• Mike22

    Zdar Všichni Nevíte, kde by se daly sehnal ložiska do zadní kyvky Giantu. Rozměry: Vnější průměr: 19 mm Vnitřní průměr: 10 mm Šířka: 7 mm Jsou samozřejmě zapouzdřené. Jsou to celkem atypické rozměry,už jsem obvolal pár prodejen a nic. Díky za pomoc.

    0 0
    • Santus  

      v katalogu SKF jsem nasel ze stejnyma rozmerama, ale sirka jen 5 mm, musel bys tam dat nejakou 2 mm podlozku (krouzek), jestli to jde. Jeho katalogovy oznaceni je 61800–2RS1, je to obustrane utesneny kulickovy lozisko, cenu bych typoval na 50kc.

      0 0
      • Mike22  

        Takové ložisko už mám, zkusím jestli to půjde, ale nejdřív musím nějak dostat to staré, včera jsem to zkoušel 3,5 hodiny a ani se nehlo. každopádně dík za info

        0 0
      • pepek  

        To jseš z laciného kraje :-) Cena je skoro 300 Kč za jedno takový SKF

        0 0
        • Santus  

          Ne kraj je stejnej:-) To neni mozny, neblazni,k te cene prisels jak? Minulej tyden jsem kupoval kulickovy oboustrane utesneny vel. D=22mm, d=8mm, sirka=7mm tagze zhruba stejny a borec chtel predrazenych 55kc(je mozna ze to rikal bez DPH) za SKF, nakonec jsem vzal nejaky cinsky za 15kc ktery poslouzi uplne stejne jako to SKF. Kupoval jsem 4 ks do vahadla na celopero.

          0 0
          • pepek  

            Zeptal jsem se v prodejně . Problém je ten, že 8/22 je normální řada, která se dělá i v Česku, 10/22 je lehká řada (nedělá se v Česku) a 10/19 je superlehká řada a tu mají většinou jenom jako SKF, no a SKF je jako Mercedes, zvláš? , když nic jinýho na pultě není. Holt není ložisko, jako ložisko :-)

            0 0
            • Santus  

              To se mi zda divny, ale pokud ses ptal, prosim. Jinak SKF bych k Mercedesu urcite neprirovnaval, jejich velka a hlavni sila je v sirce sortimentu, pochopitelne spojena s dobrou kvalitou.
              „Superlehka rada“ ti gramhonici nam pekne kazi cenu:-))

              0 0
              • juli  

                No vidis sam jsi poprel cos napsal v predchozim prispevku. Cinsky lozisko za 15,– ti neposlouzi stejne jako SKF, bo ti vydrzi pracovat bez problemu pouze zlomek casu oproti kvalitnejsim a drazsim loziskum. Sam jsem se spalil s takovym nakupem lozisek do hlavovky na vidli Acros. Kvalitni nebyla hned k mani, tak jsem vzal levna co byla a za tri mesice jsem je menil za nejaky japonciky za desetinasobek ceny. Nevim teda jestli vydrzi 30 mesicu, ale ani po 13 mesicich nejevi naznak koroze oproti tem levnym ktera vyrezla zevnitr, ackoliv byla ZZ, tedy kryta z obou stran.

                0 0
                • Santus  

                  Never tomu, ono hlavne zalezi kde to lozisko je a jaky jsou na ne kladeny naroky. V pripade vahadla u celopera, tak tam ty naroky jsou skoro nulovy.Jedina dulezita vec u toho vahadla je, aby se do loziska nedostala voda a spina, proto jsem vzal oboustrane utesneny.
                  Ty jsi udelal chybu ze jsi koupil 2Z to je nic, to ti vyrezne, mels koupit utesneny 2RS to je chraneny podstatne lepe.
                  Kdysi jsem vyrabel vysokootackovy pristroje s 20–25000 ot/min a pouzival jsem tam polsky a bulharsky loziska s nizkym trenim jen se musel vymenit tuk (u SKF by se musel taky)a nebyl zadnej problem.

                  0 0
                  • juli  

                    No jasne budem sazet trumfy :) Vazne i ta SKSka jsou ZZ a drzi. Bude to nejspis v peclivosti zpracovani a hlavne ve kvalite materialu. Za roky prace v oborech, kde se jakasi technicka zdatnost predpoklada jsem si zvyknul sazet na kvalitu a tim i vyssi cenu a zklamal jsem se jen malokdy. No a zadni kyvce, ktera je namahana razy by slusely loziska, ktera jsou vyrobena z kvalitniho materialu. Tot muj nazor. Ale preju ti aby Cina produkovala takovy vyrobek, se kterym budes spokojeny, minimalne to bude docela zajimavy precedens, pokud vydrzi.

                    0 0
                    • Santus  

                      Jo Cina mi treba vyprodukovala kolo a zatim jsem spokojenej:-)

                      0 0
            • Santus  

              Tak mas pravdu, SKF stoji 256kc a nejaky japonsky 143kc, vse s DPH.

              0 0
          • Pebe  

            Já jsem kupoval obyčejný palcový ložisko do RC auta, tuším 3/8×3/16, v USA e-shopu jich je 10ks za 18USD(43Kč/ks) a v prodejně SKF po mě chtěli za kus 280 bez DPH :-(

            0 0
            • Santus  

              U palcovyho rozmeru to je mozny, pritom vyrobne to prijde nastejno.Otazka je jestli si dovozce, prodejce neprirazi 500% s tim ze stejne nic jinyho nekoupis.
              Jen pro zajimavost tak origos predni dvourady lozisko do Renaultu stalo 2500kc a to stejny SKF asi 1200kc.Myslim ze se stejne obe vyrabely ve fabrice SKF.

              0 0
    • lubos  

      A tam kdes kupoval to nemaji ? Ja mam na ram, respp. cely bike zaruku 5 let, ale priznam se , tohle jsem zatim nezjistoval. Az se zastavim, zeptam se na to.

      0 0
      • Mike22  

        To by bylo supr, kdyby se to podařilo zjistit , že takové ložiska ti v tom obchodě seženou , mělo by to jít. ja sem to bohužel dovezl z USA , takže tak.

        0 0
        • lubos  

          Jsem si vzpomnel, ze to slo asi pres progresscycle, tak nejspis kdyz tak jedine tam.

          0 0
        • lubos  

          Jinak treba napis tem, odkud jsi to dovezl, jestli nemuzu poslat taky nahradni loziska :)

          0 0
    • Mike22  

      Zdar Už jsem je sehnal. http://www.exvalos.cz/…op/index.php

      měli jen SKF, bohužel nebyly 2RS ale jen 2Z. Cena cca 300Kč za kus.Dodávka za 1 den Uvidíme co vydrží. Ale ty 2RS by mohli sehnat cca do 3–4 dní, a jsou i levnější o cca 30kč. Dík všem za pomoc

      0 0
      • MARIN  

        Pocitej s tim ze ty 2Z ti odejdou daleko driv nez 2RS1 Z a RZ loziska jsou jen zakryta-maji malou sparu mezi krycim plechem(nebo krouzkem ze synt.pryze) a vnitrnim krouzkem. RS1 loziska jsou utesnena

        0 0
    • Palo TT  

      Pokial som zistoval, tak na Slovensku sa daju zohnat: typ L-1910 RS (oznacovane aj 63800) 19mm,10mm sirka 7mm SKF 63800 2Z 366Sk/kus INA 63800 2RS 460Sk/kus

      Zaujmava diskusia o loziskach na Giant je tu http://forums.mtbr.com/showthread.php?…

      Odporucaju tam loziska typu „MAX“, ktore maju gulicky nahusto vedla seba bez klietky. Na pohyb zadnej stavby su zrejme vhodnejsie, lebo vydrzia dlhsie bez vaklu. Vacsie trenie v tomto pripade nevadi. Taketo loziska sa daju kupit napr. na http://www.enduroforkseals.com

      Z vlastnej skusenosti mali niektore loziska na NRSku po jednom roku jazdenia celkom slusny vakel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.