• baboon

    Zdravím – nemáte někdo nápad na dostupný EN rám podle ± následujících parametrů? :

    • Zdvih kolem 160 – 180 mm
    • Rozumná váha (spíš ani nejde o jednotky gramů, ale aby to nebyl ingota trošku to stoupalo i do kopce)
    • ideálně 12×135 zadní osa (nábu mám zapletenou a rád bych použil conejvíc dílů)
    • Cena max 30k (rád bych ještě níž, ale jak tak brouzdám, tak asi nemámšanci :( )
    • Aby to něco vydrželo – docela rád si sem tam skočím, sjezdíky mámtaky rád rychle :)

    Prošel jsem všechno možné, ale buď je to mimo kapsu (99% toho, co jsem našel), nebo mimo jiné parametry:

    • Agang ninja – dost těžký a hlavně se nedá sehnat se vzduchovýmtlumičem a navíc 222 / 70 se ve vzduchu dost těžko (našel jsem jen Vivid aRoco) – dá se z toho vůbec vyrobit jezdivé kolo?
    • Canyon Torque – našel jsem v outletu, ale jen v „S“ (teď mám rám17´) a z těch geometrií nejsem moc moudrý :( – mám kolem 175cm, alekvůli skokům a větší hravosti volím spíš menší rám, ale nevím,jestli to není málo. A jak je to s Torquem a jezdivostí?
    • Haibike Rockstar – Rám, co by se mi podle mě 100% zamlouval, ale nedáse sehnat samotný..
    0 0
    • kOmE  

      Ja bych kouknul na tohle ,ma to i interni vedeni na sedlovku. http://www.bike-mailorder.de/…mm-2013.html

      0 0
    • Baba-Ji  

      http://bikemarkt.mtb-news.de/…l-Suspension

      napadá mně takový Agang CULT třeba, nebo NS Soda(180/150) s RS Monarchem, ale jestli je jezdivá, to ti nepovím, mně se zdá snad každé kolo k ušlapání dobré.

      Jinak Canyon měl minulý rok koncem prázdnin výprodeje a měli i rámy za luxus ceny(Torque s DHX za 22K, Torque FRX s CCDB za 28K), jenže tenhle rok už samostatné rámové sady neprodávají, tak nevím.

      0 0
      • baboon  

        Cult nevím, jestli je dost „odolný“, ale koukal jsem na něj také. Ještě jsem zapomněl napsat, že bych to rád osadil Duroluxem 140–180mm, tak aby to nebylo na Culta moc. Canyon mě také trochu vypekl, protože jsem čekal větší nabídku v tom outletu :(

        0 0
        • KRAJIC  

          Podle těch požadavků, ceny a zdvihu bych viděl horkého kandidáta to NS Soda. Ve videu jezdec a konstruktér v jedné osobé prohlašuje, že kolo je uděláno pro parkové skokové zacházení s tím, že ujedeš cokoliv. Má to tady Baba-ji – informoval bych se u něj.

          0 0
          • pavlik6022  

            a co cube Hanzz. cena dobra, tlumak vezmes treba taky u nich…

            http://www.bike-discount.de/…mes-mtb.html

            0 0
          • Baba-Ji  

            k Sode toto:

            Super hravost a ovladatelnost, na to jak je to hrave, je zaroven i docela stabilni ve sjezdu(v porovnani s mym starym Monstrem, coz bude logicke diky sjezdovejsimu uhlu hlavy a o malinko delsi zadni stavbe u Sody).

            Pocitove je tomu kolu nejlip ve vzduchu, i L ram je spis neco mezi M a L v bezne produkci kol, je videt tendence k „trikove“ geosce.

            Jestli je to jezdive ti nepovim, ja na tom ujedu vse, ale podle reakci sveho cyklo-okoli nejsem uplne bezny pripad :D, tak nevim.

            V pedalech trochu citim na nekterych specifickych prekazkach reakci zadni stavby, mam jen porovnani se starym Monstrem a ten se choval trochu jinak(vic nektere veci zehlil, ale taky to bylo DH kolo, ze).

            Dodavany vzduchac Monarch Plus je na bezne AM jezdeni dobry, ale jakmile clovek vjede vic do „DH“ terenu, tedy korenovky a sutroviste, tak tlumak nestiha dostatecne rychle reagovat(mozna jsem prilis fixovany na zehlivy projev pruzinaku). Monarch PLus RC3 by byl se 3 polohama „propedalu“ myslim lepsi volba. Co je na vzduchaci lepsi nez na pruzinaku je chovani pri skakani, ty dopady jsou proste jako do perinky, jistejsi, stabilnejsi.

            0 0
        • Baba-Ji  

          Cult toho vydrží hodně, ale s tím Duroluxem bys mu už asi naložil moc no.

          0 0
      • nic-nechci  

        Taky bych se přimlouval za Culta, rám je tuším 20k s tlumičem (viz ofiko stránky) a co rám vydrží…osobně ho dva roky moc nešetřím včetně pohárové trati v Koutech (něco pohledáš u mě na http://petrsobala.cz). A přitom jde vystavět na fajnovou váhu. Navíc co seriovka vydrží si pohledej jak jezdí Jirka Fikejz. Ovšem odolnost není vždy jen na rámu, je potřeba umět jezdit a nehranit každý skok, to dá rozum. Osobně půjdu do Culta znovu.

        0 0
        • mr.antik  

          tak je tam asi o kilo hliníku navíc proti konkurenčním, výdrže bych se nebál, ale extra rychlík to taky není. Se sníženým duroluxem by to byla asi nezničitelná kombinace

          0 0
        • baboon  

          Bezva, díky za radu. Výhoda culta je, že nemusím nikam spěchat a vše rozmyslet, protože se nezdá, že by ze dne na den zmizel. Jen bych musel trochu snížit tu vidli, to je fakt. Ale to by problém také nebyl. A ona se na netu někde vyskytuje váha? A jak je to se zadní osou?

          0 0
          • sjusko  

            S Cultem bych spíš spěchal, nejspíš už příští rok nebude:

            http://www.bikeandride.cz/…ceman-agang/

            Z rozhovoru:

            Kdy tedy Cult zmizí?

            „V katalogu 2014 už nebude, nebudeme ho dál vyrábět, pouze budeme doprodávat aktuální skladové zásoby. Jeho místo v nejbližší době zastoupí Patriot, který je v současné době schopen pokrýt mnohem větší spektrum zdvihů a kategorií a tedy i jezdců. Už teď vím, že na Eurobiku představíme Patriot Evo, což bude taková lahůdka cílená hlavně na enduro jezdce. Ale na to si počkejte do září.

            0 0
            • baboon  

              Sakryš..Ale tak jestli nový Patriot nebude jen 27.5, tak proč ne :)

              0 0
              • goofy  

                Bude…

                0 0
                • mr.antik  

                  jako fakt? já jsem doufal i ve 26 variantu… aspoň v té enduro verzi

                  0 0
                  • goofy  

                    No ja jsem cetl nejaky rozhovor, a tam prave rikali, ze jenom ta 27,5… Ale mozna jsem to blbe pochopil. Taky jsem cekal, ze bude i 26

                    0 0
                    • mr.antik  

                      Tady právě píše tak jde o to, kde se to bude „lámat“ na 26ku. Možná až na Ninja FR.

                      Teď ale na to ještě není asi ten správný čas, proto i příští rok nabídneme všechny tři rozměry. Fully na 27,5“, vyšší zdvihy na 26“ a uvidíme, jak na to lidi a trh jako takový bude reagovat.

                      Zrovna taky tam v tom článku píše o hmotnosti Culta. Přijde mi to trošku blbě pochopený, protože ta hmotnost by byla ještě akceptovatelná, pokud by tam byla 160mm 36ka vidle. Naomtováním 150mm 32mm vidle je to prostě trailbike, i když rám vydrží třeba DH, tak ta vidle to prostě nedá. Pak holt lidi srovnávaj s ostatníma kolama na RVL a Cult je jen na rámu asi o kilo macatější i když ti všichni Kubajzové a další prodejci budou tvrdit, že seš slečinka, není důvod vyšší modely kupovat.

                      0 0
            • kOmE  

              Tak ten Patriot vypada povedene, to bych si pockal spis na nej.

              0 0
    • Pecan drn  

      Co Polygon. Až na tu váhu požadavky splňuje.

      http://www.polygonbike.cz/…losus-fr-2–0

      Ale asi je výhodnější koupit celé dobře osazené kolo FRX a co se nehodí rozprodat /např. Deemaxy/

      0 0
      • baboon  

        No na ten jsem teď koukal. Ale váha je poměrně mazec a vzduchový tlumič (jediná větší úspora váhy?) tam asi nedám (nemohu ani najít rozměr). Navíc to se dostávám do sféry čistého FR a to nevím, jestli úplně chci :)

        0 0
    • jIrI___  

      Přišetři dalších 30k a rozhoduj se až pak. Tohle vybírání „z ničeho“ je naprosto marné, sám jsem se o tom přesvědčil :))

      0 0
      • baboon  

        Tady nejde o přišetření, nebo že bych to kupoval za poslední peníze, ale spíš o to, že do toho prostě víc dát nechci. 5 let jsem jezdil na rockmachinu za 5kkč a spokojenost veliká, tak mi zase přijde nepřiměřené dávat 50k za rám. Navíc sám vidím, že míst a času k ježdění trochu ubývá a v garáži mám ještě silničku, která taky žádá čas :) Další paradox by asi bylo koupit hi-end rám a pověsit na něj komponenty ze starého kola (pro mě 100% funkční, ale top modely to rozhodně nejsou). A koupit něco jako celek mě zase moc neláká, protože to je nuda ;)

        0 0
    • baboon  

      Ještě se mi podařilo vyhrabat toto: http://www.mojekolo.cz/…rt-9000–2009 sice žádná horká novinka (což je mi ale úplně fuk) a nemá to 12mm osu (to je trochu škoda), ale nemám zdání, jak to jezdí. Navíc to je jeden z mála rámů, co se mi příliš nelíbí. :)

      0 0
    • mr.antik  

      co takovej Radon Swoop – vzít celý kolo, případně něco prodat. Lehký to není, jezdivý asi taky ne :-)

      Jina zkus poptat Giant Reign X, který splňuje tvé požadavky. Třeba by se nějaký starší model dal sehnat do 30.

      http://eshop.progresscycle.cz/…0000101.aspx

      0 0
      • baboon  

        Přesně na tohohle reigna jsem koukal – ale dá se tam doklikat jen z googlu a v jejich eshopu už to vůbec nemají, tak se mi zdá, jestli to není jen nějaký pozůstatek z už dávno prodaného rámu, ale zkusím to. Celé kolo se mi moc kupovat nechce, mám doma fungl novou vidli a všechny ostatní komponenty ve slušném stavu. Možnost rozprodat je jasná, ale s tím jsou samozřejmě také potíže.

        0 0
        • mr.antik  

          jasně, ale můžou mít nějaký rámy třeba z reklamací apod. já jsem taky dostal takový, který se samostatně neprodává, asi prostě zbyl. Za jeden mail do progressu nic nedáš

          0 0
    • baboon  

      Tak ještě mě přes nos praštilo tohle: http://www.poison-bikes.de/…n-Rahmen.htm . Ale je to bez 12mm osy (nevím proč, ale přijde mi, že to musí udělat v tuhosti hrozně moc) a od pohledu je to přecijen „křehčí“ než třeba NS Soda (ale jasně, srovnávám nesrovnatelné). Nějaká zkušenost s tímto rámem?

      V podstatě jsem se na tenhle rám doklikal a dogoogloval přes toto: http://www.astroeng.com.tw/…cts_info.php?… – tenhle rám bych bral všema deseti, kdyby byl za rozumně (v podstatě kopie mondrakeru?)

      0 0
      • tonik666  

        Ten poison vypadá jako Haibike Rockstar RC.

        btw kdyby ti stačila 140, tak doma mám Haibike Trailstar SL rám v M, ale to je spíš jezdivé AM.

        0 0
        • baboon  

          to je právě to, vypadá, ale rockstar měl 12mm osu. Kdyby se rockstar objevil, beru hned, koukal jsem na něj už před dvěma lety.

          0 0
          • tonik666  

            Na německém bazaru jich pár je (3), tak se podívej, sice jen celá kola, ale třeba bys něco prodal.

            0 0
    • logoman  

      Co tohle http://www.on-one.co.uk/…el_air_shock

      ma to tedy 150mm, nicmene velmi kvalitni tlumic, ktery by mohl „pricarovat vice zdvihu“ oproti kolu s necim horsim.

      nebo:http://www.fahrrad-xxl.de/…cb-rahmen-02

      da se menit mezi 150 a 170mm, navic moznost vymenou patek z nej udelat 650b kolo.

      Pripadne http://www.rosebikes.com/…3/aid:627108 tohle by mohlo byt casem za rozumnejsi penize, minuly rok staly min.

      0 0
      • kOmE  

        Ten Carver ma celkem pozitivni ohlasy

        0 0
      • baboon  

        Rosebike jsem koukal – mimo kapsu :( Carver se jeví hodně dobře. Titus spíš ne kvůli obyč zadní ose..

        0 0
        • Baba-Ji  

          Ten Carver IBC je vubec zajimavy ram, cely koncept kola vznikl na zaklade internetove diskuze mtb-news.de, takze jej vlastne navrhli uzivatele tamniho fora a doladil/vyrobil ho nakonec Carver.

          Ten napad mne prisel naprosto skvely, jsem zvedavy, jestli by se dalo neco podobneho zrealizovat v mistnich podminkach B-F.

          0 0
          • mr.antik  

            tak to by vznikla asi pěkná obluda :-)

            0 0
            • Elwing  

              Kdysi to bylo RB IQ s Rebou a Fulcrumama, který jsou na kopci když jen pomyslíš… Ale teď už ty trendy tady moc nesleduju.

              0 0
          • jIrI___  

            A stejně není doladěný k dokonalosti – nemá místo pro košík na bidon :)

            0 0
      • baboon  

        Tak carver je bohužel zatím dostupný nejmenší v „L“ – 47cm (ve všech těch barevných variantách) :(

        0 0
    • jeniiiik  

      Na Torque Alpinist 2010 se 180mm rám a 160 předek jezdím vyjížďky okolo 60–70km, na Rychlebkách vyšlapu nahoru stejně rychle to co zbytek party na trailových kolech a z kopce se to nebojím pustit…nedávno jsme dali i vyjížďku s 2300 výškovými metry a nijak mě to kolo neomezovalo. Se zapnutým propedalem na DHX tlumiči se do kopce skoro nehoupe. Na svých 181 cm mám velikost M, ale je to na hraně s teleskopickou sedlovkou, mám ji asi 5mm od rysky. Oproti fotce přibyl napínák, jiné gumy a teď zvažuju Leonardi kazetu a jednopřevodník.

      Ve velikosti M jsem ho viděl za pár korun v inzerci na MTbiker na Slovensku, prý málo jetý.

      0 0
      • volodaj  

        Ten zo Slovenska nedávno kúpil kamoš a zatiaľ je veľmi spokojný.

        0 0
      • baboon  

        Super, díky moc za zkušenosti! Ale S by mi evidentně bylo malé – ideálně tedy koukám po M :)

        0 0
    • baboon  

      Případně nemáte ještě někdo tip na německého výrobce, co je schopen produkovat i rámy? Našel jsem ten Poison Tropan, pak VOTEC V.SX Enduro (Ten by byl super – takové mládě od torque – jenže ten už se zas nedá sehnat). :( Věřím, že toho existuje celá řada, kdy nakoupí rámy z asie, olepí samolepkami a pošlou do světa.

      0 0
      • jeniiiik  

        U Voteca bych bral jako mínus pístnici od tlumiče přímo u zadního kola. Vím že je tam dobré těsnění, vím že to není nic hrozného, ale tlumič schovaný v rámu je super.

        Jako velké plus jsem u Canyonu zapomněl ovládání páčky propedalu krásně po ruce.

        Pro obojí mám srovnání, kdy u minulého rámu jsem jsem na tlumič dosáhnul blbě a kdy na něj šel bordel ze zadního kola.

        0 0
      • Honzas  

        VOTEC delaji v Nemecku. Nebo aspon na ramu mam handmade in Germany.

        A k tlumaku meli i blatnicek, s nim je pomerne v suchu a bezpeci. Jenom co jsem koukal, tak kola totalne predelali a o starych modelech nikde ani zminka.

        0 0
    • lutte1  

      http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx… škoda tý hlavovky.

      0 0
      • kOmE  

        To jsou jen samy Ska

        0 0
      • mr.antik  

        co je na hlavovce špatně? Jinak pro tyhle kola mám slabost i přes nějaký ty negativa :-)

        0 0
        • lutte1  

          no jen že má duroluxe na 1 a 1/8 a musel by redukovat, jinak samozřejmě to neni velký problém jen se to prodraží, hláívko stojí asi 1500

          0 0
          • goofy  

            Nemyslis, ze tohle uz jsou celkem detaily?

            0 0
          • mr.antik  

            no to bude různě redukovat i s tapered krkama, to je dost škoda té vidle, snad bych jí radši prodal.

            Já to mám taky redukované a krom toho že to blbě se mi ani extra tuhost nepozdává…

            0 0
    • lutte1  

      Ještě mě napadlo jít do RB Monster HT za pár peněz. Jezdit a čekat na něco jinýho nebo víc peněz. Já když jsem zlomil rám a nebylo jistý jestli projde reklamace, tak jsem o tom hodně uvažoval.

      0 0
      • goofy  

        ??? Chce enduro fulla a ty mu doporucujes pevnaka? njn. b-f se nezapre… :-D

        0 0
        • lutte1  

          Tak já nevim jak je na tom baboon ale já byl tenkrát v situaci že bych si novej rám nemohl třeba rok dovolit. Radši bych jezdil na HT a aspoň piloval techniku, než budu mít na fulla než nejezdil vůbec. :)

          0 0
          • goofy  

            Pise, ze chce ram za 30 000, tak ty penize asi ma a uvolni ;-)

            0 0
        • baboon  

          No on tím myslel „aby bylo na čem jezdit“ s tím, že se dají v podstatě použít aktuální komponenty – nicméně jak jsem psal výš, nejde o to, že by peníze nebyly, ale nechci jich v tom utopit tolik ;) Jinak na ježdění je silnička a v Praze dirťák, takže zas tak moc nespěchám.

          0 0
          • lutte1  

            Ještě mě napadlo, zkus zavolat do leader foxu. Samotnej rám Extaze byl za asi 13 tisíc s Vividem R2C a myslim že by to mohlo s rozumnejma pláštěma i jet. Schwara na tom dával 30km vyjížďku a říkal že se to dalo. Záleží na co jsi zvyklej já bych ujel 50km i na mym monsteru mít na tlumiči kompresi a pohodlnější sedlo. :)

            0 0
    • baboon  

      Tak jsem našel rock stara v polsku :) http://allegro.pl/…1685880.html . Jenže je to 19 a co jsem koukal na geometrii, tak je to asi moc :( Co myslí nějaký znalec? (moje výška kolem 175cm)

      0 0
      • volodaj  

        To chceš vážne enduro čo ma 70 stupňový hlavový uhol? Možno je to kúsok menej, ale kamoš menil ten rám práve kvôli tomu. XC s vysokým zdvihom, v rýchlosti dosť nekľudný. Miesto toho zobral Mongoose Teocali a na to, že to je skôr AM tak si ho nevedel vynachváliť.

        0 0
        • kOmE  

          Podle obrazku a i tabulky na strnakach haibike ma 67°

          0 0
          • AleZ80  

            Bůh ví, co tam pšonci dali za tabulku. Těch 570mm horní rámovky mi také přijde v 19" nesmysl.

            0 0
        • baboon  

          Aha, já jsem si té spodní tabulky vůbec nevšimnul, koukal jsem rovnou na haibike a tam jsou čísla jiná. Ale rám to tedy nebyl dobrý?

          0 0
          • volodaj  

            On s ním spokojný nebol, ja som sa na ňom nikdy nevozil. To Teocali aj terajší Rocky Mountain Slayer chváli oveľa viac.

            0 0
        • tonik666  

          Mají to poláci blbě, bůhví co tam mají za čísla.

          Mám katalog z 2011 a už tam má rock star úhel 67. V Lku má 605mm hodní trubku, v Mku 590mm.

          0 0
    • AleZ80  

      Nevím jestli by pro tvoje využití byl dostatečně odolný Fritzz, ale tady ho mají bez tlumiče za 420 Eur.

      0 0
    • Baba-Ji  

      hele, teď mně napadlo, kámoš prodává(rám je v cajku, vše co píše je pravda, o každý komponent na jeho kole bylo pečováno …až příliš, v mých zabahněných měřítkách :D):

      http://dolekop.com/…nius-lt-2011

      0 0
      • baboon  

        Sakryš koukal jsem na něj ale zatím jsem se nějak nerozhoupal napsat – svezl ses na tom rámu? Jak to jezdí ve sjezdech a případně nějaký skok to také zvládne? Každopádně 3.3kg je docela paráda (snad to není papír :)). Jediné, co se mi úplně nezdá je ten atyp tlumič ještě ke všemu s dálkovým ovládáním. I když bike je to asi skutečně univerzální..Teď mi to bude vrtat hlavou :)

        0 0
        • Baba-Ji  

          Ten rám je docela robustní, ale zhruba stejně plechovkovitý, jako reigny a podobné kola(zrovna oproti reignu je ale robustnější). Tlumák je po servise, kdy i s poštovným to vycházelo na ty 2 litry(jak tam píše). Sám jsem se na tom nevozil(má nášlapy) a stejně, mé posouzení by bylo asi irelevantní, člověk si to musí zkusit sám.

          Jinak jen tak pro zajímavost, to kolo, co je na fotkách v inzerátu, má nějakých 13,4kg, jestli se dobře pamatuju.

          Ten rám prodává proto, že chce koupit ten stejný, ale v karbonu a pokořil by tak 13kg hranici, je to prostě úchylák :D.

          0 0
          • baboon  

            Aha, tak to je pro mě docela změna, protože já jsem vždycky myslel, že reign je už kus hlíny, i když ona ta váha se sama neztratí, co? :) Ale chápu to asi správně, že rám kolem 160mm s váhou 3kg bez tlumiče bude plechovka ať chci nebo ne? Jak jsem psal na začátku – nejde mi o každý gram, daleko víc asi udělá rozumná geometrie. Naopak radši obětuji několik desítek / stovek gramů abych měl jistotu, že po dopadu ze skoku zůstanu vcelku :) Začínám to vidět na tu Sodu :)

            0 0
            • mr.antik  

              Reign X má v „S“ v anodizaci (už se nedělá) 3kg ale s tlumičem DHX Air 5. Čili nějaký 2600g bez tlumiče.

              0 0
              • baboon  

                Hmm, tak ten Poison Tropan (http://www.poison-bikes.de/…n-Rahmen.htm) píšou že 2.560g.. Tak to asi vrchol pevnosti nebude, že?

                0 0
                • mr.antik  

                  no tak Reign problém s pevností nemá, opravdu jen to vahadlo, případně někomu praská sedlovká trubka, ale to je spíš věc dorazů. Zas ten Poison asi nebude vrchol inžinýringu

                  0 0
                  • baboon  

                    Což by mi asi taky úplně nevadilo – doteď kroutím rockmachine s fsr nebo co to vlastně je a jsem spokojenej, jak to pěkně chodí – tohle je v podstatě velmi podobné uložení. Jen kdyby to mělo 12mm osu a trošku masivnější zadní stavbu, tak neváhám.

                    0 0
        • Elwing  

          Nechci tě odrazovat, ale na Geniusu si nějaké skákání nedovedu představit. Měla jsem to půjčený a je to dost vratká koza :/ takové vysokozdvihové xcčko pro lidi, co jezděj rovně dolů.

          0 0
          • kesu  

            úplně ne, tohle je verze LT, tedy 185mm a sjezdovější úhly.

            0 0
          • mr.antik  

            a nebyl to ten starší? Ten byl takový…

            0 0
            • kesu  

              byl to tuším 2011, bylo to spíš XC kolo s větším zdvihem. Ale tohle je každopádně LT verze, tedy nástupce Ransomu

              0 0
              • mr.antik  

                hmotnost, úhly atp. vypadá ok, jediný risk je ten tlumič, prostě buď vyhovuje nebo máš smůlu.

                0 0
            • kesu  

              byl to tuším 2011, bylo to spíš XC kolo s větším zdvihem. Ale tohle je každopádně LT verze, tedy nástupce Ransomu

              0 0
    • baboon  

      Tak nakonec to vidím asi buď na:

      • NS Soda FR – přemýšlel jsem nad kombinací s tlumičem Durolux RC,nebo je to naprostý nesmysl? – ale určitě tam hraje roli cena i váha.Jinak ten rám zas takové těžítko není – aspoň bych mohl směle skákata endurovat bez obav :)
      • Carver ICB – ten mě fakt zaujal, možná je ještě lehčí, než bychčekal, ale jednak nemají velikost (ještě uvidím, zda se ozvou na mail, alenašel jsem jen „L“ a větší) a pak hlavový úhel 65 mi přijde doceladost – je to hodně natažené.

      Nicméně zatím budu sledovat i bazar – třeba se i tam něco objeví.

      0 0
      • lutte1  

        za mě sodu, když jsem se bavil se Schwarou tak to hodně vychvaloval :)

        http://www.frbikes.cz/…13-test.html

        0 0
      • Baba-Ji  

        no nevim, zatim jsem na Suntour tlumice chvalu neslysel, spis naopak, takze Durolux tlumaku bych se radsi vyhnul

        0 0
      • Baba-Ji  

        tak na Sode bys urcite moh skakat a prasit bez obav, Pilgrim na tom letos absolvoval Red Bull Rampage (pekne se tam vysekal, „prej“ kvuli vetru)

        0 0
      • baboon  

        Tak ještě než bych se úplně finálně rozhodnul pro NSodovku, měl bych pár dotazů (zejména asi na Baba-Ji):

        • Jde na to kolo dát přesmykač? A případně jaký? E-Type, nebo jdei normální? Nikde jsem to moc nenašel :(
        • Šířka domku je 73mm? v tomhle ohledu jsem tak trochu mimo mísu –mám kliky Shimano Hollowtech 2 (ložiska mimo rám) – půjdou tam?

        Díky za rady.

        0 0
        • goofy  

          Na druhou otazku ti odpovim i ja: jo pujdou. Na strane bez prevodniku nebude zadna podlozka, na strane s prevodniky jedna

          0 0
        • Baba-Ji  

          No, ja presmykac nevozim, zadny spesl navarek na nej nebo neco podobneho, tam neni.

          Ale na sedlovou trubku by to pribastlit asi slo(ruku do ohne za to ale nedam, ale zkusim to ocekovat).

          Na ISCG mam napinak, ale jestli se pres to da nejak uchytit presmyk, to taky netusim.

          Ja jezdim jednoplacku 32z a 11–34z kazetu(kdy ta je odstupnovana normalne, jen posledni 34z je docela skok).

          …jeste mne nepadlo, muzes napsat do NS, jestli tam jde presmyk, oni ti urco odpovi, jsou v komunikaci docela vstricni.

          0 0
          • baboon  

            Aha, jasně. Já jsem si celou dobu myslel, že Soda air má na fotkách smyk a on je to taky napínák. Teď čtu, že je to „Not compatible“, takže oni tam asi ani nebudou navářky na bowden atd, co?:( Nebo je tam nějaké místo, kudy by šla vést kabeláž ke smyku?

            0 0
            • jeniiiik  

              Na smyk se vyprdni, mě teď akorát štve. 32/34z převodník, napínák, velkou kazetu a hotovo, pokud by nestačil rozsah tak Leonardi do 40z. Mít peníze navíc, už to tak mám.

              0 0
              • baboon  

                Bez smyku jsem zkoušel a nejdu do toho. Primárně bych na tom kole rád podnikal EN vyjížďky klidně kolem 50km, navíc na delší vyjížďky vozím SPD, takže v tom se tlačí dost blbě. Prostě jsem rád, když na tom kole mohu šlapat i do většího kopce.

                0 0
            • baboon  

              Hmm, tak ten smyk je trochu čára přes rozpočet – nevíte někdo, jestli je možné nějakým způsobem namontovat smyk, kdyby ten rám neměl navařenou „zarážku“ bowdenu? Našel jsem variantu e-type:

              Mohl bych poprosit Baba-Ji, jestli by nemrknul na rám, jestli je tam něco, co by smyku vyloženě vadilo?

              0 0
              • mr.antik  

                Klasickej přesmyk tam nejde asi kůli profilu trubky ve spodní části?

                Šlo by dát e-type a lanko navést zespodu jako to bývalo dřív na silničkách, ale to bude problém s bahnem a bordel.

                Takž spíš by bylo elegantní nějak zbastlit nějakou objímku se zarážkou pro bowden.

                0 0
                • baboon  

                  je fakt, že to by v zásadě neměl být problém takovou objímku vytvořit. Snažím se z fotek vykoumat, jestli by tam něco tomu smyku vadilo a nezdá se – http://www.evanscycles.com/…ain-bike.jpg a http://ep1.pinkbike.org/…b7968580.jpg .. Snad jen že by ten smyk na objímce vyšel příliš dopředu, ale o tak velký kus by to být nemělo, ne?

                  0 0
                  • goofy  

                    A nemas lepsi se podivat po necem jinem, nez to tak na silu bastlit, a ani pak to nemusi byt v pohode? Objimku jedine udelat nejak na miru na tenhle typ presmyku

                    0 0
                    • baboon  

                      No po něčem jiném se také koukám, ale už mi dochází fantazie – Carver ICB nemají ve velikosti a neví, jestli bude. Jiné varianty jsem moc nenašel, u každého je nějaké to „ale“..Ale hledám dál a na bazarech také koukám :)

                      0 0
                  • mr.antik  

                    mně tady na té fotce přijde že trubka přechází do čtvercového profilu, ale na té tvojí to tak moc nevypadá

                    http://www.chainreactioncycles.com/…al/81430.jpg

                    0 0
                    • goofy  

                      Na te tvoji fotce je prece uchyt na presmyk, pokud dobre vidim?

                      0 0
                    • Baba-Ji  

                      sedlova trubka je normal kulata a dole v miste, kde by ji prochazel hlavni cep tak je dana „kostka“ (viz.: http://www.evanscycles.com/…ain-bike.jpg).

                      Jinak ta fotka cos sem vlozil je nejaka zvlastni verze Sody. Ma uchyt na presmyk a nema diry na vnitrni vedeni bowdenu ve spodni ramovce. Bud je to nejaka nova(chystana) verze, nebo je to spis obrazek jeste z casu prototypu.

                      0 0
                      • kOmE  

                        Na fotkach co jsou na strankách je maji taky. Nedavno predstavovali Sodu Air jako Enduro , tak bych se nedivil ,kdyby to tam kvuli tomu pridali

                        0 0
                        • Baba-Ji  

                          mozna nejaka verze Soda Air 1.1

                          :)

                          0 0
                        • baboon  

                          No je to divné s těmi fotkami – ten černý, co tam mají, tak má evidentně 2 díry na vedení bowdenů rámem + dva úchyty vedle sebe na rámové trubce – takže by to mohlo být šaltr + smyk + zadní brzda + sedlovka. Ale o navárce na bowden na smyk nikde nic nevidím, tak jsem z toho trochu jelen.

                          0 0
                    • jeniiiik  

                      Hele na té Sodě ty dvě malé dirky nad ložiskem vypadají stejně jako úchyt na přesmyk co používá Specialized. Ale co je to přesně za typ ti nepovím.

                      0 0
                  • tonik666  

                    A co Blackspire Stinger E? Aneb smyk na ISCG?

                    0 0
                  • logoman  

                    Radeji bych koupil treba to cube fritzz zde zminovany za 600E a jeste ti zbyde hromada penez na vylepsovani komponentu.

                    0 0
                    • goofy  

                      Fritzzek za 600e je pekny kup

                      0 0
                    • baboon  

                      Tak jsem ještě raději napsal do obchodu, kde toho fritzze prodávájí – zarazilo mě, že to nejde nijak rozkliknout nebo objednat, tak uvidíme, jestli odpoví a jestli ho ještě mají a jestli budou schopný poslat. Je to až někde u Mnichova :( Mají tam ještě odkaz na ebay shop, ale tam mají jen dva pevný rámy.

                      Pak jsem také trochu bádal a zjistil jsem, že Soda Air rám bez tlumiče je cca o půl kila težší, což není málo, ale asi je hlavní, jak to jede (podle recenzí ale docela hodně slušně, ale to Fritzz asi ještě líp)

                      A ještě jedna věc, co mě trochu udivila na fritzzovi – recenze z r. 2008 velmi slušná, pochvalná i pro sjezdy a skoky http://www.bikeradar.com/…tzz-08–29427. Naopak z r 2011 nic moc a vytýkají tomu spíše neduhy v oblasti sjezdu a malou progresivitu (jestli jsem správně pochopil) http://www.bikeradar.com/…pro-11–40390 . Nemáte k tomu nějakou zkušenost?

                      0 0
                      • AleZ80  

                        Teď je otázka, jestli ten RP23 bude pro tvoje využití ideální. Jestli toho Fritzze chceš kupovat tady tak je možnost ho vzít bez tlumiče za 420 Eur.

                        0 0
                        • baboon  

                          Jak jsem psal – uvidíme co odpoví a jestli ty rámy vůbec mají. Jinde jsem ho našel za 999e (ale nehledal jsem nijak intenzivně) a to si raději koupím tu Sodu. Co jsem se dočetl, tak není vhodné na to dávat HV tlumiče – takže pokud je ten RP23 normální, tak by to mohlo být OK, ne? Respektive mě nenapadá lepší varianta (cokoli s expanzkou se tam asi nevejde, ne?)

                          0 0
                          • goofy  

                            Je to tak. Na Fritzzky zacli jednou dobou davat HV tlumice, a to byl problem. Fritzzka urcite s malou komorou. Expanzku tam bohuzel nenarves.

                            0 0
                            • MlokCZ  

                              Začli to tam cpát jak píšu níže kvůli o trošku větší progresivitě novějšího provedení rámu.

                              To navýšení ale rozhodně nebylo dostatečně na to, aby to bylo vhodné na HV komoru.

                              0 0
                      • mr.antik  

                        tak psal to pokaždý asi jiný člověk (váhově, silově, agresivitou), otázka je, zda by pomohlo třeba zvýšení progresivity tlumiče.

                        Ten Fritzz právě není moc FR kolo, je to alpské šlapací endurko…

                        Taky záleží, jaký máš možnosti se zadní osou, abys nemusel kupovat celou nábu.

                        0 0
                        • baboon  

                          Mám nábu novatec 3in1 nebo 4in1, teď si nejsem jistý – každopádně z toho lze udělat nábu pro rychloupínák a nábu pro 135/12 osu. Což jsem myslel, že je s tím Cubem (142/12) kompatibilní (s nějakými podložkami?) – pletu se?

                          0 0
                          • kOmE  

                            Jen jestli tam pujdou dat, ja si musel podlozky do crosslinu na 12×142 delat sam

                            0 0
                            • baboon  

                              No vyrobit pro mě drobnosti z hlíny není takový problém – proto taky porád uvažuju nad Sodou a nějakým tím udělátkem na smyk. :)

                              0 0
                              • kOmE  

                                Podle me tam udelatko uz je, navic je tam jistota ze to neznicis jen tim ze dopadnes z vetsi vysky, coz se uz toho fritze zrejme jednou stane.

                                0 0
                                • baboon  

                                  Na tom asi něco bude. No s tím smykem asi nezbyde, než to zkusit, protože z NS mi neodpověděli a jestli se nemýlím, tak Baba-ji má rám 2012 a tam asi k pár změnám došlo. Jediné, co mě sejří, že už nejde sehnat v polsku v černý s RS monarch, ale jen s MZ Roco TST R pružinou, kteroužto asi prodám a pořídím vzduch.. Resp nějaká rada k prodeji toho tlumiče? Je po tom alespoň nějaká poptávka?

                                  0 0
                                  • kOmE  

                                    To MZ se asi moc dobre neproda, a Monarch se da sehnat za 6 tis.

                                    0 0
                                    • baboon  

                                      A sakryš, to jsem nechtěl slyšet :( Bohužel oni jiný výběr nemají (ani bez tlumiče) – tedy alespoň v té černé. Pak mají stříbrno-žlutou, ale to bych se stávajícími komponenty (černá vidle + ráfky s červeným eloxem) byl asi jako cirkus..:( Ale ten mají bez tlumiče – tlumič jsem myslel, že bych tam hodil Manitou Evolver ISX-6 – našel jsem ho za pěkných 5500. Nebo je to nesmysl, přecijen úplně moderní to není, ale recenze vcelku dobré.

                                      0 0
                                  • Baba-Ji  

                                    To by slo, koupit bez tlumaku a nahodit tam tohle:

                                    http://www.mojekolo.cz/…air-hlr-2012 a mohlo by to byt peckovni.

                                    Tlumic bude mit asi default prednastaveni kompresniho rozsahu, takze je vhodny pro prepakovani 1,75, Soda ma pomer 1,83, coz neni zase tak velky rozdil, to by mohlo fungovat.

                                    0 0
                          • jeniiiik  

                            Já na Crosmax SX kupoval koncovky v DE, tady zrovna byly nesehnatelné. Ale pokud máš 135, nebude složité podle nich nechat udělat širší.

                            0 0
                      • vojtechposmourny  

                        2008 byl ještě jiný rám s trochu jinou geo. Ale ta mo přijde u verzí pozdějších 2009–12 lepší. Pak je tam navíc x12 osa místo maxle.

                        Jinak problém s přílišnou linearitou byl spíš než problém rámu problém velké komory tlumiče – lze vyvložkovat.

                        Jinak od toho němce z odkazu mám současného Fritzze taky, je to ok.

                        Co se použití v parku týče, pokud by mělo být častější, hledal bych něco odolnějšího (pokud tedy nejsi muší váha). Už jsem viděl fota s prasklou zadní stavbou, vždy na jednom konkrétním místě. takže asi ne náhoda.

                        Ale mě na takové to xc ježdění kolem Prahy zatím drží (90kg).

                        0 0
                        • Baba-Ji  

                          Jak rikas, jiny rocnik ramu casto nese zmeny v geo, takze pokud je rozdil v generacich „stejneho“ ramu treba 2 roky, muzes mit prakticky dve rozdilne kola

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        Jestli to je u Fritzze stejné jako u Sterea, tak naopak starší provedení rámu bylo méně progresevní.

                        Jenže na starší méně progresivní verzi rámu se dávala malá komora a na novější progresivnější verzi rámu se dávala high volume komora.

                        Tím ve výsledku byl novějším rám s velkou komorou progresivní méně.

                        Pokud se ale na novější verzi dala malá komora, tak tím jsi dosáhnul nejprogresivnější možnou variantu. Ale ani v téhle variantě nečekej žádnou extra velkou progresivitu.

                        Za mě je pro novější verzi rámu malá komora nutnost.

                        0 0
      • baboon  

        Koukám na něj, má na ebay i aukci, tak uvidím. Akorát má shipping jen D je až odněkud ze západu – kdyby byl v dosahu, tak už pro něj jedu ;)

        0 0
    • Baba-Ji  

      nic, nasel jsem pekneho Torqua, ale byl v L

      0 0
    • baboon  

      Tak problém NS Soda a přesmyk byl osvětlen od NS – není problém přesmyk namontovat, ale jeho rameno pak prý koliduje se zadní stavbou :(

      0 0
      • Baba-Ji  

        je pravda, ze na to jsem si daval extra bacha pri nastavovani horniho voditka napinaku

        0 0
      • kOmE  

        To by me zajimalo na co tam teda maji ty dve diry.

        0 0
        • Baba-Ji  

          Tak v pripade tech dvou direk tam logicky ke kontaktu se zadni stavbou dojit nemuze, neb presmyk se hybe i s ni ;).

          Oni urco meli na mysli verzi Sody bez dvou direk, tedy montaz presmyku na sedlovou trubku.

          V tom pripade by mne o to vic zajimalo, co to je za zahadnou dvoudirkovou verzi, ktera tady ted koluje. Se jich muze Baboon rovnou zeptat, kdyz uz se s nema rozepsal :).

          edit: az ted jsem si to po tobe precet spravne, to by mne taky zajimalo, na co tam jsou

          0 0
          • Smazaný účet  

            jedno je jasne, kdyby tam nebyly, tak by chybely:)

            0 0
            • Baba-Ji  

              ted jsem si uvedomil, ze uz mne pomalu zacinaji chybet…

              …uuuaaaaaaaaa­aaaaaaaaaaaaa­aaaaaaaaaaaaa­aaaaa

              0 0
            • kOmE  

              Holt kdo koupil 2012 verzi, musi si je dovrtat sam.

              0 0
          • baboon  

            Tak jsem se tedy rovnou v NS zeptal – díry byly na smyk, ale všechny fotky, které se s nimi vyskytují jsou fotky nějakého loňského prototypu – díry tedy nemá oficiálně ani loňský, ani letošní rám.. Jestli to bude mít budoucí netuším, to se nezmiňovali.

            „Yes, it's a old photograph of a prototype sample, these holes don't exist in current frames.“

            0 0
    • baboon  

      Tak to vypadá, že zkusím nechat nákup na později – třeba se objeví nějaká sleva (září?) a nebo něco na bazaru. Docela mě hodně zaujal Nukeproof Mega – kdyby šel sehnat 2012, tak ho beru hned, sice má zdvih 150mm, ale geo až pro 180mm vidli, takže to by bylo ideální – cenově jsem ho našel kolem 1000e, ale všude vyprodáno :( Nová verze má dokonce i těch 160mm, ale u té staré se mi líbilo, že je na tlumič 190/50, takže bych tam mohl ozkoušet i svůj a vybrat si..Nová už je na 216/63, ale asi to zase bude lepší přepákování. Tu se mi podařilo najít za 1250e, ale nevím, jestli to do toho dát, nebo ne. :/

      Samozřejmě kdyby někdo věděl o modelu 2012, tak beru hned :)

      0 0
      • mr.antik  

        1250 s tlumičem?

        0 0
        • baboon  

          píšou Rock Shox Monarch Plus RC3. Akorát asi bez hlavka :/

          0 0
          • mr.antik  

            tak to ale není špatná cena, plus ještě nějaký poštovný –

            akorát se to blíží k hranici, kde se vyplatí po prázdninách koupit Torque z outletu a rozprodat

            0 0
            • mr.antik  

              btw kdybys vzal toho černýho Gapstara, tak od vidle bych ti klidně pomohl :-)

              0 0
            • baboon  

              Asi to tak nějak vidím, tohle nejspíš není nejvhodnější doba na vybírání rámu – 2012 jsou všechny fuč, 2013 jsou moc drahý. :) Lyrik RC2DH byl muj sen, ale na druhou stranu dost nákladnej :)

              0 0
              • logoman  

                Torque je paradni, dnes si kupovat kolo tak ho beru.

                0 0
                • Baba-Ji  

                  Presne takoveho, jak je na fotce jsem na par metrech zkousel ted ve stredu a i ten kratky vjem byl hodne dobry. Z vetsiny(vsech) kol se vzduchacem jsem dycky mel takovy prkenny pocit, tady z tohohle Torqua ne, bylo to pod rukama pekne zive kolo, zadna mrtvola, kterou clovek musi premlouvat do akce.

                  0 0
                  • kOmE  

                    Jestli to nebude tim tlumicem, to enduro co mam ja je s tim cane creekem taky uplne jinde nez s floatem. Kazdopadne tedn torque je paradni i na pohled.

                    0 0
      • kOmE  

        Starou megu uz sezenes jen v bazaru a navic ta nova je lepsi

        0 0
    • nksh  

      Trosku zneuziju vlákno – co si myslite o kombinaci AGang Cult + Durolux 160/120 + vložky do tlumiče? V linkage mi to hodilo cca BB +15mm a 66.6st hlavovej. Mam špičák za rohem a párkrát do roka bych se tam určitě zastavil, tak jestli to bude použitelné. Luxus dvou kol z prostorových důvůdů odpadá, proto hledám jedno co zvladne vše.

      0 0
    • baboon  

      Jedna otázka do pléna – koukal jsem ještě na zde zmiňovaný Carver ICB – je to hrozně zajímavý rám, ale nezdá se vám, že je 65° vidlice už strašlivě předkopnuté? Může se projevit tak malý úhel třeba v životnosti rámu v místě krku? I na těch fotkách mám dojem, že je to až moc. Například Nukeproof Mega má 66°, ale na fotce mi to přijde jako daleko méně natažené.

      Je fakt že já sám jezdím na kole s hlavovým 69°, ale trochu jsem to nakopnul vyšší vidlicí, ale na 65° ani 66° jsem to asi nedostal :)

      0 0
      • tonik666  

        A je to určitě všechno měřený bez sagu? Protože už jsem narazil na to, že výrobce uvádí obě varianty – bez sagu a s doporučeným sa­gem.

        0 0
        • Baba-Ji  

          prave, budes mit trosku nesymetricky nastavene SAGy a vsechny uhly jsou razem jinak(na jakemkoliv celoperu), takze bych z toho zase takovou vedu nedelal

          0 0
      • kOmE  

        Toho se neni treba bat. Zase to min trpi pri vetsich nerovnostech.

        0 0
      • mr.antik  

        asi jsem oldschool ale přijde mi to hrozně moc málo, zbytečný prodlužování kola a citlivosti. Z kopce určitě bez problému, ale na ostatní ježdění, technické výjezdy a roviny už to je na škodu, záleží co je priorita.

        Bude to trpět na dopadech přes zadní, ale rozdíl od 66 je minimální, to chce přizpůsobit techniku tak jako tak, to bych neřešil.

        0 0
    • baboon  

      A ještě jedna záludnost – hlavová složení – z toho jsem tedy ale totální jelen :( Když mám hlavovou trubku na 1.5 hlavové, lze tam nějak jednoduše dát 1 1/8 vidli? Našel jsem spodní kroužek jako redukci tapered, ale co s vrškem? A jaký je pak nárůst výšky hlavové trubky? Dalo by se to postavit tak, aby vyšel 180mm dlouhý krk, 130mm je hlavová trubka pro 1.5 hlavko a 35–40mm počítám na představec, takže stačilo by 10 – 15mm na hlavové + redukce?

      0 0
      • goofy  

        Dava se tam hlavove, ktere je redukovane z 1 1/2 na 1 1/8

        0 0
        • baboon  

          Neměl bys odkaz, prosím? Já jsem snad všude našel jen redukované tapered.

          0 0
      • kOmE  

        Dnes uz neni problem koupit redukovany hlavovy slozeni , treba cane creek ma na strankach pruvodce se kterym si vyber to co je potreba na konkretni ram s konkretni vidlici

        0 0
      • Baba-Ji  

        vetsinou je redukce z 1,5 na 1/8 vlozena primo v hlavku, takze ti nic navic couhat ani nemusi

        0 0
    • baboon  

      Zkusím ještě protlačit – nějaké zkušenosti s Merida One-Five-O ? 150mm s 12mm osou, to bych si asi uměl představit. Žádné pírko to také není (3.9kg s tlumičem – podle stránek). Dal by se na tom i nějaký bikepark? Zatím očumuju bazary, googlim u nás i v zahraničí a něco rozumného do 30k ne a ne sehnat.. :( Buď je to malé, nebo velké, nebo drahé :/

      0 0
    • baboon  

      Díky všem za tipy, nakonec se – i díky tomuto vláknu – ozval uživatel Jeniiiik, který rozprodával svého Torqua a vzpomněl si na mě (za což jsem mu neskonale zavázán :). Takže teď se v obýváku rodí torque, já si splnil sen a ještě mi zbylo na bublifuk ;)

      0 0
    • Elwing  

      Musím si postěžovat. Co si na takové ježdění má teď člověk vybrat? Chci 26 a nízký S rám a to je prostě neřešitelné. Jsem z toho tak zklamaná, asi si pořídím silničku, protože tomuhle sportu už odzvonilo.

      0 0
      • mr.antik  

        Reign X

        0 0
        • kesu  

          44cm dlouhá zadní stavba a k tomu v Sku 112cm rozvor při úhlu 67 stupňů. Takže zase dlouhý zadek a krátký předek :(

          0 0
          • mr.antik  

            neřek bych, se 170mm vidlí mi to přijde dost dobrá en geoška, je to na hraně, aby s tim něco člověk vyjel (zadní stavba je 435) a z kopce super. Jen je trošku nízko střed.

            Předek rozhodně neni krátký, žádný zapichování se nekoná.

            0 0
        • Elwing  

          Dík, ale chci zkusit něco jiného než maestro. Navíc jak píše Kesu, dlouhá zadní stavba a postavená vidle jsou věci, které mi za poslední roky na reignu začaly vadit.

          0 0
          • kOmE  

            S tou vidlici na tom neni tracer o nic lip a zadni stavba ma 430mm, to neni taky nejkratsi.

            0 0
          • mr.antik  

            Každopádně bych to Xko někde zkusil, ty hodnoty v tabulce třeba kecaj :-)

            Vidle při 170mm je položená dostatečně endurově (asi 66,5 teoreticky, prakticky jsem to neměřil protože nevim jak). S reignem co jsi měla to vůbec nejde porovnat. O dost delší, sjezdovější, k tomu super lehoučkej tuhej rám.

            Chápu to tak, že sjezďáka máš a tohle bude fakt na ježdění, ne na tlačení. Což už bych si se sjezdovější geoškou nedovedl představit, tohle je fakt na hraně.

            0 0
            • mr.antik  

              jinak je tam prostor i pro 180mm vidli díky hodně nízkýmu středu

              0 0
              • Elwing  

                180 vidli úplně mít nemusím :) Jinak nebude to na tlačení, i když párkrát jsem tlačila i silničku. XC výlety mě už bohužel dávno nebaví, ale nějakou 50+ vyjížďku 2× ročně by to zvládnout mělo.

                0 0
                • mr.antik  

                  Tak já tu 170ku tady na doraz asi nikdy nedostal, ale musim ji tam mít kvůli geošce. Ono i na to moje ježdění je to trošku předimenzovaný, ale je dobrý mít nějakou rezervu a na nic lehčího nedáš 36 vidli.

                  BTW rám s malým tlumičem do 3kg, fakt lehoučkej.

                  0 0
      • Kubiczech  

        Zrovna dnes jsem koukal na prototyp 66sick. Nízký je, ale netuším, zda bude i eSko.

        0 0
      • tomfree  

        Tolik řečí,kvůli tomu,že potřebuješ obhájit ty krajkové gaťata :-)

        0 0
      • mr.antik  

        Z levnějších na př. YT Noton, Radon Slide EN i když ten už není moc nízký

        0 0
        • Elwing  

          Já těm německým garážovkám už nevěřím. Po tom, co jsem si sedla na torqua. YT wicked jsem viděla a je pěkně nízký, ale nelíbí se mi :(

          0 0
          • mr.antik  

            hezkej není, spíš jako levná varianta když už člověk upřednostní prachy před vzhledem

            0 0
          • Baba-Ji  

            a co bylo s Torquem?

            edit. tak nic, už to čtu dole

            …co jsi měla za ročník?

            0 0
            • Elwing  

              2013, měla jsem M, kopala se do řidítek a když jsem kolo obkročila tak jsem skoro visela na horní rámovce. Postavená vidle, krátký, no prostě tragédie.

              0 0
              • Baba-Ji  

                já teda jen „objel pár koleček na parkingu“ na tom samém a přišel mně vpoho(i když teď nevím, jestli tam týpek nedal delší představec, páč se mu zdálo M krátké), ale jsem pravda trošku jiného vzrůstu

                0 0
                • Elwing  

                  tomu by nepomohla ani svěcená voda

                  0 0
                  • Baba-Ji  

                    dneska ráno jsem kámošce montoval pedály na tvé bývalé kolo, pěkné a hlavně HODNĚ lehké, to jsem koukal :)

                    …jen tak když jsem vzal za rodla, tak mně ani nepřišlo nějak výrazněji menší, než moje Soda (např. kámošovo Norco Six v S mně přijde menší, ale možná za to může ten delší představec na Reignu)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      No a Xko má o něco delší rám a k tomu lepší úhel vidle. Hmotnostně jsou rámy podobný, pak je to holt o komponentech.

                      0 0
                    • Elwing  

                      Bylo mi tak smutno, když si ho odváděla. Ale určitě jí bude ještě dlouho a dobře sloužit. Ten představec tam byl původně, jezdila jsem na tom s kratším.

                      0 0
                    • kOmE  

                      Tímhle nicemu nepomuzes :), jeste ho ani neoplakala.

                      0 0
              • baboon  

                No to jsem zvědavej, jestli to bude tak strašný. Dneska snad dorazi kroužek na vidli, tak uvidíme :)

                0 0
                • Elwing  

                  Nechtěla jsem ti kazit radost. Třeba se ti krátký vysoký kolo bude líbit.

                  0 0
                  • baboon  

                    On ten rám na kterém jsem jezdil doposud byl ještě kratší, úhel hlavy větší (podle dokumentu dokonce 69, ale netuším s jakou vidlicí) a tím, že jsem tam dal trochu vyšší vidli, tak byl i střed hodně vysoko. Tak jsem docela hodně zvědav jestli to bude jiné a doufám, že směrem k lepšímu. Ale moc rámů jsem nejezdil, tak vlastně nemám podle čeho soudit. Případně ještě zkusím vytvořit ty excentry do tlumiče.

                    0 0
      • AleZ80  

        Jestli ti standardní 16ka nestačí, tak holt budeš muset koukat po dámských rámech. Tam by se něco najít mohlo.

        0 0
      • logoman  

        Sx trail je nizky, novy ale uz neni. Scott voltage fr je taky nizoucky, navic hodne stavitelny.

        Rovnou cele kolo :-)

        0 0
        • logoman  

          Scott

          A barevnejsi

          0 0
          • Elwing  

            Dík, voltage je docela dobrý nápad, akorát ta váha… Nemyslela jsem, že to musí být úplně nizoučké, stačí jen, aby to prostě nemělo zmršenou geometrii jako ten torque (vysoké a krátké štafle).

            0 0
        • kOmE  

          Spesl u nich doma neprojde

          0 0
          • Elwing  

            Jako není to úplně favorit no. 1 ;) Ale zase kdybych si spešl vybrala, tak by se jim určitě stalo něco hroznýho jako všem ostatním výrobcům, od kterých jsem chtěla kolo.

            0 0
      • mr.antik  

        Ještě, jak už kdesi výše bylo, tak http://www.nukeproof.com/…ames/mega-am

        0 0
      • kesu  

        Takže Intense:

        Tracer 275 prý lze pomocí patek přestavět zpět na 26 (díky bohu)

        Uzzi: doporučená cena je cca 45 tis, což vzhledem k LV 601 za 2600 eur je dobrá nabídka

        0 0
        • mr.antik  

          Ale proč UZZI? Jakože prodat sjezďáka a nechat jednoho univerzála?

          0 0
          • Elwing  

            Nenene, sjezďák by šel pryč jen přes moji mrtvolu. Takový skvělý kolo už bych nikdy neposkládala.

            0 0
        • Elwing  

          Myslíš ten, co se houpe i na obrázku? :)

          0 0
          • kesu  

            JJ, ale možná na něj dojde, jelikož ten Tracer asi přestavět na 26 nejde, vypadá to, že fakt natáhli zadní stavbu a patky nechali 26 tkový:(

            Třeba se ještě nějakej někde povaluje..

            0 0
            • goofy  

              Jo jo… Tracera 2 jsem si predstavoval jako vysnenou nahradu za IH a oni z toho taky udelali 27,5… :-/

              0 0
              • Elwing  

                Už připravuju voodoo panenky těm šmejdům, kteří to vymysleli. Kdo to jenom byl? :)

                0 0
            • goofy  

              Jeste me napadlo co tak Knolly Chilcotin? S-ko maji pekne nizke

              0 0
              • logoman  

                Jo to neni vubec spatny napad v S ma standover 719

                torqu ma v S 816

                Opravdu, canyony jsou vyssi :-/, pro zajimavost moje v L 735

                0 0
                • logoman  

                  A nejvetsi extrem bude kona process s 655 :-)

                  akorat je tezka … Filozofie kolem nove geo se mi moc libi.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    k čemu je dobrý, když je to takhle ultranízké? stejně si člověk spíš kope kolenem/chráničem někde okolo středu horní trubky

                    0 0
                    • logoman  

                      Zde primo od nich:

                      Geomery is very confusing and it isn’t as marketable as a shiny switch on your handlebar or a suspension design that is explained through clever diagrams and impressive acronyms. Geometry just isn’t that glamorous or sexy. Nor is dialing in a bike’s geometry a simple case of changing one measurement and considering it done. There’s a whole lot more to the matrix of geometry and how each angle and dimension interacts with one another to create a distinct difference in ride feel.

                      “You can make a bike that has a longer top tube, to use a shorter stem, but if you don’t address the chainstay issue, you will end up with a trail bike that has a wheelbase that’s longer than a downhill bike. And that happens. [All the time] You are trading off handling characteristics. You can’t just throw a 66-degree head angle on a bike that previously had a 68-degree head angle and expect to be able to monster truck everything; because now your front wheel is an inch further out and that you can’t get weight on the wheel because you have a 90-millimeter stem.”

                      Kona was one of the few companies in the nineties that were making some smart and radically subtle frame shapes (low top tubes, long front center and shorter rear ends). It seems for 2014 things have gone full-circle because the Process bikes are low, long and tight.

                      “We felt for trail bikes the low top tube was super critical to really be able to ride aggressively and allow smaller riders stand over the bike. At the start of the design process Jack Russell, our designer, drew a line from the top of the headtube to the drop out and we decided that our suspension would exist under that line.”

                      By using dropper posts (different length seat posts and travel) Kona was able to maintain a very low top tube across all frame sizes. This means that a shorter rider with a small inseam (pay attention ladies) will get great benefits and larger riders don’t have to settle for a top tube that is as high as a goalpost. It’s a radical design feature, which isn’t just conceptual, on the trail it is very noticeable as it allows a greater range of lateral movement (particularly necessary for cornering and maintaining balance over technical terrain).

                      Cely clanek

                      0 0
                      • mr.antik  

                        hodně filozofie ale prostě ti to dá volnost v klopení a v trialování. Jenže tam je ještě sedlo :-)

                        0 0
                        • logoman  

                          Proto je to dlouhe vepredu, aby jezdce dostali do tech nizkych mist. Nekde na pinkbike psali, ze i top sjezdari jezdi nalepeni dost vepredu, a proto maji i naslapy aby nesklouzli ze slapek.

                          0 0
      • pold  

        Teď jsem si pořídil místo Reigna novýho Rune V2 a dost si chrochtám. Ale je to rozhodně spíš AM/EN než nějaká freeride bestie. Každopádně geometrie je proti giantu velký klid a mír, zadní stavba délkou tak akorát a při sníženým zadku se za to člověk i celkem slušně schová.

        0 0
      • kubad  

        LV 301 v S ku je nizka, zadní stavba 425, dá se postavit 170/160 pevná je na to dost,

        0 0
        • mr.antik  

          jj :-)

          0 0
        • Elwing  

          Jasný, to už jsme doma probírali ;) Zase takové vyhazování peněz neplánuju, navíc já to v tom ani nevidím (není to hezky barevný když nezaplatíš znovu majlant), prostě pro mě by to byla škoda. Ale neříkám, že na to třeba nedojde.

          0 0
          • mr.antik  

            prostě to Xko musíš zvážit a vyzkoušet. I když dostat do mého současného setupu a hmotnosti nebylo uplně levný. A čim víc jezdíš, tak ti sériovky přestávaj stačit.

            0 0
          • kubad  

            jinak to S ko Mk.9/160mm po Fujedasovy je pořád volné a cena tam bude úplně jinde, stačí dát rozumný tlumák (Monarch Plus) ideálně)

            0 0
            • Baba-Ji  

              nechápu, že pořád všichni chválí ten Monarch Plus, mně teda vůbec nenadchnul

              0 0
              • kesu  

                měl jsem na jednom kole

                DHX 5 air

                DHX 5 coil

                Van

                Monarch

                CCDB coil

                CCDB air CS

                a musím konstatovat, že Cane Creek je suveréně nejlepší a nešahá mu monarch ani po kotníky..

                0 0
                • deekay  

                  Jenze CCDB bohuzel na 301 nedas, pac se tam nevejde. Zadruhe monarch + je good oproti XC tlumicum ala RP23. Samzorejme kdyz to clovek srovna s DH tlumakem je to jina.

                  0 0
              • deekay  

                v cem te nenadchl, rozepis se , diky :)

                0 0
                • mr.antik  

                  Ještě jednu věc z testu jsem si vzpomněl, přišlo jim chování tlumení nekonzistentní, jednou s HS expanze projevovala, jednou ne a pokaždé jinak

                  0 0
                  • deekay  

                    Zajimavy, vzhledem ze je to vsechno pres shimstacky, tak bud vadnej, nebo naky divny nastaveni. Me laka to zkusit, ale zase bych si nerad nabeh :)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      ono testování tlumičů je taková ošemetná věc, taky jsem ho chtěl, ale nakonec vsadil na jistotu RP23 a mám klid, funguje a neřeím. Určitě by se dalo hejbat s Boostvalvama a tím druhým, ale to by zas bylo peněz…

                      0 0
                      • deekay  

                        tak RP23 mam taky :) Neni to spatny, blby je ze vim, ze by to slo i lip :D A to kdyz vim, tak je to spatny :D

                        0 0
                        • mr.antik  

                          jenže já zas vím, že když to půjde líp dolů, půjde to hůř nahoru a hůř na rovině v trialu. CTD mi přijde dobrá myšlenka, případně s tou externí expanzkou. Ale taky cena trošku vyskočila :-)

                          0 0
                          • deekay  

                            Jenze ten monarch ma prave neco podobneho:) A zrovna RP23 s takovym volsovym chodem kolem sagu taky nic extra :)

                            Ja si pockam az se mi dostane do ruky novej Freeride casak, tam je test Mk11, kde vymenil testujici tlumic z puvodniho CTD na Float X a pak na Monarch + a rozdil velikej :)

                            0 0
                            • mr.antik  

                              Tuším že jsem někde četl takovou poznamku, jako že „funguje velmi pěkně, když funguje“ Ale dnes už to vůbec nemusí platit, posledního problémovýho monarcha (klasickýho) jsem zaregistroval letos v létě u známého.

                              0 0
                              • deekay  

                                To neni moc lichotiva poznamka :)

                                ale ono by se to dalo docela vztahnout na vic SRAM produktu :( :D

                                0 0
                • Baba-Ji  

                  vysokorychlostni kompresi ten tlumic absolutne nezvladal …korenovky, rock-garden

                  …ale nevim, jak moc velky vliv na to melo chovani zadni stavby nebo tlumice

                  0 0
            • bruco  

              V akom je stave a aka je cena? Trochu to hloda. Pripadne este vymenit vahadla so Sjuskom na 140 mm… :-)

              0 0
              • kubad  

                vahadla mezi Mk.9 a Mk.10/11 nejdou měnit. a pro víc info si napiš majitely

                fujedas ( @ ) seznam.cz

                0 0
                • bruco  

                  Vdaka. Som myslel, ze si sprostredkovatel, ked si tak robil reklamu. :-)

                  0 0
                • deekay  

                  fujedas na tom ma 140mm vahadla! 160tky co tam puvodne byly si dal na Mk9 v Mku co ma po me :)

                  Jinak stav je vicemene lehce zajete, ma to natoceno snad 600km, protoze Fujedas je lemra a nechce jezdit :P

                  0 0
          • Baba-Ji  

            A co tak prubnout něco od Mondrakeru? Ta jejich forward geoska s dlouhym predkem by ti mohla sednout.

            0 0
            • kOmE  

              Nakonec skonci u speslu :D, nizkej stred a polozenejsi vidlice tam je.

              0 0
              • Elwing  

                Včera jsme na to koukali, 3000 liber za ten karbonovej rám. To by museli v nakladatelství začít o hodně víc platit :-D

                0 0
                • kOmE  

                  Zkus ted byt chvili hodna a treba neco prinese jezisek :P

                  0 0
                  • kesu  

                    nech toho …

                    :DD

                    0 0
                  • Elwing  

                    U nás ježíšek nosí samé špeky, například: ultralehké brzdy Avid, další vidlice Manitou, nový model plášťů Continental, který je tak lehký, že to přece musí být supr guma, grip shift… se slovy někdo to ale vyzkoušet musí! :-D

                    0 0
            • cabbage  

              Mondraker přešel na 27"

              0 0
      • pold  

        Pak mně ještě napadá nová Kona Proces. To jsem zkoušel na podzim a je to superzábavný allround tančík. Požadavky na „nízký rám“ splňuje. Pocitově na mně byla zadní stavba moc krátká, ale třeba by to sedlo. Cena celkem lidová.

        0 0
        • Elwing  

          Možná nejsem úplně nejbystřejší, ale myslím, že je to samá 27,5 ne?

          0 0
          • pold  

            Tak tohle byla oranžová 26-ka.

            Sorry – napsal jsem matoucí údaj nová, já mám furt nový = 2013.

            Jak koukám – ona 2014 je už 27,5… fujtajks. Ještě že jsem letos koupil novej rám, počítám že další obnova už nebude a až se to posere tak pudu do bikového důchodu, protože se 170cm nějakou 27,5ku nebo větší fakt nechci…

            0 0
      • cabbage  

        Kup si 29" a nedělej vlny;)

        p.s. co Carver?

        0 0
      • baboon  

        A ještě mě napadlo – co případně trochu „hrábnout“ do geometrie pomocí excentrických vložek tlumiče? Podle FRBikes to docela funguje. Ale asi by bylo ověřit, zda v max zdvihu není něco špatně.

        0 0
        • mr.antik  

          nebo zkrátit chod tlumiče, případně dát kratší. No proč ne. Můžeš to nejdřív zkusit – tak že snížiš tlak a zvětšíš sag, zda je to opravdu to, co potřebuješ.

          0 0
        • nksh  

          Konecne se do toho pustil i nekdo v CR.

          0 0
      • kesu  

        přikládám trošičku jezdivější fotky Intense Uzzi..

        0 0
        • kesu  

          tentokráte 26

          0 0
        • kesu  

          myslím si, že v oranžový s Pikem 160mm, XT komponenty, obyč tlumič a lehký kola a bylo by to pod 14kg..

          0 0
          • mr.antik  

            ale pořád overkill na to, že se jedná o doplněk ke sjezďákovi

            0 0
            • Elwing  

              Myslíš, že reignx bude jezdivější?

              0 0
              • mr.antik  

                no nevim, v XC setupu s pikem bude mít určitě pod 13. Jezdivost nevim, nic jezdivějšího jsem nejel a uzzi taky ne.

                0 0
            • Jenda  

              me to taky prijde ze si Elwing chce poridit jeste jedno kolo ktery bude mit temer stejny pouziti jako sjezdak akorat s tim ze na nem 2× nekam popojede :-)

              Podle me neco cca 150–160 zdvihu co bude ladeny do lehka je lepsi nez 180 potvora. Kdyz jsem videl co Schwara daval na obyc reignu tak myslim ze s odolnosti 160 endura by pod holkou nemel byt problem.

              0 0
              • Elwing  

                Tak mi ale řekni, jaké kolo/rám na 150–160 zdvihu si mám koupit? A ano jsem vybíravá a musí se mi líbit.

                0 0
                • kesu  

                  a nesmí to být XC koza:))

                  0 0
                  • logoman  

                    Jak se mi ze zacatku nelibil, ted na nem shledavam neco zajimaveho :-)

                    0 0
                    • deekay  

                      Me se to prave lidi odzacatku, proste takova strojarina :D A prej to i fajnove chodi, jen jsou trochu tezsi, ale zase to asi neco vydrzi.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Minulá generace (zdvih 125mm) měla pedalkick větší než 150mm Reign…

                        0 0
                        • deekay  

                          minula generace byla uplne jinej bike, takze to bych vubec nebral jako smerodatny

                          ale na linkage jsem nekoukal u ty novy, takze treba to taky nakej ma

                          0 0
                      • pold  

                        Spitfajra jsem nezkoušel, ale cca měsíc mám doma Rune V2 a oproti Reignu je to ve všech ohledech (krom váhy) lepší kolo, a to jakože o parník. Alespoň to splňuje požadavky na AM, bo Reign (alespoň ten ultralajt 2013) je fakt spíš vysokozdvihový XCčko.

                        Ad Pedalkick – kdo hledá najde, ale proti Reignu pohodička, nic co by mi vadilo.

                        IMO to chce ten Double Barrel, s tím CTD dildem je to kolo poloviční.

                        Pro mně osobně je RUNE se vzduchovým RC2 lyrikem je ideální univerzál. A to jsem ani nesnižoval zadek, geo by šla ještě o půlstupeň položit.

                        0 0
                        • Elwing  

                          Ten Rune se mi taky celkem zamlouval.

                          0 0
                        • deekay  

                          ono to skoro vypada, ze s CTD/RP23 je kazdy kolo proti DP polovicni :)

                          Jinak k Rune gratulace, fakt moc pekne kolecko a kdybych potreboval neco odolnejsi, byl by to horkej kandidat.

                          0 0
                  • Elwing  

                    To je fakt 26? Vypadá to veliký. Mrknu na to, ale úplně na první pohled mě to neoslovuje.

                    0 0
                    • deekay  

                      Jak ctu tady tvoje commenty, tak ono bude jednodussi abys sem napsala co te na prvni pohled oslovuje a z toho se pak vybralo to technicky nejmin nahovno :D Nic proti :)

                      Ten spitfire umi i 650b i 26, menitelne zadni patky, takze k oboum rozmerum kol ma prizpusobenou geo.

                      Me se libi tendle styl bajku, nema to zbytecne moc zdvihu ale ma to celkem dlouhou a polozenou geo.

                      0 0
                      • Elwing  

                        To by byl dlouhej seznam :-D

                        0 0
                        • deekay  

                          covece ani mi neprijde ?D tech bajku zase tolik neni :D

                          0 0
                          • cabbage  

                            Já myslim, že v tom příspěvku je všechny vypsala, všechny 0 ;)

                            0 0
                      • kOmE  

                        My jsme na tom jeste dobre, ale ten co ji ma doma :-)

                        0 0
                        • Elwing  

                          Zase ale někdy uvařím… ;) Kdybych vás tady občas nepopíchla, tak byste si nevážili vašich poloviček doma, že to nejsou takové bláznivé fúrie, co si navymýšlí tolik hovadin jako ta elwing.

                          0 0
                          • kOmE  

                            Správně se máš podívat na barvu a podle ní poznat jestli je to kolo dobrý nebo, ale zřejmě tento dar nemají všechny ženský jak jsem si původně myslel.

                            0 0
                • AleZ80  

                  LP Spicy jsi zkoušela ?

                  0 0
                  • Elwing  

                    Nehledě na to, jak je to hnusný, to je 27,5.

                    0 0
                    • AleZ80  

                      27,5 jsou až modely 2014, ale koukám, že při d. sed. trubky 40cm to má ef. d. hor. rámové trubky 56,5cm. To bude krátké.

                      Nemohla bys sem dát foto nebo název nějakého EN/FR kola, které ti nepřijde hnusné ?

                      0 0
                      • goofy  

                        Uz tady je: Intense Uzzi ;-)

                        0 0
                      • Elwing  

                        No promiň, to jsem trochu přehnala, lapierre se mi dřív líbil, ale co z toho udělali teď, to teda ne. Asi jsem to nikde nepsala, ale chci nový model, žádné výprodeje. Ale teď to vypadá na tu uzinku, jak píše Goofy.

                        0 0
            • Baba-Ji  

              asi tak, taky mně to tak přijde, ke sjezďákovi bych viděl nejblíž maximálně nějaké AM kolo, nejlíp ocelového pevňáka @ Ragley Blue pig

              0 0
              • goofy  

                Ne kazdy se chce natrasat na pevnakovi ;-)

                0 0
                • Baba-Ji  

                  ja to asi obcas potrebuju, jinak na fullu strasne rychle lenivim

                  0 0
                  • goofy  

                    Staci prifouknout tlumic a dotahnout komprese :-)))

                    0 0
                    • Baba-Ji  

                      tvl :D, to si pak pripadam ze jedu na tezkem neohrabanem mamutovi, full musi chodit, jinak stoji zaprd

                      0 0
                      • goofy  

                        No tak zas dnesni fully jsou lehci, nez jsem si kdysi na takove vaze dokazal predstavit XC pevnaka, takze to zas tak strasne nei :-D

                        Me treba full vubec nevadi a nemyslim si, zebych nejak lenivel. Natrasani jsem si uzil dost za mlada

                        0 0
                        • Baba-Ji  

                          mne se to taky nezda, ze lenivim, zjistim to, az kdyz jednou za cas sednu na pevnaka a pak zpet na fulla, to je uplne jine jezdeni potom(zas na nejaky cas, nez „zlenivim“)

                          0 0
                          • goofy  

                            Asi moc nechapu, co si predstavujes pod pojmem lenivet…

                            0 0
                            • AleZ80  

                              Patrně nezvedat prdel na každým hrbolu.

                              0 0
                            • Baba-Ji  

                              lenivet – pracovat s kolem min a min

                              (v praxi nechavam cim dal vic terrenich „eventu“ na kole, v cehoz dusledku zajizdim lehci veci hur a hur)

                              0 0
                              • goofy  

                                No tak to ti nevim… To mas asi nejaky problem :-) Ja jsem po prechodu na fulla taky zacal nechavat vic a vic terennich veci na zdvizich, protoze ze jsem zacal zrychlovat a nemusel se uz starat o malichernosti, ale venoval se podstatnejsim prekazkam, na ktere jsem „prekvapive“ najizdel rychleji… Je to podle me prirozeny vyvoj a nevidim v tom zadny problem. A pokud ti vadi pri XC vyletu, ze te kazdy koren nekopne do zadnice, tak s tim nastesti zadny psychicky problem nemam a rad vyuziju usetrene sily treba pri delsim vylete nebo naslednem sjezdu ;-)

                                Ne zebych neco proti pevnakum mel, ale uzil jsem si ho spousty a pokud nejakeho, tak jenom na dirty nebo nejake blbnuti v lesicich kolem baraku.

                                0 0
                                • Baba-Ji  

                                  sak ja bych pevnaka taky nechtel na furt, resp. ze fulla vymenil za HT, ale jak pises, mel bych ho rad na obcasne pripomenuti „jezdeni na kole“

                                  0 0
                                • kOmE  

                                  S tím můžu souhlasit. NA fullu nereším ty drobný nerovnosti a soustredím se jen na ty vetší, ze kterych se dá třeba odrazit a pod.

                                  0 0
        • logoman  

          Pekne socialni setup ^^

          Kolik to vazi?

          0 0
          • kesu  

            prej 13,22kg

            0 0
            • logoman  

              To je pekny, to bude odpovidat, nejsou pedaly a teleskopka. Vsechno ostatni super lehoucky. Krasny kolo :-) Proc neuvazujete nad tracerem, bude urcite lehci nez uzzi.

              0 0
        • jeniiiik  

          Až na drobnosti fakt nádhera…a to nemám rád zelenou.

          0 0
        • goofy  

          Uzzina se uz taky dela ve 27,5? Nestrate me! Jinak ten cerny Pike tam celkem sedi. Sundat polepy z kol a jine naby a jako to by slo… Ja si takhle predstavuju univerzal, ale otazkou je, jestli uz to neni trochu moc ke sjezdakovi…

          0 0
          • Elwing  

            Proto si ho právě koupím teď, dokuď je :-D Hele uvidíme, o víkendu snad ozkouším velikost a pak rám objednám. Nemá cenu čekat, nic lepšího už nebude. Když mě to bude štvát tak si na další rok koupím ještě 120 mm xcčko. A kdo ví, co bude za dva roky ;)

            0 0
            • goofy  

              A tak to ma byt! Ja budu dal tise zavidet a snit :-)))

              0 0
            • logoman  

              Uzzi jako univerzal? Hehe.

              0 0
              • deekay  

                Me prijde ze z duvodu pro uzzinu muze bejt plus maximalne to, ze se to nekomu vzhledove libi a laska ke znacce :)

                0 0
                • goofy  

                  A co se ti na Uzzine nezda krome toho, ze ma par g navic?

                  0 0
                  • deekay  

                    Na to jak je to tezky jim to docela praskalo a spousta lidi si stezovalo na dost spatnou kvalitu vyroby.

                    Proste mi to evokuje typicky americky auto ala camaro apod.

                    Clovek to musi kupovat srdcem a leccos tomu odpustit.

                    0 0
                    • goofy  

                      Ze ze zacatku nejake prasklo jsem slysel, ale zeby to byl des to nevim. O problemech zpracovani jsem doted neslysel

                      0 0
                      • kOmE  

                        Po M1 meli docela dost problemu, M3 praskali, Socomy taky, prvni uzziny, slopestyly taky. XCcka nevím.

                        0 0
                  • Elwing  

                    Je objednaná. Uvidíme, co mi Hispánci svaří :)

                    0 0
                    • mr.antik  

                      to bude dobrej ježíšek. Ale dostat to pod 13 nebude ízy.

                      0 0
                      • Elwing  

                        Taky by se mi líbilo, kdyby byl rám do Vánoc. Pod 13 to nedám určitě, vidím to reálně kolem 14.

                        0 0
                    • cabbage  

                      Ty nebudeš mít karbonovou?8-O

                      0 0
                      • Elwing  

                        Kupuju si snad santu nebo mojo? Nebo jak si to myslel? :)

                        0 0
                    • pold  

                      Žlutá?

                      Teď jsem na to koukal a ta geometrie je fakt celkem stejná, + 1,5" na angle-set je příjemnej bonus.

                      Ta na kterou jsem nadával skrzevá kozovitost a nevyrovnanost předku a zadku byla po pátrání 100% starší, přesněji cca 2010-ka.

                      Jinak na 13kg je to podle mně celkem unreal (při zachování smysluplné funkce). Myslím že limit bude kolem 13,5kg s Pikem, pevnou sedlovkou a hodně prachatým ježíškem s dobrým vkusem na high-end komponenty :-)))

                      0 0
                      • Elwing  

                        Flo orange, měla by být v základním výběru barev. Dlouho jsme to doma probírali a prostě budu doufat, že mi to padne jako ten rune. A dá se tam ledacos nastavit, jak píšeš, takže jsem v klidu.

                        No tos trefil s tím ježíškem, v mém případě doufám, že budou letos bonusy :-D

                        0 0
                        • kOmE  

                          K čemu ale pak ty vanoce jsou kdyz si to clovek musi koupit sam :).

                          0 0
                          • goofy  

                            aby si zduvodnil novou investici? :-)

                            0 0
                            • Elwing  

                              Používáš stejnou terminologii jako já. Taky vždycky říkám: Miláčku, investovala jsem nových kozaček, dobrý ne? Odpověď: Jak jako investovala?!? :-))

                              0 0
                          • pold  

                            „Budou bonusy“ není nutně „moje bonusy“ – takže to celkem dává smysl :-)

                            0 0
                    • goofy  

                      Parada! Pres Maxcursor? Jsem zvedavy jak to poskladas. Jaka bude vidla? :-)

                      0 0
                      • Elwing  

                        jojo, se nedivím, že v okolí Prahy žádný Intense není, když dovozce je z Ostravy. Ale to se určitě změní, až tady s tím začnu jezdit po cyklostezkách ;-)

                        No skládání bude zajímavé. Už máme doma několik tabulek. Jedna byla na porovnání geometrií, tak teď bude na komponenty a váhy. Složím to hlavně funkčně a rozumně, žádný výstřelky. Vím, že si můžu dovolit lehká kola i XC brzdy, takže tam se váha ušetří. Přemýšlím nad 170 mm klikama a vidlice bude nejspíš Pike nebo nějaká nová Vinnetou…

                        0 0
                        • kOmE  

                          Tak šup sem s tema tabulkama.

                          0 0
                        • mr.antik  

                          sehnat rozumně 170mm kliky, to neni jen tak…

                          0 0
                          • pold  

                            Ale jo. Teď jsem si koupil RF atlasy a v pohodě – dokonce výběr barev. Od objednání za 8 dní doma.

                            0 0
                          • Elwing  

                            A máš nějaký tip? Mně totiž přijde, že s těmi 175 mm hrozně dřu (do nedávna jsem ani nevěděla, že se délka klik určuje podlé výšky, takže jsem to brala jako jediný správný rozměr). Ne že bych byla silový jezdec ale mohlo by to být třeba lepší.

                            0 0
                            • mr.antik  

                              No já mám Noiry (ty ale nedoporučuju i když se daj ještě sehnat) a pak ještě Styla. Dneska bych bral asi XT, jenže když už maj někde 170mm, tak je to drahý.

                              Takový ty módní značky Race Face, Funn apod jsou hrozně těžký nebo drahý.

                              0 0
                              • Elwing  

                                Stříbrný xtčka bych brala. A šlape se s tím líp?

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  šlape se s tim stejně, ale jinak, kolena jsou o fous lépe namáhaná. Na výkonu to asi nějak nepoznáš, jde o zvyk. Já to mám hlavně kvůli škrtání o zem, což je na enduro kole docela zásadní věc a hlavně ve sjezdu a na skocích je příjemnější mít nohy víc u sebe (myšleno předozadně), jak na kolena, tak na kotníky

                                  0 0
                                  • Baba-Ji  

                                    ja vzdycky myslel, ze s delsima klikama je vetsi paka, takze clovek se min naslape, resp. nespotrebuje tolik sil jako s kratsima klikama …jaky je realny/citelny rozdil ale netusim

                                    edit: tak uz to ctu o par postu niz :)

                                    0 0
                              • Elwing  

                                Tak jsem se s tím moc nemazala a zrovna objednala tyhle přišlo mi to fér za tu cenu a ještě s převodníky, které používám. Jinak jsem si teda myslela blbě, že se budu míň dřít, ale zase na tyhle kola je moderní dávat kratší kliky :)

                                0 0
                                • logoman  

                                  Mel jsem podobny, jmenovaly se GXP 2.1. Imho to je podobny firexum. Moje vazily 840g bez stredu.

                                  0 0
                                • kOmE  

                                  Pod tebou asi i vydrží , ale ta hmotnost mi přijde nejaka vysoká.

                                  0 0
                                • mr.antik  

                                  To je teda gramaření… Ale aspoň dobře vypadaj…

                                  0 0
                                • mr.antik  

                                  Moderní nemoderní, spíš bych se řídil výškou postavy, resp. délkou noh. Takže v pohodě.

                                  0 0
                                  • Elwing  

                                    Co se ti nezdá? XT by měly o pár gramů míň. Za tu cenu to vem čert. I když původně jsem chtěla stříbrný. Já zase na zahraničních forech četla, že délka nohou je uplně fuk, že je to jen marketing :-D tak nevim. Navíc nikde nepíšou jaká délka nohou je vhodná.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Taky nevím co se mu nezdá. SLX RR-36–22 mají přes kilo.

                                      0 0
                                      • Kubiczech  

                                        To má ten hrozný rokec přes 100 gramů? Nebo se tyhle kliky od klasiky s trojplackou ještě v něčem liší?

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Podle některých zdrojů je ocelový nejmenší převodník.

                                          Já navážil 1003g ale netuším jestli se středem nebo bez. Asi se středem.

                                          0 0
                                          • logoman  

                                            Cool, RR asi z olova :-)))

                                            0 0
                                          • deekay  

                                            Mam dojem, ze ty SLX co byly origo s RR mely oproti standard trochu zesilenou osu a ocelove vlozky zavitu pro pedaly.

                                            0 0
                                            • lutte1  

                                              To sice jo ale stejně se mi je podařilo ohnout. (Jak to nevim)

                                              0 0
                                              • kOmE  

                                                Ohnout se bouhuzel da skoro kazda klika. Zatim jsem neohnul jen prvnich dvou generaci sainty. Ale u zensky to asi nebude ohybanim klik tak horky.

                                                0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Obyčejné trojplackové slx neznám, takže nemůžu soudit, ale asi to bude jak říkáš – něco stříbrného v tom závitu je :0)

                                              0 0
                                        • deekay  

                                          Ten hnusnej rockec ma 150g

                                          http://gewichte.mtb-news.de/…-slx-fc-m665

                                          0 0
                                          • Kubiczech  

                                            Pak ty kliky budou asi stejné, jelikož klasika s trojplackou má kolem 890 gramů komplet.

                                            0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            je hnusnej, ale kupodivu docela drzi…hnusnej plastovej rokec od truvativu se rozstipe kdyz se na nej krive podivas..

                                            Jinak ten shimano jsem zahodil pomerne ryche…

                                            0 0
                                    • pold  

                                      Pro klid duše, kliky za trojnásobnou cenu maj taky skoro kilo (RF atlas+22+36+BG = 992g).

                                      A kdyby tam byl pořádnej rockring a ne ten odvrtanej plastovej papírák tak je to přes kilo.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        To ale srovnáváš s Altas FR ne?

                                        Beru zpět, atlas FR má v téhle kombinaci skoro 1,1…

                                        0 0
                                      • mr.antik  

                                        Nechal bych se překvapit, kolik bude reálná hmotnost. Ten Sram rockring je brutál.

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          Našel jsem 841g bez středového složení, ale s 24/38 převodníkama. Takže by těch 950 mohlo být reálné.

                                          0 0
                                    • mr.antik  

                                      Marketing to rozhodně není, já bych 175ky nechtěl ani zadarmo. A to nic neprodávám :-)

                                      Černý super, k oranžový dávat stříbrnou je trestné, pokud to nemá být nějaké retro kolo :-)

                                      0 0
                                      • Elwing  

                                        Tak to asi stříbrný crossmaxy nejsou dobrý nápad :-D

                                        0 0
                                        • pold  

                                          No pokud je cíkem přiblížit se luxusně nevkusnému vzhledu městských duho-stříbrných běsů, tak rozhodně ANO! Postavit oranžovostříbrný kolo za kilo, aby bylo fakt ohavný, je výzva!

                                          0 0
                                        • mr.antik  

                                          omg… crossmaxy na takovej pěknej rám :-)

                                          0 0
                                        • jeniiiik  

                                          Stříbrné nebo šedé?

                                          0 0
                                          • Elwing  

                                            Takové ty s těma kytičkama, nevím jestli je to víc stříbrná nebo šedá. Jen jsme na ně narazili v bazaru, takže to se ještě uvidí.

                                            0 0
                                            • mr.antik  

                                              oranžová + černá, maximálně nějakej modrej čudlík.

                                              http://fstatic1.mtb-news.de/…DSC_7594.jpg

                                              Nebo nějaká větší extravagance (třeba modrá kola), ale určitě ne žádný strakatý fracouzský výmysle :-)

                                              0 0
                                              • kOmE  

                                                Tak tahle je nadherna.

                                                0 0
                                              • goofy  

                                                +1 :-) Ale tak zas zensky to vidi jinak… :-)

                                                0 0
                                              • Elwing  

                                                Ježišmarjá, tohle mi vůbec neukazujte, vždyť se to houpe i na obrázku, na tom nikam nedojedu. Ale barva je cajk :-)

                                                0 0
                                              • Elwing  

                                                Ježišmarjá, tohle mi vůbec neukazujte, vždyť se to houpe i na obrázku, na tom nikam nedojedu. Ale barva rámu je cajk :-)

                                                0 0
                                            • jeniiiik  

                                              Jo tak ty levné i s kazetou budou mít po smrti ořech a byly ježděné nejspíš na pevném 4× bajku…a ty druhé bez kytiček, ty jsem sundal acetonem, jsou moje. Je to šedá barva.

                                              0 0
                                              • kesu  

                                                tak to jsou ony:)

                                                rozhodnout se ale musí EL:)

                                                0 0
                                                • logoman  

                                                  Ty za 5k uz jsou prodany …

                                                  0 0
                                                • jeniiiik  

                                                  Jasný. Předpokládám, že mail ze včerejška je tvůj, že?

                                                  0 0
                                                  • kesu  

                                                    jasně, já je na svým kole mám a považuju je za super komponent. Nicméně jak to tu tak čtu tak je to hlavně o designu…

                                                    0 0
                                                  • jeniiiik  

                                                    Já bych si je nechal na nového bajka, jsou fakt dobré, ale na 29er by mi byly jaksi k ničemu. Až mě mrzí, že Mavic nemá 29 odolné kola.

                                                    0 0
                                      • kubad  

                                        tak tak, je potřeba si otestovat ruzné délky klik, rozdíly jsou fakt cítit

                                        0 0
                                      • Elwing  

                                        Uklidňuje mě, že ať s tím udělám cokoliv, tak to bude oproti téhle obludě pro pokročilé dívky etalon krásy.

                                        0 0
                                  • kesu  

                                    XTR 975 s 22t XTR převodníkem, 36t SLX převodníkem a 100g rockringem váží 765g, tedy se středem budou mít k 900g. Pokud ta váha na těch sramech sedí tak mi to přijde v pohodě..

                                    0 0
                                • Elwing  

                                  Tak je mám doma. Nakonec to dopadlo, myslím, dobře. Dokonce jsem dostala doma pochvalu, to většinou za mé nápady na komponenty nedostávám :)

                                  0 0
                                  • kOmE  

                                    A bez pytliku to bude jeste o par gramu min ;). Jen doufam, ze ti neprojdou ty stříbrný naby :)

                                    0 0
                                  • baboon  

                                    Super, já si je snad koupim taky :D Jen rychlý dotaz – jde na desítkové převodníky devítkový řetěz?

                                    0 0
                                    • goofy  

                                      jde. na klikach se podle me nic zasadniho nemenilo

                                      0 0
                                      • baboon  

                                        Bezva, už jsem našel i v jiném vláknu. Díky. A teď to ještě někdo rozlouskněte – 175 nebo 170?:) Teď mám 175 a nerad bych litoval :)

                                        0 0
                                        • baboon  

                                          Tak jsou tam 170, protože jsem v zatáčce jednou škrtl o zem :D

                                          0 0
                                          • Elwing  

                                            V pohodě, já je taky nikdy nevozila. Změna je život ;)

                                            0 0
                                  • mr.antik  

                                    jo, to je dobrý… za ty prachy

                                    0 0
                                  • logoman  

                                    Nejak nechapu to nadseni nad temito klikami. Vaha nic moc, me se za chvili rozvrzali. Avid brzdy a truvativ kliky radeji ne :-/ i karbonove s2200 na enduru vrzaly.

                                    0 0
                                  • Bish0p  

                                    Taky přišli bez podložek pod misky?

                                    Mě se teda trošku povolujou..ma někdo nápad co s tím? Ať utáhnu jak utáhnu tak se stejně časem povolí.

                                    0 0
                                    • volodaj  

                                      Loctite nepomôže?

                                      0 0
                                      • Bish0p  

                                        Nikdy jsem s tím nedělal. Ale zkusím a uvidím, lepší než zničit kliky

                                        0 0
                                        • volodaj  

                                          Žiadna veda, dáš pár kvapiek, dotiahneš a necháš zaschnúť. Väčšinou to na takéto veci zvykne pomôcť. Ak nemáš a budeš kupovať, tak kúp taký, čo ide náradím povoliť. Nie že kúpiť nejaký zbytočne silný. Aj keď, ten ide tiež povoliť po nahriati teplovzduškou.

                                          0 0
                                    • Kubiczech  

                                      Dobrá poznámka, taky už mi ve sjezdu zůstala klika na tretře a teda nic moc. Chce to pravidelně před každou vyjížďkou kontrolovat, anebo pojistit lepidlem.

                                      0 0
                                    • Luk02  

                                      SRAM / TRUVATIV normálka..:-D Ne patří tam trocha lepidla na závity…:D

                                      0 0
                            • AleZ80  

                              Jestli tím „hrozně dřu“ myslíš, že vydáváš hodně síly, tak počítej s tím, že s kratšími klikami to bude ještě horší – čím kratší páka tím větší sílu musíš vynaložit.

                              0 0
                              • cabbage  

                                Bych spíš řek, že jde o dření pedálama po zemi.

                                Spousta fullů má střed strašně nízko na jízdu terénem.

                                0 0
                                • Elwing  

                                  :-D nééé to jsem tak nemyslela, ale jak psal Alez, prostě silově se dřu. O zem škrtám jen na sjezďáku a to tam mám 165 mm.

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    Tak to bude spíš převodama, protože delší páka znamená menší nutnou sílu při stejném převodu.

                                    0 0
                                • AleZ80  

                                  No jo, ty krátké a vysoké kozy mají něco do sebe. V tom případě je otázka, jestli těch 5mm bude poznat.

                                  0 0
                                  • cabbage  

                                    Nebude, člověk prostě musí dávat bacha kdy smí šlápnout;)

                                    0 0
                              • pold  

                                No – fyzikálně by to tak být mělo, skrezevá tenhlencten moment, žejo. Nicméně, když jsem mohl srovnat 175mm (XT) vš 170mm (Zee), tak při ideální frekvenci se mi na 170mm nejelo o nic hůř. Při těžkým převodu by to možná bylo horší, ale to už stejně podřadím nebo slezu (to spíš). Naopak pocitově mi to přišlo lepší v zatáčkách. Takže jsem si taky pořídil 170ky.

                                Divný mi přišlo jen to že jsem si musel o fous povysunout sedlovku.

                                0 0
    • Marinada  

      Co tak Da bomb Cherry bomb 6 ? Nema sice pevnu os ale o pevnost tohto ramu sa bat nemusis ;)

      Maju hnedy/bronzovy a biely vo velkostiach 16" a 18"

      Jazdim ho uz par mesiacov a som velmi spokojny.

      0 0
    • baboon  

      Tak po prvním svezení jsem vcelku spokojen.

      • Horní rámovka je o 10mm delší, než jsem měl doposud a navícpoloženější sedlovka dostane sedlo ještě dál od řidítek, takže sicežádný velký skok, ale řekl bych, že je to lepší (vic ukážedelší výlet)
      • Střed je výrazně níž (355 oproti nakopnutým 380 co jsem vozil).Výhody doufám ještě budu moct někde ocenit, zatím jsem jen vzal obrubníkpedálem a málem jsem vystoupil :)
      • Zadek se na pohled při silovém šlapání méně kroutí, má to jakobyvětší tendenci jít za šlápnutím a při najíždění na podélnýschod to působí jistěji, nicméně uvidíme, až opadne placebo efekt.
      • S výškou rámu jsem nezaznamenal nejmenší problém, naopak, oprotipředchozímu je v místě u sedlovky daleko níž a horní rámovka jde pakstrmě nahoru. Ve chvíli, kdy rám neobsahuje ohnuté trubky (za což jsemrád), tak to asi ani lépe udělat nejde.
      • Po silnici to tedy jede slušně, po poli také, ve sjezdíku krom ran odšaltru super, malé bouličky na Chodovci jsem s tím také zaskákal, takžespokojenost :)

      Jediné, s čím budu muset něco udělat je fakt, že šaltr příšerně mlátí do zadního čepu. A to tak, že to jsou rány jak hrom :(

      A pak bych taky potřeboval radu, kam ho dojet pořádně provětrat. Ideálně dosažitelné po vlastní ose z Vršovic :)

      0 0
      • jeniiiik  

        Chybí tomu teleskop a Crossmaxy:-)) Ne, pěkné to máš a po tom co jsem tady četl jsem rád, že ti sedí. Nějak jsem nad tím, co se tady psalo kroutil hlavou. Na rány snad jedině přehazka s brzdou…

        0 0
        • mr.antik  

          Tak tady se řeší momentálně rám pro drobnější holku a evidentně jiné priority. Kolo je to pěkné a funkční

          0 0
          • jeniiiik  

            Ok jasný, nečetl jsem to úplně celé. O Crossmaxech a telesedlovce baboonovi píšu, protože jsem mu je nabízel k tomu Canyonu.

            0 0
        • baboon  

          Zkusím přehazku trochu vypolstrovat, případně nepomohl by shadow? Je tam ještě starší obyč XT. Jinak kdybych neměl ty výplety chvilku a kdyby se mi tak nelíbil ten červený elox na ráfkách, tak beru ty cmaxy hned a ještě by to shodilo pár-set gramů :) Váha v tomhle setupu je 15,55, ale jsou tam drátové pláště a těžší duše. Jen samotný přední plášť má příšerných 900g :)

          0 0
          • jeniiiik  

            Pokud se nepletu, Shadow je jen to, že přehazka je více schovaná, nevím jestli to pomůže, SHADOW PLUS je s brzdou. Já to měl na X9 bez brzdy, řetěz sice lítal, ale přehazka do rámu nebouchala. Já byl na 13,9 s NN 2×10 a 14,1 s HD 1×10 s napínákem a DH řidítky.

            0 0
            • baboon  

              A ještě k tomu s teleskopem? Hodně slušné. To bych se musel hoooodně snažit.. Ale asi na tom spíš budu jezdit, než pořád vážit :D

              0 0
              • jeniiiik  

                Jo jo s teleskopem. Vlastně tak jak ho mám v profilu, ještě byly rezervy – pedály, řidítka, gripy, převodník ala xx1 pro jednoplacku atd…ale to už jsem odmítal zbytečně řešit.

                0 0
                • goofy  

                  Shadow neni jenom schovana vic do ramu. Je tam jinak tazene lanko a hlavne i prepracovany zaves a napnuti, takze hazka zustava v miste a neboucha do ramu jak u starsich shiman. Brzdu to ale nema, takze retez tak utazeny neni. Kazdopadne Shadow a klasicky Sram, tak tam mi prijde shimano v natazeni retezu lepsi. Shadow+ a novy Sram, tam uz je to asi jedno.

                  Edit: bud to zas blbne nebo jsem lama, ale reagoval jsem par prispevku vyse ;-)

                  0 0
                  • baboon  

                    Bezva, fouknu tam asi SLX (stávající už má stejně značnou vůli). Případně mě opravte, jestli se nepletu – Shadow+ pro 9spd neexistuje, že? (jedině jsem zaznamenal Shadow+ 10spd a Sram řazení, ale do toho se mi tedy nechce :/ )

                    0 0
                    • my_dudesty  

                      Je to jak píšeš, Shadow+ pro 9spd jedině s sram řazením, sám to tak vozím a oproti už asi docela vyběhané x9 hazce je ta slx shadow+ paráda.

                      0 0
      • lutte1  

        Sis hodně polepšil, gratuluju! :) Ať to jezdí! :)

        0 0
        • baboon  

          Díky. A máte v plánu něco na víkend? Asi zavíračku, což? Přemýšlím, že bych se taky zavítal konečně, kdyby nepršelo :)

          0 0
          • lutte1  

            Já byl minulej víkend. Takže asi nepojedu. Pokud jo tak jen dopoledne, protože večer jdu na koncert.

            0 0
      • Baba-Ji  

        na ty rany bude jako reseni eplatit jen hazka s tuzsi pruzinou nebo jiny tlumic

        0 0
        • baboon  

          Tlumič?

          0 0
        • Specík  

          Lepší než tužší pružina je hazka type 2, která drží napnutý řetěz :) už dělají i levnější provedení X7

          0 0
      • Elwing  

        Tak to zní bezva. Já jsem ti to fakt nechtěla znechutit, vůbec jsem si nejdřív nevšimla, že sis ho koupil, jen jsem viděla, že se tu řeší podobné kolo jako chci, tak jsem sem napsala, protože jsem z toho dost zoufalá.

        Už když jsem si vybírala prvního fulla tak mi Petr Hejník, řekl, že je dobře, když jsem nevzala RB, protože za ty moje věčný kecy o vysokých krátkých kolech by to nestálo :-D

        0 0
    • Kejmil  

      Podle mě teraz fakt super kup http://www.yt-industries.com/…/Wicked-650B?… . Kdybych na to měl tak beru.

      0 0
      • AleZ80  

        Výbava je za tu cenu dobrá, ale ten rám je dost krátký.

        0 0
        • tonik666  

          Podle reache ten rám vypadá v pohodě, třeba Lko má reach o dva cm delší než můj Blur v XL.

          0 0
          • AleZ80  

            Přiznám se, že reach hodnoty nesleduju, ale TT(h) 580mm ve vel. M je málo u kola, u kterého se počítá s krátkým představcem.

            0 0
            • mr.antik  

              No právě se to musí porovnat s tím reachem, bohužel pro dost kol se ten údaj nedá zjistit. Třeba pro moje :-)

              TT je dost informativní, hlavně v menších velikostech, kde jde téměř o milimetry.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.