• Kenja

    Čau.....jezdí někdo rafky BlackJackReady21?? Chci si nechat zaplést nové kola( jelikož mi odešlo zadní kolo). Tak se ptám jestli je někdo má a jak je s nimy spokojený? Díky

    0 0
    • nomecz  

      Pokud se nepletu tak to jsou rafky co se davaji na levnejsi Lectory, u kterych si vetsina lidi stezuje ze kola jsou hrozna tezitka. Nevim jakej mas rozpocet ale mozna bych mrkl jinde

      0 0
    • Atilla  

      Někdo zkušenost BLACK JACK ready 27/30?

      http://www.blackjack.pt/…ke/show.aspx?…

      potřebuji něco na zadní kolo na trail HT 29"

      dík

      0 0
      • Metalcane  

        Mám 30tky ve 27,5", váha plusminus 3g odpovídá, trochu měkčí patky, na zadním se mi ho už podařilo na 2 místech kopnout, vzhledem k ceně absolutně neřeším, koupil jsem si jich rovnou 6

        0 0
        • Atilla  

          Chci na tom vozit ikona 2,2 nemyslíš, že to bude moc široké? A když to porovnáš s něčím co jsi měl. V 29" to bude na HT dost trpět. dík

          0 0
          • Pán z Dubu  

            Na vnitřní šířce 27mm hookless ráfku vozím 2,2“ X-king a super. Ikona 2,35“ mám na vnitřní šířce 31,6 mm. Tohle rozkročení plášťům svědčí.

            0 0
            • Atilla  

              No já mám ikona 2,2 na skákačce a tam na 30mm nevypadá užasne a nedrží bez duše, vylezlá z ráfku.

              0 0
              • Atilla  

                Tak něco málo už mám najeto na ready 30 a ikon 2,25 to zvládá. Sice jsou boky širší než vzorek, ale nevyzouvá se ani při vyšším tlaku, což mě dělala ne-TR verze ikonu na 26" 30mm. Dostalo to pár ran a nijak moc se ráfek nerozházel a to není ještě přetažen po vypletení.

                0 0
          • Metalcane  

            Vozím HRII 2,4 vepředu a Minion SS 2,3 vzadu. U těch 30tek si myslím že 2,2 plášť, k tomu obecně užší Maxxis bude mít problém, spíš bych šel do těch 27

            0 0
            • Atilla  

              No objednal jsem 30mm a vyzkouším to nahodit na bezduš nezapletené. Pokud to bude moc, tak přepletu na předek a na zadek dám z předního a budu doufat, že než ho ruším bude 27mm skladem:)

              0 0
              • kali222  

                jak to dopadlo? odolnost? dik.

                0 0
                • Atilla  

                  No tvar to drží, ale ty patky to moc nedávají:) Na předku bez problémů, ale zadek mám dost okousaný. Mám doma ještě 27,5× 35mm, má silnější patky, tak uvidím až na to hodím plusko. Ale moc šancí jim nedávám.

                  Zase na druhou stranu nevím jak by vypadal jiný 29" ráfek v téhle hmotnosti a šířce po dopadech na HT do kořenů,.

                  0 0
    • mm  

      Jaké doporučíte k těmto ráfkům ventilky pro konverzi na bezduše?

      Mám u sebe jen nějaké obyč ventilk končící běžnou gumovou kostkou (asi Rubena). Ty si nesednou dobře na vypouklý vnitřek ráfku a podfukují.

      0 0
    • brundibar  

      Proc si radeji neporidite neco odsvedceneho co proste drzi a je spolehliy? Jak to tady ctu tak je to 50/50 ze to bude drzet a nevis co se stane po par jizdach v terenu. Jedna vec je cena, druha spolehlivost. Za me bych do toho nesel, Radsi bych si poridil neco co vydrzi a nemusim po kazdy jizde koukat jak to vypada s rafkem a plasti…

      0 0
    • vana.i  

      Přifařím se.

      Neumím najít ERD pro tyto ráfky průměru 26, šířka cca 25 – přemýšlím o náhradě Hurryho, který by byl bezdušovější spolu s 2,3 maxxisem.

      Poradíte?

      Ď.

      0 0
    • jirisla  

      Dělal jsem Ready 21 jak 27,5", tak 29". Jsou to ale ráfky pouze na bezduše. Duši do toho asi nedáš. Problém je nasadit i bezdušové pláště. Jde o profil ráfku. Neznám žádný jiný ráfek, který by měl takový profil. Střed ráfku je „vyboulenej“ směrem ven. Proto to horší nasazování. Na bezduše super. Jinak váha je v téhle ceně asi nejlepší. Doporučuji, ale tak do 85 kg a ne na žádný divočení. Já osobně je dal ženě co váží 65kg a klukovi co má 40kg. Ready 23 a více mají standardní profil. Ale možná se dají sehnat i staré Ready 21 a ty měly klasický profil.

      0 0
      • Maran1  

        Sehnal jsem teď Ready 25 v 29", tak uvidíme, jak se budou chovat. Dám pak vědět až nahodím pláště, jak se chovaj a tak :)

        0 0
      • maajkee  

        85kg na ready 21 je už přes limit. I ofiko mají limit tuším 80kg.

        Já bych Ready 21 nedoporučil vlastně nikomi kromě žen kolem 50,60kg a dětí. Radši pár zanedbatelných gramů a dát Ready 23. Na mých 95kg i to bylo na limitu, tak jsem přepletl na 25mm a od tý doby spokojenost. Ale záleží co člověk jezdí, já tomu dával na Patriotu celkem nažrat.

        0 0
        • oddie  

          To mě moc netěší, chtěl jsem si je nechat zaplést na 27,5, na 2,0" šířku gumy, a 85kg. Ale žádné divočení…

          0 0
      • yaris1  

        Nasadil jsem na ready 23 horko těžko RoR evo (i s duší), ale už nejde dolů mrcha, zlomil jsem na něm dvě mont páky :-)

        0 0
      • popokatepetl  

        taky jsem je dal ženě, spolu s XT nabojema a drátama sapim race jsou to lehká a levná kola. Ten žlábek jsem proklínal. Původně jsem chtěl použít stávající pláště s drátovou patkou. Byla to hrůza, nakonec jsem nasadil jeden plášť ale nedala to duše a jedna monterpáka. Pak jsem vzal starší skoro sjeté kevlarové pláště a s těmi to šlo nahodit i s duší. V plánu je to předělat na bezduše s novýma pláštěma, protože mám hrůzu tohle opravovat někde v terénu.

        jinak patka se jevila jako pěkné bláto a mel jsem strach že ji ohnu pákama :-)

        0 0
    • bednous  

      Já je vzal na DT nábojích na svýho „asi fitnessáka“, lítám na nich po silnici a max. štěrkovka, když mi hrábne. A zatím drží i pod 87 kg. Pláště Maxxis Rambler 700×38 Exo T.R. v kevlaru tam rukou šly nasadit ztěžka (a teprve sundat je byla fuška) a nedokázal jsem si představit, jak to udělám s páskou na bezduš. Co ale pomohlo, tak klasická pasta, co se používá na usazení pneumatik na auta. Namazal jsem boky pláště a nasadil jej na ráfek jak 29" plášť na 27,5" kola :-D (prostě strašně lehce)… Nechci dělat reklamu, ale lze použít třeba toto https://www.koloshop.cz/…k-50-ml.html?…

      0 0
      • kejda  

        Jarová voda = stejný účinek a těch 119 ká = 3 Draky 12° přesně…

        0 0
        • nitraq  

          Tak tak, jarová voda dokáže divy. Onehdá jsem chtěl nasadit nové pláště na postarší bmx a za boha to nešlo. Po namydlení do běla to sedlo na první pokus a hezky rovně.

          0 0
    • gersa  

      Potřebuji 27,5" kola pro ženu. Je to „čahoun“, 160cm a cca 55kg

      Byl by problém zaplést jí kola na kombinaci ráfky Black Jack 27.5 Ready25 a náboje NOVATEC D772SB ABG a D771SB-15?

      0 0
    • odik  

      Tak jsem konekně zapletl Ráfek Black Jack 29 Ready21 , ale nemůžu tam dostat žádný plášť. Starej Kenda tam nešel, tak jsem vzal kolo do krámu a žádnej plášť jsme tam nedostali. Máte někdo podobnou zkušenost?

      0 0
      • popokatepetl  

        Jde to ztuha. Nasadil jsem ralfa a rona performance. S duší.

        0 0
      • JFtryall  

        :-) ja mam zkusenost davat na 30mm BJ Pluskovyho Rona 2.8 a teda moc tesnejsich kombinaci jsem fakt nevidel. Nemydleny a montpaka s kovovym stredem skoro odesla do vecnych lovist. Plasti jsem ohnul kord, takze hazi. No nic moc.

        0 0
      • Evilcleaner  

        jako vesměs se na něj nasazují pláště dost mizerně, ale zatím se mi to povedlo u všech. nejlépe se tam dal nasadit trochu jetý maxxis tread lite 2,1 jako bezduš, ten šel velmi jednoduše

        0 0
      • oddie  

        Race King 2,0, nasazen skoro celý jen rukou, jen asi na 10cm ve třech čtvrtinách jsem si lehce vypomohl plastovou montpákou, pak už zbytek zase jen rukama.

        0 0
    • FilipVM  

      Ahoj, tak se pomalu dokopavám do bezduší na black jack ready 23 mm. Zatím na nich jezdím ralf, ron v performance a nahodit plášť s duší docela porod. Poradí někdo, jakou pásku. Chtěl jsem automaticky objednat podle vnitřní šířky ráfku a teď jsem se dočetl, že vhodnější je širší. Pokud by někdo pisl případně i konkrétní typ, budu rád :)

      Ještě musím pokoumat přední plášť, bo ten ron není na bezduše, byť by to asi šlo, ale pro klid… Asi vemu taky ralfa, na to moje ježdění by možná měl stačit a snad si v té venkovní slotě nenabiju :)

      0 0
      • Maran1  

        Ahoj,

        mám BlackJack Ready 25 a bral jsem tuto pásku: https://www.kupkolo.cz/…m-8m_z97938/ a tmel NoTubes a v pohodě. Nikde nic nevyteklo a tlak drží. Takže za mě pásku mohu doporučit :)

        0 0
        • FilipVM  

          Dík, asi je vezmu v šířce 25 mm. Díval jsem se na nějaký eshop, kde neměli ty doporučené šířky podle ráfku, tak jsem s těma páskama trochu tápal…

          0 0
          • Evilcleaner  

            jak na ready25, tak na ready23 používám no tubes pásku v šířce 27 mm – funguje perfektně. 25 je ve skutečnosti jen o 1,5 mm širší (vnitřní š.), ale váží o 40 g více má o kus širší patky a je celkově podstatně tužší. pro těžšího jezdce, či do náročnějšího terénu je to lepší volba. pro xc chrta zase jednoznačně 23 (limit jezdce 90 kg)

            0 0
            • oddie  

              Kolik že má limit 21, jestli jsem to se svými 85kg moc nepodcenil? :) I když já jezdím jen velmi lehce, a stejně ta kola časem zdědí děti…

              0 0
            • MJ24  

              Ahoj, mám Ready 23 a nahazoval jsem plášť Ikon 2,2 EXO TR, potřel jsem jarovou vodou, nahodil lehce, ale nechce se v některých místech usadit do patek, jakoby patka pláště je pořád ve středovém žlábku a nechce přeskočit tu hranku a dostat se k patce ráfku ( zůstali mi to tak v jedno místě v délce cca 30cm), bojoval jsem s tím dlouho, ale zatím nic nepomohlo, zkoušel jsem s duší i bez, jarová voda i pořádný tlak. Nemáte s tím někdo problém případně rada? Díky.

              0 0
              • allrose  

                snažíš se nasadit nový plášť?

                já nedávno nasazoval 2 roky jetý dhf na 30 a měl jsem problém ho i nazout (na dt swiss nasazuji běžně rukou,bez pák),foukal jsem starou (myšleno ne plně fční) dílenskou pumpou a ráfek těsnil tak,že vzduch takřka neutíkal,ale ne snadno patky zapadly ,až při vyšším tlaku

                pokud máš nový plášť tak to může být problém,díky té těsnosti

                nasadit na jiný ráfek,nechat plášť přes noc „roztáhnout“ a zkusit to znova…víc namydlit :))

                0 0
                • MJ24  

                  Plášť byl už jetý, nasucho nasadit s pákama šel, ale ne snadno. Po namydlení jsem ho nasadil i rukama. Nechce ale zaskočit do patek tak, aby naházel. Jakou máš pásku? širokou, že kryje i ty výstupky nebo nějakou úzkou která je nalepená jen v tom středovém žlábku.

                  0 0
                  • allrose  

                    širokou tesu až k patkám 1 vrstva,pod ní izolačka jen přes díry 1 vrstva

                    0 0
                    • MJ24  

                      OK díky zkusím ještě jednou a víc namydlím a budu foukat dokud to nazaskočí, nebo se nestane něco jiného :)

                      0 0
                      • allrose  

                        jen se podívej na max přípustý tlak …ať není bum a nemáš širší úsměv :))

                        0 0
                      • bosmilan  

                        zajdi do pneuservisu a požádej o namazání patek „mazlavým mýdlem“ nebo pastou co použivají a nech si to u nich nafoukat.

                        Já ten „mazlák“ používám doma a vždy bez problému.

                        0 0
    • allrose  

      Čus ,dám to i sem

      přišel mi nový ráfek Black jack ready 30 a problém spočívá v tom,že v místě spojení byla mezera

      ráfek jde ve „spoji“ scvaknout a zase roztáhnout na spojovací vložce

      na jedné straně je jasně vidět lepidlo mezi vložkou a ráfkem ,na druhé nic

      Je toto v pořádku? neměl by být spoj pevně spojen a utěsněn,vždyť je dezdušový???

      dík

      0 0
      • fantozzi  

        Tady pry ne – sundal jsem vsechny polepy a zapletac mne upozornil, ze ta mala samolepka na spoji plni i tesnici funkci v zacatcich, nez se chytne tmel.

        Jinak jsem vcera absolvoval nahazovani plastu na BlackJack 21 a nic horsiho jsem v zivote nenasazoval, nakonec pomohly az stahovaci pasky co 5 cm…

        0 0
        • Atilla  

          Mě teda jdou ready 30 nahodit nádherně. Je vidět, že výstupní kontrola stojí za prd:)

          0 0
        • allrose  

          předpoládám,že nemyslíš tuto samolepku ,to bych měl ráfek plný mlíka :))

          stačílo by trocha špatného nárazu

          0 0
          • fantozzi  

            Bohuzel myslim presne tuto :-(

            Ja mliko jeste nalite nemam, to az na jare – ale vidim, ze se mam na co tesit…

            Edit: jeste citace od zapletace:

            "Až budete instalovat pláště a tmel, počítejte že tmel může ve spoji ráfku nějakou dobu prosakovat ven. Původní samolepka na spoji měla částečně úniku zabránit. Ale nic se neděje, většina tmelů mezery ve spoji zacelí i tak. Kdyby ne, můžete spoj nějakou lepící páskou dočasně přelepit, až tmel zatuhne tak jí odlepíte a dál už bude ráfek těsnit a normálně fungovat.

            U nových nesvařovaných ráfků se doporučuje na první instalaci tmelu použití hustějšího typu, který pro utěsnění spoje funguje lépe."

            0 0
            • popokatepetl  

              to je dobrá blbost aby nějaká papírová nálepka na vnější straně ráfku něco těsnila. Uvnitř musí být páska ke kraji a přes pásku je nasazená patka pláště. Kdyby to chcalo do ráfku a měla to zastavit nálepka, tak to bude vesele utíkat kolem ventilku, niplu…

              0 0
          • vojtechposmourny  

            Hmm, takovému ráfku bych moc nevěřil.

            0 0
          • Bungler  

            Tohle je podle mě výrobní vada. Zaplétal jsem 23, ale takhle rozhodně nedělaly. Myslím si, že by ten spoj měl být lepený.

            0 0
          • bednous  

            Na to nejde nic jinýho napsat, než :-D :-D :-D :-D, kdyžtak si to pojistěte ještě izolepou, aby se to neroztáhlo ještě víc :-D

            0 0
          • Bafoon  

            Rozpojeny rafek určitě ok neni, reklamuj.

            0 0
            • allrose  

              jo ,už jsem reklamoval,pán uznal reklamaci dle fota a protokolu,ale je to s ním na dlouhé lokte..možná se dočkám do vánoc…ještě,že to není na hlavní záplet

              0 0
    • Mr_Mertic  

      Naplétáme na nich v obchodě custom výplety, když má někdo omezený rozpočet a neváží metrák. Za ty prachy dobrý poměr cena/váha. Nicméně, když to někde pořádně pošleš, je to na nový ráfek.

      0 0
    • mischak007  

      Nasadit plášť (Mistas Scylla) na tento ráfek je opravdová výzva. Bohužel hned při první jízdě jsem potkal problém s tím, že mi odfouklo přední kolo. Nevím jestli odfouknutí byla příčina pádu, nebo opačně, na každý pád jsem se sebral ze země a přední kolo prázdné. Malou pumpou nafouknout nešlo. Po dolití mlíka a nafouknutí se zdá být plášť úplně v pohodě, bez defektu. Tlak drží, mlíko nikde neteče, stejně jako nikde neucházelo při prvním nahození. Máte někdo s něčím podobným zkušenost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.