Řazení Deore vs. přehazka SLX

10 nepřečtených
  • kovu66

    Už jsem postavil a seřídil mnoho kol, ale teď se mi nedaří seřídit řazení.Páčky Deore, přehazka SLX. 9 poloh páček neposune přehazku plynule přes všechny pastorky, ale přes 7 a ještě ne plynule. Páčky nové, přehazka také, dorazy nastavené, lanko natažené…Máte někdo řešení ? Díky

    0 0
    • JakeF  

      10sp hazka to asi nebude, když ti to chodí na 7 poloh, co upnutí lanka na špatný straně šroubu?

      0 0
    • Vilém  

      Neni ta SLX nahodou dynasys? Pokud ano, tak to chodit nebude. Leda koupit jiny saltr, nebo 10sp razeni, nebo 9sp SRAM razeni.

      0 0
      • kovu66  

        Díky, ale teď jsi mě dostal. ;-) Co znamená dynasys? Kolo je kamarádovo a frajersky jsem se mu nabídnul, že seřídit přehazku je malina…Původně tam měl komplet Deore a po letech mu někde v Noname servisu udělali tuto míchanici.Když řadím bez řetězu, páčka odcvaká 9 poloh, kladka se 9× posune, ale jen asi do 2/3 devítikolečka…Mohlo by tak velkou odchylku způsobit ohnutí patky, které není okem viditelné?

        0 0
        • Vilém  

          Podivej se na presne typove oznaceni saltru (z vnitrni strany paralelogramu) a podle nej zjistis pro kolik prevodu je urcena. Dynasys znamena, ze je urcena pro 10sp shimano razeni, ktere ma shodou okolnosti stejny chod jako SRAM 9sp., ale s shimanem 9sp nechodi. V praxi bys to poznal tak, ze takovyto saltr by chodil cca do pulky kazety.

          Pokud by byla zohla patka, tak by to chodilo po cele kazete, ale na krajnich pastorcich by to nechtelo nabihat ap.

          0 0
          • kovu66  

            Díky moc, jdu ohledat šaltr.Podle příznaků, co píšeš, by to mohlo být ono. Zatím díky a ozvu se.

            0 0
            • scalar  

              Liší se i vzhledem, v místě dorazu na bowden.

              0 0
              • kovu66  

                Vilém to načal a scalar to dorazil…Je to ono !!! Dyna Sys jako vyšitá. Teď chci jenom osobně poznat onoho mechanika, který mu ji nabídl, prodal, namontoval a hlavně mu pak kolo předali jako SEŘÍZENÉ ??? Mockrát děkuju, máte u mě pivko po švihu. Nealko, samozřejmě.

                0 0
                • Vilém  

                  A je vyreseno:) Pokud mu toto namontovali nekde v servisu, tak doufam, ze jim to pujde omlatit o hlavu a uz se tam potom nikdy neukaze.

                  0 0
    • vsn  

      pokud není desítková tak máš nejspis ohlou patku :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.