• Adrees

    Čau lidi :) mám syna (16let) a je vášnivý cyklista :) myslíte že ještě není pozdě začít s cyklistikou ve větším měřítku ? :) tím myslím závody MTB :) a jaké bych mu měl pořídit nové kolo ? :) něco dobré na závody,do složitějšího terénu,ale né moc drahé :) celoodpružené a nebo s pevným rámem ? :)

    Anketa: Rovná řídítka nebo vlaštovky ?

    1x
    20%
    4x
    80%
    0 0
    • DAWE25  

      Pozdě to neni, začít se dá i později. Koupil bych něco na HT rámu, hlavně bych koukal po rámu, vidli a kolech, tam je základ a tam bych nejprve investoval. Zbytek bych volil dle finančních možností. Prostě se snažit aby váha byla co nejnižší. Jestli rovný nebo vlajdy, to si musí mladej říct sám co mu vyhovuje.

      0 0
    • Frostty  

      Rozhodně není pozdě. Pokud ho to baví, tak ho nový stroj může motivovat, volil bych asi HT :).

      0 0
    • drevik  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • Rubi  

      me to zacinalo chytat taky kolem tech 16, porad jsem jezdil na kole, ale spise tak „okolo domu“, v 17 me to chytlo vice, nasel jsem si par kamaradu se stejnou zalibou a na starych kolech jsem poprve dali 110km (na Radhost),zacal jsem jezdit hodne casto a trochu delsi trasy (kolem 30km), o prazdninach si toho vsimli rodice ze me to bavi a dostal jsem nove kolo (norco nitro – v profilu) prvni vylet na nem byl 180km (na Lysou) a na podzim jsem jel svoje prvni zavody, jeden „okolohnoje“ pak oderskou mlynici a nova cup, na konci roku jsem mel najeto kolem 3500km, tento rok v 18 jsem zacal sam od sebe jezdit uz v lednu, hrozne me to bavilo a tak mi rodice doprali 23 zavodu a nejak v cervnu jsem dostal fulla (meridu 96 viz profil) a tak nejak vse se kolem toho tocilo, skoro kazdy vikend zavod(tatka zavodi taky, ale je to jen pro radost) no prvni zavod v KPZ (brdy) jsem zajel nak 250. a nejlepsi vysledek v zavode ke konci 66.celkem a jednou to mohlo byt hoodne dobre, ale pichl jsem. celkove v kategorii jsem skoncil 6. zadna slava, ale ani to neni nejhorsi si myslim. ted jezdim 6 dni v tydnu systematickym treningem, zatim mam neco kolem 7000km. snad bude dalsi sezona jeste lepsi, ale podle me muze zacit jezdit kdy chce, kdyz bude poradne makat :)

      0 0
      • Adrees  

        Stejně to má můj syn :) jen by to chtělo mu dodat odvahu s tím začít.Má to tak,že by hrozně chtěl závodit,jen na to prostě nemá kolo .. A já si nevím rady s koupí kola :) objevila se zde rada na pár dílů ale já se v tom vůbec nevyznám :)

        0 0
        • Rubi  

          co ma za kolo? jinak kolik do toho chces investovat?

          0 0
          • Adrees  

            Schwinna 4zero5 myslím kupován před třemi roky,ale je to hrozně těžké kolo a hodně lidí s kterými jsem si bavil by to kolo vyměnili.Viděl bych to asi tak 25 tisíc.Snad by to na něco slušného stačilo.

            0 0
    • jachymk  

      Volil bych HT protože celoodpružené kolo stojí za prd když nemá být moc drahé :-). Základem kola do terénu a na něaké ty závody jsou pořádný výplety, padnoucí rám, dobrá vidlice a spolehlivá sada komponentů.

      Klidně bych šel do stavby, ovšem otázkou je kolik je v plánu do kola vrazit. Začínal jsem s levnějším kupovaným kolem a neustále jsem řešil to, že něco nefungovalo jak má, a kolo tak něak nejelo, boleli mě z něho záda… Postupně jsem ho vylepšoval tím jak jsem odepsané komponenty měnil až jsem nakonec vyměnil i celý rám, výplety…

      Skončil jsem na HT rámu od RB, vidlici RS Reba team, komponenty Sram X.9/X.7, záplety od Hnoje … Musím říct že je moje stávající kolo pohodlnější, lehčí i rychlejší. A mnohem víc mě to baví! Takže bych doporučoval kontaktovat výše zmiňovaného Hnoje, který mi se stavbou kola pomáhal a rozhodně mě při ní neoškubal!

      0 0
      • xshreck  

        Aby potom kluk nebyl něvděčný a kola si nevážil tak, jako když si ho koupí sám :D

        0 0
      • miloso  

        Presne tak, záleží koľko chce do toho vraziť. „Nie moc drahé“ je napríklad moje kolo. Je pohodlné, je spoľahlivé ale na „cyklistiku ve větším měřítku“ určite nie je vhodné.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.