RockShox Reverb Stealth 150 mm – nevrací se zpět

43 nepřečtených
  • Ancient

    Dobrý den,

    potřeboval bych technickou radu. Na stará kolena jsem si koupil pořádné kolo do hor (tedy spíše z kopce z hor dolů – Canyon Torque Trailflow).

    Radost mi trochu zkazilo, že se mi již od začátku po vybalení nevrací do zdvihu teleskopická sedlovka RockShox Reverb Stealth 150 mm. Vždy vyjede cca do dvou třetit, tak o 10 cm, tam se jakoby zasekne a pak ji musím pomoci nahoru rukou. Na teleskopické části není viditelné žádné poškození, rýha, cokoliv.

    S kolem byla dodaná i odvzdušňovací sada přímo pro tuhle sedlovku, jen netuším, jestli by případné odvzdušnění pomohlo vyřešit problém.

    Takže se mi naskýtají tyto možnosti:

    1. pokusit se odvzdušnit hadičku – netuším, jestli by to mohlo pomoci,

    tak ať se s tím netrápím zbytečně.

    1. rovnou tu sedlovku vyreklamovat a kdovíjak dlouho čekat na

    nápravu…

    1. neřešit, jezdit a na reklamaci hodit po sezoně…
    2. existuje nějaká snadnější cesta, jak to rozhejbat?

    Budu vděčný za každou radu, díky.

    BTW: Jinak je to tedy úžasný kolo, pokud člověk neřeší nějaký to kilčo navíc :-) Konečně mám pocit, že tomu mohu naložit více, než si běžně troufám a že se to pode mnou nerozpadne… :-)

    0 0
    • RacerX  

      Reverb – zmetek :-(

      Ale kolo mas krasny…i kdyz ti to nepomuze…

      0 0
    • kesu  

      ha, vzduchovej CCDB, prosím hoď sem malou recenzi. Jde mi hlavně o citlivost a progresivitu, možnosti nastavení znám z coil verze..

      jinak odvzdušněním to podle mého nebude, pošli to na reklamaci. Reverb není žádnej zázrak spolehlivosti a každej rok mi přestane na konci sezony držet úplně nahoře. Nicméně tohle se mi ještě nestalo, zase tenhle problém ale řeším na KS. Osobně si myslím, že může bejt problém v pouzdýrku..

      0 0
      • Ancient  

        No, nevím, jestli zrovna já jsem ten správnej technik na nějakou fundovanou recenzi tlumiče :-) Zatím ladím kolik foukat, a jak kroutit klíčem ohledně kompresí a tlumení, to nastavení je fakt brutus, zkouším do kopce, z kopce, jak se to chová tak nějak celkově. Každopádně příští týden jedu na Semmering, tam tomu zatopím a pak podám info jaký z toho mám dojmy. Zatím ale dobrý, i když nevím, v jaký míře je to tlumičem a v jaký kolem samotným :-)

        0 0
    • kOmE  

      Je nafoukanej? Co klecko ovladani rychlosti ,zkusil jsi ho zasroubovat na doraz?

      0 0
    • Janouch  

      ted tuhle zavadu uz asi potreti resim v servisu jedna se o vadne tesneni u vzduchove komory nutne rozebrat a vymenit pokud ji mas v zaruce res to reklamaci jen se divim že se posere hned po zakoupeni to už je fakt soda :((((

      0 0
      • Ancient  

        Tak díky moc za veškeré rady, asi nebudu mít zbytí a začnu řešit reklamaci. Opravdu je docela mazec, že to bylo pokažený už z fabriky, ještě předtím, než jsem na to poprvý nasednul… asi někdo ošulil výstupní kontrolu… smůla, no.

        0 0
        • svářeč  

          odvzdušnění pomůže jen v případě,že sedlovka nejde dolů.

          to že nejde nahoru je malým tlakem vzduchu.zkus přifouknout(netuším jak:-(),když nepomůže-reklamuj.

          krásny bike:-)

          0 0
        • kOmE  

          Uz jsi to zkusil dofouknout?

          0 0
          • tonik666  

            To může pomoct, moje když nebyla dofouknutá, tak vyjížděla pomalu a nedržela. Potíž byla v tom, že potřebovala dofouknout, protože ucházela, takže pak šla stejne na servis.

            0 0
          • Ancient  

            OK, zkusím to ještě dofoukat :-)

            0 0
    • kopečák1  

      Já mám na canyonu 300km, jednou v blátě a taky se mi vrátí o 90% a zbytek na druhý, třetí zmáčknutí páčky… taky teda zkusím dofouknout…

      0 0
    • Dorsiflex  

      Ahoj, netušíte někdo, jak je to s váhovým limitem jezdce pro Rock Shox Reverb Stealth 150mm? Někde jsem četl, že je do 90kg – nemohu ale tuhle informaci dohledat (ani na stránkách Rock Shoxu).

      A k tématu výše – pomohlo to dofoukání? Vrací se pak normálně?

      0 0
      • Ancient  

        K tématu výše – dofukování se nekonalo. Problém byl mezi řídítky a sedlem… byla příliš dotažená sedlová objímka. Stačilo ji nepatrně povolit. Váhové limity jsem nikde nenašel, ale mám kolem 90 kg a zatím po sezoně ježdění v pohodě. Tedy doufám, že jsem to zrovna nezakřiknul… :-)

        0 0
      • kopečák1  

        Já mám 100 + hadry a zatím funguje jak má… najeto má ale ca 500km…

        0 0
    • zdenek.s2  

      Já na sedlovce Reverb najel 10 km a sjela se mnou dolů. Takže odeslána na reklamaci.

      Ani nevím jestli takový luxus chci :-D

      0 0
    • gargamel  

      Využiji vlákna k dotazu.

      Mám reverb stealth 125mm. sedlovka se vrací celkem pomalu zpět i když mám ovládání nastavené na max rychlost. Pokud zkusím ovládáni na pomalejší rychlost, nejde sedlovka ani zasunout. Setkal se stím někdo?

      Bude stačit odvzdušnění, nebo je to na reklamaci?

      0 0
    • mastihuba  

      Technicka :) pomalu se chystam psychycky na servis reverba a prohlizim videa na youtube. Tenhle krok se dělá, kdyz prochcije těsnění do vzduchové komory? Momentálně jsem ve stavu kdy po dosednuti zajede o 1–2mm. Samo doma nemam tu merku a vypousteci mosaznej valecek. Jsem schopnej si to nekde pujcit? Nebo kdyby nekdo znal pribliznej rozmer nemam problem to vytocit na soustruhu. Duchodcu co se nudi je tady mrte.:-)

      http://youtu.be/rbHc4V6Ei14

      0 0
      • mastihuba  

        Aha navod.

        0 0
      • tonik666  

        Kvůli 1–2mm bych to určitě neservisoval, zejména pokud ti ten pohyb nevadí při jízdě. Servis je dost práce a podle mě se vyplatí až když už ti zasunování vadí při jízdě nebo to úplně odejde.

        0 0
        • mastihuba  

          Zatim jsem porad ve fazi priprav a furt to funguje. Odvzdusnil jsem páčku a hadicu a zatím funguje. Problem co ma kolega níže je jistě závažnější.

          0 0
    • Polo21  

      posledny den v Rychleboch dostala pravdepodobne zabrat aj sedlovka, zajtra posielam na reklamacku

      RS Reverb Stealth

      0 0
      • antt  

        zkus ji nejdříve dofouknout, takhle mi chodila po převozu na střeše auta, když byla teplota kolem nuly a sedlovka byla vůli výšce zasunutá tak 4 hodiny. Tlak řekl pápá. Dofouknuto a od té doby klid. Jinak sedlovka je docela náchylná na větší dotažení objímky, má pak takový nečistý chod, takže dotahovat s citem :)

        0 0
    • Mug  

      Hloupý dotaz: Jak se dostanete k ventilku, který je utopen v zámku sedlovky? Nedostanu se tam prsty, ani abych odšrouboval čepičku. Je na to nějaký fíghl? Dík.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.