"pulsující" brzda + podivné chování převodů

17 nepřečtených
  • xshreck

    ČAu. Už si připadám jak blbý spamer který řeší každou ehm kravinu :-)

    Nedávno jsem řešil trošku svoje brzdy tady, jak se mají zajet atd. Pak mi trošku přestala brzdit přední ( Hayes Stroker Trail – 180mm).

    Teď, už teda trošku delší dobu se mi rozbrzdila jakoby jenom jedna část kotouče. Takže když jedu pomalu, půl otáčky to brzdí moc a pak málo. Takže brzdím cukavým způsobem. Když jedu pomalu a brzdím třeba ( nebo přibržďuju) jednou rukou, je to na spadnutí :(

    Nesetkal se s tím někdo? Ze začátku to nedělalo…

    Btw když už jsem u toho, zadní 160mm kotouč mi někdy drhne ( včera jsme jeli 70km a drhnul z toho asi 50km … Je jakoby moc na jedné straně. Jde to nějak posunout o půl mm? Je to docela hnusný zvuk.

    Tak, a teď druhý dotaz. Já aj moje mladá máme takový problém. KDyž jedem a šlápneme do pedálů, tak to občas jakoby poskočí o pár zubů. Přitom je rána jako když se něco zlomí. Docela hnus. Včera sem cítil jako bych prošlápl tak 2cm naprázdno a pak se to zase chytlo. Řešil jsem tu i délky řetězů, ale do 133mm mi zbývá ještě daleko … takže to asi střílet nebude :( Neví někdo i nějakou tu radu na to, co to je a co s tím? Díky moc

    0 0
    • jonti  

      Drhnouci kotouc – nastavit trmen o nekolik desetin mm at to nedrhne.

      Cukani – neni to normalni, nemas treba kus kotouce zamasteny? nebo vic pravdepodobne je chybny kotouc a ma ruznou sirku na ruznych mistech. Zmerit suplerou nebo jit do servisu, v pripade chybneho kotouce reklamovat.

      0 0
    • Honza321  

      Někdo tady tvrdil, že kotoučovky jsou bezproblémové a nemusí se člověk o ně vůbec starat … a ono to tak není že jo? :-) asi křivý kotouč nebo špatně ustavený třmen.

      Přeskakování řetězu – bude něco špatně, řetěz, kazeta, převodníky a nebo špatně vyštelovaná přehazovačka…jo ještě možná přehazovačku stavěcím šroubem povolit pod kazetu aby zabíralo více zubů na řetězu

      0 0
    • mr.nobody  

      a nemáte čerstvě měněný řetězy ? :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Mel jsem stejny problem na kotouci Avid. U predni brzdy to bylo obzvlast neprijemne. V nadeji „ze se to zajede“ jsem pustil kolo z dlouheho kopce a pribrzdoval predni brzdou. Dole pod kopcem byla pulka kotouce hnedo-fialova a druha ne-jednoznacne nestejne tlusty kotouc. Zahodit a koupit novy.

      0 0
      • StuntJ  

        Toto přesně dělali G3 od Avidu, ale snad to už vychytali

        0 0
        • JarryC  

          Přesně,mě to také dělá G3,kupoval jsem ho letos.Proměřoval jsem ho mikrometrem a je nestejně silný,zkusím,jestli by mě to někdo nepřebrousil na magnetce,bude stačit nějaká desetina.

          0 0
    • vsn  

      mam stejny problem :( … pri garancce po 200 km jsem jim to rekl a on ten technik ze se to zajede … je fakt ze kdyz brzdim treba z 60 km/h tak to vubec nepozoruju … az kdyz jedu pod 30 km/h …

      napadlo me koupit sintrovaný desticky – nekde jsem tu vycetl ze vic brousej kotouc takze teoreticky by ho mely i srovnat ne? …

      divny je, ze prvnich 100 km (krome cinkani – ted uz necinka) mi to brzdilo rovnomerne … az pak to zaclo …

      kdyz bych to zmeril suplerou a fakt byl nekde silnejsi … jde to reklamovat i kdyz to je OEM brzda na kole? (author Modus 2010)

      diky

      0 0
      • StuntJ  

        možná skusit keramický sintry, ty papají kotouče velice rády :o) a mohly by to vyhladit, ale otázka jak a kolik člověk brzdí ..

        0 0
      • StuntJ  

        možná skusit keramický sintry, ty papají kotouče velice rády :o) a mohly by to vyhladit, ale otázka jak a kolik člověk brzdí ..

        0 0
      • StuntJ  

        možná skusit keramický sintry, ty papají kotouče velice rády :o) a mohly by to vyhladit, ale otázka jak a kolik člověk brzdí ..

        0 0
        • vsn  

          keramicky? to slysim prvne :) … jak to vypada? :)

          mam brzdy Tekro Auriga … – taky mam strach abych se sintrovanejma destickama dokazal vubec zabrzdit :) ale doufam, ze s myma 65 KG snad jo :) zitra jeste kolega veme supleru do prace tak to zkusim zmerit (i kdyz nevim jestli to bude tak vyrazny … aby to slo zmerit a hlavne divny, ze mi to zaclo delat az po cca 100 km)

          0 0
    • vikicek  

      Máš tam implantovaný ABS, to jen tak někdo nemá :o)

      0 0
    • xshreck  

      Mi připadá že už to dělá míň. Chci celý kotouč přeměřit mikrometrem, akorát nevím kdo by ho v mojem okolí mohl mít. Má ho děda a ten je 400km daleko :(

      0 0
      • hrajem  

        Zajdi si do nejake skoly :-) Tam, v ucebnach fyziky by urcite mel nejaky byt… Otazka, jestli ti ho pujci, ale nemusel by to byt problem…

        0 0
        • xshreck  

          me vubec nenapadlo … jelikoz chodim na prumyslovku tak to snad nebude problem :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.