Vnitřní vs vnější průměr koncovek bovdenu a uchytů rámu

7 nepřečtených
  • rukay

    Zdar,

    Měnil jsem včera bovdeny na všech kolech v rodině a v případě některých jsem, navíc pouze na některých místech, narazil na podivný paradox.

    Sestava je následující:

    brzdy – jagwire brzdový bovden z kupkola, 5mm + 5mm koncovky. Vše sedí perfektně, žádný problém.

    řadicí – řadicí bovden jagwire 4mm, též z kupkola a k němu kovové koncovky 4mm pro řadicí bovdeny.

    S brzdami, jak jsem psal, problém není, ale v případe řadících bovdenů se na některých místech koncovky „vrdlají“ v úchytech rámu. Jsou tam prostě volné, protože průměr uchytů je větší, nez 4mm a je určen asi na 5mm sestavu i kdyz jde o objímky například nad přesmykem (viz foto). Paradoxně ale kdybych na ražení použil 5mm sestavu, tak ji nedostanu do „objímky“ u přehazky.

    Chci se tedy zeptat, jestli existuje nějaký, například rozšiřující, kroužek, nebo nějaký typ plastové či kovové vložky, který by tento problém vyřešil.

    Jistě se nabízí i metoda ryze česká, tzn například omotat koncovku kobercovou páskou, ale rád bych použil nějaké „originální řešení“.

    Pozn.: snažil jsem se najit radu v historii, ale protože všechny komponenty výše zmíněné nemají nějaké přesně názvy, nebyl jsem úspěšný. Pro ty, kdo by snad hledali někdy po mne: #koncovka #koncovky #bovden #4mm #5mm #úchyty #rám #objímky

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.