• FrOst2225

    Ahoj,

    uvažuji o pořízení kross kola na občasně vyjíždky, nechci žádnou super nadupánou káru ale zase né nějáký blábol ze supermarketu.

    Zaujala mě teď nabídka z TSBohemie třeba toto

    Opravdu to bude jen na občasné cestování do práce nebo 2× za rok když pojedeme někam na dovolenou po česku. Jsem laik a nerozumím tomu.

    25 let, 193 cm, 90 Kg

    Děkuji moc

    0 0
    • Esi  

      Nechci ti brát iluze, ale to není krosové kolo ale horské a ještě k tomu 27,5 pro chapa přes 190cm, no nevím no.

      0 0
    • FrOst2225  

      máte pravdu, nechal jsem se zmást tím názvem, navíc jsem teď zmatený proč mají tedy většinu kol 28", vůbec se v tom nevyznám, co je tedy pro mě nějlepší ? nebo jak to řešit když podle tabulek bych měl mít max 24" a třeba tento obchod vůbec v nabídce tuto velikost nemá..

      0 0
      • Esi  

        Tak problém bude v tom že 28" je průměr kol a 24" velikost rámu, jinak se pleteš 24" průměr kol ty obchody běžně mají jen jsi nekoukal do oddělení dětských kol je to věková kategorie cca 8–12 let.

        Krosová kola jsou 28" horská 26",27,5", 29" a aby to bylo ještě zamotanější tak krosová 28" horská 29" mají stejný průměr ráfků.

        šel bych do krosového kola 28" velikost XL 21" nebo XXL 23" rám, v ceně 12 tisíc bych šel do ráfkových brzd, pokud máš v plánu ježdění na výlety a po zpevněných cestách tak při stejné ceně lépe pojede krosové kolo než horské díky užším plášťům, Horská kola mají trochu lehčí převody ( v předu menší převodníky)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.