                                    0 0
                                            • Atilla  

                                              Jo než se v thálii rozkodrcáš na 50km, tak on tam bude mít tak 140. Je to fakt líný:)

                                              0 0
                                              • Synnex90  

                                                Akorát že nebude ale ok :)

                                                0 1
                                                • Atilla  

                                                  Si děláš prdel, ne? To auto má 250kW ,760Nm v základu. Když to chipneš jako můj fogy, tak to má 300kW. A z 0 na 100 to je lehce přes 5 sekund. A i když je to těžký tak to fakt jede.

                                                  0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Hůsty a když si tam koupí křídlo a samolepky plamenů, tak to bude mít hned 320kw a 850nM.

                                                    0 1
                                                  • Atilla  

                                                    Tak i v základu ten 4,2Tdi tahá hodně slušně, ale chápu, že ve srovnání s thalii a dacii je všechno pomalý.

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Co potom oproti I30 120kw, to auto na drag race nemá žádnou konkurenci.

                                                    0 1
                                                  • Atilla  

                                                    Až ti dorostou chlupy kolem péra, tak ti to doje.

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    Jo to jsem zapomněl ještě ti to přídá 10cm co.

                                                    0 1
                                                  • J1RKA  

                                                    k tem 20i?

                                                    0 0
                                        • kofejn  

                                          Když jsem tam jezdil s embéčkem, tak byl boj, s favoritem to už bylo lepší. Ale nejvíc mě to bavilo se zástavou, ta se nechala krásně vytočit a pak to i jelo. S kiou už je to nuda.

                                          0 0
                                          • DDDD  

                                            Když si tam jezdil s embéčkem, tak tam tahle silnice snad nebyla ne :))))) já si ještě pamatuju tu starou serpentinu, tam byl výkon jedno, nebylo kde předjet. Stavěli to asi na 3 etapy, u jedný zapomněli na to, že další bude az tak za 8 let a nájezd na původní cestu byl ftipnej. Par měsíců trvalo, než jim to došlo a srovnali to. Stejně jako ta 4 proudovka u Jičína, dřív taky vedla ta cesta jinudy. Teď je tam cyklostezka

                                            0 0
                                            • hawrda  

                                              Taky si to pamatuju. Jezdili jsme tam starým RTO busem do Rudniku.

                                              Ještě jako kluk samo.

                                              0 0
                                            • kofejn  

                                              To mi ani neříkej, že si pamatuju něco co si pamatovat nemůžu :O. A nebo jsem o kopec jinde, píšu o tom před Kumburským Újezdem od Jičína, co je za odbočkou na Lužany. Prvně jsem tam jel asi 2002, v roce 2006 mám na fotkách fávo a 2007 zástavu. Pak se v partě začly rodit děti a na Silvetr už se tam už nejezdilo, protože jsme se nevešli. Pak zase když děti dorostly, jezdili jsme na chalupu v létě a spali u chalupy ve stanech či na půdě.

                                              0 0
                                              • hawrda  

                                                Asi je řec o tomhle miste ný?

                                                0 0
                                                • kofejn  

                                                  O tom píšu já a mám pocit, že si to bez stoupacího pruhu nepamatuju. Ale je to dvacet let.

                                                  0 0
                                                • Atilla  

                                                  A já měl na mysli ten za Pakou na Vrchovinu. V Kumburáku se předjíždí na pohodu.

                                                  0 0
                                  • cibi  

                                    hele, moje Zafira B to má 1–100 papírově za 13s, pokud se dívám na palubák přepnutý na spotřebu tak za 30s.

                                    A člověče, dá se s tím- město okresky i dálnice.

                                    Za ±130 000 km jsem na spotřebě 8,7. (proto ten ohled na spotřebu)

                                    Jezdím vetšinou město a okresky.

                                    Dálniční známku si koupím1–2× za rok pokud jedu do čech nebo na východní slovensko…

                                    jo Nurbugring bych si zkusil moc rád, jenže manželka mi po mojí oblíbení horské silničce říká že nechci :-)

                                    0 0
                              • Synnex90  

                                Tak holt neumí řadit. Nebo si to chipne.

                                1 0
                                • Atilla  

                                  Než se mu to rozjede, tak už ho předjíždějí ti co jim to jede:)

                                  0 0
                                  • Synnex90  

                                    Většinou stačí vědět v jakých otáčkách máš největší výkon, teď jsem na zimu koupil Thalii 1.2 55kw. Když to držím přes 3000 otáček, tak se s tím dá i předlíždět. Samozřejmě se služební O4 nebo S3, je to jednodušší, jen šlápneš na plyn a převodovka se s tím už nějak popere.

                                    0 1
                                    • Atilla  

                                      Furt do kolečka. A když týpek za tebou bude mít silnější auto, tak se ti tam prostě nasere a ty zase čekáš na další díru co možná přijde za 3, možná za 5 minut.

                                      TVL thalii:)

                                      1 0
                                      • Synnex90  

                                        To se mi tam nasere tak jako tak :)

                                        Ano Thalii, bezúdržbové levné auto.

                                        1 0
                                        • JSt  

                                          kdybys mel 120 kW i30, nepotkas na silnici silnejsiho auta. asi teda. jsem vydedukoval…

                                          0 1
                                          • J1RKA  

                                            staci mit i30 N a mezi rodinejma kombikama jsi jednicka :DDD

                                            0 0
                                          • Synnex90  

                                            Ty jo i30 mi ani nepřípomínej, ty jejich problém s řazením mě straší ještě teď.

                                            0 0
                                            • Janes  

                                              Manželka to má s automatem a problémy nula.

                                              0 0
                                              • J1RKA  

                                                pritelka sluzebak a taky vpohode

                                                0 0
                                                • Atilla  

                                                  Všichni se kterýma jsem mluvil a mají to jako služebáky co nalítají 100k+ ročně jsou v pohodě, ale borec s Tahlli s tím má problém, zatím co dacia je synonymum pro spolehlivé auto:)

                                                  0 2
                                                  • Synnex90  

                                                    Dyt jo lepší auto než I30 vlastně není. Předjede to i Porsche 911 a do servisu to jezdí jednou za 10 let.

                                                    0 1
                                                  • Atilla  

                                                    To tvrdíš ty, že 80kw s 200Nm je na velké naložené auto pohoda a jak s tím jde lítat. Ne já:)

                                                    0 1
                                                  • Synnex90  

                                                    Ano je.

                                                    0 1
                                                  • J1RKA  

                                                    Aha

                                                    0 1
                                                  • JSt  

                                                    to si myslim, ze nikdo netrvrdi, ale 110 koni s 200 Nm je uplne dostatecnych, abys nebyl brzdou provozu. ;-)

                                                    2 0
                                                  • J1RKA  

                                                    Hele mám oktu RS a dneska bych radši koupil Nkovou i30.

                                                    0 0
                                                  • J1RKA  

                                                    ano neni :D, pritelka ho ma 7 let, do konce roku natoci smradoch 300, pokud vim, tak servis jenom tlumice, brzdy, 2× kotouce, 3× srnka :D, je ale pravda, ze ted uz hur startuje pri teplote pod –5

                                                    0 0
                                                • Synnex90  

                                                  Záleží co má. Ta jejich suchá spojka je akorát magnet na problémy.

                                                  0 0
                                            • Atilla  

                                              TVL Thalii

                                              1 2
                                          • Atilla  

                                            Tak jasný že potkáš, ale nejsi brzda provozu,

                                            0 0
                                      • JSt  

                                        :-D

                                        1 0
                                    • Janes  

                                      Thalii bych nechtěl ani za trest.

                                      1 0
                                      • Synnex90  

                                        Tak co ty chceš či nechceš mi je asi u zadele :)

                                        1 1
                                      • scalar  

                                        Za zadními sedadly máš polici na plato vajec a klobouk tak typické pro Thalie.

                                        1 0
                                        • Synnex90  

                                          Tak francouzské auto.

                                          0 0
                                          • Janes  

                                            Náhodou, Peugeot 405 break byl boží. Prodal jsem ho až pod hrubým nátlakem mé ženy, měl jsem ho od jeho 7 do 18ti let.

                                            0 0
                                            • Synnex90  

                                              Tak 405 a 406 byly nej auta od Peugeotu, v současné době je to hnus.

                                              0 0
                                            • mr.nikdo  

                                              Hmm…405 Mi16

                                              Skoda, ze jsem v te dobe nemel ridicak :((

                                              2 0
                                            • oddie  

                                              Jedna z mých 405 break 1,9D mi z očí zmizela teprve asi v 21 letech s nájezdem kolem miliónu km…

                                              0 0
                                              • Janes  

                                                Já měl 1,9 benál, to byl motor. Měl jsem ho sníženej a na nízkoprofilech, drželo to v zatáčkách jako přilepený.

                                                0 0
                              • JSt  

                                a v cem je problem? :-)

                                0 0
                      • oddie  

                        Úplně klidně.

                        1 2
            • Synnex90  

              Zrovna tohle je jedno z hodně praktických rodinných aut.

              0 1
              • Venda  

                Teda pokud je rodina tvořena dvema dospelymi a civavou. A to ta civava nesmi mit moc oblecku, treba zimnich, vic se tam proste nevejde. ;-)

                A ano jezdil jsem s tim, i kdyz jen s pravostrannym rizenim. Je co se tyce nedotacivosti docela pekne neutrální, takze s nim byvala na letisti sranda. Ale rodinny auto to neni

                1 0
              • Cavendish  

                Yeti rozhodně není hodně praktické auto ;) možná pro tří členou rodinu. Ale na to by stačila i combi Fabie

                1 2
                • kubad  

                  Tak rozměr auta je jasný, zase na svou velikost je celkem prostorné a dobře využitelné

                  1 0
                • nomecz  

                  Fabie kombi ma 500l kufr … Yeti je supr auto pro 2, mel sem ho 2 roky jako sluzebak a s 1,8 tsi to bylo supr, ale i kdyz sme jeste nemeli decka tak sem jezdil furt s rakvi nebo bez zadnich sicen.

                  0 1
                • Barak  

                  Prakticke auto to je, ale pro 4 clenou rodinu uz to byva na dovolenou dost tetris. Zvlast v zime, kdy ty veci bobtnaj.:-) Neni to proste, ze tam ty veci nahazis a neresis. Uz kolikrat premyslim, co necham doma.

                  0 0
                • Synnex90  

                  Combi fábka není tak praktická, tohle je dobrý i na hory s dětma atd. Pro dva dospělé a dvě děti ideál.

                  0 1
                  • skaj  

                    „A terazky mi povedztě, Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom ideal?“

                    Jako sorry, ale Yeti ma jako auto pro 2+2 k idealu hodne daleko… Lepsi nez dratem do oka, ale idealni rodine auto vypada uplne jinak.

                    3 0
                    • Synnex90  

                      No rozhodně lepší jak fábka v combíku :)

                      0 1
                      • skaj  

                        Jasne, a oba lepsi nez maluch:) Coz z nich ale rozhodne idealni rodinne auto nedela.

                        0 0
                      • Karlos009  

                        V čem je Yeti lepší rodinné auto než Fabia kombi? Pokud někdo kupuje auto do 150k nejezdí asi na hory každý víkend a v běžném městském a příměstském životě je Fabia kombi praktické auto s velkým kufrem a dostatkem prostoru na zadních sedadlech. Motorizace nejsou žádná hitparáda, ale to v této cenové relaci si stejně nemůže moc vybírat. Že přestala Škodovka ty kombíky dělat je dle mého názoru hrubá chyba.

                        3 2
                        • Synnex90  

                          Lepší jízdní vlastnosti, větší prostor v kabině, pokud nestěhuješ půlku domácnosti, tak je lepší. Fábka má vyhodu ve větším kufru. Za mě Yetty lepší, plus bývá ze lepší cenu.

                          A upřímně pokud už bych chtěl ojeté auto tak bych nesáhl po Fábii ale po Rapidu v kombíku. Výhodou je i větší nádrž. S 1.6 TDI jsem na jedno natankování ujel v pohodě 1000km a spotřeba 5,5l max je taky příjemná. Opravy za pár korun. Mrzí mě že je škodovka zrušila a nahradila předraženou Scalou, která mě upřímně nijak nenadchla.

                          0 0
                          • Venda  

                            Vid, ze jo! A kocarek nebo sanky hold potahnes privazany za autem… ;-)

                            1 1
                          • nomecz  

                            rapid v kombiku neexistuje …

                            0 0
                            • Synnex90  

                              A Škoda rapid spaceback asi co…

                              0 0
                              • nomecz  

                                hatchback …

                                0 0
                              • mr.nikdo  

                                Mensi kufr nez Rapid Liftback :D

                                0 0
                                • Synnex90  

                                  Dej kolo do liftbacku a pak do spacebacku :)

                                  0 0
                                  • mr.nikdo  

                                    Nejak si myslim, ze to zkousis na blbem miste.

                                    A je to 550 vs. 415 (v litrech).

                                    https://www.autorevue.cz/…l-mensi-kufr

                                    Jestli nejsi pan Weasley, tak chci vedet, jak to delas.

                                    0 0
                                    • Synnex90  

                                      Super a teď zkus realitu :)

                                      0 0
                                      • mr.nikdo  

                                        No. Porad brecis na spatnem hrobe :D

                                        S Rapidem jsem se neco najezdil.

                                        Do kufru das kocarek s hlubokou korbou. Delkove do Spaceback urcite ne :-*

                                        0 0
                                        • Synnex90  

                                          Píšu o kole :) A do spacebacku dáš kočárek naprosto v pohodě :D

                                          0 0
                                          • mr.nikdo  

                                            Cti spravne: kocarek s hlubokou korbou. Ne sportak na obrazku.

                                            Muzes mi rict, proc se vleze do Spaceback a ne do vetsiho Lifback?

                                            0 0
                                            • Synnex90  

                                              S hlubokou se tam vejde taky :D

                                              0 0
                                              • mr.nikdo  

                                                Znovu. Prosim o info, proc tedy kolo do SB jde a do LB nejde?

                                                0 0
                                                • Synnex90  

                                                  Já psal o kole, chápeš, o kole. Asi moc složité že.

                                                  0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Definuj tedy jake kolo myslis.

                                                    A proc jde dat do SB a ne do LB.

                                                    Popis, prosim, jake kolo myslis a kamen urazu.

                                                    0 0
                                                  • Synnex90  

                                                    No jelikož jsme na bikeforu, tak bych řekl že jízdní kolo.

                                                    0 0
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Jsem rad, ze urazis moji inteligenci.

                                                    Ale doted nejsi schopny popsat rozdil mezi ulozenim kola v LB a SB.

                                                    Slusne jsem pozadal o vysvetleni rozdilu, ktery jsi zminil.

                                                    0 2
                                                  • Synnex90  

                                                    Já jí neurážím :)

                                                    0 1
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Ofiko Te ted nahlasim, za urazeni.

                                                    Vyse jsi psal, ze je pro mne neco slozite pochopit.

                                                    Ale sam nejsi schopen vyhovet slusne zadosti a popsani – v cem je LB horsi nez SB v prevozu kola.

                                                    0 1
                                                  • Synnex90  

                                                    Nic o převozu kola jsem nepsal. Příště ti to raději nakreslím.

                                                    0 1
                                                  • mr.nikdo  

                                                    15:33

                                                    Dej kolo do liftbacku a pak do spacebacku :)

                                                    Nakresli, prosim, hned.

                                                    O to se tu nejakou dobu snazim ;)

                                                    0 2
                                    • enjoy  

                                      Mimochodem, víte jak škodovka měří objem kufru? Je to včetně prostoru pod podlážkou. A maximální objem kufru se sklopenými sedčkami, včetně prostoru pod předními sedačkami(pro nohy cestujících vzadu). Né, vůbec to nevypadá jako podvod na zákazníky.

                                      Ty litry jsou fakt hodně orientační věc a o využitelném objemu to zase tolik neříká.

                                      1 0
                                      • Synnex90  

                                        Asi tak, proto si chlapci myslí že větší číslo je lepší, holt realita je jiná :)

                                        1 0
                                        • nomecz  

                                          kdys je liftback o 18cm delsi a ma s „kombi aka spacebackem = hatchbackem“ stejnej rozvor, tzn ta delka navic je vsechna na zadnim previsu tzn kufru tak podle tve logiky ten kufr bude mensi ?

                                          safra jestli to tak je, tak ona mozna i ta zeme bude nakonec placata …

                                          1 0
                                          • mr.nikdo  

                                            Kukni nahoru. Neni schopny popsat ten duvod pripominky ;)

                                            0 2
                                            • Synnex90  

                                              Píše ten, kdo o zmínce o kole, tahá do diskuze kočárek :)

                                              0 1
                                          • Synnex90  

                                            Víš ona je důležitá i výška a ne jen délka :)

                                            0 1
                                            • nomecz  

                                              nechci ti bourat bábovičky, ale on je v tomto případě důležitý spíš poměr výšky x šířky x délky a úhlu sklonu 5. dveří

                                              2 1
                                              • mr.nikdo  

                                                Sedan

                                                0 3
                                                • nomecz  

                                                  rapid se dělal i jako sedan ? sem myslel ze jen HB a LB

                                                  1 1
                                                  • mr.nikdo  

                                                    Nene. Jetta.

                                                    Jako info, ze vyska omezuje vlozeni kola kufru.

                                                    Vyskove jen tam mene mista nez u LB.

                                                    Fotku kola v Rapidu se mi hledat nechce. Nekde v hluboke historii.

                                                    0 1
                                                • Synnex90  

                                                  No vidíš, a já s kolem velikosti XL a 29 balony měl problém, do Spacebacku jsem ho dal v pohodě.

                                                  0 0
                                      • mr.nikdo  

                                        S LB jsem se neco najezdil a SB jsem mel jako nahradni auta. Nekolikrat ;)

                                        0 0
                                        • enjoy  

                                          To mě mrzí… :-D

                                          Rapida jsem řídil jednou. A po usednutí za volant mě vyděsilo čelní sklo, které jsem měl nějak hrozně blízko u obličeje:-))

                                          1 1
                                          • mr.nikdo  

                                            To mne asi nepotkalo.

                                            Zajimave byly testy, ze Rapid se ridi lepe jak Fabie 3 kombi.

                                            Za mne F3 byla na rizeni lepsi nez Rapid. LB lepsi jak SB (ten byl desny – mozna lehkym motorem, uzkymi koly, buhvi).

                                            Mel.jsem test – zatacka za Libivou smer na Zabreh. Rapid v 90 sel, ale uz to chtelo usili. O3 – ani jsem nevedel, ze jsem ji projel.

                                            0 0
                                            • DDDD  

                                              Rapida mi dali jako náhradní auto asi na měsíc a za mě teda velký špatný. Tady bylo vidět (přesedl jsem ze superba) že šetřili fakt na všem. Sedačka řidiče nastavitelná divnou pákou, žádný mikro posuv. Takže hroznej kompromis, auto brutálně neodhlučněný (a že Superb taky není, Passat výrazně lepší), jízda taková divná. Na druhou stranu, bylo to fakt levný auto a na nic si nechtělo hrát. Plus byl na tohle auto kufr a kdyby to dělali v kombiku tak to asi spoustě chalupářů stačí a ve flotilách by to zabilo Octavii. Takže důvod proč nebyl ke asi jasný :)

                                              1 1
                                              • Synnex90  

                                                Mě to právě vyhovovalo, na vše máš páčku místo tlačítka. Nedávno jsem jel na služebku Superbem III a docela zklamání, houpe se to jak kráva, 2.0 TDI je pěkně líny. Upřímně jsem raději za jednodušší auta.Místo Rapida, kterej měl najeto 300 tisíc, za sedm let, nám pořídili Scalu a je to snad ve všem horší.

                                                0 0
                                            • enjoy  

                                              K tomu testu.. A teď si zkus představit situaci, že by jsi tam jel s autem, které má skutečný podvozek(nedejbože s hydraulickým posilovačem) a ne tu změť součástek, které u škodovky také říkají podvozek, ale ve skutečnosti to má za úkol pouze držet kola se zbytkem auta dohromady:-)

                                              1 2
                                              • mr.nikdo  

                                                No, tak to bych uz asi nejel v ramci povolene rychlosti :) = nejel bych tak.

                                                0 2
                • Synnex90  

                  No vidíš, já ho vyměnil za trojkového bavoráka z roku 2018 a mám ho raději jak služební O4.

                  0 0
            • káňa  

              Jsem si toho vědom, díky. Navíc zkušenosti s Yetim mám, i když s naftou.

              2 0
          • enjoy  

            Tohle auto máme ve firmě(pohon 4×4, DSG) a musím říct, že jak jsem proti škodovkám zaujatý, hlavně podvozkově. Tak tohle jede hrozně pěkně, udělalo na mě dobrý dojem. Vůbec se to nepodobá ostatním škodovkám jízdně.

            Kufr je teda spíš povedený vtípek, ale pokud to nevadí, tak je to ok.

            Motor, na to, je to „jen“ 1.4, tak jede. možná je to dáno taky konfigurací(4×4, DSG). Prostě šlápneš na plyn a celkem letíš.

            Auto je ve firmě od novoty a s motorem nebylo nikdy nic.

            0 0
          • mr.nikdo  

            Mimo motoru bacha na rez. Dvere okolo klik.

            1 0
    • maajkee  

      Přes rok jezdim VW Caddy Maxi a jako rodinný auto + auto k podnikání + auto s kolama za trailama úplně super ????

      2 0
    • cibi  

      Pokud hledáte kombi za cca 150 ,benzín…

      si dovolím doporučit Opel Zafira B. benzínová 1.6 –1.8

      není to kombi, je to vlastně MPV, používám převážně jako 5 místné.

      dozadu se vejdou 2 isofix sedačky + podsedák/ dospělý mezi ně.

      Sedadla v kufru jsou opravdu dětská (nízko na nohy)

      zadní, teda vlastně střední lavice je posuvná.

      Kufr při využití 5 míst nekonečný, (myslím že i větší než OCTII combi) lze si případně poposunout lavici o pár cm dopředu. Kufr je proti OCT jinak tvarovaný, kratší, vyšší-osobně mi připadá lépe využitelný.

      Jako sedmimístný je kufr tak na dětské baťůžky a řidičovu dokladovku- cca 20 cm dlouhý.

      Při sklopení zadních/ středních sedadel se dovnitř vejdou 2–3 kola 26" – naležato příp 2× 28 treking.

      slabiny-

      horší výhled, (a sloupky) … ale pro mne lepší než Octavia,

      dost dlouho jsem hledal pozici za volantem v které vidím na budíky. (nemá teploměr!)

      relativně těžké auto, tj sportovní jízda jen pro tatínka se koná až po přestavení vaček nad 4000 ot i tam jde jen o mírný pokrok v mezích zákona.

      Auto je vzhledem ke kredencovitému tvaru víc citlivé na boční vítr – při dálničních rychlostech.

      Pocitově jde až o rozkývání. Jedná se ale jen o nepříjemný pocit, auto neztrácí stabilitu.

      Prakticky u každé zafiry odejsou dráty v husích krcích do zadních dveří- jako první ten za řidičem.

      Opravitelné buď sadou z Aukra,za 800 nebo koupí pinů a metráže za dvě stovky.

      Pokud máš špatne nasazenou hadici mezi filtrboxem a motorem vyhazuje to chyby váhy vzduchu.

      pokud koupíš auto s hlídáním tlaku v pneumatikách… tak v spec ventilcích nejde vyměnit baterka.

      Spotřeba je hodně závislá od řidiče a použití.

      Jezdím hodně v měste, za 130 tis km mám průměr 8,7. Nejlépe jsem jel za 6,7.

      přestavba na LPG je možná, ale dost často se po ní řeší problémy s podpálením ventilů- auto nemá hydroštely, mění se hrníčky zdvihátek. při provozu na benzínm po 80 000, na plyn každách 30. jeden stojí okolo 500 (origo)

      jinak pohoda…

      3 0
      • MJ24  

        když jsem hledal benzínové MPV (nepotřebuji něco velkého jako Sharan a pod.) tak jsem zase skončil u Toyoty Verso 1,8

        1 0
        • Cavendish  

          Dobrá volba….jaký rok? Některé období trápili ty 1.8 spotřeba oleje kvůli ovalitě pístu (nebo válce? Už nevím)

          0 1
          • MJ24  

            rok 2011, mám ho rok a půl, mezi výměnama nebylo potřeba dolévat. Před tím jsem měl Corollu Verso 1,6 2003, a to byla supr kára za ty prachy, koupil jsem ji tak nějak omylem a hodně překvapila.

            0 0
            • Cavendish  

              Tak tam už myslím problém nebyl. Ten byl někdy 2008–2010 mám dojem. Jsou to super auta. Praktické, spolehlivé, levný provoz

              0 0
        • Synnex90  

          Tak Toyota, má zajímavá auta a slušný motorizace. A upřímně jsem neslyšel z okolí žádný stížnosti na Toyoty. Většinou vždy na koncern či BMW.

          0 0
          • J1RKA  

            jj Corolla je fajne

            0 0
          • embi  

            Toyota Supra je dobra no.-)

            0 0
          • mais  

            Tak si dej pozor na posledního avensise po poslením faceliftu specifikace D4D má to motor BMW N47 – takže statisticky ne zcela povedený motor i na poměry nafty od BMW

            0 0
    • Tatut  

      Vybírám osobní dodávku…

      cena 150–250t a nemohu se rozhodnout. líbí se nám nejvíc Seat Alhambra/VW sharan kolem r. 2014 s 1.4 TSI, manuál – nejlépe vyřešený interiér a sklopení sedadel do podlahy! Tohle snad nikdo nemá.

      Šli by jste do toho nebo raději zůstat při zemi a vzít Dokker, berlingo/partner s 1.6 atmo nebo Fiat Doblo s 1.4 atmo?

      Na ježdění kolem komína. Jako druhé auto převoz materiálu na stavbu/rozvoz dětí apod.

      Toyota Verso bylo taky ve hře ale přes všechny přednosti ohledně motoru nám přijde moc malé.

      0 0
      • Bafoon  

        Berlingo ma sestra a u nas jezdi alhambra (v nafte) to jsou uplne jina auta! :) z toho na co to potrebujes bych vzal berlingo. Zvlast kvuli kufru – vstupni otvor je vic krabice a auto se vsude vejde.

        0 0
      • Mr.Dawe  

        Trváš a benzinu? Kombinace brnzinu a MPV/dodávky dost aut vylučuje.

        Jinak z toho co píšeš, tak Alhambra bude nejstarší. Možná ve výsledku nejlepší kombinací MPV/benzin bude Dacie. Ačkoliv z toho výběru se mi líbí nejmíň. Moji volbou by bylo Berligo 1,6 nafta v EURO 5 (bez AdBlue).

        1 0
        • Tatut  

          Diesel se neohřeje. Spotreba mne netrápí na ten nájezd 6000 km ročně.

          Na dálky máme jiné auto.

          0 0
    • bimjeam  

      Zdar pripojím sa aj ja s prosbou o radu:

      Hľadám nejaké praktické a spoľahlivé rodinné MPV / mestskú dodávku:

      ZADANIE:

      • aby sa do auta zmestili 2 dospelí, dve detské sedačky a kočár v celku
      • aby sa do kufra dal strčiť 29" full 140/140mm veľ L bez vybratia predného kolesa (ideálne na stojáka)
      • ideálne benzín, (ročný nájazd 7000–8000 km, denne 14 + 14 km do práce, cez víkendy nejaké výlety, + raz do roka cestu na dovolenku niekde do chorvátska :)
      • cena do 200 tis. Kč/ 8 tis. €
      • ideálne posuvné zadné dvere
      • výbava: klíma, vyhrievané predné sedačky, vyhrievané zrkadlá v elektrike, predné okná v elektrike, cúvacie senzory
      • rozmermi sa mi páči napr. Nissan NV 200 Evalia 1.6, ale tých je v benzíne pomerne málo a krásy to moc nepobralo.
      • nie som žiaden pretekár, stačí mi keď nebudem brzda provozu a spoľahlivo dôjdem z bodu A do bodu B

      Alternatívne pozerám napr. Ford Tourneo Courier (tam sa mi moc nepáči ten 1,0 L ecobooster)

      Toyota Pro Ace City Verso alebo Peugeot Rifter sú zasa mimo budget…

      0 0
      • oddie  

        Pobavilo :) Teda já takové auto mám, byť teda v naftě, ale dělalo se i v benzínu. Trochu problém u něj ovšem je, že se před 13 lety přestalo vyrábět…

        0 0
        • bimjeam  

          a čo to máš za auto, sím ťa? Aktuálne jazdím na 22 ročnom, takže aj 13 ročné by bol upgrade pre mňa :D :D

          0 0
          • oddie  

            P806 a 807 (resp. klon). Do obojího se vejde L kolo na výšku, do 807 líp, je o chlup vyšší. V druhé řadě mám vyndanou prostřední sedačku, dávám tam takhle dvě kola, v pohodě se vejdou. Benzínová verze se dělala jen do r.2010 a pokud jezdíš 15km trasy, bude žrát dost přes 10 litrů. Plus se ten benzín dost blbě shání, většina byla naftových.

            Podobnou možnost máš Ford Galaxy s dvoulitrem, ten ale nemá vyndavací sedačky, jen sklápěcí, je i nižší a tím pádem tam to kolo tak pěkně na výšku nedáš. Ale je to zas o něco modernější auto, byť ho do 200m o moc mladší nekoupíš. Jo a nemá šoupačky, na rozdíl od 807.

            0 0
            • ELx  

              Tak zrovna benzinovou 807 budu na jaře prodávat

              0 0
              • oddie  

                Že bych rozšířil sbírku? :)

                0 0
                • Janes  

                  Tak to Ti můžu taky poskytnout Avensis 2002, 1.gen combi, 1,8 benál, modrá metla a liťáky :-))

                  0 0
                  • oddie  

                    Děkuji za nabídku, ale to je mi asi k ničemu, já jedu (zatím) jen v těch francouzech…

                    0 0
                    • Janes  

                      Já to měl stejně, do tý doby, než jsem poznal Toyoty :-). No nic, půjde do šrotu, nemám nervy na nějaký bazary.

                      0 0
                      • Synnex90  

                        Tak bazar to odkoupí za pár korun a máš klid, spíš když to budeš chtít řešit separátně, tak se musíš obrnit. Občas máš štěstí na lidi ale většinou je to hroznej opruz. Zamluvý, pak nemaj prachy nebo koupí jinde atd.

                        0 0
                        • Janes  

                          Přemýšlím spíše o vrakáči, ale nevím, jaké tam mají podmínky. Je toho auta ale škoda.

                          0 0
                          • oddie  

                            Jestli je v pěkném stavu, dej ho někam do výkupu, ať ještě jezdí. Třeba u Štěpánka se zeptej, jestli by to nechtěli.

                            Auta do šrotu jsem posílal do Zdic k Lorenzovi, ale i u Mělníka někoho máme, kdo to rád vykoupí a vystaví eko, na kontakt bych se musel zeptat kolegy.

                            0 0
                            • Janes  

                              Co je to pěkný stav ? :-).

                              Motor je super a u nás dost ojedinělý, tady byly jen 1,6 a 2,0. Kastle slušná, ale samozřejmě už to nějaké mouchy má, taky klouže lehce spojka, budíky fungují, když chtějí a stejně tak klimoška a topení.

                              0 0
                              • oddie  

                                Hm, spojka a budíky nic moc… s tím už se asi nikdo chtít dělat nebude.

                                I když ani spojka SAC s DMF není žádná raketová věda, natož ta jednoduchá :D

                                0 0
                                • Janes  

                                  Máš pravdu, jinak ty budíky, to je sranda, jedeš po rovině, všechno v pořádku, zatočíš a všechny ručičky si jako na povel lehnou, pak zase někde naskočí a pořád dokola. Buď se někde dotýká káblík na kostru, nebo je tam smrkáč :-). Já už s tím nic dělat nebudu.

                                  0 0
                                  • oddie  

                                    To jsou blbý závady, tohle hledat je pro zlost, práce co netěší…

                                    0 0
      • mr.antik  

        S tím složeným kolem to asi nemyslíš za sedačky, ale při sklopení druhé řady, ne?

        Jako výkonově to je hodně špatné (dálnice), ale co třeba Caddy Maxi 1.6i. Na courání po okreskách by to stačit mohlo, jen to chorvatsko bude trošku náročnější.

        0 0
        • bimjeam  

          Áno, pri sklopenej druhej rade.

          Ja napchám fula v celku aj do Fabie 1 combi, keď natlačím dopredu sklopenú sedačku spolujazdca, ale je to boj, potrebujem niečo praktické a rýchle, keď dostanem „priepustku“ na dve-tri hodiny :D

          Myslím, že by stačil aj Caddy Life, ale tie ceny sú obvykle pomerne vysoké s ohľadom na ročník a nájazd, v ponuke prevažuje nafta…

          0 0
          • Auditor  

            To zavidim. Ja svoje XLko do Sharana 2005 nedam … :( Nebo dam, ale neni to moc komfortni.

            Teda na stojaka. Na lezato bez problemu :D

            0 0
      • Tatut  

        Sharran/Alhambra 1.4TSI od 2015

        Dokker 1.6

        berlingo/partner s 1.6i

        Doblo/Movano 1.4i

        Renault kangoo/MB citan Maxi (Bohužel vetsina diesel)

        Těch prodloužených verzi je málo a ještě míň na bazaru ve slušném stavu a v benzínu.

        0 0
      • mais  

        Starej Sharan, Alhambra, Galaxy.

        Posuvné dveře jsou u Sharana a Alhambry od roku 2012? – poslední generace

        za dané peníze to seženeš, ale bude to tak trochu projektové auto – nicméně kolem mě to dost lidí provozuje a fungují s tím

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.