Rockrider XC 900 29" vs. Rock Machine Blizz CRB 50-29 (2019)

14 nepřečtených
  • xvotv00

    Zdravím vespolek,

    poohlížím se po kole převážně na XC a občasný trail.

    Nejvíce se mi zamlouvaly tyto modely:

    • Rockrider XC 900 29"
    • Rock Machine Blizz CRB 50–29 (2019)

    Nemohu se rozhodnout, tak by mě zajímal názor vás zkušenějších zde.

    Jako výhodu u Rockrideru vidím především hmotnost, u Blizzu zas teleskop.

    Neznámou je pro mě rozdíl mezi vidlicemi Ruby 100 a Sektor 130.

    Byl by Sektor diky tem 130 pri jizde XC nevyhoda? Na traily je mi jasne, ze by asi byl lepsi.

    Díky moc za doporuceni,

    Vojta

    0 0
    • b84  

      Reba občasný trail zvládne. Kdyby tě to chytlo víc, dá se časem zdvihnout na 120–130 mm a bude dál dobře sloužit. Na druhou stranu teleskop se hodí… Ale vybrat si teleskop dle sebe a nespolehat na ten, co ti tam dá výrobce kola bude asi lepší cesta. Vyjde to sice ze začátku možná dráž, ale může se ti to vrátit na jednodušším servisu a větší spolehlivosti např…

      Kdybys vložil odkazy na tebou vybrané kola, jistě ti tu k tomu napíše názor víc lidí ;)

      0 0
        • NěMaB  

          Za mě dost rozdílné kola na dost rozdílné disciplíny. Chtělo by to se více nasměrovat a určit si lépe priority (váha, pohodlí, kde s tím budu jezdit více %, rychlost, atd…). Za mě Rock Machine Blizz CRB 50–29 (2019) ale to je subjektivní názor, který ti nic nedá.

          0 0
          • vovox1  

            Díky, mně jako amatérovi připadají výbavou poměrně podobná krom té vidlice.

            Převážně to bude na XC (občasný KPŽ závod), trail jen občasně. Designově se mi sice víc líbí ten Blizz, jen nevím právě zda by to bylo to pravé na XC díky té vidlici… Jinak nemám za prioritu být první v cíli, spíš si užít pohodu na kole.

            0 0
        • b84  

          Rockrider má vyšší verzi eagla s lepším rozsahem kazety,brzdy level t asi nebudou brzdit úplně zle, celkově má kolo nižší váhu a „xc geometrie“ neznamená, že se s tím nedá trailovat, když dáš kratší představec, bude to i takové živější. Ráfky to taky nemá nejužší, na to nějaký 2,35 v pohodě dáš :) Na druhou stranu sedlovka má průměr 27, 2 a to na teleskop asi není úplně standardní rozměr :/

          Blizz je těžší, brzdy nevím, nemám zkušenost, teleskop tam do začátku nějaký je, škoda toho nx eaglu. Geometrie asi taky není extra agresivní, takže i delší vyjížďky by neměly být problém.

          Asi záleží hlavně, co s tím budeš jezdit a co tě baví, jak psal kolega predemnou, každé kolo je trochu jiné…

          0 0
          • vovox1  

            Díky moc za odpověď.

            Jj, je mi jasné, že asi čistě na XC by byl RR lepší, čistě na trail asi ten Blizz. Já hledám právě trochu všestrannosti, tj. jestli bych si na RR třeba na trailu nerozbil hubu, nebo naopak s Blizzem na XC neměl nějaké velké nevýhody díky té 130 vidlici…

            Díky za každý postřeh, jsem v tom amatér, ale snad se to brzy změní.

            0 0
            • b84  

              Já mám rr 920 v hliníku (predlonsky model) dal jsem na to kratší představec, teleskopku a jsem spokojen. Na trailech typu mariánské, Jedovnice není problém, občas si poskocim, sem tam kořen, šutr… Je to lehoucke, obratne a když jedu nějakou delší vyjížďku cyklostezka, pole, lesy, taky se nenadru ;)

              Ale s tím blizzem to bude ± stejné. Na trailu to bude jako doma, ale díky 29 kolům to po cyklostezce taky pojede. Vidlici na asfaltu zamknes a pohoda…

              0 0
            • vpa007  

              Je to jak píšeš, RR je XC a RM je trailový kolo. Ale i na xc kole zvládneš traily a na trailovým kole na pohodu maratónek (třeba se zamklou vidlí). Prostě trailový kolo bude mít pohodlnější posez, vyber si co se ti víc líbí, ani jedno není špatně. A nejlíp si zajeď do Decathlonu, třeba půjde RR půjčit na test.

              0 0
          • KocJak  

            b84 – čau…mám RR XC900 a jsem s ním nad míru spokojený. Pravda, vůbec jsem si neuvědomil rozměr sedlovky, když jsem to kupoval a říkal jsem si, že časem bude třeba teleskop na single traily…a ejhle, on je celkem ******* to pohledat :-D ale našel jsem:

            https://www.cycology.cz/…eni-p768727/?…

            co je dobrý, tak někteří výrobci (vyšší modely od Lapierre – Prorace 729 mají též 27,2mm), takže bych z toho strach neměl.

            Jinak já jezdím hodně do terénu, lesní cesty, betonový schody, na brněnské přehradě skalky – což jsou hodně nepříjemný schody dolů ze srázu a z kopce to fakt nešetřim, takže dá se říct, že je to hodně všestranný kolo. Ještě musím za nějaký trail, kde jsem dřív brázdil s fullem, ale věřím, že to bude pecka. Mám to na bezduších a je to velmi rychlé a obratné kolo. Mohu doporučit…ale jak někdo zmínil nahoře, je to jen subjektivní názor. S tím Blizzem zkušenosti nemám.

            Na KPZ se chystám taky, snad tam neumřu a kolo nezradí :-) …a brzdy Level T stály za vyliž prdel, ty jsem hned předělal na M615 a XT kotouče a brzdí to perfektně.

            0 0
            • b84  

              Vím vím, o těch brzdach jsme si psali v profilu tvého kola. Já na level koupil dopředu 180 kotouč a lepsi desky a…narazil jsem si palec na lyžích a byl měsíc mimo, takže kotouč i desky nezajete, začal jsem jezdit až tento týden tak uvidím, jestli tam bude posun, nebo koupím shimano :)

              0 0
      • maajkee  

        Reba se nedá jen tak zvednout. Je potřeba minimálně delsi píst do vzduchové části, to je skoro 15 stovek. Někdy bývá potřeba delsi píst i do tlumicove části, cena obdobná.

        Za mě jednoznačně ten Rock Machine, to je zábavný a alespoň hezky kolo s pěknou geo.

        0 0
        • b84  

          Takže se zvednout dá :) je to trošku dražší, jak běžný servis, ale jde to :)

          0 0
    • slabyt  

      Jak nakonec rozhodování dopadlo? Chtěl bych si koupit nové, lépe vybavené kolo a jsem v podobném rozhodování. Použití z 80% na XC mimo asfalt (projížďky, maratony, ne závodně) a z 20% nějaké lehké flow traily a single tracky. Takže ve výběru mám právě Blizz CRB 50–29, RR XC900, Canyon Exceed CF 6.0 Pro Race. Finančně vychází nejlépe asi XC900, mě osobně se nejvíce líbí Blizz. Canyon je taková zlatá střední cesta, ale jejich systém kontaktu se zákazníkem mi celkem nevyhovuje. Co tedy nakone vyhrálo?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.