• 666biker

    Caute, mate niekto skusenost so zapl. kolesami Remerx Magic? popripade ci uz nove Viking su natom lepsie?

    dikes.

    0 0
    • JP3112  

      Přidávám se s dotazem, koukám na ně, ta hmotnost se mi zdá za ty prachy parádní. Jen mám obavy že to popraská při trošku tvrdším zacházení :( Co myslíte?

      0 0
      • Vilém  

        Doporucuji precist vlakno s tematem remerx viking. Ta kola jsou totozna, az na rafek a s tim nikdy nebyly zadny problemy popisovany. Se zbytkem tech problemu bylo popisovano azaz.

        0 0
        • 666biker  

          Ja som majitelom Magicov od minuleho tyzdna, vypadaju fajne, len ked som nahodil zadne koleso na bike, tak som tam spozoroval mensiu volu v naboji, takze to musim poslat zo SR do CR. Brat kupoval Vikingy a jeho kola su v poriadku. Snad to bude coskoro vybavene/opravene.

          0 0
          • Patar  

            V „kameňáku“ by byla závada odstraněna „NA POČKÁNÍ“ , nebo by taková kola vůbec nepustili do prodeje.

            0 0
            • roud  

              tohlecto neni až tolik o obchodu ale je to o remerxu jak si vůbec může dovolit pouštět takovýhle věci do oběhu i remerx snad musí mít nějakou výstupní kontrolu… jméno remerxu od dob co začal dělat vikingy a magicky spadlo na absolutní dno :O(

              0 0
              • Patar  

                V tomto s Tebou absolutně souhlasím. Jenže mezičlánek prodeje je vázán smlouvami o předprodejním a poprodejním servisu. Je jedno , zda je to malobchodní prodejce , nebo distributor těchto produktů , např.Michal Tomala (www.prodejrafku.cz). Jestliže firma REMERX zřízením vlastního MO e-shopu měla v úmyslu všechny mezičlánky vyřadit , pak musí nést plnou odpovědnost za své počiny. Odrazování zákazníků od některých svých produktů začala takto lavinovatě šířit , a mnozí koncoví prodejci přechází postupně k jiným značkám , pokud si třeba z produktů REMRXu nevybírají pouze ty neproblémové a nebo si kompletně kola nezaplétají sami.

                Pokud jde o tu výstupní kontrolu ve fabrice u Slavičína, tak co se týká samotných zapletených kol , pak jsem léty nabyl dojmu , že technici na těchto postech ani neví , jak by měl finální výrobek vypadat a jaké by měl splňovat podmínky. Je velká škoda , že velmi dobré nápady a snaha majitele firmy takto neodpovědnou prací jeho kolektivu zapadají do pomyslného odpadkového koše.

                Bylo by dobré , kdyby by si ADAM.. přečetl toto mé hodnocení , a nepoškodil firmu nekvalitními produkty na zahraničních trzích , když už přijal místo ve fabrice s tímto zaměřením.

                0 0
            • 666biker  

              ..mysils zeby stacilo dotiahnut osku? len to,ze tam treba tie tenke vidlicove kluce :(

              0 0
              • Patar  

                V tom Ti neporadím , neznám konstrukci náboje. Nevím , zda má REMERX vybudovanou servisní síť na Slovensku , v Čechách teda NE. Na rozdíl od MAVICU , který má v ČR 96 (slovy devedesát šest) certifikovaných servisů a na Slovensku 11 (jedenáct). Asi budeš muset obětovat 10 Eur poštovného , mimo starostí s balením.

                0 0
                • 666biker  

                  no ved to, ze clovek tu zabije cas/cakanie/po­sielanie/plate­nie koli tomu,ze dostane nove koleso ktore ma volu

                  0 0
                  • ememem  

                    ako nic v zlom ale po tom co sa tu popisalo o remerxoch bych si radsej nechal urobit kolesa z dubovej kory. skoda lebo vzhlad, hmotnost, moznost ust a podla vsetkeho aj sposob jednania a vybavovania reklamacii za tie prachy su viac ako slusne. dnes ale za porovnatelne peniaze isto radsej osvedcene znacky (mavic, fulcrum atd.)

                    0 0
                    • 666biker  

                      no ved ano, len ma kusok zarazilo, ked som sa opytal v remerxe, ze ked len skusim jemne dotiahnut konusy na oske,atd..ci to mozem skusit,a mi odpisali, ze mozem to skusit jemne dotiahnut a snad nepridem o zaruku..dost divne „snad nepridem o zaruku“ ..neviem co uz sa jemne dotiahnutie moze porusit na zaruke :-/ skoda no, lebo kolesa to mozu byt dobre, keby si dali viacej zalezat na tej vystupnej kontrole a snazili sa fakt odstranit vsetky nedostatky ktore ludia mali a ktore reklamacie urcite vybavovali. potom by clovek tolko zbytocne neuvazoval a bralo by ich viac a viac ludi postupne

                      0 0
          • Bafoon  

            paráda takže neduhy budou stejné aneb jak z maxima vytřískat minimum :-(

            0 0
      • Trog  

        Myslím že to bude podobné jak viking,až na některé upravy,které pochytili z reklamací vikingů(takže možná lepší),každopádně továrnu má Remerx ve Zlíně a jsou velice rychlí na reklamace takže bych se nebál do nich jít.

        0 0
        • Patar  

          Bývalé VLÁRSKÉ STROJÍRNY jsou ve ZLíně?? To je mi novinka!

          0 0
          • Trog  

            no je to kus od Zlína tady

            http://www.mapy.cz/…

            0 0
            • Patar  

              Chlapče , vidím , že Ti to budu muset vysvětlit. Se Zlínem má remešova fabrika pouze to , že je to ve Zlínském kraji . Osada Lipová s původními strojírnami je ve Vlárském průsmyku , cca 4 km za Slavičínem , směrem na Slovensko. Původně Tonda Remeš výrobu zahájil v Petrůvce , kde nyní jeho dcera Vlasta má sklad společně s Michalem Tomalou , zabývající se prodejem ráfků a ručně zaplétaných kol- www.prodejrafku.cz Petrůvka je cca na půl cesty mezi Luhačovicemi a Slavičínem , t. zn. i tak dost daleko od Zlína.Zlín uvedený v odkazu je z toho důvodu , aby se tato Lipová nepletla s jinými Lipov. v Č.R.

              0 0
              • Vilém  

                S tim prodejrafku.cz nemam dobrou zkusenost. Byl jsem na nej odkazan, protoze dodaval rafky do kseftu, kde jsem delaval. Nekolikrat jsem se jej pokousel kontaktovat a koupit pres neho. Bohuzel nikdy se nezmohl ani na odpoved. Od te doby to radsi resim primo s remerxem.

                0 0
                • Patar  

                  Firmu „prodej rafku“ založil ve své době Remešův zeť Jirka Holub. S ním byla spolupráce perfektní ,bohužel záhy zemřel na rakovinu a v určité době , než došlo ke konzolidaci bylo určité bezvládí.S Vlastou měl malého chlapečka a záhy po jeho smrti se Vlastě narodil druhý potomek – Jirků pohrobek . Možná, že jsi měl na mysli toto nešťastné období , kdy firma stagnovala. Nyní je Vlasta opět vdaná a z manželem má další dítě , spojila se s Michalem Tomalou a firma opravdu spolupracuje perfektně , pokud má komu prodávat.

                  Já jsem zase nebyl vždy spokojen s technickými službami lidí přímo od Remeše, nesdílel jsem s nimi vždy stejné názory. V některých případech nebyly informace z jejích strany vždy na kvalitní odborné úrovni. Proto jsem raději odborně debaty vedl přímo s majitelem , případně s Michalem Tomalou , který moje názory tlumočil dál , tak jak je kdysi dále prezentoval Jirka Holub.

                  Výběr lidí bude vždy pro každého zaměstnavatele oříškem , zaměstnance je nutno vtáhnout přímo do centra dění , musí se podílet osobně každý na technické dokonalosti produkce současně s max. prosperitou a nabídnutými službami. A pokud mám informace o spolupráci výrobního a obchodního úseku přímo ve fabrice , tak se mnohé mění k lepšímu , rovněž tak firma „prodejrafku“ bude moci slušně profitovat z výrobního programu rodinné firmy.

                  Mě je osobně úplně jedno , od koho ráfky odebírám , všechna kola zaplétáme sami a s touto českou značkou jsem velmi spokojen . Jestliže někdo odebírá ve fabrice finální produkty zapletených kol, pak musí stejně počítat s následnými službami , což nám úplně odpadá díky odlišným technologiím zaplětání a centrování.

                  0 0
                • Aillas  

                  Mě na ně odkázali přímo z Remerxu a nemůžu si stěžovat. Komunikace sice není úplně nejrychlejší, ale dostal jsem co jsem chtěl a za velmi příjemnou cenu.

                  0 0
                  • Vilém  

                    U me se tak bohuzel nestalo. Jednak nemeli v nabidce komplet sortiment vyrobce. Nektere pocty der nemeli a ani neprojevili zadnou snahu je zajistit. Kdyz jsem projevil zajem o 20" a 24" rafek s pozadovanymi parametry, tak prestali komunikovat zcela. Nakonec stacil jeden telefonat do remerxu, tam jsem se domluvil, vyrobili presne to co jsem chtel a do 14dnu byly rafky doma. Propriste nemam duvod brat pres kohokoli, pokud to nebude nejaky bezny rafek, ktery je na kazde prodejne.

                    0 0
              • Ruprt2  

                Jestli je Remerx ve Zlíně, tak Trog je z Brna :-)

                Ale chtěl jsem jenom dodat k tomu co jsi napsal, že na Petrůvku je báječné asfaltové stoupání. Vřele doporučuju :-)

                0 0
                • Trog  

                  Ještě že jsem z Brna:)(teda narozen v Brně)

                  0 0
                  • Ruprt2  

                    no tak oni ti lidi z Remerxu, možná taky někdy v tom Zlíně byli :-)

                    0 0
    • Dzordano_Bruno1  

      Kamarád je jezdí. Nestěžuji si. Osobně jsem si je prohlíd. Krásná kola. Nebál bych se a šel do nich.

      0 0
    • Trog  

      patar:No vida dík za info

      0 0
    • Kubiczech  

      Přidám dotaz – neřešil jste někdo dostupnost samotných Magic 7327 ráfků? V nabídce jsou, v on-line prodeji ne a ani nikde jinde po e-shopech.

      0 0
      • Vilém  

        Tak jak radim i ostatnim, zavolej tam, je to nejjednodussi.

        0 0
        • DejvGSR  

          Měl jsem náhodou služebku do blízkosti závodu. Zavolal jsem do fabriky, že bych se rád podíval na různé typy kol, zda mají nějakou výstavku. Vše OK. V továrně se mě ujal pan Remeš a prošel se mnou fabriku. Je docela zajímavý vidět , jak se to dělá. Takže jsem vše viděl a stojí to za to. navíc je možné různé kombinování barev, rávků nábojů atd. Dělají už přední náby na 15 a 20 mm pevnou osu. Zadní zatím budou asi připravovat 150×12 mm osu. Momentálně jsem je požádal, zda by šlo vyrobit kola ráfek červený elox Brave Disc, černý niple a dráty Al a červenou nábu. jsem zvědav, Jinak mám v současné době Vikingy a zatím fungujou dobře. Tak za mě bych do toho šel.

          0 0
      • v POHODÌ klokan  

        Jaký je vlastně rozdíl mezi 7327 a 7337 ?

        0 0
        • Honza321  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
          0 0
      • Evilcleaner  

        já jsem ted objednával tyto ráfky přímo z fabriky. komunikace perfektní, na všem jsem se dobře domluvil. jinak cena 720/kus, jeden jsem vážil a měl 392g. kdyby někdo nevěřil mám i foto na váze:-) jinak ta modrá barva polepů je trochu světlejší než vypadá na fotkách (ve výběru je i červená, ale přijde mi trochu fádní). teď o víkendu je asi zapletu.

        0 0
        • raceman  

          zdar, to si objednal misto tech puvodnich rafku do toho setu novatec/sapim/re­merx rdx?

          0 0
          • Evilcleaner  

            no já jsem před rokem a něco koupil set 7325 a pak jsem jednou trochu boural, takže jsem potřeboval vyměnit bouchnutý přední ráfek. no a vzhledem k tomu že se mi líbila váha vnitřní šířka a design magicu tak jsem rovnou vyměnil oba, polepšil jsem si ve váze o asi 70g a vnitřní šířce o 1mm:-)

            edit: erd mají oba ráfky stejné

            0 0
            • raceman  

              šak ja vim, psal si mi o tom na FB, tak právě proto se ptám :-)

              ale ten design je hrozny :-)

              0 0
              • Evilcleaner  

                jo vlastně sry:-D psal jsem to včera večer po pár pivech a už mi nedocházely takové drobné niance:-D

                0 0
        • Kubiczech  

          Díky za reakci tobě i ostatním. Zavolám a domluvím se. Snad zlatý elox opět projde. (:

          0 0
    • alex44  

      Jen bych se zeptal, tento ráfek Magic 7327 má patky na UST pláště? Dík

      0 0
      • Hnoj  

        Nemá.

        0 0
        • alex44  

          tak to je smůla, někde jsem čet, že jsou vhodné jak pro obyč, tak ust plášťů, tak jsem myslel, že jo.

          0 0
          • Evilcleaner  

            no to by byl panečku za 7 kilo kup:-) jinak by měly jít v pohodě přestavět na ust pomocí tubeless sady, sám se o to na jaře budu pokoušet.

            0 0
          • Hnoj  

            Obávám se, že mezi bikery stále ještě panuje o UST a Tubeless-ready dost nejasností.

            Ráfky Magic se dají použít se žlutou páskou No Tubes, tmelem a Tubeless-ready pláště. V žádném případě nejsou UST kompatibilní, což ale neznamená, že se to tam nedá nazout.

            0 0
            • alex44  

              co je teda tubeles ready, já myslel, že to je obyč plášť s patkou ust, ale asi né.

              0 0
              • Evilcleaner  

                de facto máš pravdu, protože poctivý ust plášt je určen i k používání bez mílka, z toho plyne dimenzování jeho stěny. kdežto tlr pláště mají ust patku, ale stěnu bud stejnou jako obyč pláště nebo jen trochu odolnější a předpokládá se použití mlíka/tmelu.

                0 0
              • alex44  

                teda tubeless

                0 0
              • Ruprt2  

                no já myslím, že je to jen plášťě co líp těsní ne? rozumněj není jak řešeto.

                plástě „tubeless ready“ s patkou dělá nově snad jen Schwalbe ne?

                PS: sorry, že do toho vstupuju.

                0 0
                • Hnoj  

                  Teď už je dělá i Maxxis, Conti, Vredestein.

                  0 0
                  • alex44  

                    teď jsem něco vyčet, jestli dobře chápu, tak tubeless ready plášť je vlastně obyč jen má jinou patku, ta sice není ust, ale je dělaná tak, aby dobře těsnila a plášť se dal použít jako bezdušový.

                    0 0
                  • biker jura  

                    maxxis TLR nedělá, bohužel… ale jinak už to má hodně výrobců to je fakt

                    0 0
              • Hnoj  

                To není tak docela pravda.

                UST pláště SCHWALBE mají obrovský a tlustý patky, TLR mají řekl bych obyčejné patky, které mají o kus menší průměr než běžné pláště, takže snadno zapadnou do patek, kde se „přicvaknou“.

                0 0
    • obywan  

      Je to tak normální? Myslím ten nýtek v ráfku, nebo jak se tomu říká. Je takový odchlíplý ze dvou dvou stran. Je to u všech. Líp se mi to vyfotit nepodařilo.

      0 0
      • 666biker  

        to mas aku verziu? SAPIM draty?

        0 0
        • obywan  

          To je záplet z magic ráfků, wcs drátů a x9 nábojů.

          0 0
          • mxv  

            Uďo, to je noumální..

            0 0
            • roud  

              mě to teda moc normální nepřijde…

              0 0
            • obywan  

              Mě to právě normální nepříjde. Mělo by to snad lícovat kolem celé díry. Záleží jestli to má nějaký vliv na funkčnost.

              0 0
      • xshreck  

        magic,sapim,novatec … čerstvě dotažené

        0 0
        • ememem  

          to teda neni normalne ani nahodou a kedze sa to zjavne stalo viacerym bych si dovolil povedat ze to ca su viac krat tvrdilo ze rafiky su bezchybne akurat len tie cele kolesa im nejak nejdu asi nebude pravda a aj rafiky su riadny shit. cize vlastne cely remerx. ale farebne sa vybrat da :-).

          0 0
          • Vilém  

            Jak muzes vedet jak k tomu doslo? Jak muzes vedet, ze neni pretazenej vyplet? Vsak te ten shit nikdo nenuti kupovat, ale nemam rad takoveto unahlene zavery na zaklade jedne fotky.

            0 0
            • ememem  

              ja ti neviem, uz som mal kde jake kolesa aj obycajne aj tak lepsie, povacsine boli asi skor pretiahnute jak nedotiahnute a nikdy som nic podobne na nich nepozoroval. a uz to sem dali za par dni dvaja, mozno nahoda mozno nie.

              0 0
              • Vilém  

                A kde vidis toho druheho? To myslis tu fotku pod kterou reagovals? Tam zadny problem s nytky nevidim.

                0 0
                • xshreck  

                  taky premyslim co ten pisatel mysli ze je na moji fotce spatne :) mam je uplne v pohode, najeto necely 1000km. ted jsem je mel na dotahnuti, byl uplne povoleny vyplet. pri jednom osklivem padu kdy se mi uplne seklo zadni kolo o bok a ja se pekne proletel se udelala mala osma, ale to je spis kvuli tomu ze byl nedotazeny vyplet. ted to je dotazene, nejak kola nesetrim a furt jsou v pohode… sjizdim na tom obcas aj schody, nekdy si to jebne o hranu.

                  nyty mam v pohode, jak to je videt na fotce. Az na tom budu mit najeto jak na starych kolech, tos budu moct porovnat .)

                  0 0
                  • obywan  

                    Mohl bys mi prosím poslat pár fotek tech nýtů na email?

                    0 0
                    • xshreck  

                      jasně, ale kolo mám zase na reklamačce s brzdou takže to bude během týdne ( snad zítra).

                      Kdyžtak mi písni na icko a připomeň se

                      0 0
      • obywan  

        Takže kola byla v remerxu. Vyjádření zní, že vše je v pořádku a jinak to jejich nýtovačka ani neumí. Tak můžu v klidu jezdit :D

        0 0
    • xshreck  

      Zkousel pls nekdo do magicu davat NT?@chtel bych to zkusit ale mam trosku obavy :(

      0 0
    • becis  

      Ahoj,

      naskytla se mi možnost koupit Remrx magic + náboje DT swiss ceramic + Schwalbe racing ralph evo v bezduších za 5000 kč. Myslíte si že je to dobrý kup nebo mám dát raději od Remrx Magic ruce pryč ? Údajně by to mělo být jen minimálně jeté.

      0 0
      • Vilém  

        S klasickejma dratama?

        Pokud ano, tak to muzes rozplest a furt mas naby za slusnou cenu.

        0 0
        • becis  

          o drátech nic nepíše, takže asi klasický (na fotkách jsou stříbrný)

          0 0
          • Vilém  

            Tak rafky jsou v takove sestave az posledni, hlavne vzhledem k cene. Proste i kdyz prasknou, tak to muzes preplest na cokoli jineho a nebude to bolet.

            0 0
            • trembi  

              Mám magicy a na moji váhu 66 kg nemám žadný problémy :) závodim na nich už celou sezonu.

              0 0
        • becis  

          Tak náby jsou nakonec DT swiss cerit. Stále je to dobrá koupě ? Vzadu má desetikolečko. Půjde tam dát devítikolečko ?

          0 0
          • Vilém  

            Ne neni to dobra koupe. Vim o kterem setu mluvis.

            Naby se doprodavaly kolem 1500,–, rafky cca 1200,–, neco draty a niple. Za ty prachy bys to pomalu poskladal novy.

            0 0
    • Smejči  

      Jsem majitelem těchto kol necelé dva roky. Nedosahuji zdaleka váhového limitu a kola pravidelně servisuji a dotahuji na požadované napnutí – osobně jsem psal do Remerxu na kolik se mají kola dotahovat, abych to mohl tenzometrem měřit. Mám je na kole Giant Anthem. Kola jsou záložní a tudíž nejsou jediné, které jezdím. Letos v létě mi popraskal přední ráfek téměř u všech niplů. Poslal jsem kola na reklamaci a napsali mi, že reklamace není uznána z důvodů velkého opotřebení těchto kol a že je to úplně normální a že jestli chci, tak mi je, samozřejmě za prachy, přepletou na Stingy, že ty by mohly vydržet víc. Nepodařilo se mi to uhádat, takže jsem musel zaplatit nový ráfek i přepletení.

      Nicméně pokud mám zhodnotit funkci těchto kol, tak se jezdí opravdu hezky – ta lehkost kol je cítit a boční tuhost je taky skvělá. Ale znovu už bych si je nepořídil a to z důvodů řešení reklamací.

      0 0
      • ddan  

        to máš těžko, taky jsem to teď řešil…, ale když si vemu, že kola měly najeto hrubě přes 10tkm, tak uznávám, že měly nároky se vysypat. Je ale pravda, že jsou náchylnější na častější servis – to už ale přehlížím a jezdím, dokud to nedře o rám, nepraskne špica či neprolézá nipl ráfkem jako zrovna teď…;)

        Jinak teď zkouším na epicu tubulary s tufy a zatím se nezdá, že by byly rozhozený… jen trochu zvukově dávaj o sobě vědět, na což už jsem si zvykl od Magicu ;)

        Na jaro ale plánuju přejít na galusky i na silničce, takže budu brát od nich další kola.

        0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Boční tuhost skvělá, než praskne ráfek :)

        0 0
    • BigKarel2  

      Tak doted sem je jen hajil (ráfky) mam „magickej set“ :D a kámoš taky a teď mu jeden ráfek taky umřel… takže tak :)

      0 0
      • joachim12  

        Mám Wiking set krásný červeno bílé kola a musím uznat jsou parádní.Kamarád má Magic a pořád něco.Já si zatím nemůžu stěžovat a to jsem je nové letos projel na Králi a šli akorát ložiska vyměnit.Jinak nepraskají a výplet drží

        0 0
      • xshreck  

        já je dal mojí, ta nic neváží, pomalu nejezdí a do terénu se už nepodívaj.

        na to jsou dělané :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.