• vlad@

    Potrebuji radu,dnes me dojde kolo a nez zacnu montovat kufry do bot ,tak me zajima jestli jde regulovat citlivost a jak ? Jsem boty SPD nemel ,tak nevim jak na to..

    pedals – Crank Brothers Candy C clipless

    dik za radu

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Citlivost… jako sila vycvaknuti? U slehacu tusim, ze ne. Nebo aspon nevim jak.

      0 0
    • hydrant  

      na pedálu utahuješ či povoluješ šroubkem pružinu, která má vliv na záklopku v pedálu, tzn. na tvý nacvaknutí, příp. provozní vůli mezi kufrem a pedálem a pak vycvaknutí.

      0 0
      • hydrant  

        jé pardon, tady pochrupuju po obědě a čtu jen SPD a nevšim si šlehačů :-(

        0 0
    • BH  

      zde je citace z technicke pomoci na strankach Crank Borothers: "Is the spring tension adjustable? No, it's not necessary. With the egg beater, the spring tension is not what keeps you from pulling out of the pedal. With conventional pedals, if the spring tension is set low, then it's easy to unclip but also easy to accidentally pull out of the pedal. if the spring tension is set high, then you won't accidentally pull out of the pedal but it's also very hard to purposely clip out. with the egg beater, the medium spring tension allows easy unclipping when twisting your foot, yet won't let you pull out otherwise.

      strucny preklad, regulace sily pruziny neni nutna a td…

      0 0
    • lubos  

      na CB to nejde. Ale ani neni treba. Je to jinak vyresene, labu nevytahnes.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        S CB nemam zkusenosti, ale vyhody nastaveni u SPD vidim i v tom nastaveni sily vycvaknuti. Obcas kroutim nohama na pedalech a nechtene vycvaknuti me nemile prekvapi.

        0 0
        • Daf  

          Mozna je to u slehacu podobne jako u starsich Timu kde se taky sila nestelovala. Nastupovalo se lehce, vystupovalo take. Jenze vystupovaci uhel byl 13 a 17 stupnu takze by to musela byt docela nahoda aby si behem jizdy dostal nohu do takove polohy. U SPD to mas asi 5. Prakticky noha ti vypne jakmile prekonas hranici bocni vule.

          0 0
    • Leos  

      U šlehačů se opravdu vůle nenastavuje, ale kufry jsou dělaný tak, že na jednom z nich jsou takový dva jako puntíky a pak záleží jestli ho dáš na levou botu nebo na pravou a podle toho je potom větší nebo menší úhel pro vystupování z pedálu. alespoň doufám, že jsem to takhle správně přeložil z návodu, který bohužel není česky. Taky ještě jedna „vychytávka“ – kufry se přidělávaj šroubama, který nejsou ani 4 ani 5 imbus, je to něco mezi tím a nikde se nedá sehnat a krásně se to strhne (vlastní zkušenost), takže bych ti doporučoval si sehnat šrouby od SPD, který jsou na 4 imbus a budeš to mít v pohodě. Užij si to.

      0 0
      • vlad@  

        TAk dik to me nenapadlo ,ten imbus to je hruza neda se to vubec sehnat u nas ve meste.

        Ze na objednavku ? jsou to tyto treba 5 5,5 6,5 atd.. ale koupil jsem v kolach sadu a jeto tam.Akorat zase 450,– v haji ,ale potrebuji to i na kolo,jsou tam nejake zvlastni imbus.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.