• TeDS

    Zdravím, mám dotaz ohledně vidlice RS Pike RC. Koupil jsem jeté kolo, jsem druhý majitel. Chtěl jsem si vyndat tokeny, protože jsem nevyužíval celý zdvih (přestože skáču), ale zjistil jsem, že zde žádný není. Sag mám nastavený správně a využívám pouze cca 130–140 mm zdvihu. Nemáte s tímto problémem nějakou zkušenost, popřípadě radu? Předem díky

    0 0
    • Pedro404  

      Ubrat tlak, abys využíval celej zdvih? Sag je jenom orientační hodnota.

      0 0
    • milan.v  

      A ta vidlice tu má své vlastní vlákno…

      0 0
    • Mr.Duck  

      Sag je u vidlice dost orientacni hodnota, zvlast kdyz hlavove uhly jdou pod nejakych 65 stupnu.

      Jak vozis nastavenou kompresi? Jestli uplne otevrenou, zkus ji privrit o treba 3–5 kliknuti a ubrat 10psi co to udela. Pokud ta vidlice neni v uplne mizernem stavu, bude to o nastaveni. Taky nepises kolik zdvihu vlastne mas, 160? Pokud ti zbyvaji 2cm tak to neni sice malo, ale jestli jsi to testoval nekde na pohodicce s par skocky do dopadu, neni to nic zvlastniho, pokud to teda neni to co primarne jezdis.

      V jakem stavu je ta vidlice, byla servisovana, nebo ma suchy spodni nohy? Nebo v nich moc oleje?

      Na skoku v idealnim pripade moc zdvihu nevyuzijes, spis kdyz to ma blbej dopad a nebo to zkazis, ale myslenka ze nejvic zdvihu vyuzijes kdyz skaces je uplne zcestna.

      0 0
      • TeDS  

        Hlavový úhel mám rovných 65 stupňů. Zdvih 160 mm, kompresi mám úplně otevřenou. Jezdím v drsném terénu, ale i při špatných dopadech na předek jsem pořád na 130–140 mm zdvihu. Vidlice byla repasována. Dík za radu ohledně komprese a tlaku, vyzkouším.

        0 0
        • novas752  

          Když vidli vyfoukneš, jde dotlačit až na doraz? Sag máš kolik?

          Já mám taky Pike RC 160 (A2 27,5"), sag 30% ve stoje, 1 token, obvykle využívám 140–150mm, čas od času to šlehnu až k dorazu. na 75kg jezdce lehce pod 60psi. Mám tam teda doplněný Debon Air Shaft, ale i se SoloAir verzí jsem foukal a zdvih využíval prakticky stejně. Mimochodem jestli tam Debon Air nemáš, tak ho na rozbité terény výrazně doporučuju, skvělá věc.

          0 0
          • Mr.Duck  

            :O

            To je hrozne mekky! Ja vozim predek kolem 65 (ted to teda asi pujde trochu dolu na 180mm), sag na predku na rovince kolem 10% s asi 65kg. Jako kazdej sme sveho stesti strujcem, ale nepadas furt pres volant?

            0 0
            • novas752  

              :)

              Nemůžu říct, že nejsou situace, kdy se mi to boří trochu nepříjemně moc. Typicky když ostře brzdim před velmi prudkym padáčkem apod., ale je jich tak málo, že mi to dobrá citlivost a větší aktivita na začátku zdvihu bohatě vynahradí. Když vim že je někde místo kde bych chtěl zanoření zmenšit tak víc přitáhnu kompresi, standartně jí vozim asi 3 kliky od úplně otevřené. Zkoušel jsem i sag lehce pod 25% = asi 65psi a bez tokenu, a to na mě už bylo vyloženě tupé, tvrdé, necitlivé. Ale zkoušel jsem to ještě se SoloAirem, s Debonem jsem si ještě moc nehrál, tak to někdy z jara asi zkusim znova. Teď jsem si objednával i vložky do tlumiče, tak se bude holt ladit a zkoušet no. :)

              Souvisí s tim i obutí – doteď jsem jezdil 2,4" Maxxis Exo na jen 22,5mm ráfcích, mám objednaný 29mm Nextie a připravený 2,5"WT Exo pláště, takže třeba větší část práce s drobnýma nerovnostma svěřim plášťum a vidlici budu moct trošku přitvrdit.

              Každopádně se sagem 10% bych asi umřel. :)

              0 0
              • mirorek2  

                no tak to moje ruce by umřely taky…

                0 0
            • Breakpain  

              Lyrik rct3, 2017

              3 tokeny

              65 psi

              100 kg

              když je teplo, přidávám psi, když bylo kolem 15° C, vozil jsem 75 psi

              je to na rychlé traily s menšími nerovnostmi a posíláky do dopadu tak, abych využíval celý zdvih – práce s těžištěm je zásadní, btw tohle mi vyhodil ShockWiz na „Soft- Poppy“

              0 0
              • Mr.Duck  

                Silenost. Koukam teda ze sem tam mel 60 a ne 65, ale i tak..vazim o 35kg min :O

                ShockWiz mi to potvrdil, nastaveny na „Soft-Playful“, 6 kliknuti LSC, ale jezdim prevazne technicky veci, na skoky si to zamykam :)

                0 0
          • benobiker  

            Pike RC A1, DebonAir, 140mm zdvih, 3 tokeny, sag cca 22% až 25%, tlak 75 až 80 psi, váha cca 75Kg, zdvih využívám celý, ale vyloženě na doraz chodím když něco naprasím na placku, nebo to přestřelím dost na předek, jinak tak 5mm a víc se držím před koncem zdvihu, když vše jde hladce..:-)

            0 0
    • novas752  

      Kolik vážíš a kolik foukáš?

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce