• Joseph.cz

    Zdravim, planuju koupi novyho horskyho kola a rad bych aby to byl Rock Machine, jen fakt nevim, kterej z nich mam vybrat.. cena do tech 30ti nejhur:).. tady davam odkazy od nejdrazsiho.. Chtel bych se vas zeptat, ktery by se vyplatilo nejvic, abych zbytecne nebral to nejdrazsi, kdyz by bylo drazsi jen kvuli nejaky „zbytecnosti“.. ktery byste mi pls doporucili?pri­padne, co byste mi k tomu mohli rict? moc se v tehle vecech nevyznam (cti- skoro vubec).. Jeste jeden dotaz: u vsech jsou myslim plaste 26×2.10.. kdyz s tim vyjedu na silnici (coz bude asi castejc nez do terenu), nepujde to „ztuha“? :).. vim, blba otazka.. mel sem moznost vyzkouset Author Versus s 26×2.00 a docela to slo.. bude v tom velkej rozdil? nebo byste mi doporucili prezuti tech 2.10 na mensi? kdyz budu casteji jezdit po silnici.. A posledni: jaky brzdy spis? kotoucovy nebo obyc? nebo je to jedno? predem diky za odpovedi..

    http://www.online-kola.cz/…isc-535.html http://www.online-kola.cz/…-07-520.html http://www.online-kola.cz/…ent-546.html http://www.online-kola.cz/…ami-547.html http://www.online-kola.cz/…isc-523.html

    Anketa: Které z nich? (nekoukejte na cenu)

    1x
    4%
    14x
    54%
    0x
    0%
    5x
    19%
    0 0
    • uragan  

      Pokud přemýšlíš o tom jezdit víc na silnici než v terénu tak pak pro tebe je zbytečný každý horský kolo, kup si radši treking, ušetříš. Jinak co se týče horského tak bohatě na tvé vyjížďky stačí EL Nino, mám ho a jiné (dražší) pokud nejsi fanatik do mtb biku nemá cenu, jsou to pak vyhozené peníze.

      0 0
      • Joseph.cz  

        Doposud sem jezdil prevazne na vedlejsich, lesnich a polnackach.. ne vylozene na asfaltkach – to me ani nelaka.. rad bych se taky obcas chtel vyblbnout v terenu a s novym crossovym kolem bych se o nej asi trochu bal, proto sem vybiral mezi mtb..a hlavne s mtb bych bez premejsleni mohl jet po turistickej stez­ce :)..

        Po crossovejch kolach sem ale taky koukal – z nich bych sel do http://www.mojekolo.cz/…ossride-1200 

        0 0
      • MlokCZ  

        Nehodlám se pouštět do debaty jestli je pro něj vhodnější cross nebo bike, to si každý musí ujasnit sám.

        Ale to ušetření u crossu to tedy zcela vůbec nechápu. Crossi jsou za stejné peníze v podstatě vždy hůře osazené než bike a to především vidlice, kde je u levnějších crossů velký problém.

        0 0
    • Scully  

      Ta R7 nebude asi uplně ideální pokud nemáš 60kg :-(

      Takže bych volil Torrenta.

      A i tak to je dost dobrý kolo, pro člověka co neví co přesně chce a potřebuje.

      0 0
      • Cvoky  

        JJ naprostej souhlas – Torrent bych s tý nabídky viděl jako optimální volbu. Mam el nino ale už dost překopaný a taky si nemůžu stěžovat na lítání po lese pohoda

        0 0
        • Cvoky  

          omlouvám se za gramatickou chybu – s tý = z té

          0 0
        • Lister  

          …no vidíš a já bych zase torrenta dal až na poslední místo :-)

          0 0
          • MlokCZ  

            Souhlas, taky bych Torrenta dal až na poslední místo a to zcela jednoznačně.

            0 0
        • MlokCZ  

          A ta Marzocha na tom s pevností lépe než R7 nebude vůbec.

          0 0
      • MlokCZ  

        Já bych se vůbec R7 zase tak nebál. Tuhá bude o malinko méně než 32mm RS, ale ten rozdíl je mnohem menší, než jak se tu prezentuje. Např. nejlehčí verze Reby jsou na tom s tuhostí dokonce skoro hůře než R7.

        A naopak pod 60kg jezdcem nebude R7 v originálním stavu vůbec fungovat.

        0 0
    • Lister  

      mě se nejvíce libi Landslide disc, ale všechny jsou dobře použitelné. Jestli nechceš ale utratit celou částku tak klidně vem El Nino – hezký kolo, funkční i když težší vidlice, kvalitní brzdy. Více se mi líbí Tsunami, ale u něj je škoda, že není disc – je ale otázkou zda bys disky postrádal. Pokud ne, tak klidně i tohle – výhodou oproti El Ninu bude nižší váha, daná absencí pružiny v Toře a právě tím že nemá disky. Z mého pohledu má i lepší výbavu i když jiný to zase třeba uvidí obráceně.

      0 0
      • Joseph.cz  

        A co si myslis o Torrentu? proc bys ho dal na posledni misto?

        0 0
        • Lister  

          možná mě italofilové sežerou, ale podlě mě má z těch cos poslal nejhorší vidlici…

          0 0
          • Mulis  

            S Torrentem jsem naprosto spokojený a splňuje vše , co jsem od kola očekával: cena/komponenty, a vidlice Bomber –

            Marzocchi MX Pro LO w/lockout, 100MM vzduch

            a tento typ není vůbec špatný(mám 100 kg a v pohodě)

            0 0
          • MlokCZ  

            To má určitě, ale levnější provední Tory solo air by se mi taky moc nelíbilo. Pružinová Tora pro průběh pružiný, nutnost výměny pružiny a šílenou váhu taky ne.

            A R7 po úpravě by chodil ze všech nejlíp a pokud nemá také ke 100kg, tak žádný problém (ta Mařena stejně tužší nebude a ty RS jen o malinko).

            0 0
    • v POHODÌ klokan  

      Myslim si, že kdys bys chtěl jezdit po turistických značkách (já to taky miluju), tak určitě užiješ horský. Přece jenom se s krosem třeba v blátě tak dobře nejezdí. Z nabízených kol má asi nejideálnější poměr cena/výkon ten Torrent. U něj už podle mě nemusíš nic měnit a můžeš hned vyrazit :-)

      0 0
      • Joseph.cz  

        Jojo, prave na ty turisticky cesty se tesim :).. premejslim jeste nad Landslide Disc.. vim, je nejdrazsi a pro me jakozto zacatecnika (s mtb) mozna zbytecny, ale za tyden maturuju a pokud mi trochu stesticko popreje a nahodou to udelam, tak prave novy kolo je to, co mi nasi k maturite slibili.. a to je sakra motivace, no ne? :).. co si o nem myslis? nebo kdokoliv z vas?

        0 0
        • jIrI___  

          Tak to se mas, za maturu bika. Ja mel minuly rok za uspesnou maturitu veceri v restauraci :-))). Jinak trvas jenom na Rock Machinech? Protoze treba za tech zhruba 30k by se dal sehnat i slusny Superior XP 920d nebo i devetadvacitka XC 929. Pekny je i Scott Scale 50.

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Tak jasný, k maturitě je kolo pěkný :-) No, ten Landslide disc není špatnej. Má lepší vidli a náboje. Ostatní ±stejný. Brzdy-s žádnejma z nich nemám zkušenosti, myslím, že na K18 u Landslidu byla většina reakcí kladnejch. Ty Hayesy jsou zase dost pěkný a nový ;-) Jestli to kolo nebudeš platit, tak asi není moc co řešit. Vyber, co se ti víc líbí. A proč vlastně chceš rock machine? Je dost jiných (asi i hezčích) kol s podobnou výbavou

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Co třeba tenhle Kubík? Je moc pěknej! :-) http://trinnity.cz/DetailPage.asp?…

          0 0
          • Lister  

            jo tak pod tohle bych se podepsal, snad jen škoda těch 80mm, ale to by neměl být problém předělat, kdyby to bylo málo.

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              Tak,tak. To jsem si taky přesně říkal. Snad by to šlo..

              0 0
              • Lister  

                Teď si nejsem 100% jistý, ale mám pocit, že pokud má recon 80mm, tak tam jsou vložky, které když se vytáhnou tak je z něj 100mm – mě to přišlo nelogický, ale myslím, že to tak je

                0 0
          • MlokCZ  

            Jak sem psal níže, tak o 2tis. levněji má LTD Race z chainreacti­oncycles.

            0 0
        • Joseph.cz  

          Mozna to bude znit trochu smesne, ale vybiral sem Rock Machine, protoze sem na jednom z nich „cyklisticky vyrost“ a nikdy sem s ni nemel sebemensi problem.. a ze to uz je peknejch par let :).. je to asi tak, jako, kdyz vam reknu, ze bych v zivote nechtel authora.. ma ho kazdej druhej a je mi z toho spatne :).. rm mi holt prirostl k srdci :)..

          Trochu ste mi ale nasadili brouka do hlavy (hlavne tim oranz. Cube LTD Team) a proto vas prosim o dalsi srovnani techto kol s RM Landslide Dis­c (ktery ale porad nepatrne vede O:-) )

          http://trinnity.cz/DetailPage.asp?…

          http://trinnity.cz/DetailPage.asp?…

          Diky, ze se o me tak starate :)..

          0 0
          • Joseph.cz  

            Nebo to posledni srovnani asi uz nechte bejt.. sem vic priklonenej k mtb rm landslide, ale zaroven si necham zadni vratka pro rm crossride 1200.. mam vyhlidlej obchod, do kteryho zajdu a oboje si vyzkousim.. pak uvidime.. kazdopadne moc diky za pomoc.. jdu sprtat, at tahle diskuse neni jen zbytecnej vykrik do tmy :).. (samoze, kdyz budete chtit neco napsat, tak jen do toho, rad si temahle prijemnejma vecma vycistim hlavu)

            0 0
          • v POHODÌ klokan  

            Mno, takže plusy pro landslide: o něco lepší náboje, větší zdvih vidlice – 80 vs 100 mm (vidlice je jinak stejná). plusy pro Cube: lepší váha, podle mě lepší kliky (vyhledej si: klub cvakajících truvatistů ;-), hezčí rám a kotouče :-), lepší pláště. Ale to jsou už drobnosti. plusy pro Sintesi:nejlepší kliky, dobrá vidle, dobrý kola, dobrá přehazka, skvělá váha. Komponentově je na tom nejlíp. Ale zkrátka-jestli tě to táhne k RM, tak s tím asi nikdo moc nesvede :-) Já bych si osobně z těchto kol vybral asi toho Cube (ten oranžovej se mi moc líbí).

            0 0
            • Joseph.cz  

              Jak pises, tak Sintesi je asi nejlepsi, ale hledal sem prodejce a bohuzel v mym okoli zadnej neni..a jelikoz se nejedna o zrovna levnou vec,tak bez vyzkouseni do toho nejdu..prodejci kol Cube v blizkym okoli sou, tak se rozhodnu az na miste co a jak.. zkouknu jak Cube, tak i RM Landslide a pak se rozhodnu.. a jeste – co by se dalo vytknout kolu Landslide 07 oproti Landslide Disc?.. klasicky brzdy me totiz lakaj vic nez kotoucovky..

              0 0
              • Lister  

                Rozdíl bude hlavně ve vidlici. R7 je dobrá vidle, ale je to sportovní náčiní, bude zkraje trošku tužší v chodu a její tuhost nebude taková jako u Recona – ten má širší vnitřní nohy a celkově je robustnější. Tím nechci říct že je R7 špatná, jen ukazuju na ty rozdíly.

                0 0
                • Joseph.cz  

                  Dobre, a kdybych se v teto cenove relaci rozhodoval mezi brzdama, tak ktery byste mi doporucili? s klasickejma brzdama sem nikdy nemel problem a stale nechapu smysl kotoucovek..

                  0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    To by chtělo, aby sis nejdřív přečetl nějaké diskuze ohledně kotoučovky/véčka tady na fóru. Je toho velká spousta. Sám si musíš pak udělat názor. Tady ti většina lidí doporučí kotoučovky, já bych to udělal taky :-) Když máš štěstí, tak na ně nemusíš sáhnout roky. Když ne, tak občas zlobí.. ale stejně tak véčka. Z těch dvou landslidů – ten s véčkama je dá se říct závodní (vše uzpůsobeno pro nižší váhu a závodní styl – R7, véčka → nižší váha), ten diskový je sportovní a trochu těžší (ale taky trochu bytelnější díky Reconu).

                    0 0
          • MlokCZ  

            Pokud Cuba, tak bych vzal LTD Race z chainreacti­oncycles. Cena včetně poštovného cca 28tis., ty ostatní kola nemají proti tomu konkurenci.

            Pokud bys ale bral už ze zahraničí, tak se najde spousta pěkných HT kolem 990euro, které budou osazené ± jako ten Cube. A všechny tyhle varianty budou výrazně lepší, stejně jako ten Cube LTD Race.

            0 0
            • v POHODÌ klokan  

              On ale píše, že by chtěl kolo koupit někde poblíž domova (kvůli servisu a tak), takže zahraničí asi padá. Jinak by to bylo fajné, to jo :-) Ten LTD race maj u nás o 4000 dražší. Ale zase když to platěj jeho rodiče..:)

              0 0
    • jiriz  

      Myslim, ze za zvazeni stoji tenhle kousek (vyprodej rok 2007)

      http://www.online-kola.cz/…007-641.html

      Sam mam tohle kolo, jenom jsem na nej dal lepsi vidlici a jsem fakt spokojen.

       
      0 0
    • Evilcleaner  

      z RM určitě je nejlepší landslide 08. ta výbava za ty peníze je opravdu pěpkná

      landslide 07 nemá pro tebe praskticky smysl pokud nejsi chtrt, už jenom ta vidlice by se ti asi nezamlouvala

      torrent by ti většina z těch co ti ho doporuřili nedoporučila kdyby věděli jak vypadají zevnitř náboje (tělo 525, osa konusy těsnění – altus/acera)

      pokud si chceš kolo před koupí vyzkoušet a (tzn nebudeš si objednávat canyona z německa) píšeš že nechceš kupovat nic z větší vzdálenosti (což vyřazuje skvělé sintesi) tak je určitě nejlepší nabída landslide 08 a taková poznámka na závěr, z kotoučů budeš nadšený

      0 0
    • honza.biker  

      http://www.superior.cz/…fi/bike.html?…  Lip osazeny, lehci a mnohem hezci nez ty RM…

      0 0
      • Joseph.cz  

        Superior sem odmit hnedka.. bohuzel jak pro koho mnohem hezci.. me se vubec nelibej.. ale to je vec nazoru ;)

        0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Mě se taky tenhle SUP příliš nelíbí. Ten Landslide se milíbí trochu víc. Ale ten CUBE nejvíc :-) Fakt se na něj v Pardubicích koukni. Takovýho tady na fóru nikdo nemá ;-)

          0 0
          • Joseph.cz  

            Koukam se koukaam, ze to bude chtit jeste nakej „cyklocomputer“.. nakej tip by nebyl? :)

            0 0
            • jIrI___  

              Co od nej vsechno chces a ocekavas? Jinak bych bral jakykoliv Cateye.

              0 0
              • Joseph.cz  

                Hlavne vsecky ty zakladni veci, ktery uz sou ale asi samozrejmosti.. aktualni, prumernou a maximalni rychlost, celkovej pocet km, aktualni pocet km + hodiny a taky aktualni cas jizdy (nebo jak bych to nazval)..nenapada me nic vic, jsou snad nejaky vychytavky, o kterych nevim? :).. tady je vyber obchodu, kde s nejvetsi pravdepodobnosti budu kupovat kolo.. jen nechci narazit na nejakej vylozene spatnej, o nic vic mi nejde :)..

                0 0
                • jIrI___  

                  S Cateye neudelas chybu nikdy, to ti tady potvrdi spousta lidi ;-). Pokud ti jde jenom o zakladni funkce a nepotrebujes zadne dalsi vychytavky tak bych bral Cateye Velo 8. Ja mam bezdrat Sigma 1606 DTS s merenim kadence a abych pravdu rekl, tak vyuzivam jenom ty funkce, ktere ma zminovany Cateye. A navic kdybych nenarazil na tu Sigmu za hodne dobrych 700,– tak mam s nejvetsi pravdepodobnosti nejaky Cateye ;-)

                  0 0
                • jiriz  

                  Polar je paradni, i kdyz trochu drazsi zalezitost. V kaz­dem pripade dobry prehled toho co za vychytavky existuji.

                  Za sebe muzu rict, neobesel bych se bez vyskomeru :)

                  http://www.fitham.cz/968-polar-cs600

                  0 0
                  • Joseph.cz  

                    Tak to teda cumim.. cekal sem cokoliv, ale tohle me uplne vyrazilo dech.. jen skoda, ze je to cenove srovnatelny s novym docela slusnym kolem :).. zustanu u tech svejch 7 zakladnich funkci :)

                    0 0
    • Joseph.cz  

      Jeste me tak napada.. velikosti landslide disc jsou 18, 19.5 a 21.. kterou pro me, kdyz merim 182cm? podle urcitejch clanku, ktery sem cetl, by pro me byla spis ta 20ka, ne?.. (170–185cm > 19",20", L, do 52cm).. mozna je to blba otazka, ale pro jistotu se ptam :)

      0 0
      • Cvoky  

        Viděl bych to na tu 19,5. Já měřím 187 a mám 21,5" a počítám ta geometrie bude nejspíš stejná…

        0 0
        • MlokCZ  

          To právě takhle jak píšu níže doporučovat rozhodně nejde. Už jsem našel aspoň něco ke geometrii Landslike. Bohužel tam je jen pro 16,5ku rám. Já měřím 182–3cm a dle té geometrie bych tedy nemohl mít 19,5ku ani náhodou a skoro by mě stačila na délku 16,5ka (ta by mě byla ale samozřejmě malá na výšku) a 18ka pokud není o moc delší by byla akorát.

          Tím ale samozřejmě netvrdím, že jemu nepadne třeba 19,5ka, ale bez jeho proporcí si nedovolím tvrdit vůbec nic.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ještě koukám, že Torent tam má geometrii v 18ce a ten má 595mm virtuální horní rám. trubku, Tsunami 625mm pro 19,5ku, El nino ve 21čce pak 635mm. To jsou všechno opravdu hodně dlouhé rámy. A předpokládám, že mají všechny ty rámy geometrii stejnou.

            Aby potřeboval 625mm dlouhý rám pro 182cm, to by musel mít proklatě dlouhé ruce a trup nebo chtít supernatažený po­sez.

            0 0
      • MlokCZ  

        Ty tabulky v závorce jsou jen hodně orientační a často vůbec neplatí.

        Velikost závisí jak na tvojich přesných proporcích a to zejména délce nohou, rukou a trup. U nohou navíc na poměru délky stehení a lýtkové části, protože ten určuje předozadní posun sedla a klidně se u stejně vysoké postavy díky jinému poměru může lišit předozadní posun sedla o 4cm a tím dva stejně vysocí jedince se stejně dlouhýma nohama, trupem i rukama potřebují úplně jinak dlouhý rám.

        A pak samozřejmě na konkrétní geometrii daného rámu, které se hodně liší. V extrému třeba 16,5ka rám jedné značky je delší než 20ka rám jiné značky.

        Na 182cm může sednou jak 18ka, tak 19,5ka. 21ka asi ne, ta bude zbytečně vysoká. A pokud by byla nutná kvůli délce, tak bych se poohlédnul jinde po delším rámu v menší velikosti.

        Pokud chceš tedy aspoň nějaké doporučení, tak sem hoď odkaz na geometrii toho vybraného kola + svoje rozměry nejlépe dle metodiky competitivecy­clist, která je asi nejlepší pro určení velikosti rámu. A hlavně ti tam už slušné doporučení pro velikost rámu rovnou vypadne a to jen můžeš srovnat s geometrií vybraného kola.

        0 0
        • Joseph.cz  

          Zkusil sem si na tvoje doporuceni udelat ten fit calculator a vylezly mi z toho tyhle cisla – Gender M Inseam 82 cm Trunk 62 cm Forearm 35 cm Arm 72 cm Thigh 61 cm Lower Leg 57 cm Sternal Notch 49 cm Total Body Height 182 cm Je to ale hodne na rychlo, tak je mozny, ze sem se nekde seknul..

          0 0
          • Joseph.cz  

            Jo a jeste tohle –

            The Offroad Fit

            Hardtail Standover Height: 29.7 – 30.3 inches Full Suspension Standover Height: 30.7 – 31.3 inches Virtual Top Tube: 24.0 – 24.4 inches Stem Length: 12.2 – 12.8 cm BB-Saddle Position: 74.9 – 76.9 cm Saddle-Handlebar: 57.2 – 57.8 cm

            0 0
            • Lister  

              No jestli tohle sedí, tak těch 24 palců virtuální horní trubka je 61cm – to je celkem dost. Jinak k té výšce sedla – já mám výšku sedla 70cm a sedlovku na 18 rámu vytaženou jen trošku, ty máš 76cm, takže na výšku bude 18 OK, teď jde o to jak bys to chtěl dlouhý, ale abych se přiznal, tak horní trubka 61cm+12,5cm představec mi přijde opravdu hodně.

              0 0
              • MlokCZ  

                Z těch jeho údajů to jejich doporučení sedí. Je to pro jeho dost extrémně atypické rozměry, můj přesný opak. Jen ty představce se dají pro méně sportovní posez vozit kratší než to doporučuje a kratší než 10,5cm to vůbec doporučovat moc nechce.

                Měříme stejně, nohy má o 2,5cm kratší, ty já mám průměrné, takže on kratší. Tím pro něj větší než 18ka bude velká bída.

                Já mám ruce krátké, jen 62cm dle téhle metodiky. On je má o 10cm delší! To i když já je mám krátké, tak to už je má dlouhé jako opice :-)

                No a kvůli těm rukoum potřebuješ dešlí rám, skoro by tedy zkousnul i těch 625mm u 19,5ky Rock machinu s kratším představcem. To ale zase bude zbytečně vysoké.

                To je těžká volba pro tyhle rozměry.

                0 0
          • Cvoky  

            Sternal Notch 49 cm – tohle bych řekl, že máš asi chybu nebo jsem to špatně pochopil – kousek nad ohryzkem k zemi ne? 

            0 0
            • Cvoky  

              The Offroad Fit

              Hardtail Standover Height Range 32.6 – 33.3 inches

              Full Suspension Standover Height Range 33.6 – 34.3 inches

              Virtual Top Tube Length 22.7 – 23.1 inches

              Stem Length 11.7 – 12.3 cm

              BB-Saddle Position 77.2 – 79.2 cm

              Saddle-Handlebar 55.4 – 56.0 cm

              Gender M

              Inseam 90 cm

              Trunk 65.5 cm

              Forearm 33 cm

              Arm 62 cm

              Thigh 65 cm

              Lower Leg 58.3 cm

              Sternal Notch 163 cm

              Total Body Height 187.6 cm

              0 0
            • Joseph.cz  

              Vidis, mas pravdu.. nepripsal sem k tomu 100cm :).. tak jeste jednou..

              Gender M Inseam 82 cm Trunk 62 cm Forearm 35 cm Arm 62 cm (predtim to bylo spatne) Thigh 61 cm Lower Leg 57 cm Sternal Notch 149 cm Total Body Height 182 cm

              Hardtail Standover Height Range 29.7 – 30.3 inches Full Suspension Standover Height Range 30.7 – 31.3 inches Virtual Top Tube Length 23.3 – 23.7 inches Stem Length 11.5 – 12.1 cm BB-Saddle Position 74.9 – 76.9 cm Saddle-Handlebar 54.7 – 55.3 cm

              0 0
              • MlokCZ  

                Už jsem se také divil, že máš až tak dlouhé ruce. S těmihle proporcemi pokud nechceš být nějak supernatažený bych bral u Rock machinu určitě 18ku.

                0 0
                • Joseph.cz  

                  Uz sem myslel ze mam nejaky hybridni tvary :).. spechal sem a hned se to na vysledcich podepsalo.. nicmene, aspon jsi me uklidnil v tom, ze si z tech trech nabizenych velikosti vyberu.. na prodejne si zkusim oboje, ale mtb lepsi mensi ze?

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Určitě je bike nejlepší co nejnižší. Ale příliš krátký určitě zase ne, protože pak musíš dát extrémně dlouhý představec a dělká představce udělá na ovladatelnosti více než délka rámu.

                    Ideální postup je takový, že si předem vybereš délku představce jakou chceš a k tomu vybereš akorát dlouhý rám pro celkově akorát dlouhý posez. Ale když má ruce dlouhé jako já, tak určitě nemůžeš mít 625mm dlouhý rám, to ani s kratším představcem.

                    0 0
                    • Joseph.cz  

                      Takze Landslide 18ku a basta :)

                      0 0
                      • Cvoky  

                        Hlavně na to sedni a uvidíš sám co ti bude sedět…

                        0 0
                      • Lister  

                        Kdybys chtěl mít představu, tak na obrázku je 18ka nastavená na moji výšku 176cm (model je to jiný, ale geometrie je totožná)

                        0 0
      • Lister  

        Každý člověk je jiný, takže těžko soudit, ale já mám 18ku, měřím 176cm, brácha co měří 181cm (s tím že má dost dlouhé nohy) se na to v pohodě vleze a ještě má sedlovka hodně velkou rezervu.

        0 0
        • MlokCZ  

          Výška u 18ky stačí s plně vysunutou sedlovkou až do cca 84–85cm délky nohou do rozkroku.

          0 0
    • werža  

      ůplně omylem sem zmáčknul ten landslide07,jinak já osobně bych bral toho torrenta.

      0 0
    • burnout/syndrome1  

      Kup si raději nějaký cross,pokud ho RM dělají

      0 0
    • Joseph.cz  

      Po kratke odmlce vas zase zdravim.. maturita jest uspesne za mnou, oslavy sem prezil a tento tyden chci mit kolo doma :).. definitivne jdu do mtb, jen sem vas chtel na zaver poprosit o porovnani RM Landslide Disc 2008 a Scott Scale 50.. v diskusi sem mu nevenoval pozornost, ale dneska sem na nej nahodou narazil a vzhledove se mi zamlouva..navic obchod je taktez v mem okoli.. http://www.stratilek.cz/…le-50-1.html

      0 0
      • Lister  

        No tak tady babo raď :-)

        Myslím, že se dá celkem objektivně říct, že Scott je hezčí, zase RM má lepší vidlici a asi i brzdy – i když Juicy 3.5 taky nejsou špatný (teď přesně nevím jestli mají páky z trojky a prase z pětky nebo naopak), jinak jsou ta kola vyrovnaná. Asi bych bral to, co je ti srdcem a designem bližší, svezení bude hodně podobné.

        PS: samozřejmě gratulace k matuře :-)

        0 0
        • Joseph.cz  

          Vyhrál to Rock Machine, a to přesně z toho důvodu, který tu píšeš.. srdcem a designem bližší :).. PS: Díky :)

          0 0
      • Twister  

        Já bych bral furt ten RM. Je tam o stupeň lepší vidlice, náboje…

        0 0
    • Joseph.cz  

      Tak je to doma :) – http://bike-forum.cz/…il-5463.html

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.