• jerrry

    panove mam takovej problem. Starejm mazakum prijde dozajista divnej a reknou ze jsem matlak, ale … presto se optam na nazor (… klidne se do me pustte)

    jakozto v podstate staly zacatecnik mam takovej zvyk – ve sjezdech, kde se prestavam „citit“ vycvaknu nohy z naslapu a stoupnu si jen na pedaly (Timovy atacky) – ten pedal dostanu vic pod stred nohy, takze kufr je pred „zacvakem“. Vsichni mi rikaji ze je to kravina a ze je to naopak nebezpecnejsi, ze mi ujede noha a namlatim si drzku, nicmene me noha dolu moc nepadala a naopak mi to to doda trosku jistoty. Mozna je to jen klam, ale vedomi ze noha muze okamzite resit nejaky problem (treba se odkopnout od zeme) mi dodava „silu“ :-).

    No stary botky co jsem mel, jsem dokazal na ty pidipedaly polozit tak, ze drzely a neklouzaly. Ted jsem si ale poridil novy botky a ty maji tu podrazku nejakou klouzavejsi a hladsi nebo co, ale ta noha na tom pedalu nedrzi :-(  Tudiz se stava presne to pred cim me vsichni varovali … noha necekane skluzne dolu, coz je v riti …

    no a ted nevim … mam to vzit jako prilezitost a naucit se sjezdovat tak jak se ma (tudiz zacvaklej) a nebo mam zkusit tu podrazku necim podlepit – napadlo me tam nalepit nejakej kus gumy – kousicek by stacil :-) podotykam ze o sjezdovych pedalech neuvazuju – takovy sjezdy fakt nejezdim.

    jak to resite vy ???

     
    0 0
    • Luka  

      tak tohle a jeste mit pedaly uplne povoleny (to se ti u time nepovede), to me opustilo uz davno. hbu si rozbijes prave tim, ze mas novy volne a nemas oporu, pripadne kdyz „kolobrndis“. az bude potreba, nohu vytrhnes vcas. nauc se jezdit zacvaknutej, od toho ty pedaly jsou :)

      0 0
    • MlokCZ  

      Všichni to v těžším terénu řeší stejně, tedy nikdo nevycvakává, protože nejsme sebevrazi.

      Sem tam se mi v pro mě hraničním technickém terénu, který už nedám celý a občas tlačím stane to, že po kousku, který přetlačím jednu nohu nezacvaknu okamžitě (většinou zacvaknu hned, ale sem tam ne). A to je pak úplně v … a málem jsem se kvůli tomu párkrát přizabil. Pokud se mi tak stane a následuje hned obtížný úsek, tak někdy kvůli tomu znovu slezu, protože bez nacvaknutého pedálu se bojim, při přejetí série větších šutrů je nezacvaklá noha z pedálu dole strašně snadno.

      A čím dříve ten zlozvyk začneš řešit, tím lépe, jinak později se to bude odnaučovat čím dál obtížněji.

      Takže na začátku, pokud si nejsi ještě jistý vycvakáváním se chvilku vyhýbej hodně náročným terénům a postupně zkoušej těžší a těžší, jak přichází jistota vycvakávání. Pokud se náhodou stane, že bys nevycvaknul, tak kromě extrémů typu úzká cestička nad srázem, kde bys letěl ze srázu dolů to je vždy mnohem menší zlo, než když ti ujede nezacvaklá noha za jízdy v technickém sjezdu.

      0 0
      • jerrry  

        ja to tak nejak tusim ze je to blbej zlozvyk a ze nezbude nez se preucit. Ale sem se optal, no … stejne jsem vedel ze mi vsichni vynadaji :-)))

        P.S. je okurkova sezona, ja cekam doma na nejakyho remeslnika a se trosku nudim a asi nejsem sam, tak jsem si rikal ze to bude dobry tema :-)

        0 0
    • pepek  

      Tak si tam dej třmeny z toho koňa-na ty seš zvyklej :-)  btw: kde jsou u Ořešína takový hrozný sjezdy? Co já vím, tak jsou tam jen ty dva turistický k tomu kluzišťu.

      0 0
      • pižmoň  

        Co je to za blbost jezdit vycvakly a z pedalem ve stredu nohy no ty si nekdy dost natluces..Jak rika mlok radeji se to co nejdrive odnauc

        0 0
      • jerrry  

        jojo trmeny ze sedla by to resily, ale zkazily by celkovy, pracne vytuneny vzhled bajku :-) ja nejezdim v okoli Oresina, teda ne vetsinou. To spis na kurimsky Babe … zadny sebevrazedny sjezdy tam nejsou, ale nejakej sesup s korenama se dycky najde … na me a muj strach to staci :-)

        0 0
    • mr.antik  

      jedině trénovat vycvakávání, nevím jak jdou ty time pedály ztuha, nesmí to být žádná křeč. Zkus se třeba naučit stát na místě (v nášlapech). Když padáš, je většinou dost času vycvaknout :-))

      0 0
      • Luka  

        kdyz maji novy kufry, tak jdou z tuha hodne… na vlastni voci jsem se o tom (pozorovani meho draheho muze) presvedcila, kdyz si loni efektne ustlal pred tribunou na drtici

        0 0
        • mr.antik  

          hmmm, tak to chce asi  trošku do bahna a nacvakávat – vycvakávat dokud se neomelou. Zlaty shimána, ty vycvakávaj jak po masle…

          0 0
        • MlokCZ  

          A co máš za typ?

          XSka a nastavenou pružinou na minimu mi přišly, že jdou snadno i s novými kufry. Mám je na všech kolech na střední hodnotu vypnutí a s jetým kufrem jdou až skoro moc snadno (ono to ale při tom o něco větším úhlu vycvakávání nevadí).

          0 0
          • Luka  

            ja nic, muz ma time atac alium…

            ja jezdim 200let stary shimana..515 a zatim spokojenost, az se rozpadnou budu silhat po time, u spd mizlobi koleno…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.