• Zydrunas

    Ahoj, Dobrý den.

    Přečetl jsem toho zatím hodně, ale některé odpovědi mi chybí. Snad mi pomůžete :)

    Zahleděl jsem se do nového Rock Machine Blizz na „salámech“ (27,5+). Vypadá to, že i peníze po novém roce budou a tak to začínám brát trochu vážněji.

    Je tu vlákno o novinkách od RM (""http://www.bike-forum.cz/forum/rock-machine-blizzard-2018":http://www.bike-forum.cz/…lizzard-2018) nic méně to je tak nějak pro mé potřeby moc obecné.

    Teď jezdím HT 29" (v profilu), je to takový bastl a chtěl bych něco nového, něco trochu více trailového, ale zároveň použitelného na KPŽ například. Full nechci. Jezdím tak 80% terén (někdy prasečiny, někdy jen lesní cesty, někdy něco mezi), zbytek nutné přejezdy po asfaltu.

    Blizz od RM se mi líbí, dá se použít na traily i do parků, ale zároveň po výměně kol za 29", se s tím dá jet KPŽtko. Tedy alespoň si to myslím.

    Asi nejvíce se mi líbí tento Blizz CRB 50–27+ jen bych na něm vyměnil brzdy za výkonnější. A teď k mým dotazům:

    1. K těm kdo má zkušenost na těchto kolech – jak se na tom jezdí? Je mi jasné, že to bude líné, ale přeci…dá se na tom absolvovat nějaký 40km výlet, třeba?
    2. Zajímá mě kvalita rámu. Já moc karbonu nevěřím, i vzhledem k mé váze ±108kg. Jak jsou na tom rámy od RM? Nebylo by lepší koupit ten samej bajk na hlíně? odkaz tady
    3. V tématu o novinkách z roku 2018 (viz výše) jsem se dočetl o jaké-si dostupnosti…Vím, že kolikrát modely na další rok už z jara nejsou. Nevíte jak jsou na tom u RM?
    4. Kde by se dalo si kolo zapůjčit na odpoledne minimálně? Já vím akorát o test centru na Lipně a to mám trochu z ruky. Na stránkách výrobce je nějakej seznam, ale vlastně všechny místa, co tam jsou taky nemám zrovna za rohem. Pro mě nejlépe Praha, Plzeň – bydlím tak na půl cesty mezi oběma městy.

    Dál mě zatím nic nenapadá, ale třeba v průběhu diskuse něco přijde, ještě.

    Chtěl bych se bavit pouze o RM, kola se mi líbí a připadají mi poměrem cena/výkon za rozumný peníz. O zrazení od koupi by rozhodly např. negativní zkušenosti s rámy apod.

    Díky za reakce.

    0 0
    • JFtryall  

      Na Pluskach odjedes 40km uplne bez problemu, ale zasadni je vyhodit duse. Tady konkretne je to i docela rychle kombo. Ram je novej, takze prakticke zkusenosti nikdo nema. Na tvoji vahu by to melo byt ok, kdyz nebudes litat v bikeparku. :-) na cyklomaxu je aktualni skladovka, kola by mely byt skladem.

      Rozmyslel bych do jake miry Pluska vyuzijes, zavody v maratonu nejsou pro ten typ obuti uplne to prave, ale objet se to da. Hlavni vyhody jsou v trakci v nestabilnim terenu, vyjezdy, grip v odklonenem svahu, koreny a hrebenovky po sutrech, kde ten objem pneu hodne pomuze.

      0 0
    • BB  

      Celodenní výlety bez problémů. S tou leností je to otázka. Strašně záleží na obutí, ale ještě více záleží na terénu. V šotolině, nebo na trávě plusková kola jedou, po přesedlání z 29 mě to v tomhle terénu připadalo jak raketa. Do kopce v rozbitém terénu to taky jede. Kde to zas nejede je asfalt. Zatím se mi osvědčily Schwalbe RoR 2.8. Zkoušel jsem NN 3.0 a u těch jsem měl dojem, že přes ty špunty nějak blbě točí a taky RoR 3.0 a tam jsem měl trochu dojem odskakování. Ale RoR 2.8 je univerzál. Nějak jsem empiricky dospěl k závěru, že v pluskách se dá jít o vzorek „níže“ a přitom zůstane stejná trakce. Například na 29 jsem jezdil NN a pak na pluskách RoR a trakce určitě nebyla horší, do kopce spíše výrazně lepší. A hlavně co nejnižší tlak okolo 16–17 PSI a pak to v terénu jede.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.