• Charles2k

    Můžete mi někdo vysvětlit v čem se vlastně přesně liší řetěz pro 8 a 9 pastorků? Lze to zaměnit, nebo může být nějaký problém? Navíc řada řetězů má v popisu, že je jak pro 8, tak 9 pastorků. Třeba konkrétně mne zajímá HG53/HG73 versus HG70. Nechal jsem si tento týden měnit řetěz v servisu a technik mi řekl, že tam dal HG70, přičemž mám vzadu 9-kolečko Deore. 

    0 0
    • petebike  

      9ka by mela byt uzsi, jediny retez ktery jsem pouzil jak na 8 tak na 9 byla C9

      0 0
    • Charles2k  

      Tak jsem to právě změřil šuplerou a ten řetěz (asi HG70) je opravdu asi o 0,5–0,6mm širší než HG73, který mám na silničce. Nemůže to způsobovat na 9 kolečku nějaké problémy, opotřebení kazety, řazení apod? Nebo to nevadí, nevíte někdo?

      0 0
      • Smazaný účet  

        8ckovy retez by se ti na 9tikolecko nemel vubec vejit – je tam mensi mezera mezi pastorky…

        0 0
    • zdenek  

      Zrovna u HG53 jsem našel v balení dva spojovací nýty. Jeden pro 8-mi, druhý pro 9-ti kolečko. Takže je řetěz univerzální.

      0 0
      • Evilcleaner  

        ne ne ne ne ne

        řetězy jsou rozdílné šířky kvůli různým mezerám mezi pastorky na kazetě ale, ALE, pokud někdo vezme devítkový řetěz a dá ho na osmičkovou kazetu tak mu sice šaltr fungovat bude ale smyk (pokud není na devítkový řetěz… tzn deore a výš) už ne, protože ramínko bude na devítkový řetěz příliš široké

        a pokud naopak je nainstalován na devítkovou kazetu osmičkový řetěz neměl by moc dobře pasovat mezi pastorky a navíc neměl by opět fungovat přesmykovač (pokud je taky na devítkový řetěz) jelikož tentokrát by byl příliš úzký

        0 0
        • pepek  

          No eště žes to napsal, jinak bych ani nevěděl, že mi to vlastně už 5 let nefunguje :-)

          0 0
          • Evilcleaner  

            objeviteli… navrhuji podat hromadou žalobu na shimano sram a spol pro podvod na cyklistickou veřejnost za to že nám nutí řetěz pro devět pastorků, který vydrží polovinu toho co osmičkový a stojí dvakrát více, když vlastně vůbec není třeba :-P

            0 0
            • pepek  

              Myslím, že to tak vozí hromada soudruhů tady. Žaloba by vedla k tomu, že by Sh zdražilo aji osmičkový řetězy.

              0 0
        • jandoo  

          Zrovna řeším podobnej problém ve vedlejšim vlákně (přesmykač vs. osmikolečko), díky za upozornění. Problém je totiž dost komplexní, viz http://tinyurl.com/6oxrv2 !! Doporučuju celý přečíst, konečně jsem (snad) pochopil problematiku :)

          0 0
        • Charles2k  

          Tak mám najeto od té výměny cca 150km a celkem to funguje. Jen opticky mi připadá, že je řetěz mezi pastorky opravdu dost na těsno, ale nedotýká se sousedních. Tak nevím …, asi to tak nechám. Přesmykač a přehazovačku mám SRAM5, kazetu pak Deore 9 kolečko.

          0 0
    • winter78  

      Zdravím borci. Mám 4 bicykle na ktrých som postupne prešiel z 8-rýchlostí na 9 a 10 rýchlostí. Ostali mi ale 4 úplne nové 8-kolové reťaze Sram PC 830 . Mohol by som ich použiť na 9-rýchlostný systém ?? Je mi jasné že sú o niečo hrubšie a že to teoreticky fungovať asi bude, ale máte niekto praktické skúsenosti ?? Díky ☺......

      0 0
      • Prazak0  

        Na osmipastorkovou kazetu je řetěz se šířkou 7,1mm bez potíží chodí řetěz 7,3 mm, zřejmě by šel i širší. Myslím, že řetěz by mohl fungovat, nejlíp je to zkusit. Všiml jsem si, že i řetězy od různých výrobců se mírně liší, tj. jde o osmičkový řetěz, ale je užší než 7.1 mm. Řetěz může být stejně široký, pokud se měří jeho šířka přes širší články z vnějšku, ale nepatrně se může lišit šířka nýtů. Určitě bych to zkusil, chce to pak zkusit na všech pastorcích, tj. aby fungovalo i na těch nejmenších a při určitém křížení řetězu. Jinak devítkové řetězy na osmikolečkách chodí bez problémů.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.