Jaká max. šířka pláště na krosový ráfek?

56 nepřečtených
  • Shooter1

    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký nejširší plášť můžu dát na krosový ráfek Remerx Eagle 622×16,5 ? Uvažuju o Smart Sam 42×622 případně i něco 47×622 (třeba Black Jack). Na Remerxu jsem k tomu nic nenašel a v místní historii nic konkrétního taky ne. Díky.

    0 0
    • Daf  

      Dej tam co se ti vejde do ramu. Vzdyd ty rafky jsou v podstate stejne siroke jako MTB. Ja bych tady problem nehledal.

      0 0
    • rimka  

      Taky jsem to už před časem zjišťovala a byl mi doporučen Black Jack přímo od lidí, kteří ho na cross dávali. Když jsem si ho chtěla teď objednat, tak prý už nejsou, byly jen pro loňský rok (???), náhradou by prý mohl být Smart Sam, tak ho mám objednaný, ale jestli nebude v rozměru 29×1,9 běda jim! Pak ti dám vědět.

      0 0
      • rimka  

        Teda opravuju 1,9×28

        0 0
      • kurýr na bajku  

        Co to je za kravinu ? Já mám na svým kole black-jacky 07, maj takovej líbivější design. www.cykloexpert.cz/…e-black-jack?… Tady nevim jestli je to ten starej, nebo novej, ale maj je.

        0 0
        • rimka  

          Tak je asi maj jen někde, já je objednávala u nás v obchodě a oni volali nejspíš někam do skladu…ale mám teď objednaný ty Smarty, tak už to neřeším.

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Ale nenech ze sebe dělat lamu. Prostě potřebovali prodat Smarta, tak ti lhali. Toto je black-jack 07.

            0 0
            • rimka  

              Nevím, připouštím…ale co jsem četla recenzi na ty Smarty, tak mi připadaj taky dost dobrý. Jen jsem je nikde na netu neviděla v rozměru 1,9×28, tak čekám, až se ozvou z obchodu… aby mi neřekli, že ten rozměr spletli…pak bych nejspíš objednala z netu ty džeky. A dík.

              0 0
              • kurýr na bajku  

                V katalogu Schwalbe 07 jsem ty smarty našel jako novinku i pro 28", ale nejširší tu vidím 28"x1,6. Potom jsou tu ještě jedny těžší, ale chybí u nich rozměr.

                0 0
                • kurýr na bajku  

                  www.fahrrad-richter.de/…uct_info.php?… Prostě nejširší jsem našel todleto.

                  0 0
                  • rimka  

                    Dík. Tak to se musím přeptat, co vlastně objednali, protože ten rozměr 1,9×28 jsem zdůrazňovala.

                    0 0
                    • Shooter1  

                      Tak jsem se ptal u nás v obchodě, kde vedou Schwalbe, taky mi pravili, že BlackJack se už nedělá a Smart Sam má být místo toho (jako novinka). Ale max. v šířce 42 (tak se bojím, že tě zklamou :-(, nicméně stejně jsem ho objednal (i když na netu bych ho ještě možná sehnal, tak z toho mýho crosse nemusím dělat hned 29" bike :-). Dali mi i katalogy 2006 a 2007 a je fakt, že BJ už v kat. 2007 není. Jinak dík všem za odezvu.

                      0 0
                    • Shooter1  

                      Teď jsem si teprve všiml, že máš taky Zenith :-) Hurá, aspoň nejsem sám …

                      0 0
                      • rimka  

                        Tý vogo, máš taky Zenitha :-), ale koukám, vylepšenýho :-). Ty pláště mě mrzí, chci tu mou potvoru bajku co nejvíc připodobnit a mám teď dilema…ty smarty učitě špatný nebudou, četla jsem na ně dobrou recenzi, ale jsou užší…jestli nezkusit ty BJ objednat na netu…no, mám o čem přemýšlet. Ty jdeš do těch užších. Kde jezdíš? Víc terén?

                        0 0
                        • Shooter1  

                          Právě, že jsem jezdil spíš po silnici, ale chtěl bych víc do lehčího terénu. Nicméně myslím, že pokud nebudu vyhledávat kamenité sjezdy a bahno tak ten SS by mohl stačit.Něco málo jsem o SS taky našel a chválili ho – samozřejmě kromě třeba toho bahna. No uvidíme …

                          0 0
                          • rimka  

                            Mě přesvědčilo tohle, ikdyž tu zkoušel plášť v kevlaru, jestli jsem to dobře pochopila, tak jízdní vlastnosti by měly být stejný, ať má kevlar nebo ne, ten slouží hlavně k ochraně před proražením, je to tak? www.apollodoldy.info/news.php?… Taky jsem doteď jezdila víc silnici a chci do terénu.

                            0 0
                            • Shooter1  

                              Jo, to jsem četl taky. Ale ten kevlar, to je myslím o patce (že není drátová), tudíž plášť je skládací a asi i lehčí.

                              0 0
                          • Milenius  

                            Mam tam Black Jacky, ale dobry 29" dela i WTB, treba All Terrainasaurus www.cyklo-slachta.cz/…-1-95-47-47/

                            0 0
    • sorak  

      na crossovym kole s rafky Alexrims 622×16 vozim aktualne plast IRC Mythos XC II 29×2.1" a jedinej problem je pruchodnost zadni stavbou… ;-))

      0 0
      • rimka  

        To si právě taky myslím, že 2,1 je už moc a nevejde se

        0 0
    • petrun  

      Na stejném ráfku mám v zimně obuté Kendy Klaw XT 29×2,1. Nemám s tím sebemenší problém, funguje to bezvadně.

      0 0
      • sorak  

        jj, zalezi na ramu, nekterym to projde jinym ne…

        0 0
        • rimka  

          kolik cm je třeba na šířku, aby to nedrhlo?

          0 0
          • petrun  

            To ti nikdo neřekne, měří se to hrozně špatně. Já koupil nejdřív jednu. Vyzkušel jsem jí na zadek i na předek, a teprv potom jsem koupil druhou. Stejně jsem ale musel v zadu po jedný straně o 1 mm uřezat špalíky zatímco na druhé je 3 mm místa navíc (díky tomu jsem zjistil že to kolo bylo vycentrovaný k jedné straně). Teď chci zkusit tyhle : www.kupkolo.cz/…uct_info.php?… Budu ale volit stejný postup.

            0 0
    • rimka  

      Tak dnes mi ty Smarty přišly, jsou jen v šíři 1,6…zvažovala jsem, zvažovala, nakonec je vzala. Teď potřebuju slyšet, že šíře 1,6 není tak strašně ouzká do terénu, oproti 1,9, berte v potaz, že je to kross a tudíž s ním zázraky v terénu jako s bajkem neudělám a 2,1 bych tam stejně nedostala. Když je dobrej vzorek, lze to s touto šířkou v terénu tak nějak ustát?

      0 0
      • Shooter1  

        Zrovna jsem chtěl napsat, že už mám SS taky (zatím na zkoušku jen jeden) a namontoval ho dozadu. Je pravda, že bůhvíjak široký není, pro zajímavost jsem změřil šuplerou ten Speedmax, než jsem ho sundal a měl 35–36 mm, SS má přinejlepším 38 mm, čekal jsem, že bude širší (prý 42–622…). Ale opticky je o kousek mohutnější a má terénnější (to je čeština, ach jo) vzorek. Takže suma sumárum – 29" bike to není, ale myslím, že běžný terén to zvládne v poho. Ono i s těmi Speedmaxy se dalo leccos projet, jenom to buď bylo poněkud nepohodlné, nebo bylo třeba řadit lehčí převod anebo jel člověk pomaleji a opatrněji…

        0 0
      • kurýr na bajku  

        To jako nejsou žádný teréní pláště, takže bych od toho zázraky nečekal. Veškerá adheze a výhody tohoto pláště končej na suchu. Bahno by určitě zvládal lépe nějaký cyklokrosový plášť, byť i užší. Jinak 1,6 vozím do města, tak nevím.

        www.maxxis.com/…t_detail.asp?… www.maxxis.com/…t_detail.asp?…

        0 0
        • rimka  

          Bahnem moc jezdit nehodlám…a neříkej, že to nejsou pláště do terénu :-O, teď jsi mě zklamal :-(

          0 0
          • kurýr na bajku  

            Na sucho určitě ano O:-)

            0 0
          • Shooter1  

            Neboj, to víš, že jsou do terénu, to on tě jen straší :-) Nebo závidí? ;-) Holt pod pojmem terén si já představím lesní/polní cesty, maximálně posekanou louku či udusanou hlínu na poli, ale někdo si po tím představí motokrosovou trať zmáčenou deštěm nebo sjezd ze Sněžky… Já taky bahnem jezdit nebudu, něco tak ošklivého bych svému letňáčkovi neudělal :-)

            0 0
            • rimka  

              Ty jsi můj člověk ;-), ono nestačí, že jsem si místo bajka koupila cross a to jen z toho důvodu, že jsem nevěděla kde a jak moc budu jezdit, on mi ještě někdo bude tvrdit, že terénní plášť není terénní ;-)…však mi to na těch pláštích s těma našema potvorama nějak udoláme, že :-)?

              0 0
              • Shooter1  

                Si piš!

                0 0
              • kurýr na bajku  

                Tak pokud to máte s terénem až tak na salámu, tak bych se spíš koukal po něčem co taky špičkově odvaluje, takže až budete zas někdy něco shánět, tak koukněte po Schwalbe Huricane. Když se tu řešily crossový pláště, tak sklidil největší uznání a já to mohu jen potvrdit.

                0 0
            • kurýr na bajku  

              Já opravdu nezávidím :-) Moje pláště na mým crossu jsou tak trochu jiná liga než nějaký vaše SS :-). Za jeden Supreme bych mohl mít 4 black-jacky :-D

              0 0
              • Shooter1  

                Hele ty ligo, koukám, že se s těma pláštěma rád vytahuješ (cyklodiskuze), tak bacha, abys neprasknul :-) Já teda rozhodně nehodlám investovat do plášťů takový prachy. Vždyť dva ty pláště by byly (krom rámu) nejdražší komponenta na tom mým kole. Na druhou stranu, když tě kolo živí a sedíš na něm denně tak proč ne. Určitě se cítíš jistěji, bezpečněji a volněji když máš spolehlivou a diskrétní vložku … (vectranovou)…;-)

                0 0
    • fousac  

      ehm…doufam, ze nejdu s krizikem po funusu, ale na cross kolo bych resil plaste podle jedineho kriteria:

      co proleze vidli…

      p.s. black jacky (1.9) bejvaly slusny univerzaly na crossa, nevim jak sou na tom ted…

      0 0
      • Shooter1  

        No už mám Smart Sam (BlackJack už letos nedělají a shánět ho se mi nechtělo), rezerva v zadní vidli je dostatečná, myslím, že by se tam vlezl 2" plášť.

        Jinak jsem ale vznesl kontrolní dotaz na Remerx a tohle mi odpověděli: **ráfek Eagle 622 – plášť max.622/37 **ráfek Panther 622 – plášť max.622/40

        0 0
    • miťo  

      Oba výše jmenované pláště vozím na ryze silničním ráfku a je to ok.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.