Canyon exceed cf6 x Rock Machine Blizz CRB 70-29

6 nepřečtených
  • vrzalm

    Ahojte

    Minule jsem podle vás vybral Canyon CF6. Ale také mám pořád v hledáčku RM Blizz CRB 70–29. Kde se mně velice líbí teleskopická sedlovka a zamykání vidlice jen přímo na ní.(Vím,že vše lze dodělat,ale je to investice a čas opět navíc). Jde o to, že ted mám xc, ale mám dlouhodobé problémy se zády, tak jsem chtěl víc vzpřímit(třeba to bude pohodlnější:-)), také mě láká vetší zdvih na vidlici, který možná nevyužiji. Kolo mám primárně na ježdění XC,občas nějaký asfalt, občas trail. Po vyzkoušení Blizze v obchodě jsem první dojmy neměl úplně ok. Posez mně přišel hodně krátký. A neměl jsem pocit úlevy zad, jak jsem čekal. Tak pořád váhám, jestli si zvykat na trailový kolo nebo zůstat u klasickýho xc.:-)

    Vážím kolem 100 kg a mám obavy, že Canyon právě nebude tak odolný na mou váhu jako RM. Také jsem se díval ,že vlastně asi není carbonový hardtail se zvihem 120mm,teleskopickou sedlovkou a v té výbavě jako Blizz .

    Jen se chci ještě zeptat na vaše názory, které kolo je podle vás lépe vybavené a kterou geometrii by jste volili pro moje účely, když nejsem závodník, ale jezdím také delší vyjíždky, chci vetší pohodlí, ale zároveň univerzálnější bi­ke.

    Odkazy:

    https://www.canyon.com/…-6/3127.html?…

    https://rockmachine.us/…ss-red-black

    Díky moc Martin

    0 0
    • Gwaihir  

      Zkusil sis někde toho Canyona? To ti asi poví nejvíc. Já mám problémy se zády (S-I skloubení) a Exceed je za mě v pohodě. Teď jsem udělal upgrade na vidlici Fox 120mm a teleskopku mám taky. Taky nejsem závodník ani nejezdím moc trailů a skokan už vůbec nejsem. Ale už jsem na tom něco odjel a neměnil bych. Trailové kolo bude taky o kompromisech, ale zádům by ulevilo podle mě jedině celopéro. To, že máš vpředu větší zdvih má na záda podle mého laického názoru moc malý vliv na to, abys to poznal.

      0 0
    • Lachtis  

      Ono porovnavas dva typy kol a sice klasicke xc a trailove pojate xc. Ja predloni taky kupoval nove xc ht a mel v hledacku RM a kolo si otestoval a mel jsem podobne pocity. RM je moc fajn kolo, ale ta geometrie je vic do trailu. Ja mam radsi klasicke natazene xc, takze mi to moc nesedelo a radsi jsem koupil jiny bike.

      Ale ma druhou stranu to je celkem fajn univerzal, 120 mm vidle byla jednoznacne plus v pohodli. Tady mas i teleskop (to ten predlonsky nemel). Muzes na to dat treba vic trailove a sirsi plaste, dle podminek a pozadavku.

      Ani jedno kolo nebude spatne, jen si musis ujasnit ty sam, co chces jezdit a jaka geometrie tobe vyhovuje.

      0 0
      • jonti  

        Je treba taky dodat, ze RM je takove old schood trailove HT – sice polozenejsi ale velmi kratke. Na bezne jezdeni ale mozna i lepsi nez soucasne super polozene a dlouhe.

        Za me na HT pohodli vidlice 100 nebo 120mm moc rozdil neudela, kdyz chces pohodli, kup si full.

        0 0
        • vrzalm  

          A kdyby full,tak zase xc v mém případě??Kde jsou zdvihy jen 100mm nebo klidně něco víc do trailu např RM Blizzard XCM 70–29,kde je geometrie myslím trochu delší než u Blizzu?A je to už hliník za vetší peníze. Servis bude asi taky mnohem důkladnější,váha cca o tři kila víc…i když ted můj Talon má taky 14kg .:-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.