• Mofo

    mám pár dotazů ohledně přehazky, pro někoho možná trochu stupid, ale fakt bych byl rád za odpovědi, pokud možno k věci :-)

    1)Na staré přehazce Deore mám už docela unavenou pružinu, špatně vrací (přehazovačka seřízená, nové lanka a bovdeny). Tak se chci zeptat, jestli se dají někde sehnat náhradní pružiny. 2)Mám řazení Deore, když si koupím inverzní přehazovačku LX, bude to šlapat? 3)K čemu je rozdílná délka ramínka přehazovačky? Deore má dlouhé, mám si teda koupit taky dlouhé?

    0 0
    • Flais  
      1. Pravděpodobně půjde sehnat těžko, Shimano je obecně špatné na objednávání drobných dílů. Ale někde v servisu by se mohla sehnat třeba nějaká zničená, namotaná apod. a mohlo by se použít z ní.
      2. Inverzní bude chodit úplně bez problémů.
      3. Délka přehazky se dělá rozdílná, protože každé kolo má jiný rozsah počtu zubů na převodnících a pastorkách. Dlouhé raménko zvládne všechno, krátké raménko 2 převodníky nebo 3 spolu s menším rozsahem pastorků. Kratší raménko má výhodu že chytne pomaleji vůli.
      0 0
    • vinca  

      na pružinu se zeptej tady http://www.kerda.cz/…mponenty.htm já sem tan nakonec sehnal každej shimanackej díl, kterej jsem kdy zničil ( takže dodnes jezdim deore z roku asi 99)

      0 0
    • prito  

      Měl bych taky jeden dotaz k přehazovačce, chci namontovat přehazovačku na patku rámu RB CRR 290, zjistil jsem že na patce je možné přehazovačku posunout v ose šroubu cca 5mm nahoru nebo dolu (na přiložené fotce je přehazovačka namontovaná v té horní poloze, je tam vidět vůle k dolní zarážce).

      Na původním rámu kde byla přehazovačka nic takové nebylo, jenom jedna poloha. Na co slouží ta možnost posunu přehazovačky na patce a kdy se dává výš nebo níž? Díky za rady.

      0 0
      • Vilém  

        Dava se to na doraz, tzn natocit proti smeru hodinovych rucicek az na doraz a dotahnout.

        0 0
        • prito  

          Tak jsem si to myslel, akorát mě zmátlo že jsem narazil na tu fotku v testu crr 290 kde to mají natočené opačně.

          0 0
          • Vilém  

            To mas na mysli fotku kterou jsi prilozil ke svemu dotazu?

            Pokud ano, tak tam to vypada namontovane dobre a ten prolis na meziclanku se zda, ze sedi na dorazu patky.

            0 0
    • psbiker  

      .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.